четвер, 13 серпня 2015 р.

Трансферні пошуки 2015. Плеймейкер. ч.2.

Друга частина саги про плеймейкерів. Передивися я дійсно вже багато гравців. І мені дуже подобалась ідея Гьотце. Але, я все ж таки думаю те, що для нас це дійсно не варіант. Хоча гравець безсумнівно коштовний. Проте, занадто дорогий. Можливо, що він того вартий. Це все рішення Реброва. Поки що Беланда знаходиться у не зрозумілому стані. Його немає у заявках і травми в нього немає. І ми впевнились у тому, що гравець його рівня не завадив би у матчі із Дніпром для підсилення гри з лавочки. Ситуація така, що здається Ребров не хоче бачити такого гравця у команді, який думками вже в іншому місці. Мені Юнес завжди подобався. Він чудовий гравець. І має дуже багато гарних футбольних рис. Гарна робота із м’ячем, корпусом, чудовий короткий, середній пас. Гарне вміння розрізати оборону суперника. Іноді він забиває просто шедеври. Однак йому не вистачає, як на мене, швидкості у фінішній стадії. Швидкості у прийнятті рішень, швидкості у динаміці руху, у виконанні технічних прийомів. Сподіваюсь, що найближчим часом ситуація проясниться. А на місті Динамо я б не гаяв час і підписав першого з моїх кандидатів.
Ондрей Дуда




Якщо Ярмоленко переріс рівень Динамо, то Ондрей Дуда за рік переріс рівень Легії. Напевно на сьогодні це найцікавіший гравець на цій позиції у Східній Європі після Алекса Тейшейри. І точно найкраще готовий серед молоді. 20 років – тільки початок. І якщо ми прагнемо підписати дійсно талановитого гравця за розумні кошти – цей варіант є оптимальним. В багатьох компонентах Ондрей нагадує де Брюйне. Різноплановий, швидкісний, технічний гравець, із світлою головою. Дуже якісний молодий гравець. І це не буде дешево. 7-8 млн. євро мінімум. Однак, як і Гонсалес – буде вклад у майбутнє. Ми суттєво збільшимо швидкість у середній лінії. А дует ГармашДуда, як на мене, буде цікавішим за його ж дует з Велозо. Ми зможемо побачити вже на наступному тижні як буде виглядати словак у матчах із Зорею. Порівняємо його і Малиновського. Насправді – справжній диригент атак. І я дуже давно не бачив молодого гравця із Східної Європи із такими задатками.
Луїс Шааб


Також 20-ти річний гравець Рапіда. І ми також вірогідно побачимо його у матчах із Шахтарем. Шааб – гравець, який прогресує на очах. У його діях з’являється справжня швидкість у завершальній фазі. За рахунок саме такого гравця можна долати насичену оборону, бо у нього м’яч липне до ноги, він вибухає на короткій дистанції. Непоганий удар, бачення поля, гарна робоча ліва. І, як і Гонсалес, він може грати на всіх трьох позиціях в атаці під основним нападником. Я не скажу, що у нього видатна перспектива. Є талант, є розвиток. Хочеться поспостерігати за ним у матчах із кротами. Тоді я зроблю для себе певні висновки. Для мене це гравець, з яким можна провести паралель із Драговичем. Ми також мали можливість підписати Драго до Базеля. Було б це набагато дешевше. Ми маємо можливість підписати талановитого гравця до Базеля, чи до якогось іншого клубу. Бо потім ми будемо суттєво переплачувати.
Хакім Зієх


22-х річний гравець Твенте. Зієх вже не перший рік грає. І з кожним роком він тільки додає. Минулий рік був для нього найкращим. Я не можу у повній мірі сказати, що це плеймейкер. Дуда – плеймейкер. А Зієх – атакуючий півзахисник. Швидкісний, гарно відчуває момент, чітко обирає позицію, чудово відкривається, файно працює із м’ячем, б’є з обох ніг. Це гравець для динамічних атак. Досить молодий, достатньо перспективний.
Я не буду кривити душею. У цьому списку для мене є один гравець. Два інші дійсно непогані, цікаві гравці. Голландець взагалі оцінюється дуже високо. Але, Ондрей Дуда – дійсно наш шанс на підписання сильного і готового молодого гравця. Тут я принципово за продаж Беланда і цей трансфер. Як на мене, то я просто бачу велику перспективу у цьому гравці. І буде дуже шкода якщо він переїде до Німеччини, а ми втратимо можливість підписати зараз гравця із такою перспективою.
Дякую за увагу!


