вівторок, 22 травня 2018 р.

Сезон завершено. Що далі?


Сезон завершено. Це такий час, коли всі ми любимо підбивати підсумки, робити висновки і планувати майбутнє. Цей сезон став для Хацкевича сезоном глобальної перебудови. Можна сміливо сказати, що не має жодного титулу. Це є провалом. Та у всіх турнірах Динамо не провалилось. Так, ми поступились в чемпіонаті, ми не виграли кубок, ми не дійшли далі 1/8 в ЛЄ. Але, наше відставання в чемпіонаті мізерне. В сезон команда входила із одним складом, а по його ходу відбулись колосальні зміни. По ходу сезону Динамо втратило з тих чи інших причин одразу більшу частину основи. Перебудова під час руху – завжди складно. Ще рік тому мало хто міг уявити основу Динамо без Хачеріді, Віди, Антунеша, Ярмоленко, Гонсалєза, Мораєса і Сидорчука. Це були досвідчені бійці, які робили гру Динамо.



Восени Динамо змінилось. Віда поступово почав втрачати місце в старті, його замінив Кадар. Піварич замінив Антунеша, а Кендзьора поступово награвався в основі. Основний форвард при Реброві Бесєдін втратив місце в основі, йог витіснив Мбокані. Справжнім вибухом стало те, як яскраво дебютували в першій команді Шапаренко і Русін. Та взимку перебудова продовжилась. Хачеріді остаточно втратив довіру тренерського штабу і його місце несподівано зайняв Бурда, та ще й як. Шабанов також заявив про себе. Несподівано сильно зіграв і Кендзьора, який довів, що його придбання було чудовою інвестицією. Бесєдін затвердився в основі, а Циганков став капітаном і лідером команди не тільки на полі. Приємною несподіванкою стали перші півроку Вербіча. Але це були лише перші місяці, восени словенець адаптується і заграє ще сильніше. Якщо восени 2017 результати були провальними, то навесні Динамо показало найкращий результат за підсумками другого етапу. 28 очок з 30 можливих – перше місце. Найкраща атака 22 голи у 10 матчах, у шахти 20, найкращий захист, бо пропустили лише 5 голів, а шахта 6. Які висновки? Із цим складом можна давати результат.
Омолодження і будівництво ще триває. На сьогодні можна сміливо назвати 6 молодих гравців, які є залізними гравцями основної обойми. І є ще декілька хлопців, які підійшли до цього дуже близько. Склад Динамо змінився. За рік тренерський штаб по суті має абсолютно нову команду, з новими лідерами. Влітку цей процес буде продовжено. Хто залишить команду і хто буде в обоймі? Давайте подумаємо.
Воротарська позиція на сьогодні є критичною. Бойко хоча і провів непогану весну, але його помилки були жахливими. Скільки би сейвів воротар не зробив, а пам’ятають його за його помилки. Тому зараз влітку виникає цікава ситуація. Хто ж буде основним на воротах в майбутньому сезону?

Артур Рудько залишить команду із вірогідністю 90%. Він далекий від основи. Георгій Бущан відновлювався від травми, але його матчі за дубль були жахливими. Всі матчі були провальними. Через це вірогідність того, що він залишиться 50%. Хоча ще взимку ми були впевнені у тому, що він буде навесні основним. Макс Коваль. Я думаю, що на 99% його не буде в команді наступного сезону. Тут причини зрозумілі. А от хто має всі шанси, так це Володимир Маханьков. Він і за дубль виглядав чудово, і тренується стабільно з першою командою. Він на 99% буде другим воротарем. Тоді як позиція №1 – скоріше за все буде трансфер. Варіанта три – Лунін, Бущан і Бойко. Побачимо як воно складеться.

Безумовно у захисті основна обойма: Кендзьора, Бурда, Кадар, Шабанов, Піварич і Миколенко. Всі ці гравці залишаться. Це той фундамент, який заклали за рік. Карлос Самбрано, як це і передбачалось, побув в команді, отримав зп, та зіграв виключно у декількох матчах за дубль. Вірогідність того, що він піде – 95%. Євген Хачеріді залишиться тільки у тому випадку, якщо піде Хацкевич. Тобто 100%, що Хачеріді залишає Динамо. Пантіч. Серб піде і це 100%. Микола Морозюк. Із ним подовжили контракт. Та я б не казав, що він гарантовано залишиться, бо він втратив місце у старті. Думаю, що вірогідність того, що він піде в оренду на сьогодні 50%. Зрозуміло, що Динамо або буде шукати гравців, щоб добити до 8 обойму, або використає власну молодь, яка може грати за дубль і бути в тонусі для першої команди. Це я говорю про Кравченко і Попова.

