пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Трансферні пошуки. Центральний півзахісник. ч.3.

Коли вже більшість відомих гравців перебрано настає час справжніх трансферних пошуків. Чи вдасться мені здивувати? Не думаю. Але, я дійсно даремно часу не витрачав. Уважно спостерігав за багатьма гравцями, у тому числі у стикових матчах. Можна було помітити молодого угорця, який досить успішно зіграв проти норвежців. Так само і у Норвегії дійсно молода команда. І про одного із її гравців я нещодавно вже писав. Мої пошуки охоплюють більшість чемпіонатів. На сьогодні я вважаю, що майже вичерпав ресурс гравців на позицію центрального півзахисника. Більшість цікавих гравців вже загадані, деякі навіть по два рази, як Джака, про якого я вже писав у 2013 році. Сьогодні будуть нові імена. Можливо, що для декого і знайомі.
Маркус Хенріксен




Цей 23-х річний гравець збірної Норвегії вже 4 сезон грає у АЗ. Він демонструє стабільну і якісну гру, яка ґрунтується на прекрасних фізичних характеристиках гравця. Високий, стрибучий, швидкий, потужний, із якісним ударом, чудовою грою на другому поверсі. Хенріксен універсал. У клубі він грає на всіх позиціях у центрі. Вміє руйнувати, вміє створювати, вміє завершувати. Молодий гравець, якому треба йти у більш потужну команду. У збірній останні матчі він провів форвардом, і виглядав найкращим гравцем своєї команди. Особисто я збираюсь придивитись детальніше до цього гравця. Він заслуговує на увагу. Як на мене, то для нас він може стати підсиленням за адекватні гроші.
Набі Кейта


20-ти річний гравець збірної Гвінеї, який цього року якісно розкривається у Ред Буллі у Австрії. Це і є типовий гравець центру поля. Молодий, швидкий, технічний, із якісним пасом, ударом. Набі може зіграти як останнього півзахисника, так і атакуючого хава. На мою думку на сьогодні це один із найцікавіших молодих гравців на цій позиції із такою специфікою. Бо Кейта мобільний, швидкий, жорсткий, технічний гравець. Як на мене, то його чекає цікаве майбутнє і гарний контракт у сильному чемпіонаті.
Махмуд Дахуд


19-ти річний сірієць, який грає у Мюнхенгладбахі, як і Джака. Махмуд є партнером швейцарця по центральній осі. І разом вони складають головну пару цього сезону. Він просто увірвався до основного складу. Минулого року він грав за другий склад. Тільки декілька разів зіграв за основу. А цього року він є гравцем старту, який демонструє якісний футбол. Дуже швидкий, спритний гравець, який чудово бачить поле, гарно веде боротьбу, встигає відпрацьовувати у захист і атаку. Цілком можливо те, що Махмуд на сьогодні є одним із найперспективніших гравців на своїй позиції у Бундеслізі.
Не можу сказати те, що я не маю ще декількох кандидатів для підсилення нашого півзахисту. Однак, дійсно підсилення – важлива річ. Але, не можна сказати те, що у нас в центрі грають слабкі гравці. Це все якісні футболісти, які грають за свої збірні. Тому треба відповідати високим вимогам для того, щоб Динамо придбало такого гравця.

Дякую за увагу!

9 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дякую за роботу. Гравці дійсно цікаві, але ж не зовсім зрозуміло, яке бачення побудови гри у нашого тренерського штабу. Одна справа, якщо шукатимуть технічного гравця для "іспанки", а зовсім інша - пошук другого Гармаша, який може і не такий технічний зате фізично потужний, стрімкий і універсальний. Для другого варіанту норвежець з Нідерландів підходить, а для першого краще обирати гравців з Іспанії чи Португалії. Звичайно, хотілося б, щоб потенційний новачок об'єднував всі зазначені якості, але ж це достатньо рідко буває, і коштують такі футболісти дуже дорого. Та й претендентів на них забагато.

З повагою, Parker.