33 коментарі:

Стас сказав...

Ну,в общем поляка мы можем себе позволить подписать.Тем более что один у нас уже имеется.Если правда перед этим немцы не подсуетятся.Они такие вещи любят!)))Гм...Другое дело,а сможет ли этот игрок в испанку играть? И так ли он нужен нашему испанскому тренеру?Что-то мне подсказывает у нас опосля продажи Беланды будет совсем другой игрок!Но,я могу и ошибаться!

ViAn сказав...

Ну, Стас, он словак, а не поляк. Да, играет в Польше. Посмотри за его игрой через неделю. Кстати, он в прошлом сезоне Металлисту дважды забивал. И один из этих голов - шедевр индивидуального мастерства, он там всю оборону накрутил. Поэтому под испанку он вполне подходит.

Стас сказав...

ViAn ,ну,тому Металисту кто только не забивал?!))) А между тем посмотрим.Если он будет заигран в еврокубках с Шахтой,то...Это не наш клиент.

ViAn сказав...

Не, он играет в ЛЕ против Зари. Против шахты будет Рапид играть)))

Стас сказав...

ViAn ,пардон!Это я от жары!)))А чего против Зари не будет играть?Травмирован или под продажу?

ViAn сказав...

Жара - страшная сила))) Будет Дуда играть против Зари, он лидер Легии.

Oleksiis сказав...

Вибачте за оффтоп, але що скажите про купівлю банку Коломойського "Акцент-банку" Суркісами?

ViAn сказав...

Олексію, такі операції відбуваються кожного дня. Вони купують, продають один в одного. Тому я не бачу в цьому банку щось надзвичайне, бо і банк явно для кишенькового використання.

Oleksiis сказав...

Ну що, панове, надіюсь на +5 завтра)
До чого ж велика манія величі у Мудаческу..."Мы втрое сильнее всех соперников, но проигрываем из-за такого формата чемпионата!"
Я, якщо чесно, випав під стіл після таких слів)

Vitos сказав...

Вот всегда, когда в начале чемпа можно оторваться, мы, вслед за кротами, теряем очки.
Но завтра верю в победу!

ViAn сказав...

Треба просто налаштовуватись на кожен наступний матч. Не дивитись на конкурентів. Хай мурческу і далі стогне, це доля слабких. Він відчуває, що його команда втрачає потужність. Тоді як Динамо спокійно йде своїм шляхом. Карпати зараз на ходу. Тому буде цікава гра. Треба вийти і довести, що ми не випадково Чемпіони!

Стас сказав...

ViAn ,очень правильно написал!Ибо никакого неба в алмазах изначально нам никто в игре супротив Карпат не обещал!Сегодня будет очень тяжёлая игра и предсказать счёт я не берусь.Он может быть любым,в том числе и не очень приятным для нас.

Leonidas B сказав...

Всем привет! То что Шахта теряет очки это издержки Лиги Чемпионов, когда команда сознательно переносит акцент, как никак там серьёзные деньги, которые совсем не лишние будут для горняков в свете сегодняшнего положения Ахметова, сегодня у Шахты и ресурсов в виде готовых игроков также немного! А Днепр решили на классе взять как Динамо, но не вышло, Динамо больше повезло!
Сегодняшний матч, хоть и Стас на фарт наговаривает, что помогало в предыдущем сезоне, будет тяжело, на мой взгляд хоть и доставит какие-то проблемы в свете мотивации Карпат, для Динамо не должен стать тяжёлым, у Динамо всё идёт по плану, игроки набирают кондиции уже в отдельных игровых эпизодах в матче с Днепром это просматривалось, уже пошёл прессинг, в пас стараются играть в одно два касание, быстрее доставляют матч вперёд. Очки могут потерять только из-за раздолбайства. Да и зрителей, надеюсь игра соберёт не мало, тысяч под пятьдесят должно прийти, а это 12 игрок команды!

ViAn сказав...

