четвер, 31 травня 2018 р.

Чи буде грати в Динамо основний гравець найкращої команди Бразилії останніх 2 сезонів?


На днях ми очікуємо перший літній трансфер Динамо. І за всіма джерелами це буде бразилець Че Че з Палмейраса. За останні 10 днів я чого тільки не прочитав про селекцію Динамо, про самого гравця. У більшості нажаль один бруд. Люди подивились нарізочку, що гравець майже не забиває, не віддає гольових передач, що він втратив місце в основі, що в вересні буде 26 і активно репетують. Бурління меж не знає. Найсумніше те, що це все популізм. А хто регулярно дивиться серію А бразильську? Чи є фахівці, які дивились за Палмейросом ті 2 роки, що Че Че знаходиться у команді? Як вам малюнок гри команди? Що ви про неї знаєте? Ви робите глобальні висновки про цей трансфер не знаючи про гравця нічого. Все базується на одному сайті. Він і є головне джерело інформації.


Я от бачу, що багато хто з людей дивуються якості селекції Зорі. І дійсно влітку 2017 команда підписала 2 бразильців. 21-но річного Сіласа і 22-х річного Іурі. Вони прийшли за копійки. За сезон справили приємне враження. Та в Бразилії вони по суті нічого не досягли. Вони лише числились у своїх командах. І це дійсно у віці, коли треба грати. Приїхали в Україну і показали тут достатньо високий рівень футболу. Чому? Бо рівень підготовки гравців там, рівень конкуренції настільки високі, що навіть гравці третіх ліг у нас будуть нічим не поступатись гравцям вищої ліги. А будь-який гравець, який стабільно грає в команді Серії А, буде у нас показувати футбол височенного рівня. Саме через це багато команд активно шукає в Бразилії. І саме через це кожного року відкриваються нові і нові імена гравців, які в рідному бразильському чемпіонаті були середніми гравцями, а в Європі стали зірками.
Що тут можна сказати про Палмейрос? Це команда, яка має досвідчений склад із перевірених бійців. Тут в останні роки було достатньо зірок світового масштабу і просто якісних гравців: Бастос, Драчена, Зе Роберто, Філіпе Мело, Дейверсон. Є і добре відомі нам Дуду і Вілліан, які пограли в Україні. За останні два роки ця команда здійснила 2 гучних трансфери. Міна перейшов в Барселону, а Габріель Жезус в МанСіті. Команда має гарні досягнення за останні роки. Це Чемпіон Бразилії 2016 року і володар срібних нагород 2017. Гра команди побудована на надійності оборони. Саме через це 2 основних гравці центру оборони і були продані в Барселону і Фіорентину. Гра побудована на жорсткій боротьбі, на руйнуванні дій суперника, надійній обороні, пресингу. Результат досягається за рахунок швидкого, вертикального футболу. М’яч не затримується в центрі поля. Відібрали і швидко віддали вперед. Активна флангова гра і довгі передачі на швидких форвардів. Цей стиль дуже схожий із стилем Динамо Хацкевича.
Вчора Діого Рінкон порівняв Че Че із Пауліньо. Мені важко робити подібні паралелі. У гравців схожа доля у деталях. Обидва прийшли в великий бразильський футбол через одну команду GO Audax у віці 22 роки. Тобто це гравці із достатньо пізнім розкриттям. Че Че прийшов в Палмейрос в травні 2016 року і одразу став гравцем старту. За цей час він відіграв 112 матчів. У лютому його вітали із 100 матчем за команду. Цієї весни Че Че активно награвався на сезон, бо провів 14 матчів у чемпіонаті Штату. Цей офіційний турнір проходить завжди, кожного року, у лютому-березні, перед стартом основного чемпіонату. Паралельно команда грає у Копа Лібертадорос. Як я розумію, що на початку квітня Динамо розпочало переговори. І саме через це Че Че втратив місце в основі, його вже не награють на цей сезон. Та варто зазначити, що 2 роки Че Че був стабільним гравцем старту команди, яка вела боротьбу за золото.
Що можна сказати про нього як про гравця? Універсал. Бо може закрити одразу 4-5 позицій на полі. Це всі позиції в півзахисті, ще правий захисник і правий вінгер. Та в сутності – гравець центру поля, який зв’язує захист і атаку. Проміжна ланка між групою захисту і групою атаки. Може здатись, що він легкий і не спроможний вести боротьбу. Та це не так. Я продивився декілька повних матчів минулого сезону. Че Че справжній боєць, він не прибирає ніг. Відпрацьовує і на атаку, і на оборону. В малюнок гри команди він чітко вписаний. Відбір, перехоплення, підбір, створення перепон, силова боротьба, робота в схемах – та чорнова робота, що він проводить дуже активно. Швидкі ноги і світла голова – головні риси. Бразилець має прекрасну техніку, але стиль гри команди не дає змоги довго володіти м’ячом. Тут все просто. Відібрав – віддав у вільну зону. І Че Че має високу якість передач, відбору. У рідкісних випадках можна побачити його довго з м’ячом. Це ті ситуації, коли робиться перехоплення і треба розганяти атаки. У цій ситуації не має адресати для першого пасу, та є вільні зони. І тут Че Че вміє якісно розігнати атаку. Приємно вразили мене володіння двома ногами. Навіть важко зрозуміти основну ногу одразу. Це величезний плюс. Не відомо як проявить себе цей гравець в інших умовах, в іншому тактичному малюнку. Та легко побачити, що він може грати і в інший футбол, на утримання, контроль.
Саме малюнок гри і пояснює слабкі цифри Че Че. Палмейрос не грає майже в позиційних атаках. Основна статистика приходиться на флангових вінгерів і центральних форвардів. Це суть гри сьогоднішнього Палмейроса. В інших умовах бразилець може проявити себе значно більш результативним. Тут все залежить від того, як його використовувати. Динамо прагне до швидких атак, але без позиційних атак в нашому чемпіонаті не обійтись. І як тут виглядатиме бразилець – велике питання. Можливо, що він розкриється ще яскравіше. До того ж не варто забувати питання адаптації, акліматизації і нового колективу. Че Че – людина, яка любить потусіть. Як і більшість бразильців. Та й для наших барберів, особливо Лугачева, він буде неоціненним клієнтом, бо любить екстравагантні зачіски.
Якість гравця безумовно приваблює. Він не є зіркою чемпіонату. Він просто стабільний гравець основи своєї команди. Сильної команди. Тому і гравець це безумовно якісний. Так, це не Роналдіньо і не Неймар. Та свою роботу він буде виконувати. Можливо, що мені хотілось більш молодого гравця, який би мав кращі цифри на папері, кращу перспективу. Та у Хацкевича схоже є бачення Че Че у своїх схемах. Почекаємо і побачимо.
Дякую за увагу!

