пʼятницю, 11 травня 2018 р.

Динамо Зоря. І що ж це буде?


Чи знайде Динамо в собі мотивацію на матч із Зорею? Я можу передбачити коментарі, що мотивація повинна бути максимальною, що як можна виходити за Динамо і не бути вмотивованими… Да, на словах все дійсно так. Шанси на перемогу в чемпіонаті хоча і мізерні, але є. Та нам грати проти Зорі, грати після програшу в середу, коли функціонально суперник краще готовий. А мотивація? Мотивація у Зорі просто шикарна. І це не тільки перемога над Динамо сама по собі. 3 місце в чемпіонаті – старт в ЛЄ одразу з групового етапу. Динамо ж прекрасно розуміє, що чемпіонство на 99,99% вже втрачено. Навіть якби ми не втратили очок із Маріком шанси були б мізерними, бо при рівності очок в хід вступає різниця забити і пропущених. А у нас тут повний провал. Зараз мова йде про престиж.

Мотивація Зорі безумовно вище. Єдине, що можна знайти, що молодь дійсно настільки психологічно готова зараз, що знайде в собі сили і емоції. Та я реаліст. Розумію, що поки надія є. Верес також спроможний здобути результат. Ця команда може здивувати. Тим більше, що додаткова мотивація буде присутня. Тому треба вірити. І залишатись реалістом.
Саме через це матч із Зорею набуває іншого сенсу і масштабу. Динамо не буде грати із надривом. Зоря ж буде рвати. Саме на цьому треба побудувати гру. Захист Зорі достатньо повільний. Їх гра будується за рахунок контратак. Це легко побачити, якщо подивитись наші матчі в цьому сезоні. Все будується на швидкісних якостях гравців групи атаки. Динамо треба наситити центр і зіграли на контролі м’яча. Ловити суперника. Треба зламати стереотип. Зіграти другим номером. Не йти протоптаним шляхом агресивних атак, щоб не давати зон за спинами. Хай суперник обрізається і створює прогалини за своїми спинами.

Нам важливо перемогти. Це дійсно престиж, це елементарна необхідність довести свою перевагу. Ми сильніші. Тактична гнучкість – цікавий шлях. Однак, я не думаю, що Хацкевич піде на такі експерименти. Буде грати той самий склад і гра буде будуватись за рахунок тих самих принципів. В двох весняних матчах Динамо здобуло важкі перемоги. Головний козир Динамо – стандарти. Саме зі стандартів Динамо забиває в цих матчах. Великим плюсом буде те, що команди зіграють у повноцінних основних складах.
Цікаво подивитись динаміку. Чи у Динамо дійсно в завершенні сезону настав спад, чи молодь вже не витримує грати у такому темпі, чи останні два матчі – просто збіг обставин. Варто оцінити і Зорю, яка  по суті провалила весну. Чи дійсно команда не готова до випробовувань важким графіком матчів у першій шістці? Бо захист команди в 30 матчах пропустив 41 м’яч, а забито лише 44. Це говорить про слабкий і ненадійний захист. Але і про достатньо амбітний напад. Тому гра повинна бути результативною. Переможе сильніший.
Дякую за увагу!

Немає коментарів: