суботу, 2 жовтня 2021 р.

Динамо Шахтар. Чи здивує Луческу?

 

Настрій у мене такий самий, як і у багатьох вболівальників Динамо. Він вкрай сумний. Знову з’явилось відчуття безпорадності. Так, тут лише 2 матчі проведені із негативним результатом. Але що об’єднує ці результати? 0:3 і 0:5. Без характерні поразки, коли Команда не знайшла в середині себе сил і спроможності хоча б спробувати переломити хід поєдинку. 2:3 і 2:5 виглядали б куди оптимістичніше за змістом. Бо був би показний характер, жага боротьби. Але такі вльоти по суті із одним і тим самим малюнком – вкрай сумно. Це говорить про організацію, про характер і бійцівські якості. Можна програти Баварії, але піти з поля із високо піднятою головою. Ось ці два матчі загнали в сумний стан зневіри у спроможність ламати матчі, які складаються невдало. І все це напередодні по суті головного матчу осені.


А суперник дійсно схоже набирає оберти. шахта місяць тому і зараз – різні команди за рухом, динамікою. Цілком можливо, що італійці заклали фізику вірно і вони додають по ходу сезону. Динамо ж місяць тому виглядало потужно, структурно організовано. Зараз структура втрачена, потужності не вистачає. Поплила фізика? Чи ментально гравці зламались? А може ситуація у Збірній відобразилась на гравцях. Може Петраков фізично перевантажив гравців. Або емоційно збив.

Правда перекладати свої проблеми на інших – слабкість. Цілком можливо, що другий сезон Луческу стане важливим перехідним етапом у розвитку Динамо. Якщо перед початком сезону робився акцент на тому, що цей склад є недоторканим і купувати нових гравців – порушити мікроклімат. Тепер все змінилось. Вочевидь, що Андрієвський, Сидорчук і Шепелєв – для більшості команд чемпіонат гравці, які можуть виконувати поставлені задачі. Як тільки планка підіймається і всі вони починають обрізатись, втрачати позиції і привозити голи в свої ворота. Півзахист Динамо – найбільша проблема на сьогодні. Тут необхідні гравці більш високої кваліфікації. Слабкий центр поля тягне Команду вниз.

Коли розповідають про проблему із форвардом, то влітку підписали 3 форварда. У кожного є своя з.п. Впевнений, що в сумі з 3-х заробітних плат можна сформувати одну, цілком конкуренту для запрошення форварда стабільного, якісного. Але вибір форвардів – вибір Луческу. Він не може жалітись. Можна було придбати якісного форварда на таку важливу і критичну позицію. Гармаш як форвард – добре для чемпіонату. Де ми граємо в позиційному нападі. Але от матч із Бенфікою, матч із Баварією. Які слабкі місця у Кума? Відсутня стартова швидкість. Було декілька моментів, коли можна було втекти, але все дуже повільно. І друга вада – гра на лінії офсайду. І з Баварією, і з Бенфікою те, наскільки регулярно Ден потрапляє в офсайди в тих епізодах, де команда вибігали в перспективні атаки, або як із незарахованим голом Шапаренка, це також тягне команду вниз у відповідальних матчах. Та це вибір Луческу також. Його Гермаш влаштовує.

І от тепер матч чемпіонату. Суперник грає від наявного складу. Де Дзербі спробував пограти у свій футбол, як колись Фонсека. І повернулись до футболу Луческу. Швидкісні контратаки. В позиційному футболі шахта слабка. Італієць сумно змушений грати не у той футбол, який так любить. Він це визнав публічно. Тому задача для розумного тренера, який хоче виграти, це ловити в контрах кротів. Грати другим номером, середнім блоком, і ловити. Та от для того щоб втікати треба мати не Гармаша на вістрі. Все просто. Футбол – гра проста. Та от наш півзахист і далі залишається таким, який сам привозить собі проблеми. І тут будуть ловити нас. Хто першим зловить, той і виграє.

Дякую за увагу!

20 коментарів:

Leonidas B сказав...

Всё верно ViAn с оценкой полузащиты, Шапаренко и Цыганкова, как самых креативных игроков в Динамо, некем подпирать. Опорники в топовых играх проигрывают и в защите, и в обороне, скорости страдает качество передач, а это со слабой стороной игроков в обработке мяча почти катастрофа в играх с сильными соперниками. В Динамо напы из-за фланговой особенностью игры, всегда на голодном пайке, большинство атак завершаются после передач с флангов, когда напы уже накрыты, некому отдать при перехвате хороший пас вперед, показательный второй мяч Левандовского, когда немцы перехватили и мгновенный пас вперёд, а в Динамо к сожалению нет игроков играть подобным образом, слишком всё медленно.
По сегодняшней игре будет видно на что способна команда в критической ситуации.

ViAn сказав...

Леонід, мені навіть цікаво чи може з'явитись в заявці сьогодні Діало? Може навіть вийти зі старту)). Здається, що ні, нереально. Але він може стати сюрпризом від Луческу. Парень заслужив.

