вівторок, 4 серпня 2015 р.

Трансферні пошуки 2015. Плеймейкер. ч.1.

Я починаю пошуки десятки. Все більше намагаюсь зрозуміти логіку Реброва. Чим далі, тим це важче. Хоча, є певні маркери, які дозволяють побачити логіку. Динамо не купує до основного складу гравців нижче певного рівня. Ми чітко бачимо трансфери епохи Реброва. Їх не було багато, 6 гравців. Всіх їх об’єднує певний рівень. Це все гравці національних збірних. За виключенням Мораєса, але із бразильцями це й не дивно. Це все люди, які мають досвід гри на високому рівні. А Гонсалес виділяється на загальному рівні тим, що він дійсно зіркове придбання. Тому що за останній рік файно проявив себе на всіх рівнях. Тому і пошуки №10 я планую у такому ж ключі. Перша робота присвячена молодим, талановитим гравцям. Всі вони вже встигли пограти на високому рівні. Це молоді зірочки, які у майбутньому можуть стати видатними гравцями світового рівня.
Жоао Маріо




22-х річний гравець Спортинга. Вихованець клубу. Жоао був серед молодих талантів давно. Він пройшов всі збірні, починаючи із Ю15. І доріс до національної збірної. Португальський клуб виставив цінник на гравця. 15 млн. євро. Гравець непоганий. Він не має занадто високої швидкості, але виконує великий об’єм роботи на полі, гарно диригує атаками. Вміє контролювати тем, змінювати напрямок атак, нестандартно діяти у заключній фазі. Я не можу сказати, що це видатний гравець. Але безумовно талановитий, із гарним потенціалом.
Хуан Кінтеро


Це давній знайомий Дерліса Гонсалеса. Саме на юнацькому Копа Америка декілька років тому їх шляхи перетнулись у фіналі турніру. Колумбія тоді перемогла, а Кінтеро став найкращим гравцем турніру. Гонсалес був лідером Парагваю, допоміг збірній дійти до фіналу та також став одним із найкращих гравців того турніру. Кінтеро безумовно талановитий гравець із прекрасним дриблінгом, швидкістю, ударом. Різкий, вибуховий гравець, який дійсно якісно може покращити різноманітність наших атак. Останній сезон він хоч і грав за Порту, але був не основним гравцем. Тому у Порту є бажання продати Кінтеро. Та й сам гравець прагне проводити на полі значно більше часу. Для мене це самий реальний варіант для підсилення. Бо він буде коштувати адекватних грошей. Забагато Порту за запасного гравця не запросить. І для нас це дійсно якісний атакуючий гравець під іспанку.
Олівер Торрес


Це безумовно варіант маловірогідний. Саме Олівер Торрес минулого сезону був основним гравцем Порту. А влітку він повернувся з оренди до Атлетико Мадрид. Не впевнений у тому, що матрасніки погодяться продавати 20-ти річного чудового гравця. Як і не впевнений я у тому, що він буде мати місце в основі. Скоріш за все його можуть знову віддати в оренду ще на рік. І тут ми б мали проявити швидкість. Торрес якісний гравець центру поля, із гарною швидкістю, фактурою, читанням гри, баченням поля, виконавчою майстерністю. Такий гравець у Динамо був би прекрасним підсиленням нашої командної потужності. Проте, підписати його значно легше чим де Брюйне. Хоча, як я сказав раніше, це буде коштувати дорого, але ми візьмемо молодого, талановитого гравця.
Це лише список з трьох гравців. Дійсно всі вони якісні, молоді. Зрозуміло, що вони різні. Діють кожен у своєму стилі. А грають на одній позиції на полі. Це моє прагнення підсилити Динамо дійсно якісними гравцями. Наступна робота буде присвячена більш досвідченим гравцям. Та менш відомим, трохи дешевшим.  Поки що я тільки вивчаю ринок. Насправді є дуже багато молодих і талановитих гравців зараз. І дуже мало досвідчених за розумну ціну. Або дуже дорогі, або дешевші за молодих. І це відштовхує. Є враження, що варто гравцю засвітитись в декількох матчах, відіграти пару місяців, навіть один сезон, в непоганому чемпіонаті, як на нього одразу вішають цінник. Але ж майстерність випробовується роками. Сезон – не показник. Стабільність на протязі двох-трьох сезонів – і є справжній показник якості. У 20 років у гравця досвіду на 1-2 сезони максимум. А цінники вже за 10 млн. євро височіють, а іноді під 30. Насправді якість у 20 років більшості гравців не настільки сильно відрізняється. І можна придбати гравця за 100 тисяч, дати йому ігрову практику і він стане кращим за того, що коштує 10. От ми будемо бачити суперництво М’якушко і Гонсалеса. Час покаже справжню якість. Гравці схожі за фактурою, за стилем гри. Хай конкурують чесно.

