понеділок, 14 березня 2016 р.

Жити кожною футбольною миттю на максимумі, бо неважливих матчів не буває!

  Чи думаю я про завтра? Що я думаю про завтра? Навіщо взагалі думати про цей безнадійний матч? Чи без надії таки треба сподіватись? Сподіватись на диво? Чи просто очікувати пристойну гру від Динамо? І це тільки початок тих запитань, що є в моїй голові. Насправді Динамо чекає матч престижу. Чи можливо чудо? На теорії завжди є відсоток. Це як фантастичний сценарій із багатьох складових. Особисто я спробую залишитись реалістом. Тому саме важливе – просто зіграти у якісний футбол.


  Думаю, що рахунок може бути різним. І скоріше за все ми знову програємо. Бо рівень команд різний. Справа не в тому, що Динамо слабке. Просто цей МанСіті поки що команді не по зубам. Можливо скатаємо нічию. Для гравців Динамо важливо вчитись. І вже зараз ясно, що на цьому тижні важливою є гра не у вівторок, а у неділю. Саме у неділю треба здобути перемогу. А завтра треба зіграти так, щоб залишити сили, щоб зберегти обличчя.
  Радує те, що одужав Даніло Сільва. Засмучує травма Рибалки. Бо Сергій надважливий гравець. І його втрата зараз робить центр поля безальтернативним. Мігєль один не потягне 3 матчі на тиждень. Думаю, що якщо завтра опорним зіграє саме він, то наші шанси навіть на нічию будуть мізерними. Бо португалець не любить боротьбу, занадто повільний. Так, він технічний гравець і це у чемпіонаті із середняками достатньо. Із якісними командами потрібен гравець більш якісний, жорсткий, швидкісний. Можливо, що одразу вийдуть Сидорчук і Гармаш, тоді Мігєль буде відчувати себе легше.
  МанСіті знає свої пріоритети. Вони вже відчули Динамо. Це інстинкт вбивці. Коли ти знаєш, що суперник слабший, відчуваєш це. І ти виходиш переконаний у своїх силах. Це буде дуже важка гра. Добре, якщо ми зіграємо у нічию.
  Але, десь у глибині мене живе оптиміст. Такий дуже оптимістичний. Мене звинувачують у ярій підтримці Реброва. При цьому всі забули Газзаєва. Ми не знаємо що було б якби він залишився. Однак, ми чітко бачимо те, що саме він заклав успіхи сьогоднішнього Динамо. Бо ж саме при ньому почали грати Ярмоленко, Зозуля, Гармаш, Хачеріді, Коваль. Саме він довіряв молодим хлопцям у юному віці. Саме зараз Ребров дає результат, награє складні ігрові схеми. І наражається на критику. Це ще не було у Динамо при Реброві кризових явищ. А вони, як правило, є у будь-якого тренера. Саме коли гри взагалі не має, результати катастрофічні. І це може бути наступного сезону. А може і вже цього. Із Газзаєвим ІМС не дотерпів. А зараз поки що не має потреби такої, бо результати є. Не подобається малюнок гри.
  Знаєте, я захищаю не просто Реброва. Я захищаю майбутнє. Бо вважаю, що Ребров виправдовує себе. Він має чітке розуміння того, що йому треба. Він вибудував команду із чудовим захистом і гарною атакою. Всі хочуть бачити карколомність, яскравість в атаках. Однак, при цьому страждає надійність. Тому стратегія Реброва будується від надійності захисту. Так, атака при цьому не така швидкісна, бо ж будуть розриви між лініями. Але, атака приносить результати. Стабільно по 2 голи за матч. А люди хочуть яскравого футболу. Вже зараз зрозуміло, що Ребров прагматик. Динамо при ньому не буде грати яскраво. Його гра – безпека власних воріт шляхом високого пресингу. А атака позиційна, поступова, із якісними, підготовленими атаками. Так, він вчиться, вчиться грати із сильними суперниками. Так, будуть провали. Вони є і у найкращих тренерів. Однак, він дорослішає, а із ним дорослішає і футбол Динамо. Тому хоч і без надії, але за честь і гідність команди я спокійний.