Стас сказав...

Хорошая средняя линия стоит денег! А тех,кого Вадик Шаблий готов привести в клуб Луча не устраивают.Гм...Даже Спиваковский не выдержал уже,ИМС,а может стоит потратиться на игроков из тех денег , что клуб заработал с Луческу?)))Это давно уже смешно.Я вам больше скажу,такое смешное и дальше будет продолжаться.Не готов ИМС тратиться на действительно хороших игроков,а мусор,наши всегдашние покупки Луча не устроят.Отсюда и будем играть теми кто есть.Как будем играть?Все понимают как.Потом Луческу уйдёт...

Стас сказав...

Кто там просил чего-то новенького от Луча? Витинью начинает с начала и центр форвардом!

ViAn сказав...

Стас, це очікуванно, що вістря буде швидкісним. Але я б хотів Діало хоча в запасі. Все ж він би з Додо пободався. І не факт, що Додо б там виграв. Ой не факт. Треба сенегальця запускати вже в обойму.

Parker сказав...

Привіт усім!
Стратегічно ця нічия на нашу користь. Але у другому таймі здалося, що "Шахтар" виглядає свіжіше. Звісно, можна говорити про зайвий день відпочинку, та от навіть після низки замін "Динамо" не спромоглося організувати двох-трьох якісних контратак, хоча передумови для цього виникали. Також видається, що у першому таймі контрвипади киян були гострішими. Лідери "Динамо" в котре не продемонстрували своїх лідерських якостей. Більш-менш помітним був новачок Вітінью.
З іншого боку, "Шахтареві" теж розгулятися майже не дали.
Перерва на матчі збірних, сподіваюсь, дозволить тренерам розробити план дій на другу половину першого кола.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Ну,что,это то, что я говорил про головную игру ДК.Матч за суперкубок был не столь значим для Мирчи,как и проигрыш Баварии.Задача была не пустить Шахтёр на первое место сегодня же.Что,собственно,и удалось.Витинью...Стоило поставить центр форвардом игрока со скоростью и дружащёго с мячом...А если ещё и центр поля приобрести немножечко другой,то...Одним словом, 0-0 в нашу пользу.

ViAn сказав...

Всі же знають, що перед матчем у шахти була перевага в 1 добу, бо вони грали у вівторок, а ми у середу. Плюс вони о 19-45, а ми в 22-00. І потім переліт назад у нас, а у них гра в Києві. Тому по суті шахта мала додаткові 36 часів на відновлення точно. На такому рівні дрібниць не існує. Одн жаліються на травми Траоре. У нас травмованих теж достатньо. Тим більше, що Миколенко і Вербіч вилетіли напередодні матчі. І, як вже відомо, обидва повинні були грати в старті.
Стосовно гри Динамо то в захисті ми відіграли дуже добре. По суті шахта нічого небезпечного не створила. Взагалі нічого. Парочка дальніх ударів. У нас була штанга. І матч би розгорнувся ще більше. Супернику довелось би розкриватись. Одна обрізка від Сидора - плюс. Він сьогодні нормально відіграв. Як по мені, то дійсно не вистачає навіть гравців з лавки, які б могли вийти і освіжити гру саме швидкостями. Тому я і писав про сенегальця Діало. Він би замість Де Пени на хвилин 15 точно не завадив.

Хоча безумовно глобально гра нічийна. Динамо не ризикувало, а шахта нічого не змогла створити. Єдине щоб я хотів сказати, так це оця масова гра ліктями від Патріка, Тете, Матвієнка. Суддя був м'якуватим до шахти. Та й Сікан був на волосинку від червоної. Треба було падати Караваєву, після того, як він дьорнув його за спину. Оптимізм для Динамо - потрібне підсилення. За рахунок дібля чи купівель. Треба освіжити цей склад.

Тепер попереду Петраков і його чергові коники))

Стас сказав...

ViAn,Луческу на прессухе уже напрямую кое кому намекнул об нужности усиления состава ДК! Я уж не знамо как оно дальше будет,но дед уже по моему на грани...

Leonidas B сказав...

Динамо когда у игроков были силы в первом тайме двигалось, по инерции ещё в начале второго, были моменты забить у де Пены и Витиньо, но при этом Сидорчук раза три четыре обрезался, терял мячи, в первых двух Шахта простила Динамо, а Бавария не прощала. Когда как-то удавалось отобрать у Шахты мяч, при попытках передач вперёд брак просто зашкаливал, игроки особенно во втором тайме не знали как распорядиться мячом, перепасовки с вратарём, потом вперёд на головы де Пены(король воздуха) Витиньо, Шапа и Сидор после 70 минуты сдохли, не успевали накрывать. Похоже Дзерби кусанул Динамо Луческу, постоянно плотно накрывали, Цыганков вообще непонятно как, вроде форму почти набрал и опять как-то беспомощно выглядит. У Буи и Шапы опять функционал подсел. Также можно оценить потерю такого игрока как Родригес, больше некому протащить мяч, прикрывая его, вперёд. Похоже Динамо упёрлось в своём развитии в глухую стенку. Не знаю как без потерь получится добраться до зимней паузы, а там слово за Суркисами, если усиления не будет то чемпионство не удержим.

