понеділок, 3 серпня 2015 р.

Еволюція шляхом революції!

Я спостерігаю за еволюцією Динамо вже багато років. Такі часи настали, що всі намагаються втекти. Для мене це дивно. Вже навіть Ярмоленко почав погрожувати. І було б чому. Мене не здивував Коноплянка. Бо у нього був майже на мазі контракт із Лівером, а Колома все зіпсував. Порівнювати Дніпро із Динамо важко, як і Лівер зі Стоком. Все ж таки Динамо – найкраща команда України на сьогодні. Дніпро ж вже багато років третій, четвертий клуб країни. Я дивлюсь на СаШо і його професійне ставлення до клубу. А Шовковський колись був серед претендентів на Золотий м’яч. І в нього були пропозиції від багатьох грандів. Але він залишив вірність клубу, залишив гідність. А вчорашня поведінка Ярмоленка – безглуздість. Клуб, який зробив з нього гравця. Президент, який платить йому величезні гроші на наш час. І таке ставлення до клубу. Зараз влаштовувати сцени. Від Андрія я цього не очікував. Якщо немає нормальних пропозицій – це вина агента гравця. Впевнений, що ІМС не заважає Андрію зараз шукати варіанти. Впевнений, що і ІМС шукає. Але, якщо поки що немає команди достойної, яка б захотіла забрати гравця. То грай далі і грою доводь свою придатність. І гідні варіанти з’являться обов’язково.


Знаю, що є багато людей які, як і у випадку із Ленсом, скажуть, що хай собі йде якщо душа лежить. Можливо і так. Піти за будь-яку ціну – все брудна робота агентів. Вони намовляють гравця, розповідають йому казочки. Насправді перехід у Сток можливий був би для Ярмоленко у років 18-20. Молодим, коли він ще не мав настільки стабільного місця в основі. Так, у 20 можна було би заявити про себе на рівні Стока, ВБА. У 26 переходити до Стока – сумно. Лідер, найкращий гравець України. В той час як Коноплянка у Севільї, Дуглас Коста у Баваріїї, Адріано у Мілані, а Андрій зібрався до Сток Сіті. Аргументи, що він там себе гарно проявить. Можливо і так. А якщо ні? Якщо Андрій не зможе грати у команді, яка за сезон у більшості матчів програє? І як це грати другим номером. Як це грати у команді, для якої нічия із Евертоном за щастя? Боротьба за яке місце буде у Стоку? За восьме максимум. Чудовий перехід. Як на мене то переходити треба лишу у команду, яка веде боротьбу за зону ЛЧ. Так, Тоттенхем – непоганий варіант. Якщо він станеться, то хай так і буде. Але Динамо як клуб принизить свою гідність, якщо відпустить Ярмоленко у Сток. А Андрію я побажаю успіхів та передам привіт його агентам, які можуть зруйнувати кар’єру гравцю. Особисто я вважаю, що можна і залишитись у Динамо. Попереду ЛЧ. І наш чемпіонат не такий і слабкий, як показують матчі із Чорноморцем, Олімпіком. І Динамо – команда значно вища за рівнем за Сток. І заробітна плата висока, і можна і далі прогресувати. Навпаки можна провести видатний сезон. Грюкнути у ЛЧ. Для цього є всі складові. Пробачте, накипіло. Не можу сприймати адекватно переходи лідерів Динамо до аутсайдерів, до посередніх команд. Бо я звик до того, що наші гравці завжди переходили до великих клубів. Заваров у Ювентусі, Шевченко і Каладзе в Мілані, Лужний у Арсеналі. Навіть Максимова ми влаштували у свій час у Вердер, який на той час змагався за перемогу у Бундеслізі. Із Тоттенхемом я дійсно готовий примиритися, навіть підтримати. Бо це потужна команда. Жити у Лондоні. Стабільний бюджет, стабільні результати протягом останніх років. 5 місце в останньому чемпіонаті. Гарний склад. Такий трансфер можна зрозуміти. А от Сток… Пробачте, накипіло. Не вистачає ВВЛ.
Я хотів писати про еволюцію Динамо. Якщо ми візьмемо команду минулого сезону, то побачимо основні акценти. Так, ми знаємо що Динамо намагалось, намагається і зараз, грати в іспанку. Так званий стиль, який побудований на контролі м’яча. Але, для іспанки треба мати певний набір гравців. Мбокані, Ленс, Сидорчук – фізично потужні хлопці. Ленс силовий гравець, Мбокані силовий. Однак, із таким набором можна контролювати м’яч проти середняків. А потужні гравці дають змогу продавити оборону за рахунок фізики. Тоді як для іспанки потрібні гравці як Давід Сільва, Сеск, Касорла, Алексіс Санчес, Неймар, Мессі, Ін’єста. Такі гравці у яких м’яч до ноги липне.
Що ми бачимо цим літом? Динамо придбало Мораєса, Гонсалеса, прагне підписати Моутіньо, або іншого толкового гравця на цю позицію. Це гравці під іспанку. Саме ці трансфери легких, технічних, швидких гравців і свідчать про еволюцію Динамо Реброва і Рауля. І в трансфері Ярмоленка також може бути користь для клуба. Бо ми зможемо за вирученні гроші взяти сильного гравця, який буде набагато краще підходити під іспанку. Та й Мякушко вчора довів свою велику перспективу. Впевнений, що після вчорашнього матчу у нього буде вже більше ігрового часу.
Якщо Динамо покинуть Беланда і Ярмоленко, то дійсно ми побачимо зовсім нове Динамо. Бо фактично буде перебудована уся лінія атаки команди. Новим гравцям знадобиться час щоб зігратись, щоб зрозуміти вимоги тренерського штабу, напрацювати схеми. І в цьому і буде еволюція Динамо. Ми будемо і далі рухатись до іспанки.
Для мене найважливішим елементом іспанки буде №10. Я не випадково пишу про це. Ясно, що є Барса, де 10 виконує Мессі. Можливо, що і у нас цю роль візьме на себе Гонсалес. Але і у центрі поля потрібен Інєста, Давід Сільва, Сеск. Потрібна людина, яка зможе диригувати атаками, розгортати їх, контролювати центр. І клуб повинен саме на такого гравця кинути максимум фінансів. Бо зараз ми отримаємо ще гроші за трансфер Мбокані. Цілком можливо, що і за Беланда, із Ярмоленко. Тому цілком можливо придбати двох гарних гравців. Саме тому мій наступний матеріал буде присвячений №10. Я розпочинаю трансферні пошуки.