  Дякую за увагу!

7 коментарів:

Parker сказав...

Приветствую, ViAn!
Я не знаю, что там в голове у Реброва, но почему бы и не поэкспериментировать и вместо медленного и не любящего борьбу Велозу не выпустить молодого Корзуна? А вместо Гусева на фланге задействовать Яковенко?
В конце концов и Корзуну, и Яковенко есть что доказывать, и подобный матч - это шанс заявить о себе.
Хотелось бы увидеть такой состав: Шовковский, Вида, Хачериди, Драгович, Макаренко, Корзун, Гармаш, Буяльский, Ярмоленко, Яковенко, Теодорчик.
Да и определенный элемент неожиданности для соперников тоже не повредит. А с лавочки могут усилить более опытные Велозу, Гусев, и менее опытные Сидорчук, Данило Силва, Антунеш.
Не нравится только наличие в составе лишь одного форварда - Теодорчику будет очень сложно в борьбе с защитниками МС, а заменить его при всем желании совершенно некем.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Ребров и эксперименты в решающих матчах - только как дисциплинарные санкции. Это было осенью с Хачериди. Все что может быть - вариация: Антунеш - Данило Сильва. Все же Антунеш не надежен в позиционной обороне. И ясное дело в старте выйдет Гонсалес. В центре вариация может коснуться только Буяльского, так как нужна мощь и тут выплывает Сидорчук. А Яковенко - джокер с скамейки. Ребров очень стабилен на самом деле. Состав предсказуем на 10 позиций из 11.
А Корзун может получить время в концовке, если мы будем проигрывать и уже ничего не будет решаться.

Антон сказав...

Лично я жду хорошего футбола. А там как сложится. Расклад очевиден. Шансы наши почти нулевые.

Parker сказав...

Приветствую, ViAn!
Что Ребров не будет экспериментировать - это понятно, хотя, по большому счету, терять-то уже особо нечего. Так почему бы и не попытаться хотя бы в мелочах преподнести сюрприз сопернику?
Это, кстати, показатель квалификации тренера, который даже при наличии минимального маневра с составом умудряется поставить своими решениями оппонента в тупик.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Шансов нет даже в теории.По сему,я бы подумал над тем что следующая игра супротив Зори для ДК куда важнее в плане борьбы за чемпионство в родном чемпионате.Что сделает Ребров?Только он знает возможности своих игроков.В любом случае ДК летом нужно думать о солидном усилении.Если деньги позволяют.Тогда,возможно при определённом стечении обстоятельств можно задуматься и о 1/4 ЛЧ.

ViAn сказав...

Ну, в теории шансы есть. А состав без сюрпризов и с сюрпризами. Все же Антунеш, Гусев и Буяльский... Все же нужен Сидорчук и Сильва. Но, выигрышный состав сохраняется. Лично я буду смотреть без нервов, так как шансы действительно теоретические. Важна игра, как Ребров будет решать. Я бы на его месте вторым номером сыграл. Но, это моя теория, а Сергей практик.

Parker сказав...

Привет всем!
2Стас: мое предложение о задействовании Корзуна и Яковенко с Макаренко базировалось, в том числе, и на перспективе сохранения части игроков к матчу в воскресенье. С тем, что поединок с "Зарей" является более важным абсолютно согласен.
2ViAn: очевидно, Данило Силва еще не совсем готов, а Сидорчука вместо Буяльского стоило выпускать в первом матче и играть от обороны. Сегодня же больше нужно делать акцент на атаку, если, конечно, предполагается хотя бы зацепиться за минимальный шанс.
Если пропустим в первом тайме, то после перерыва, думаю, нужно снимать Гусева и Ярмоленко, чтобы дать им отдохнуть перед "Зарей".

С уважением, Parker.