понеділок, 17 серпня 2015 р.

Хай і далі ллють бруд, а ми із посмішкою відповімо результатом!

Чудово, що ми всі різні. Дійсно було би зовсім не цікаво якби усі були однакові, якби думки співпадали, якби емоції рівномірно розподілялись. Якщо підійти до будь-якої картини, наприклад Джоконди, то кожен з нас побачить там щось унікальне. І кожен з нас розповість про картину, про емоції, які він відчуває при її перегляді, про ставлення до автора, щось своє, неповторне. В цьому і є різнобарв’я буття. Останні два тижня я спеціально спостерігав за відомим телеканалом Ріната, то цім гнилим проектом великий футбол. Скажу відверто, що на це мене спонукали результати двох останніх турів. У яких Динамо переконливо виграло у Дніпра, у Карпат. І у яких кроти втратили 5 очок. Просто вирішив послухати думки товаришів.


Завжди цікаво спостерігати за тим, як шавка вслуговується перед власником. Як вона вміє піджати хвіст, зробити жалісний вираз очей і скиглити. Це є незабутній момент. Саме таке враження побитої істотки залишив у мене Вітьок. Дивовижно, що всі експерти зійшлись на думці, що Динамо проти Карпат зіграло потужно. Що дійсно ми побачили вперше минулорічну команду, яка застосовувала високий пресинг і швидко розгортала атаки. А от Вітька так перекосило від ненависті. Що я почув те, що заслуги Динамо у перемозі немає. Це прости Карпати віддали цей матч. А Динамо… Динамо зіграло блідо, без швидкостей, моментів, а всі голи то випадковість. Вацко також перекосило від того, що він почув, і він просто вирішив не сперечатись. Бо все із істоткою ясно.
Але які співи наспівуються кротам і Вернідубу. Жодного конструктива, намагання якісно розібрати чому ж шахтар втратив очки у двох останніх турах я не побачив. Це все випадковість. І не кроти зіграли погано, а їх суперники провели видатні матчі. Та й пощастило їм. А мурческу і його команда все одно на три голови сильніші за всіх. І тільки єдина команда підбирається до їх рівня – Зорька. Я із великою повагою ставлюсь до цієї команди. Дійсно за 4 роки тренер побудував симпатичний колектив. Але співати оди – смішно. Команда не здобула жодного титулу, ще не вийшла у груповий етап ЛЄ. А оди вже співаються хором. Тоді як Динамо не прогресує, гра слабенька, а результат – випадковість. Дивовижні експерти, дивовижні істоти, які вслуговуються перед власником.
Я не випадково все це пишу. Зараз настають важкі часи. Зрозуміло, що всі ЗМІ заангажовані, що всі належать певним людям. Ясно, що переможна хода Динамо не просто напружує, вона змушує зацікавлених людей робити все для того, щоб зупинити цей процес. За рік ми майже не чули позитивних відгуків про Динамо. Постійно всі шукають розладів у команді, всім не подобається гра. Це іноді доходить до істерії. Опробовують усі відомі , та розробляють нові методи.
Вболівальники за останні 5 років втратили віру в Динамо. Ці роки зробили нас слабкими. Ми скоріше повіримо в те, що Карпати порвуть нас, ніж в те, що ми переконливо виграємо. І після перемог ми шукаємо моментів, до яких можна чіплятись. Шукаємо слабкості. Ми так допомагаємо ворогам Динамо.
Розумна критика завжди доцільна. Але критика виключно розумна, якісна, обґрунтована. Критикувати тренера, який у 33 матчах чемпіонату жодного разу не поступився, а команда пропустила лише 13 м’ячів - безглуздя. Так, ми прагнемо нових висот. Ми хочемо бачити таку команду, яка буде перемагати Баварію и Реал, перемагати за якістю гри. І невже ви думаєте, що Ребров, що кожен гравець у Динамо цього не прагнуть? Це важка праця. У нас є тренер, є команда гравців, є ми, вболівальники. Ми повинні єднатись для того, щоб перемагати. Треба вірити в команду. І вести боротьбу із тими, хто намагається занапастить ім’я нашої команди.
Якщо я чую про слабку гру, то хочу почути аргументацію. Що таке слабка гра? Якщо це враження на око, то треба підтвердити все це цифрами. На око ми сприймаємо лише активні дії із м’ячем. А насправді 95% роботи гравець виконує без м’яча. Насичення зон при відборах м’яча, маневри для звільнення зон, щоб інші мали можливість здійснити прорив. Як наглядний приклад можна подивитись 3 м’яч Мораєса. Все почалось із відбору на власній половині поля. Потім Юнес перевів м’яча на протилежний, більш відкритий фланг, до Даніло Сільви. Бразилець якісно віддав на Ярмоленко і не залишився стояти. Даніло зробив забігання, чим змусив лівого захисника Карпат звернути увагу на себе. Тому захист очікував як продовження по флангу, так і зміщення по центру. Варіативність – завжди збільшує складність для оборони. А Ярмоленко змістився і несподівано подав. У цей час одразу 3 гравці встигли забігти до середини штрафного майданчика. Мігель був на передній штанзі, Мораєс по центру, М’якушко на лівому краю, але також у воротарському майданчику. Це все розтягує захист, так як кількість у штрафній зоні атакуючих гравців велика. І Мораєс зробив індивідуальне забігання, зіграв на випередження. Ми можемо чітко побачити, що гол став результатом роботи 6-7 гравців. Лаври віддаються автору гола. Але, кожен із учасників комбінації вніс важливий вклад, бо він робив ширину атаці, варіативність, насиченість. Коли ми будемо так розбирати кожного гравця, кожен епізод, тоді ми зуміємо казати про якість гри у матчах. Бо все інше – емоції.