28 коментарів:

Николай сказав...

Шикарно.

Oleksii сказав...

Можливо і популізм, але я до цього гравця відношусь насторожено!
скажіть, будь ласка, якщо навіть в нарізці не можна видібрати кращі моменти, то можливо гравець не дуже і яскравий? не логічно хіба? Навіть у слабих гравців можна інколи зробити просто чудову нарізку,але навпаки ніяк!
По-друге, мене здивувало ваше речення:"А будь-який гравець, який стабільно грає в команді Серії А, буде у нас показувати футбол височенного рівня", скажіть, а скільки вже у нас грало цих гравців з Серії А, хіба всі показували "футбол височенного рівня"?? тут велике питання!
Я зараз все більше і більше починаю розуміти песимізм Стаса, тому і думки такі приходять!
Розкриється - буду рукоплескати Краснікову, ну а поки почекаєм

Николай сказав...
Автор видалив цей коментар.
Николай сказав...

Та перестаньте, есть великолепные нарезки с этим игроком, нужно поискать просто. И голы он ложит с обеих ног и передачи отдаёт шикарные и ноги отрывает соперникам.
Нормальный, даже хороший игрок для нас. Кстати если Вы играли или играете, то не дадите соврать: игрок - игрока видит сразу. И это значит не просто что ты смотришь на человека и понимаешь - «футболист». Нет. Это когда ты с годами, наверное за счёт опыта и количества игр, смотришь просто на лицо игрока и понимаешь: - «ага, этот с характером, наглый по спортивному, знает себе цену, уверенный....умеет играть в футбол - против него будет сложно» ...а бывает наоборот: - «слишком мягкий, лицо не футбольное, осанка не уверенная и тд...». Второй случай - ярчайшим примером для меня был швед, которого недавно просматривали в молодёжке. А вот тут как раз первый вариант, при чем основное что мне бросается в глаза это его харизма!!! Она у него ого какая, я вам скажу. И это видно не по фото, на которых он улыбается... Цыганков наш тоже когда улыбается - миленький такой мальчик))) - это видно на кадрах из игр и на видео....вот там видна суть игрока и у этого игрока суть что надо.
Мое мнение.
И кстати что мне очень нравится в «новом» Динамо - это то, что практически все игроки новые и молодые с шикарной харизмой. Это сильные личности. А когда сильные личности сходятся в единое целое могут происходить невероятные вещи....1999 год тому подтверждение. И если хотите ещё примеры с сильными харизмами, с моей стороны, - Тайсон, Марлос, Фред, Виллиан, Дуглас Коста, Шапаренко, Цыганков, Миколенко, Попов, Беседин, Соса, Зинченко и этот список можно продолжать.
Спасибо за внимание.
ВиАн, не могу не сказать: спасибо за вот этот пост!!!! Именно благодаря таким работам я подсел на ваш/твой блог на динамомании в далеком 2006 или 7 не помню уже точно.

Николай сказав...

Ох парни, меня сегодня порадовали по поводу формы динамо новой.
Будет после 1 июля, новые шрифты, новый стиль, 2 комплекта...пока. Но покупать не стоит наверное, ведь лучше дождаться сезона 19/20...будет жарко;)

Oleksii сказав...

а де ви вже побачили нову форму?)

Николай сказав...
Автор видалив цей коментар.
Николай сказав...