P.S. Усіх з перемогою. Впевнено переграли "Олімпік" та ще й багатьом лідерам дали перепочити. Буяльський прогресує, а от М'якушко якось знітився.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня! Я б подивився на сьогоднішній вибір гравців у центрі. І ми не побачимо жодного подібного гравця. Всі 6 півзахисників: Рибалка, Мігель, Гармаш, Бєланда, Сідорчук і Буяльский - все різні гравці. І вони грають у різних варіаціях. Не має жодного гравця, який був би на 100% альтернативою іншою. Тому і шукаю я різних гравців. Є декілька типів придбань. Переше - ті гравці, що вже відбулись. П'яніч, Моутіньо, Білья, Банега... тут відомо яку якість купуєшь. Є гравці молоді, але які вже встигли себе проявити на високому рівні. Тут все залежить від багатьох факторів, ці гравці можуть заграти, а можуть взагалі зникнути, якщо трансфер буде не в той клуб, який під стиль гри цього гравця, амбіції. І є відверта юна поросль. Тут найбільші ризики, але й дидведенди можуть бути гарними.
По Олімпіку. Мене здивівала легка перемога. Не сподівався. Дуже якісно Гармаш і Мораєс зіграли.

Al Mih сказав...

Доброго дня,панове! Дякую за огляд! Цікаві гравці. В мене прохання до автора: не могли б Ви назвати трійку найбільш вірогідних кандидатів, які б погодились перейти до ДК та змогли одразу посилити команду?

Al Mih сказав...

Доброго дня,панове! Дякую за огляд! Цікаві гравці. В мене прохання до автора: не могли б Ви назвати трійку найбільш вірогідних кандидатів, які б погодились перейти до ДК та змогли одразу посилити команду?

Parker сказав...

Вітаю усіх!
2ViAn: так, дійсно, у нас всі гравці в центрі поля різні. Можливо, саме через це і не прослідковується достатньо часто цілісна картина гри команди. У наших дискусіях нерідко лунає думка, що той чи інший гравець випадає з загалу. Або, як висловився колега Стас "ця деталь хоч і гарна, але не з нашого конструктора".
Щодо вдалого виступу Мораєса та Гармаша у матчі проти "Олімпііка" - Жуніор взагалі є досить командним гравцем. Він і з Ярмоленком полюбляє комбінувати. Цікаво було б подивитися на нього у схемі з двома нападниками на позиції відтягнутого форварда з Теодорчиком на вістрі.

З повагою, Parker.

Unknown сказав...

Передача Мораєса була дуже классною, надіюсь що вони з армашем зіграють проти Порту. Ребров в цьому сезоні дивує, таке враженння що він хоче зробити гірше собі, ставлячи постійно в основу Сидорчука.

ViAn сказав...

Al Mih, доброго дня! Я не можу вирішувати за інших. І в мене не має ідеальної трійки. Тут все залежить від бюджету, від філософії. Можна взяти готових і якісних гравців яким 26-28 років. Тут все можна передбачити. А можна взяти 19-ти річних, але дуже талановитих, з яких можна зліпити нових зірок. Особисто мені більше подобається останній варіант. Але, молодь, якою б талановитою вона не була, не стабільна. Тому у такій ситуації треба розуміти, що вибудовується команда на перспективу. Тому жодних ідеальних трійок не має.

ViAn сказав...

Parker, доброго дня! Я думаю, що скоріше Гонсалєс набагато кращє може зіграти відтянутого форварда. А Ярмоленко і так не обмеженний тільки флангом. Він діє завжди значно ширше. На мою думку Динамо не вистачає впевненності і спортивного нахабства у матчах із такими командами, як Челсі. І сили є, є майстерність. Не має впевненності. І Ребров нещодавно сказав, що він це бачить і намагається подолати в гравцях цей комплекс.

ViAn сказав...

Андрію, Сидорчук може і не Гармаш, у нього інша специфіка. Він буде і далі грати. Всі ми хочемо мати гравців більш майстерних у Динамо. Але, тренер Ребров, а ми всі аматори, багато чого не розуміємо.