вівторок, 25 серпня 2015 р.

Трансферні пошуки 2015. Плеймейкер. ч.3.

Різні закрадаються думки. Я починаю творити цей матеріал у п’ятницю. А опублікую його лише у вівторок. За цей час стільки всього цікавого може відбутися. Нас вже підготували до втрати Юнеса та Андрія. У Монако проходять вирішальні зустрічі. Так пишуть ЗМІ. А як воно насправді – знає лише ІМС. Схоже на те, що перемовини проходять важко. Динамо зовсім не хоче віддавати Ярмоленка у середні команди, а гранди не готові брати Андрія доти, доки він не покаже себе на високому рівні ЛЧ. Пошуки нових гравців тривають і для мене. Я ще не використав всі можливості. Постійно намагаюсь винайти гравців, які навіть для мене стануть приємною несподіванкою. Сьогодні мені це вдалось. Тому давайте поглянемо на нових кандидатів.
Соф'єн Буфал




21 річний гравець Лілля і збірної Марокко. Цей гравець став відкриттям останнього сезону у Франції. Гравець із прекрасною швидкістю, технікою, індивідуальними якостями. Легкий, пружний, вибуховий. Діапазон роботи на полі величезний. Як і прогрес. Гравець повинен додавати із кожним матчем. Справжній майстер. І для мене це і є селекція у виконанні Лілля. Знайти молодого гравця у Лізі 2, який тільки розпочав свій шлях у футболі. Побачити перспективу, вкласти гроші і отримати досить швидко гравця, який змусить про себе говорити всіх фахівців.
Вахбі Хазрі


Я вже давно спостерігаю за цим гравцем. Він дійсно має багато спільного із Юнесом. І фактура, і рух у центрі поля. Можливо, що у центральній осі все ж таки Бєланда має кращі характеристики, бо дуже гарно вміє прикривати м’яч корпусом. А 24-х літній тунісець з Бордо куди більш орієнтований на атаку. Його найкращі якості виявляються у завершальній стадії. Дуже гарно він вміє знайти шпарину у захисті суперника, прекрасно атакує другим темпом, має прекрасно поставлений удар з обох ніг. Чудовий атакуючий півзахисник, який суттєво покращить нашу атакуючу потужність.
Жуліано


Просто так мені прийшло на думку глянути на те, як там справи у бразильця. Всі ми знаємо наскільки він розумний гравець, який може зв’язати центр поля, контролювати темп атак, розводити їх. Жуліано зараз грає у Греміо і є лідером цієї команди. Нам досконало невідомо те, що змусило його піти із Дніпра. Як розумію я, то там було багато причин. Для Динамо Жуліано міг би стати оптимальним варіантом по якості гравця, по його підготовленості, вартості. Безумовно це є унікальний, ще досить молодий гравець, який має величезний талант, величезну здатність створювати у центрі поля видатний редут.
Сьогодні дійсно вже вівторок. Що здивувало мене за ці дні? Тиша. Я давно помітив те, що коли Динамо демонструє гарну, якісну гру, то зовсім немає бажаючих примати участь у діалогах. Коли ж команда здобуває негативний результат, або перемагає при поганенькій грі, то бажаючих закидати помідорами команду вистачає. Після матчу на КУ я не побачив жодного блоггу, який би присвятили команді. А от тема із Зорею набирає обертів. І сама Зоря прикладає для цього над зусилля. Ми живемо у такий час, що ворогів і так вистачає. Знайти ворога серед тих, хто протягнув тобі у минулому році, у цьому руку для допомоги, - безглуздя. Зоря зараз наставила проти себе вже весь футбольний Київ. І зробила це власними діями. І не зупиниться.
Я дійсно здивований чому жодна людина не подякувала Динамо за якісну перемогу. Чому жоден експерт не відзначив якість гри Динамо, зростання ігрового малюнку, якості ігрових показників? Бо журналістика будується на критиці Динамо. І коли немає за що сказати поганого слова, то починаються різні прокази. Ми дійсно не вміємо отримувати задоволення від перемоги. Нам треба так, щоб нашу душу розірвало, щоб серце палало. От тоді ми творимо.
Те саме стосується трансфера Ярмоленка. Всі у нас фахівці у цих питаннях. Кожен знає все за іншого, знає як треба. Аналітика у таких процесах – річ сумна. Ми не знаємо всієї правди, ми не присутні при перемовинах. Нам не відома суть процесу. Ми бачимо лише відголоски. Як розумію я, то Динамо намагається прилаштувати Андрія в англійський гранд. Якщо відслідковувати новини, то чітко можна побачити, що Андрія пропонували Ван Галу, але той сказав, що не хоче працювати із слов’янами. Арсен Венгер, у якого досить непоганий вибір гравців, молодих гравців на флангах, сказав, що Андрій гарний гравець, але не кращий за тих, кого він має. Це також здогадки. Ясно, що ІМС і Ребров хочуть залишити Андрія на ЛЧ. Відомо, що жоден з грандів так і не проявив зацікавленості у людини, яка має 5 за якістю статистику у Європі на позиції вінгєра. Попереду тільки Роналду, Мессі, Неймар і Роббен. Чому? Думаю, що справа у ЛЧ. Для великих команд вимір сили гравця – ЛЧ. Андрій в останні роки не мав такої можливості. Тому його знають, поважають, але ризикувати великими грошима не бажають. Впевнений, що вільним агентом його б захотіла більшість грандів, бо немає фінансових ризиків. На мою думку в Евертон Динамо його не продасть. Але, можливо, що нерви не витримають. Чекати залишилось менше тижня.

