четвер, 12 жовтня 2023 р.

За здійснення планів!!!

 

Життя – дійсно надзвичайно непередбачлива історія. Без планування в наш час складно жити. Якісне планування завжди враховує ризики і їх ймовірність. Але все це легко досягнути в умовах стабільності. В наших умовах планувати – справа невдячна. Правда є і інше. От коли молоді гравці дубля Динамо в 17 років йдуть у комендантську годину потусити в клубі, то їм легко усвідомити ризики. І якщо вони пішли на це, то тепер стали героями. Навіть якщо вони не вживали алкоголь, а просто пішли потанцювати. Це все відбувається під час сезону, а футболісту важливий сон і відновлення. Буде видно по їх результатам наслідки подібного життя. По Кремчанину видно, що в 2023 він грає слабше, ніж у 2022. Осипенко грає стабільно, на доволі хорошому рівні. А от Герич, який починав сезон в ногу із Пономаренком, зараз присів на лавочку і суттєво знизив ефективність. Спіймали 3-х, але клубів у Києві багато і Михайло Ткач далеко не до всіх може дістатись. Чи пов’язані результати дубля Динамо із відношенням гравців до футболу? Безумовно.


Але є і форс-мажор. Моменти, які набагато складніше спрогнозувати. У футболі такі моменти зазвичай відображаються на результатах команди. Бо це травми і дискваліфікації гравців. І ще повітряні тривоги, вимкнення світла… Багато різних обставин, які складно спрогнозувати. Якщо брати Динамо, то минулого сезону травми Шапаренка і Бущана зробили свою справу. Цього сезону Динамо почало активно награвати в основі Бражка і Волошина. Можна було б казати про Нещерета, який велику частину минулого сезону провів на високому рівні. Та зараз він за Бущаном глибоко на лавці. Максим Дячук, який всю весну грав стабільно у старті, зараз в опалі через провал в матчах на початку сезону. Тому грає коли довірять. Вівчаренко тільки одужав від травми. Грати він точно буде. Але награються в основі серйозно наразі Бражко і Волошин. Ванат вже є стабільним гравцем старту Динамо і в обоймі Збірної. Легко спрогнозувати, що гра молоді – завжди гойдалки. Але молодь Динамо в атаці стабільно дає результати. Тоді як гравці оборони хоча і є ще доволі молодими, але у них вже хороший досвід. Сирота і Попов вже точно 3 роки в обоймі. У обох вже по 80 матчів за першу команду. Ці стабільні результативні помилки в цьому сезоні набувають рис катастрофи. Стабільно пропускати по 2-3 м’ячі за матч – забагато. Тут жодна атака не зможе постійно витягувати результат.

Форс-мажор для Динамо зараз – втрата на 4 місяці Ярмоленка. Без Андрія атака не буде мати таку ефективність, таку якість. Або Луческу знайде вихід з ситуації, використавши щось із запасів, або і далі буде грати Караваєв. Перед початком сезону об’єктивно легко було побачити наскільки складна у Динамо ситуація із групою атаки. По суті впевнено можна було казати про Буяльського і Ваната. До них додався Ярмоленко. Але інші або дуже молоді, або не показують гри. Тут і Кабаєв, і Перріс, і Беніто, і Діало, і Царенко. Перріс пішов в оренду. З усіх наявних гравців наразі розкривається Волошин. Він дійсно додає у грі. Але в його віці, з його досвідом, безумовно стабільна гра на високому рівні – ще зарано. Треба мінімум ще один сезон стабільно провести в основі, тоді буде досвід, з’явиться стабільність. На сьогодні Динамо, втративши Ярмоленка, по суті навіть на стартову групу атаки якісного рівня не набирає. Треба думати. Безумовно Антон Царенко у цій історії наразі – єдиний варіант. Можливо ще Самба Діало, можливо. Але наразі тільки Царенко може стати гравцем, який розкриється і буде допомагати атаці робити результат.