В півзахисті також ситуація цікава. Є набор гравців і їх достатньо багато. Та молоді треба грати. Шепелєв і Шапаренко грою довели, що вони заслуговують місце в старті. Що ж робити із іншими гравцями? Ротація і все ж вольове рішення по вивільненню місця. Впевнений, що Шепелєв, Шапаренко, Гармаш, Буяльський і Сидорчук залишаться. Буде придбаний ще один гравець, хвильоріз, руйнівник, який розв’яже руки і ноги Шапаренко. Виходячи з цього, особисто я не бачу в Динамо у наступному сезону Микиту Корзуна, він піде і це 99%. А от позиція по Ротаню достатньо неоднозначна. Особисто я б його не подовжував, та я не здивуюсь, якщо із ним ще на півроку подовжать контракт. Тому вірогідність того, що він залишиться 50%. Не варто забувати, що Буяльському на днях зроблять операцію і він на 3 місяці вийде з гри. Це шанс для Алібекова.

Безумовно Вербіч і Циганков зігрались. Це легко побачити. Динамо має двох якісних флангових гравців. А от Гонсалєз остаточно випав зі складу. Його відношення до гри дали про себе знати. За 3 роки Дерліс показав себе нестабільним гравцем. Парагваєць міг видати яскраву гру, а потім декілька матчів бути в тіні. Він не адаптувався під стиль гри Динамо. Хоча восени він наче знайшов себе, коли його перевели на правий фланг. Та для внутрішнього чемпіонату йому не вистачає мотивації, тільки для єврокубків. Гонсалєз залишить Динамо – 90%. Саме тому будуть шукати гравця, який зможе створити конкуренцію Вербічу і Циганкову, щоб вони не зупинились у розвитку.

По форвардам ситуація взагалі цікава. Мораєс і Мбокані навесні більше лікувались. Мораєс взагалі розслабився і почав їздити із гастролями в Болгарію. Він не показав себе профі, бо профі повинен був відпрацювати свій контракт до кінця. Так, як це зробив Ферейра. Саме через те, що було таке ставлення до виконання контракту, на 99% вони залишать Динамо. 1% залишається, що хтось із них вмовить ІМСа на новий контракт. У Хльобаса контракт також завершується і подовжувати він його не захоче, це на 90%. Бо ж зіграв лише 12 хвилин, навіть гол забив. Та по суті він не отримує довіри від Хацкевича. І саме через такі обставини Динамо залишається із одним Бєсєдіним, у якого також лише рік до кінця дії контракту. Треба вже подовжувати. Зрозуміло, що є Русін, який провів непогано весну, після того, як відновився. Він також буде в ротації. Та ще один форвард потрібен критично.
Задачі на новий сезон – завершити будівництво конструкції. Потрібно мати основу і вибудовувати стратегію так, щоб всі нові гравці с ходу вписувались у гру. По суті кістяк сформований, далі йде тюнінг, щоб покращити якість гри за рахунок зіграності, більшого досвіду молоді і якісних одиничних придбань. Важливо мати стабільну якість гри, щоб не було провалів. Задача виходу в ЛЧ безумовно найперша. І це буде перше і головне випробування для цієї команди. А далі чемпіонат і кубок. Стабільна якість гри повинна бути. Бо на другий сезон до тренерського штабу і команди зовсім інші вимоги. Вже розмови про молоду команду не пройдуть. Треба давати результат.
Дякую за увагу!

27 коментарів:

Oleksii сказав...

щось я не пам"ятаю, щоб Віда поступався місцем Кадару))

Vitos сказав...

Ну что кто скажет по Че Че, свой Фред ухудшенной версии?

ViAn сказав...

Олексію, Віда зіграв лише у 50% матчів в першій половині сезону, а з початку листопаду не грав взагалі. Кадар же провів 90% матчів у першій половині. Статистика знає все.

ViAn сказав...

Вітос, а що тут говорити? Я не зрозумію цей трансфер, якщо він відбудеться. Гравець непоганий, але він не опорнік, він - повторення всіх тих гравців, які у нас є вже. Може він швидкий, технічний, але дуже вже залегкий, ніякої фізики. Тому поки не вірю. Відволікають від колумбійця.