Дякую за увагу!

10 коментарів:

Leonidas B сказав...

Добрый вечер ViAn! Спасибо за материал. Ярмоленко таки останется в Динамо по крайней мере до зимы! Хотя сам он похоже не в восторге! Надеемся что это не помешает ему проявить себя в Лиге Чемпионов! Приобретений на данный момент не ожидается, Юнес тоже с нами. Может ИМС и взял кого то, если бы даже не ушёл ещё кто-то из легионеров или Ярмоленко, просто финансовый фейрплей держит. Просмотрел матч с Андерлехтом, похоже команда не была настроена как следует играть, возможно сыграл свою роль перелёт, когда с аэродрома сразу на поле, но в любом случае это опыт, лучше сейчас получить по зубам, чем так в ЛЧ. Игроки должны понимать что легко не будет. На выходные матч с Зарёй, в каком она не была состоянии, её нужно обыгрывать, легко как с Горняком, с ней вряд ли будет.

Леший сказав...

Мне кажется, что многое в судьбе ухода Ярмоленко определит жеребьевка ЛЧ. Но в любом случае, не завидую Реброву- найти мотивацию для Ярмоленко в нынешней ситуации- дело очень сложное
Спасибо Виан за текст, супер как всегда

Al Mih сказав...

Добрый всем вечер! Как вам жеребьевка?

Стас сказав...

Al Mih,если ничего не напартачим,то вполне можем выйти в евровесну! А именно в ЛЕ с 3-его места!Я не вижу за счёт чего мы можем прыгнуть выше.

Parker сказав...

Вітаю шановне товариство!
Щодо жеребкування Ліги чемпіонів - програма мінімум - /16 Ліги Європи, але при певних розкладах можна спробувати зазіхнути на 1/8 Ліги чемпіонів. Перший варіант є більш реальним та перспективним, а другий - більш фінансово привабливим та іміджевим. Хоча вийти у плей-офф ЛЧ скоріше за все буде можливим з другого місця, а це означає, що у суперники дістанеться переможець однієї з інших груп. На цьому, скоріше за все, наші європейські пригоди і закінчаться.
На мій погляд, оптимальним буде зайняти у групі третє місце, спробувавши заробити максимум грошей за перемоги та нічиї, а потім намагатися повторити минулорічний шлях "Дніпра", змінивши на свою користь результат останнього матчу на цьому шляху.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Я, конечно же, разберу группу в целом и каждого соперника по отдельности. Всему свое время. Группу постараюсь к завтрашнему дню разобрать. На первый взгляд могло быть гораздо хуже. Порту - не МанСити и не Реал. Это команда, которая потеряла четырех стратегически важных игроков. И замену им так и не нашла. Зато подписали шикарного игрока центра из Марселя, которого я очень хотел бы увидеть в Динамо. Сегодняшний Порты с нами на одной планке по уровню основы. Все будет решаться на поле. Считаю, что с ними можно бороться за второе место. При всем уважении к Маккаби, они не должны в этой группе набрать ни одного очка. Надо никого не бояться. И с Челси тоже можно играть, можно побеждать. МанСити сейчас смотрится гораздо сильней. Не буду оптимистичным, не буду пессимистом. Группа рабочая, можно играть. Могло быть гораздо хуже. Легче так точно групп нет. У кротов, например, шансов нет вообще на выход из группы со второго места.

Leonidas B сказав...

Всем добрый вечер! Календарь у нас не очень однако, первая игра чуть ли не решающая с Порту дома, если выиграем то будут какие то шансы, при условии, что Челси также не отпустит Порту во втором туре, спарка с Челси - дай бог очко взять, если больше всё в наших руках будет, в гостях с Порту очень проблематично верится что возьмём очки, последний тур с Маккаби и надеждой что Челси проявит фейр-плей и обыграет Порту. Вот такие наши шансы в лучшем раскладе!

ViAn сказав...

Нормальный календарь. Если наберем 6 очков в первых двух турах, то все будет весьма оптимистично. С Челси можно тоже набирать очки. А потом надо сыграть вничью в Порту и выиграть дома у Маккаби. 10-11 очков может вполне хватить для прохода. ЛЧ - непростой турнир. Челси тоже будет терять очки.

Al Mih сказав...
Автор видалив цей коментар.
Al Mih сказав...

Доброе всем утро! Vian прав, без особого оптимизма, но и без крутого пессимизма. Играть можно и нужно. Многое будет зависеть от первого матча. Смотрел два матча Челси в этом ЧА, не впечатлили, вся игра строится на Азаре, если его закрывают,мало что получается. Порту более непонятная команда, очень опытная, привыкшая к ежегодным сменам состава и редко страдающая от этого. Маккаби тоже может потрепать нервы. Но это ЛЧ и я очень рад, что мы вернулись туда. Смотрел жеребьевку по нтв-русня полна оптимизма. С их слов зенит на 100% выходит в весну, а цска на 99%.