Leonidas B, я бы не стал принижать результат матча Днепр Динамо. Нам ничуть не повезло. Днепр против нас ничего не показал, ничего не создал. Тогда как мы имели кроме двух голов еще моментов 5. В матче шахта - Днепр все было иначе. Днепр создал больше голевых моментов. И виной тому есть не только игра Днепра. А и провальный матч шахты. И провальный не из-за ЛЧ, а из-за неготовности игроков играть в темпе 3 матча в неделю. Раньше была высокая ротация. Сейчас, когда ушли сразу 4 игрока, которые были в ротации: Фернандо, Адриано, Дуглас и Илсиньо, когда и так не часто играющие Кривцов, Дентиньо и Велингтон травмированы... у тренера почти нет выбора. Нет ротации, накапливается усталость. Не случайно во втором тайме Днепр просто перебегал. Все логично.
По Карпатам зрителей много я не предвижу. Вот мы ходили в прошлом году на футбол и билеты в 33 сектор стоили 60 гривен. На матчи приходило стабильно около 20 тысяч. Самые дешевые билеты были по 10 грн. Сейчас ИМС решил сыграть против своего болельщика. Самый дешевый билет нынче по 35. А наши 60, или 120 на двоих, превратились в 130 или 260 на двоих. Моя супруга, которая любит ходить на футбол, сказала, что эти слишком дорого. И теперь мы если и будем ходить, то далеко не на каждый домашний матч. Нынче в стране не то время, чтобы ссорить деньгами. Поэтому больше 10 тысяч ожидать не стоит. Динамо самостоятельно решило сократить количество людей, которые будут ходить на футбол, подняв цены в 2-3 раза. От этого решения команда точно не выиграет.

Стас сказав...

А Юнес на сегодняшнюю игру попал в заявку! В отличии от нашего парагвайского новичка. Посмотрим,может на следующий матч хотя бы в заявку сможет попасть.

Oleksiis сказав...

Всіх з переконливою перемогою та сильною грою!Велозу всетаки зараз виглядає набагато краще за Беланду. Всі передачи в нікуди, схоже на те, що бажання грати вже немає...

ViAn сказав...

Це дійсно перша переконлива перемога в цьому сезоні. Були і швидкості, і відбір, і наповнення гри змістом. Дуже впевнено. Беланда, доречі, гарно вийшов, як на мене. Він підсилив гру у центрі. Нажаль один раз помилився, коли 4 на 2 виходили. Але було видно те, що він прагне зіграти як найкращє. Всіх із перемогою!

Parker сказав...

Вітаю шановне товариство!
Дуже впевнена перемога. Не очікував такої потужної гри. Дійсно, Белянда випадав, це кидалося у вічі. Так само помітно, що лівий фланг значно слабший за правий. Олег Анатолійович вже не може якісно взаємодіяти з партнерами, які грають на великих швидкостях. Другий матч поспіль радує Денис Гармаш - активність, взаємодія з партнерами, боротьба, націленість на ворота. М'якушку фактично не дали можливості продемонструвати свій потенціал, оскільки команди догравали і не було необхідності бігти в атаку. На появу парагвайця не розраховував, тай у заявці побачити його не сподівався.
Велозу знову відіграв дуже якісно, прикро, що Мігель пропустить матч з "Зорею" через перебір жовтих карток. Це буде суттєва втрата в центрі поля. А "Зоря" на початку чемпіонату також демонструє дуже якісний футбол, зверніть увагу хоча б на їх різницю забитих та пропущених м'ячів.
Ярмоленко з Мораєсом просто чудово відчувають одне одного, дуже прикро, що пішов Ленс, з двома такими асистентами на флангах Джуніор був би ще більш ефективним та результативним. Маю сподівання, що наш новачок з Парагваю буде достойною заміною голанцю.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

ViAn ,а уж сколько Юнес запарывал потенциально голевых атак!!!

Oleksiis сказав...

Не знаю, ВіАне, де ви побачили підсилення гри Беландою...

ViAn сказав...

Стас, он запорол только одну атаку. Когда был выход 4 в 2, но там надо разбирать эпизод. Как по мне, то там Кравец неудачно открывался, перекрестил линию. А так Юнес прекрасно отбирал и разворачивал атаки, хороший контроль был у него. И очевидно очень старался. Не сравнить с провальной игрой Сидорчука в прошлом туре.