Стас сказав...

ViAn,я так понимаю,что сей потенциальный игрок ДК пока выглядит больше как дубликат для Шапаренко?))) Если это так,то это более чем странная покупка...Но,посмотрим,может мы просто чего -то не знаем...

Unknown сказав...

Хорошо разложено, взгляд так сказать болельщика, который следит за своей командой. Конечно могут быть форс мажоры, но пока так. Вратарь скорее №1 всё же Бойко, Бущан по идее должен рвать на сборах, чтобы стать опять №1. По защите точно ничего не поменяют, обойма стабилизировалась и подтянулись молодые в лице Миколенко и Бурды. По полузащите, особенно по матчу с Шахтой видно, что никому, кроме Цыганкова за счёт индивидуальных не удавалось организовывать атаки Динамо, всех блокировали, только когда включили скорость, что-то получалось. Два гола по сути организовал тот же Цыганков. В полузащиту нужен игрок, который мог обороняться как Гармаш и мог начать атаку и делать это быстро под темп Цыганкова, Шапаренко, Вербича. Гармаш и Буяльский слишком медленные. Нап нужен, чтобы забивал, Беседин только хорош в борьбе и в сковывании защиты, не забивной он. Желательно трансферы осуществить до ЧМ , накрайняк чтобы на сборы поехали.

ViAn сказав...

Стас, ні цей бразилець - дублікат для Буяльського, Гармаша і Шепелєва. Він класична 8, і аж ніяк не 10. А 6, тобто собакою, він зовсім не пахне.

ViAn сказав...

Леонід, ясно, що нам потрібен власний Н'голо Канте чи Артуро Відаль. Про це ми тут говоримо вже багато років. Все не так просто по Бойко. Сильно він помиляється у вирішальних матчах. Це проблема. Та й турки ще ті товариші. Вони за нього великі гроші захочуть, аже ніяк не 2-3 млн, мінімум 5. В ціннику і буде головна проблема, навіть при всьому бажанні.

Стас сказав...

Что-то он явно щупловат для классической №8!))) Опять же судя по видеонарезке он по габаритам даже Шепелеву уступает.Не таким я предствалял игрока выполняющего на поле огромный обьём работы и умеющего биться в середине поля.
Может мои представления уже устарели?)))

ViAn сказав...

Ні, він точно не 10. Така собі специфічна 8. Швидкий він, ногі хороші, технічний. Але саме слабкі фізичні данні говорять про те, що це все деза. Думаю, що запущенна спеціально, щоб відволікти увагу від колумбійського форварда Палмейрас. Або Динамо дійсно планує змінювати принципи гри в центрі.

Стас сказав...

Гм...Пишут,что бразилец уже на мази,даже пишут что флангового аргентинского защя мы хотим...Вы как хотите,но я отказываюсь чего-либо понимать!

ViAn сказав...

Да, нам то Анхілері і не потрібен, бо є Миколенко і Піварич)) Тоді як справа лише Кендзьора)) Щось дивне відбувається. Я б не поспішав. Лише по фактам треба говорити, а зараз це все можуть бути ігри агентів. Веселе буде трансферне вікно))

Николай сказав...

У меня м диет есть два варианта:
1) его берут на позицию правого защитника, там он не плохо кстати смотрится. С возможностью подмены при необходимости кого-то из центра.
2) берут на позицию опорника. Я на некоторых нарезках смотрел как он там действует и мне показалось что он не плох, местами как-то резковато идёт в отбор, но это и не плохо в принципе. И я надеюсь что мы с вами знаем лишь 1% от того, что знает о нем Красников.
Посмотрим.
Доброго вечера всем!
С уважением
Николай

Oleksii сказав...

ну круто... берем лавочніка Палмейраса. Чи Красніков геній, чи я просто чогось не розумію! походу собакой у нас буде Гармаш, де він себе непогано проявив весною. Але знов ж таки Че-Че?

ViAn сказав...

Николай, його ще не взяли. Так, можливо і візьмуть. Якщо це станеться, то треба чекати всі трансфери, які здійснить Динамо. Треба дочекатись зборів, де можна буде побачити гравців у дії, на яких позиціях їх награватимуть. Красніков безумовно фахівець. Він підбирає гравців під модельні характеристики. Якщо ми дійсно візьмемо Че Че, то значить Хацкевичу такий гравець потрібен.

ViAn сказав...