Дякую за увагу!

23 коментарі:

Unknown сказав...

Бачу ти змінив свою думку по Мякушку

Стас сказав...

Посмотрим.Главное чтобы трансферы были не только классные,но и под определённый футбол подходили.А как будет в нём Мякушко смотреться или кто другой сказать трудно.Вполне можно предположить что не все из сегодняшней основы впишутся в такой вот футбол.Да,в центр поля,если в чистую испанку безо всяких примесей будут играть очень сильный футболист нужен!Очень сильный.Выполняющий огромный обьём работы.Нужен игрок в идеале посильнее Беланды. Посмотрим...Что-то мне подсказывает, что уже такой игрок железно в фарватере ДК идёт...Иначе Беланду бы никто не торговал бы.Ну и конечно если Ярмоленко уйдёт,то...Денег нужно будет тратить много,это очень мягко говоря.И просто теми кто есть ДК отделаться не удасса.

ViAn сказав...

Андрей З, зовсім не змінював думок по Мякушко. Скоріше за все я просто не думаю, що Гонсалес суттєво кращий. Досвіда більше виступів на високому рівні. Мякушко ще повинен дорослішати. І я вважаю Циганкова потенційно кращим півзахисником Динамо. Тому особисто я хочу бачити саме його у складі першої команди. Бо у 17 років потенціалу значно більше, ніж у 22. А у матчах дубля саме Циганков кращий гравець у перших турах.

ViAn сказав...

Стас, скорее всего действительно идея покупки игрока поинтересней в центр у Реброва созревает давно. Ясно, что кандидатуры прощупываются. Поглядим. Уйдет Юнес, тогда можно будет о чем то говорить. У нас же одни шифровальщики у руля.

Socolik сказав...

Кинтеро, конечно интересный вариант, смущает только то что играл мало.
Кстати, как вам новость что очередной перспективный игрок покидает Шахтер? Зинченко, Акулинин, Вачибаридзе и еще кто то (левый вингер, забыл фамилию). Еще раньше Арендарук рвался. Пацаны поняли что ловить там нечего. Кротам теперь сложнее воровать детей как раньше (за счет этого и собрали столько талантов).

Стас сказав...

Опять пошли росказни по Беланде...Подозреваю что процесс если не на мази,то около этого.А потому подписание игрока в центр поля принимает более явственные очертания.Не удивлюсь если таким игроком будет Вальбуэна.

Unknown сказав...

динамомания обновила сайт, это провал

ViAn сказав...

Socolik, это нормальный процесс. Наоборот то, что последние лет 8 школы хорошо работали - как раз начинает давать результаты. Да, кажется, что слабеет чемпионат. Но, есть очень много ребят 1994 и младше, которые прошли школы, учились у иностранных специалистов. Черноморец, Карпаты, Металлист мог бы, если бы сохранил свою молодежь. И те ребята, которые не попадают в основу Динамо, Днепра, Шд... они будут идти в хорошие команды в Германию, Испанию, Францию, Бельгию... те будут брать с удовольствием, так как умеют работать с молодежью. А наша молодежь талантлива, подготовлена. И другие наши команды будут крепнуть. Ведь тот же Вачибарадзе. Куда он пойдет? В Зарю или Карпаты, или Волынь. Это нормальные процессы. Наши команды будут крепнуть, наша сборная будет прибавлять. Мы стоим на пороге Бельгии и Голландии. У нас так же будут массово появляться талантливейшие игроки, которые будут играть в основах команд в Чемпионате.