ViAn сказав...

Олексію, а я спеціально спостерігав виключно за Беландою. Для мене це було важливо. Він дійсно гарной увійшов. А підсилення такої ігри... Навіщо? Все і так було чудово, треба було довести матч до перемоги.

ViAn сказав...

Parker, перед мачем с Карпатами казали те ж саме, що вони порвуть Динамо. А вийшло все інакше. Зоря проти Динамо поставить другий склад, бо перший буде не готовий до гри після ЛЄ. Тоді як Динамо буде готуватися, проведе товариський матч із Андерлехтом. У Реброва все йде за планом. Хай Зоря думає про Динамо, та хвилюється. А ми переконливо перші. Гонсалєс підсилить. Це вже очевидно. Гусєв сьогодні відпахав, як і усе Динамо. І вся команда сьогодні зіграла відмінно. Гонсалєс дійсно зробить лівий фланг гострішим. Всьому свій час. Вже 22 серпня ми Гонсалєса побачимо. Динамо зіграло переконливо, а я знову чую один негатив. Як все погано, як погано Гусєв зіграв, як погано Белнада, Зоря чекає, треба хвилюватись... Народ, подивіться турнірну таблицю! Може треба вже починати вірити в Динамо? Більше позитиву!!!

Oleksiis сказав...

так ніхто ж не каже, що не вірить чи зіграли невпевнено!просто кожен висловлює свою думку по персоналіям. По першим турам саме я незадоволений рівнем гри Кравця (як завжди в принципі), Морозюка (не рівень клубу), Беланда (суджу лише про сьогоднішні хвилини, але всетаки думаю він підтянеться), Сидорчука. Ви звісно в чомусь можете не погоджуватися, але це саме моє ІМХО.

Parker сказав...

Вітаю, ViAn!
Можливо, Ви вважаєте, що Белянда чи Гусєв зіграли добре, але ж мені, та й не тільки мені, здалося, що вони зіграли не на достатньо високому рівні. Це не значить, що я не задоволений грою або результатом, це значить, що певні гравці виглядали слабшими за своїх партнерів. А це, в свою чергу, псує загальну картину гри команди. Атакуюча ланка не виглядає гармонійно через акцент лише на правий фланг. Достатньо кваліфікована команда обов'язково це візьме до уваги і скористається такою вадою.
При цьому я висловив і задоволення від гри Гармаша, Мораєса, Ярмоленка, Велозу. Додам, що й захист зіграв достатньо впевнено. Команду в цілому ніхто ж не критикував, а окремі зауваження будуть завжди, адже ідеальних гравців чи матчів не існує.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Я думаю, що треба дивитися набагато ширше. Є командний малюнок гри. Так є у всіх командах. Для того, щоб були моменти треба виконувати всім свої дії, розтягувати захист. Для того, щоб Ярмоленко проривався зправа треба розтягнути зліва. І навпаки. Бажано передивитися матч і всі ми побачим, що зліва Динамо так само активно вчора атакувало, як і з права. Порівнювати із Ярмоленком у нашому чемпіонаті взагалі не має можливості із жодним іншим гравцем. Навіть Ленс, при всій повазі до голандця, ніколи не мав такої ефективності дій. Бо Ярмоленко найсильніший гравецб нашого чемпіонату. У Реалі багато гарних гравців, але жоден не може стати поряд із Роналду, а у Барсі із Мессі. У нас із Ярмоленком. Тому він і коштує 30 млн. євро. Але, є командний малюнок. І для того, щоб Ярмоленко мав моменти треба щоб всі відпрацьовували. Вчора ми побачили потужну команду, де працювали всі, працювали на оборону, на атаку. І те, що перемогли переконливо - дії всіх гравців. Тому я чітко побачив, що жоден з гравців не випадав. Всі, навіть ті хто вийшов на заміну, виконали свою роботу. А те, що в одному епізоді зіграли неперконливо, то може бути із усіма. А от тиждень тому Сидорчук дійсно повністю провалив свій вихід, бо він взагалі завалив кожну свою дію. Це був не його день. А Гусєв зіграв чудово, відпахав він вчора на команду і без цієї праці результату б не було. Тому мене дивує чому у бочці із медом ми постійно шукаємо щось для того, щоб знайти гірчинку))) Треба насолоджуватись такою перемогою.