Олексію, чому ж лавочніка? Він відграв по повній чемпіонат штату, він 2 роки був в основному складі. В цьому сезоні, а чемпіонат тільки розпочався, він грає менше. Але, це цілковито може бути пов'язано із майбутнім трансфером. Він зіграв 3 матчі в Копа Лертадорес, 1 в чемпіонаті. Так, це мало. Це десь 40% від матчів. Але, він далеко не лавочник. Це залізний гравець основи двох останніх сезонів, в тому числі і чемпіонського для Палмейрос 2016 року. Навіщо поспішати із висновками? Його ще не підписали. Тому коли підпишуть, тоді і поговоримо детальніше.

Стас сказав...

Можно конечно предположить что Хацкевич выстраивает новые до сих пор нам не известные тактические схемы и от сюда такие вот покупки,другой вопрос что...
Хотелось бы верить в то.что Красников ищет игроков под видение игры именно главного тренера ДК Хацкевича,а не под хотелки ИМС! И потом понятно будет более менее когда огласят весь список трансферов и кто уйдёт из команды.Во всяком случае Хацкевич с покупками его пока что не особенно то и ошибался! А это на сегодняшний день плюс к...его карме!)))

ViAn сказав...

З'явилась інфа про форварда Порту. Якщо Динамо відкусить цього гравця, то я буду аплодувати стоячи. Він значно цікавіший, ніж колумбієць з Палмейроса. Та я в таке не вірю. Тут безумовно робота Краснікова буде на 5+, якщо ця інфа правдива.

Стас сказав...

ViAn,чем же он так хорош? Статистика вроде не сильно ахти?И потом я что-то не помню ежели игрок толковый,то Порту его за кулёк семок наврятли продаст...

Vitos сказав...

А как по мне то колумбиец значно цікавіший и явно результативней, что главное.

ViAn сказав...

Тут цілий комплекс показників. Безумовно португалець значно цікавіший гравець із значно більшим потенціалом, набором характеристик і можливістю створити гол самостійно з нічого. Колумбієць - фінішор, виключно фінішор. Так, сильний фінішор. Та це моя суб'єктивна думка.

Oleksii сказав...

як я і думав! ніякої собаки в нас не буде, шукають гравця атакувального плану, що і сказав Хацкевич!
з Че-Че походу пауза, може новий кандидат з"явився на горизонті?..

Vitos сказав...

ХАН разложил всё по полочкам. Уходят Мбо, Жуниор, Хач, Гусев, Самбрано, Пантич, Корзун. Получится договориться с турками, пусть даже продлить аренду, будет Бойко. Нет обойдёмся своими силами. Будет 2 трансфера, всё-таки хотят своего Фреда, номер 8, для связи игры. ХАН прямо сказал, для опорной зоны есть Сидор, Гармаш, Буля. Для атаки Шапа, Шепа, а тренер хочет связующее звено. Ну и ЦФ. Как по мне, то нужен как раз финишер, создать и обыграть могут Витя, Вербич, Шепа, а нужен как раз качественный завершатель.

ViAn сказав...

А на дворі тільки травень місяць, а ви тут вже всі трансфери здійснили)) Не треба поспішати))

Vitos сказав...

Так это не мы, это президент с главтренером сказал. И если все прекраснр знают что ИМС говорит одно делает другое, то ХАН мужик прямой, говорит как есть и во лжи не замечен.

ViAn сказав...

Так Хацкевич нічого конкретного не сказав. Він не озвучив трансферні плани. Він сказав по суті лише про те, що позиція форварда ослаблена. Та він не сказав скільки буде придбань. Може ж не один буде форвард, а два. Бо ж були зараз на весну Хльобас, Бесєдін, Мбокані і Мораєс. 4 гравця. І зараз 3 з них йдуть. Чому лише один форвард? Такого ніхто не каже. Фраза, що потрібен форвард і гравець в центр не виключають інші трансфери, абсолютно не виключають. Трансфера буде мінімум 3, макимум може бути навіть 7. А те, що будуть 3 гравця з чемпіоната Бразилії про це всі знають вже півроку. Якщо подивитись відео версію, то Хацкевич називає позиції і посередині його прериває Шурік, фразою про Хочолаву. Тому Хацкевич не договорив.

Oleksii сказав...

Хацкевич ясно сказав, що в центрі поля гравців вистачає, а не вистачає атакувального! навіщо додумувати? все чітко і коротко. Ні, починають вже, а ось, а тут.