ViAn сказав...

Стас, я не думаю, що все настільки тривіально. Луческу завжди думає набагато кроків вперед. Але можна зрозуміти, що у складі Динамо поступово стане більше латиносів в атакуючій групі. І не просто латиносів, а саме бразильців. Та от Луч не буде брати бразильців для кількості. Він працює над тим, щоб підписати якісних гравців за адекватні гроші. Взимку трансферів може і не бути. Бо ми скоріше за все з цієї групи не вийдемо. А для того щоб завершити чемпіонат наявної групи гравців достатньо.

ViAn сказав...

Леонід, я не думаю, що брак зашкалював. Шахта сьогодні нічого не створила. Нічогісенько. Це була першочергова задача. Вона виконана. Ми не створили, ну у другому таймі лише Караваєв вибігав пару разів. Один раз обрізав за це і отримав одразу від Луческу. І припинив вибігати. Не бачу матчів де ми втратимо. У нас достатньо міцнна Команда для того, щоб обігравати всіх суперників у чемпіонаті. Зараз би всі одужали, повернувся Рамірес. І поступово будемо додавати. Раміреса сьогодні точно не вистачало. Він за м'ячі класно чіпляється. І якщо розвертається, то його дуже важко зупинити.

Dmitriy сказав...

Если и усиливать команду латиносами, то подписывать их нужно как раз зимой. Чтобы спокойно люди вливались в коллектив, акклиматизировались. Плюс Луческу постепенно подпускает таких игроков к основе. Если до лета откладывать - снова будут до 1 сентября тянуть.

ViAn сказав...

Dmitriy, безумовно ми маємо перевагу у тому, що у нас трансферне вікно закривається в кінці лютого. Це по зимовим трансферам. Бразилія теж взимку гарно продає, бо у них це міжсезоння. Тому побачимо по фактажу виступів у ЛЧ. Якщо ми не вийдемо у весну, то може і дійсно треба підписувати взимку. Але ж і продавати треба. Того ж Вербіча.

Кто-то сказав...

Если все будет по плану, зимой увидите желанное подписание на желанную позицию. Работа уже идёт.

ViAn сказав...

Кто-то, так робота по трансферам ведеться цілорічно і безперервно. Тому все це звична робота служби селекції.

Стас сказав...

Что-то слабо верится в хорошие трансферы!Хотелось бы конечно и ошибиться,но...Очень слабо верится.Говорить можно чего угодно,а на выходе...Ну,сорвалось в последнюю минуту,правда?Ну,не хотят они к нам ехать,правда?)))Мы такое уже много лет слышим и, боюсь, и дальше будем слышать!(((

ViAn сказав...

Стас, да готові всі їхати. Можливо у 2014-2016 це було важче через загрозу війни. Зараз все устаканилось. Війна йде. Але вона у специфічній фазі. І так може бути ще років 50. Більшість територій існують спокійно. Чемпіонат підіймає свій рівень завдяки 2-м командам. Але ж є декілька достатньо амбітних проектів. Металіст, Кривбасс, Дніпро-1. Дніпро-1 активізується на наступний сезон, бо зайде Металіст. Для Коломойського Ярославський - великий подразник. Тому у нас знову буде 4 конкурентні команди з хорошими бюджетами і гравцями. Динамо змушене буде вкладати, бо Металіст, шахта і Дніпро-1 будуть вкладати. Щоб не бути четвертими потрібні інвестиції в сильних гравців. Ми повернемось до трансферів на рівні 10-15 млн. Вже поступово до них повертаємось. Зрозуміло, що Динамо на крок попереду за рахунок балансу, який є. Багато талановитих вихованців мають досвід. Ліміт на легів стримуватиме інші команди. Все ж немає у нас такої кількості сильних українців. А ті, що є, здебільшого у Динамо і шахті. Динамо зробить 2-3 добротни трансфери в найближчі трансферні періоди. Гравці рівня Вітіньо і краще. Вітіньо чому нам лише за 6+4 обійшовся? Бо у нього 10 місяців до кінця контракту було. Так би його дешевше 15+5 ніхто б не віддав.

Стас сказав...

Они к нам не пойдут это отмазка одного президента футбольного клуба для того чтобы не тратиться!А решение проблемы с центром поля,боюсь,будет стоить поболе нежели 6+4 ляма!Посмотрим, что будет дальше...

ViAn сказав...

Стас, насправді при правильному підході можна за адекватні гроші підписувати якісних гравців. Достатньо подивитись які класні гравці в центрі поля стануть вільними агентами вже достатньо скоро. Там є кого ловити, в тому числі і з бразильським, португальським паспортами. Навіть зараз серед вільних агентів є Пауліньо. Так, йому 33. Але він підніме наш рівень в півзахисті дуже сильно сходу. Це топ футболіст.