Я не бачив, мені розказали люди які бачили, при тому і цьогорічну і ту, яка буде в сезоні 19/20. Доречі, сказали що тепер кожного сезону будуть змінюватись обидва комплекти, а не один, як це було з адідас.

ViAn сказав...

У мене гарні контакти з НБ, але я не хочу сувати носа поки що. Можливо, що задам питання. Та фото вони ж засекречені)) Якщо ж отримаю, то буде бажання поділитись. Тому краще не спокушати себе.

Oleksii сказав...

ну трохи тупо показувати зразу на два сезони) повинна бути інтрига!

Николай сказав...

Так никто показывать ее не будет, просто заказ оригинальной формы делается за 1,5/2 года до ее выхода. Вот сейчас уже все улажено, эскиз выбран и утверждён, и сейчас идёт процесс покупки оригинальных шрифтов;)

Стас сказав...

Николай ,а на форму какого клуба что нынче одевает его нью беланз похожа форма будующая ДК? Возможно пускай не по цвету а по дизайну? Если не секрет конечно...

Николай сказав...

Не сказали мне, тоже пытался узнать))) самому интересно. Но обещали скинуть эскизы.

Vitos сказав...

Что-то по трансферам совсем тишина. Кандидаты давно определены со слов главтренера. Не могут договориться?

Николай сказав...

Уже договорились. С понедельника будет инфа.

Vitos сказав...

И с кем договорились?

ViAn сказав...

Дивимось назву блогу і думаємо про кого ж домовились))

Николай сказав...

Кстати, по форварду определённости пока нет вообще, как я понял.

ViAn сказав...

По форвардам є 3 кандидати. Із їх клубами продовжують домовлятись. Вся справа в ціні. Зрозуміло, що є певна пріоритетність. Але, поки що йдуть торги. Час є. Тому зачекаємо.

Николай сказав...

Палмейрас, Порту и Висла?

ViAn сказав...

Палмейрас - безумовно. По всім іншим я б не був впевненим. Цікавитись - да. Але не більше.

Виталий сказав...

Добрый день! А что с веб-сайта и от Шурика р "Динамомания"?

Стас сказав...

Пишут,что Че Че подписали...Будем ждать на счёт официоза.И посмотрим подойдёт ли сей игрок ДК.

ViAn сказав...

Че Че опублікував фото, що він ще в Бразилії. І там він не прощається. Тому можливо публікація фото вчорашнього. Я думаю, що не раніше середи буде офіциоз.

Стас сказав...

Ну,что,как,собственно, и предполагал я с самого начала Жуниор таки ушёл! И уход его во многом обусловлен приходом в ДК Красникова.А значит с самого начала на примете у Красникова был новый форвард для ДК.Оно вполне логично и закономерно,но...Я вот побаиваюсь другого,злые языки стало писать про чёрную кошку которая якобы пробежала между ИМС и упомянутым уже мною здесь Красниковым.И спор якобы на счёт покупки игрока,один хочет другой против.Оно понятно что президент клуба и всё такое,но ИМС,зачем тогда Красникова было в клуб звать если вы на трансферах сидите? Вот сами бы и покупали,потом сами бы и тренировали! И потом за чем вам Хацкевич вообще? Вот всё сам и спрос лично с президента,спортивного директора и главного тренера в одном лице!

ViAn сказав...

Автор інформації - поляк, який має 2 тис. підписників і є вболівальником шахти)) Він це не скриває. Авторитетні інсайдери мають мільйони підписників. Так, журналіст, який давав інсайд по Че Че має більше 2 млн. Та найголовніше у інсайді - те, що фан шахти розповідає про конфлікт в середині Динамо)) Відомі методи? Мені давно. Це брудні методи шахти, яка давно запускає подібні дези. І цілі цих дез всім відомі.

Стас сказав...

ViAn,я по этому и написал якобы...)))

ViAn сказав...

Я взагалі не думаю, що Красніков має в такій ситуації право голосу. Яка у нього задача? Йому дають позиції і на них треба знайти кандидатури. Але, не Красніков вирішує кого підписувати, а кого ні. В першу чергу одобрямс треба отримати від Хацкевича. Він тренує команду. Хацкевич і самостійно може знаходити гравців. Так було завжди. ВВЛ знаходив гравців і сам. Трансферна система - багато прошарків. Команді потрібен форвард. Приходять агенти, які пропонують своїх гравців. Це перше дежрело. Потім є балканський ринок, де є фахівці по цьому ринку. Вони також пропонують свої кандидатури. І є Красніков, який пропонує свої. Потім є Хацкевич, який і сам вміє шукати. Це відомий факт про Олександра. І от після цього збираються і починають колективно радитись. Але, кінцеве слово, після перегляду і мозкового штурму, за головним тренером. Який потім йде до ІМСа і кладе список на стіл. Красніков не має вирішального слова. Він лише один із багатьох хто працює на результат. Тому виключати те, що іспанець з Вісли може цікавити Хацкевича я б не став. Та конфлікта між ІМСом і Красніковим бути не може.