Дякую за Вашу увагу!

9 коментарів:

Стас сказав...

Да,Мякушко возможно и больше подходит под испанку.А то,что набор игроков под испанку не очень то и подходил в свете итогового результата на табло нам в Дании продемонстрировал Ольборг! И если я это понял,то Ребров и подавно.Обрати внимание,после этой игры поменялась игра ДК даже в родном чемпионате.Она стала намного проще.Но даже с такой вот простотой у нас всё равно проседает центр поля супротив более менее организованных команд.Да,конечно пара сильных игроков под соответствующую игру нам бы весьма не помешала бы.Это очевидно.Но вот где их взять? И если Беланда уходит,то скорее всего есть уже твёрдое решение по нужному и более подходящему под такую игру футболисту.Во всяком случае так должно быть.И конечно менее всего под такой футбол подходит Олег Гусев...

ViAn сказав...

Если будут деньги, то и игроков можно взять. Трансфер Гонсалеса ведь не копеечный, весьма солидный. За 10-15 млн. евро мы легко найдет молодых игроков хорошего качества. Они, конечно же, до уровня Ярмоленко не дотянут. Но, если брать игрока в 20-22 года с хорошим потенциалом и уже успевших поиграть, то риск существенно снижается. Берем то под схему, по модельным характеристикам. Я вот напишу пару своих вариантов на №10. А вингеров я уже достаточно в этом году показал. Гусев будет иметь свое время. В отдельных матчах он на опыте очень здоров смотрится. В прошлом сезоне он забил в ЛЕ 4 важнейших гола.

Vitos сказав...

Кто в курсе, где Харатин, в Бохуме остался или как?
Такие надежды на парня возлагал...

ViAn сказав...

Харатин в Бохуме. Все еще на просмотре как я понимаю. В заявку на чемпионат он не внесен. Пока состояние подвешенное.

Parker сказав...

Вітаю шановне товариство!
Ось лише зараз повернувся з відпустки, а тут стільки цікавого!
Перші тури чемпіонату, які я геть пропустив, придбання парагвайського новачка, суперечки Ярмоленка з Суркісом.
Сподіваюсь найближчими днями увійти до нормального ритму життя та долучитися до дискусій.

З повагою, Parker.

Антон сказав...

Скажу честно, что эта испанка заставляет думать. Продадут Юнеса и Андрюху глунем кого на их место возьмут. Походу Ребров всерьез перестраивает команду под свой стиль, омолаживает. Поэтому не удивлюсь еще парочке испаногрызов в Динамо.

Стас сказав...

Антон ,ну на посредственных гишпанцев я в Спартаке насмотрелся!От них там пользы было,как от козла молока!Да,можно говорить о внесистемности в игровых построениях,но...Если такие же люди придут и к нам,я не уверен что они способны поднять уровень ДК. Другое дело если это сильные игроки.Но они ведь и стоять так же будут.По сему не в обязаловку именно Испания.Нидерланды тоже вполне сойти в данном случае могут.

ViAn сказав...

Стас, по моему Динамо уже доказало за последние годы то, что плохих игроков мы не подписываем. Если и будет подписание новых игроков, то это явно будут игроки высокого уровня. А сами трансферы будут продуманы.

Unknown сказав...

Хто буде найближчим часом дивитись футбол онлайн ?? Порадьте гарні ресурси