Дякую за Вашу увагу!

12 коментарів:

Стас сказав...

ViAn,одно можно сказать совершенно определённо,в следующем туре,в Запорожье нас ждёт очень тяжелый матч супротив Зори.Это так в сухом остатке и без экивоков...Там тоже посмотрим.Всё ж таки нынешняя Зоря посильнее Карпат будет.

ViAn сказав...

Да, это так, Стас. Никто не спорит с тем, что Заря - сильная и организованная команда. Но, у них впереди два матча с Легией, два важнейших матча и матч на кубок, игры в режиме чемпионском. Как правило только очень сильные команды такой темп выдерживают. Одно дело играть раз в неделю и совсем другое два раза. А Динамо не будет недооценивать соперника. И так очевидно, что Динамо сильней Зари. Тем более, что команда начинает набирать обороты. Сложно будет против Барсы или Баварии. А против Зари будет интересно и если Динамо готовится к ЛЧ, то Заря - рабочий вариант. Мы должны выходить и доказывать свою силу. А тяжелым будет матч в первую очередь для Зари, пусть они нас боятся.

Стас сказав...

Ну,что,Юнеса таки можем продать! Ребров очень быстро хочет купить того,кто нужен именно ему!И он этого игрока по сути уже скорее всего нашёл.Всё дело только в трансфере Беланды.Хотя...Может я и ошибаюсь...

Vitos сказав...

Стас, с чего такие выводы, нашел... хочет... Может и имя назовешь?
Я тебе скажу: не нашел и не хочет. А играть будут Рыбалка, Гармаш, Велозу - это основа под ЛЧ.
Резерв - Петрович, Сидорчук, Буяльский.
Юнес на свою зарплату не играет, тем более что он хочет быть в основе, а не может. Вот агент и ищет варианты, ДК не против.

Стас сказав...

Vitos ,считай это моей собственной чуйкой.)))Я про Юнеса давно пишу.В том числе и здесь.Так вот,это хорошая деталь,но от другого конструктора!Сумеем продать,уверен найдём на эти деньги игрока может быть и не так раскрученного,но более нужного и подходящего под то что выстраивают Ребров-Рианчи в ДК!А нет,то будет играть в том числе и Юнес.

Unknown сказав...

Стас, не называй Рианчо - Рианчи , он Р-И-А-Н-Ч-О

ViAn сказав...

Все имели возможность посмотреть вчера Шааба против кротов. Как по мне, то австриец провел шикарный матч, возил оборону соперника исправно. Правда и справа 14 номер мне понравился, боевой такой пацан. Сегодня Дуда почти не играл. А вышел тогда, когда уже шел навал и Легия не сильно играла, скорее играла на простой отбой. Зато мы увидели, что скромный Рапид отвозил шахту, которая просто унесла ноги из Вены, отскочив за счет класса игроков, но никак не игрового рисунка. А сегодня Заря сыграла первые 35 минут, летели все, а потом стали, потому что выдохлись. И очень хорошо, что еще так скромно проиграли. Вернидуб сегодня показал себя тренером не готовым к евроубковым баталиям на таком уровне. А то Зарю все славят, а оказалось, что скромная Легия по всем статьям их сделала.
Касаемо трансферов. Вот посмотрим. Снова говорят о Ярмоленко. Большинство альтернатив уже заиграны в еврокубковом сезоне. По сути остается один Нтеп, как я вижу.
По Юнесу, то да, похоже, что Марсель будет усиливаться. И как раз попытаются восстановить связку Кабела - Беланда. Первый провалил сезон в Англии. Поэтому мы вполне можем ждать продажу Юнеса и покупку хорошего игрока на его место.

Леший сказав...

VIAN, а потенциальные замены Юнесу не заиграны в еврокубках, как в случае с Ярмоленко? Кого ты видишь на замену Юнесу, если он перейдет в Марсель? География команд за которыми интересно смотреть хотя бы одним глазом растет)) Севилья, Ленс, теперь может Эвертон и Марсель)))

Стас сказав...

Гм...Если Ярмоленко продадут,то,боюсь одной покупкой мы не отбудем!

Al Mih сказав...

После покупки Педро, Челси расстается с Мозесом и Куадрадо. Помечтаем?

Стас сказав...

Al Mih ,Мозеса я бы не хотел бы,а Куардадо...Нам сильно дорого будет покупать игроков в Челси!)))Обидно что Дебрюйне мы просто прозевали!

Oleksiis сказав...

Господи, ну не смішіть!Де Брюйне, Гьотце...Да вони ні за які гроші в УПЛ не перейдуть.
Дивіться реально на речі!!