ViAn сказав...

Стас, по Беланде по ходу все. Он уже в Лионе. Остались детали.

ViAn сказав...

Андрей, я не комментирую другие ресурсы. Как я знаю, то у них старая версия серьезно глючила последние месяцы. А к новому все привыкнут. Не думаю, что это провал. Правда ничего существенно нового я тоже не вижу.

Стас сказав...

ViAn,в таком случае вскорости ждём игрока в центр поля.

ViAn сказав...

Ярмоленко, как я понял, не уходит. Похоже ИМС и Андрей, и Серега нашли общий язык. ИМС решил пойти на жертву финансовую. Ущерб для клуба, но зато это позволит Андрею перейти в достойный клуб. А по полузащитнику пока говорить рано. По ходу он должен быть. Как и трансфер Мбокани.

Vitos сказав...

Кто в курсе, Дерлис прилетел?
В понедельник должен был, но инфы никакой.

Стас сказав...

Пишут, что Гармаш перейдёт в Бешикташ...Что-то я не очень то верю в такое.Хотя...Может он Реброву не подходит под тот футбол,что он в ДК выстраивает? Или может агент Гармаша "зачесался"?

Антон сказав...

Списочек ниче такой. Спасибо! Торрес нам не светит. Китеро - было бы интересно. Удивительно, что в Порту он так мало играет в основе. Хотя на замены выходит регулярно. Может с физикой проблемы или не очень хорош в прессинге.

SWIFT сказав...

Много обсуждают уход Ленса, кандидатуры на его замену из нынешнего состава..."Кто заменит Ленса?", но почему-то ни разу не видел фамилии Макаренко...Свой, левша, с головой, правда пока не в форме, но это же временно. Что думаете?

Vitos сказав...

У Макара нет скорости как для вингера.

Parker сказав...

Вітаю шановне товариство!
2ViAn: дякую за роботу. Вважаю, що Ваші огляди є фірмовою фішкою цього блогу. Щодо гравців - почекаю інших кандидатів.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Vitos, Дерлис уже в Киеве с понедельника должен быть. Вроде бы в понедельник он прощался в инстаграм с Базелем и партнерами.

ViAn сказав...

Стас, ты же видел источник про Гармаша? Желтее желтого)) Гармаш, как я знаю, планирует всю карьеру провести в Киеве. И Реброва он более чем устраивает. Я думаю, что как раз Денис находится на финишной прямой восстановления формы. Он уже почти готов.

ViAn сказав...

SWIFT, исключать это я бы не стал. Но, все же очевидно. На смену Ленсу купили Гонсалеса. Не на смену Ярмоленко. Другое дело в том, что и Мякушко взрослеет. Хочется надеяться на то, что Мякушко будет как раз тем парнем, который будет выходить с Тео джокерами со скамейки и усиливать во втором тайме игру, освежать ее.

Vitos сказав...

То что в понедельник анонсировали прилет Дерлиса, во время подписания, все знают, мне интересно прилетел ли?

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Дякую. А що не влаштовую у цих кандидатах? Що в них такого поганого. У майбутньому списку буде один дуже відомий гравець, який не має регулянрної практики у своєму клубі. І це мега зірка. Якщо ми його візьмемо в аренду, бо підписати фінансово не потягнем, то це буде дуже сильний крок. У майбутньому списку будуть такі собі варіанти, з теорії ймовірності. Та талановиті, але не такі відомі для загалу гравці. Але саме у цьому списку і є гравці, які нам би підійшли. Особливо це Кінтеро. Реально підписати і це реальне підсилення атакуючого потенціалу.