Стас сказав...

ViAn ,тут с тобой можно и нужно спорить.Почему не хвалят Олега Гусева? Очень простой ответ,потому как ещё совсем недавно на этой позиции играл Ленс. Вот и весь ответ.И мне кажется что Ленс на порядок сильнее и эффективнее играл нежели наша легенда.И ДК сильно потеряло в игровом плане после продажи Ленса.Посмотрим на парагвайца.Хотелось бы верить в то,что он как минимум не хуже будет нежели игрок сборной Нидерландов.

Vitos сказав...

Все таки мы Витоло интересовались - это был бы ход!

ViAn сказав...

Стас, потому что у нас судят только по забитым голам и передачам. А объем работы никого не интересует. Ясно, что Гусев не так заостряет, как хотелось бы. Но, и опускать его не стоит. Он свою функцию выполняет. Свои 7-8 голов за сезон он забьет. При этом он будет игроком на подхвате. И это счастье для команды иметь такого игрока, который не стонет, который выходит на 15 минут и отдается. Надо понимать, что Ребров все понимает. И поэтому куплен Гонсалес. Но, Гусев делает то, что и должен. И надо ему за это говорить спасибо, как по мне. Потому что если бы там был Коля, то было бы в разы хуже. А результат добыт. У нас любят опускать игроков. Я же склонен их защищать. А если и опустить, то только после откровенно провального матча, как у Сидорчука был прошлый матч. Почему то все молчат, что команда прогрессирует, что вчера был показан прекрасный футбол. Все заострились на Гусеве. Ребята, 3:0, о чем мы? Команда выиграла и каждый причастен к этой победе. Гусев, кстати, имел голевой момент, если там защитник под удар не лег, то все бы кричали ему браво!

ViAn сказав...

Vitos, как видим, что Динамо действительно интересовалось Витоло. 25 млн. евро - шикарно. Это говорит о том, что клуб готов тратится на то, чтобы держать планку, чтобы повышать свой уровень. Пока все идет к тому, что изменений мы больше не увидим. Юнес походу остается. Ярмоленко скорее всего тоже. Но, даже если кто-то уйдет, то я уверен, что Динамо не Днепр. Будут покупки, хорошие и добротные. Пока только Мбокани явно на выход.

Стас сказав...

ViAn,это неправда.А про Гусева я уже несколько лет пишу.И не только здесь.Это при всём при том,что это один из самых любимых мною игроков ДК!Но...Время берёт своё.И правильно сделали что купили туда игрока.Потом,с моей,опять таки точки зрения, было бы более дальновиднее наигрывать больше Мякушко. Но,тут решать только Реброву и его помощнику.

ViAn сказав...

Стас, ну давай посмотрим. В этом сезоне у Гусева 4 матча и 1 гол. В прошлом сезоне в 33 играх 9 голов. Перед этим в 40 матчах 8 голов. Перед этим в 39 матчах 6 голов. И можно продолжать. Гусев стабильно дает результат. Стоит отметить, что он большинство матчей сезона проводит выходя со скамейки запасных. Разве плохо иметь игрока, который в каждом 3-4 игре отмечается голом? Я молчу про голевые передачи. Их тоже достаточно. Цифры - вклад в победы. И если ты считаешь, что 9 голов в 33 матчах при живых Кравце, Ярмоленко и Ленсе, Теодорчике, которые в прошлом сезоне были нашей основной голевой ударной силой - мало, то я так не считаю. Олег все понимает. Ребров все понимает. Сейчас переходной этап, когда Ленс ушел, а Гонсалес не готов. И Олежка тянет на себе ношу, тянет добротно. И важно иметь в команде такого игрока, который имеет опыт, который боец настоящий, который ведет за собой партнеров на тренировках. Мы должны уважать игрока за его вклад в победу, это касается и вчерашнего матча. Без него победы могло бы и не быть. Каждый игрок важен, тем более важен тот, кто всю карьеру прошел в Динамо.

ViAn сказав...

И да, я бы напомнил, что в прошлом туре именно с роскошного паса Гусева Дуглас забил автогол, что в итоге дало нам возможность набрать 3 очка. Всегда можно принижать игрока, говорить, что не тянет. А Олег будет и дальше работать. Я в нем уверен.