Тому наразі, скоріше за все, Динамо спробує грати у більш закритий футбол, стабілізувати гру в обороні. І витягувати через такий футбол результат. Але якщо і далі буде цей футбол аля Аталанта, то без Ярмоленко атака не зможе наразі давати стабільно результат. Хоча, гойдалки для молоді – нормально.

Дякую ЗСУ!!!

8 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Не знаю, на якому рівні контроль за гравцями у молодіжці, але в нормальному клубі хлопці присіли на лавку на кілька місяців, це як мінімум. Ці ідіоти не розуміють, що їм через місяць-два, а може і через лічені дні виповниться 18?! А в країні війна! А вони молоді, здорові і достатньо фізично підготовані молоді люди. Чесно, мене це дивує.
Щодо травми Ярмоленка: це все про ту ж ситуацію, про яку я не одноразово говорив: у нас на кожній позиції лише один гравець відповідного рівня. Ванат, Ярмоленко, Буяльський, Шапаренко. Зараз до цієї групи додався ще й Бражко. По суті, виліт будь-кого з цих виконавців значно зменшує командний потенціал. І нормальної заміни їм нема. Можна говорити про Царенка, про Діалло, про Беніто, але на прикладі Бражка бачимо, що стабільно виступати на високому рівні складно. Треба пройти певний етап становлення, наробити купу власних помилок, зробити з них висновки.
Щодо захисту: питання не тільки і не стільки у індивідуальних помилках окремих гравців, скільки у командній здатності захищатися. Нам вже кілька голів забили з далекої відстані, де мали б підбирати умовні Бражко та Андрієвський, але гравці суперника спокійно приймають, обробляють та пробивають по воротах.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, Вітаю!
Я впевнений, що часи контролю гравців давно пройшли. Час соціальних мереж такий, що не заховаєшся. Я не думаю, що вони пили, просто пійшли на дискотеку. Що буде - ми побачимо. Насправді, це все історія така, що відпочивати можна не під час сезону. Але це індивідуально. Організми молоді, швидше відновлюються.
Втрата Ярмоленка критична. Тепер Луческу здобув собі аргументик для виправдань. Хоча, для нього немає виправдань. Він повинен був це передбачати. Але плюс тут у тому, що це шанс для молоді. Чим більше гравців основи випададють, тим більше шансів у дублерів себе показати. На результат впливає, але таке буває, що гравець заходить і розкривається з першої гри. Я думаю, що шанси Пономаренка на переведення у Першу Команду суттєво збільшились зараз.

Leonidas B сказав...

Вітаю спльноту з перемогою збірної, на перемогу награли, чекаємо матч з Мальтою!

ViAn сказав...

Надзвичайно складна гра. Так, ми виграли. Але легко могли і програти.

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Leonidas B сказав...

Вітаю усіх з перемогою! Дякуємо Мудрику за гру, яку він зробив. З Ітадією вкрай мало шансів, хіба що фарт, бо треба забивати на м'яч більше. Може Шапа та Циганков одужують, це буде більше варіантів.

ViAn сказав...

Я пропоную анонімам всеж підписуватись. Бо всі анонімні коментарі видаляються.

ViAn сказав...

Леонід, я б не говорив про Мудрика із захопленям. Так, він забив гол, красивий гол. Але глобально весь матч пробігав без толку. А пенальті на ньому - теж плюс, та знову таки - через майстерність суперників. Там вся команда за рік не заробляє стільки, скільки Мудрик за тиждень. А трансферна вартість всіх разом узятих в заявці, разом із запасними, - 5% від трансферу Мудрика. Він повинен забивати 3-5 голів таким командам.
Стосовно Італії, то це далеко. Не факт, що взагалі до нас хоча б 1 гравець з сьогоднішньої збірної Італії доїде. Там вже багато відсторонили, нові імена ігроманів з'являються кожного дня. Сьогоді ще 3 збірника. Плюс у них гра із Македонією перед нами. Все не так однозначно, насправді.