понеділок, 1 жовтня 2018 р.

Він скоро піде, а ми залишимось!!!


Вчергове послухав Хацкевича. Як на мене, то він все більше втрачає адекватність. Чому? Бо дозволяє собі принижувати вболівальників. З таким ставленням скоро на стадіон взагалі люди перестануть ходити. Суть така, що ви нас підтримуйте і не заважайте, а ми тут самі розберемось. У мене трохи інше виховання. Сьогодні Хацкевич головний тренер Динамо Київ, а завтра Динамо Мінська, Карабаха, Шеріфа… А ми, вболівальники, залишимось і далі з Командою. Ми тут були до Хацкевича і будемо після нього. Він тут заробітчанин, легіонер. Тому, Олександр Миколайович, не втрачайте рівноваги. У багатьох людей з пультами і доступом в інтернет просто життя склалось інакше. Хтось закінчив з футболом у 15, хтось все життя катав у другій лізі, а хтось грає за команду свого маленького селища. Є і такі, що взагалі у футбол не грали. Та просто не склалась можливість потрапити в ваше закрите елітарне коло міліонерів, отримати тренерську ліцензію і потім роботу – в нашому футболі можливе лише по блату. Це ж коштує величезних грошей, треба мати запас часу, а ми годуємо свої родини. У нас інакше життя. Та люди ж пультами можуть розбиратись у футболі значно краще багатьох фахівців.

Стосовно матчу з Арсеналом, то навіть дивно що матч, який проходив за тотальної переваги Динамо, перетворився на такий шоковий ендшпіль. Бо ж більшість часу Динамо атакувало, створювало моменти і рахунок повинен бути значно більшим. Помилка із незарахованим голом Циганкова – просто рівень кваліфікації арбітрів. Та помиляються всі. Драматизувати на той момент було не варто. Бо ж забили достатньо скоро ще один гол. А потім були моменти, навіть у меншості. Просто треба нарешті навчитись бити штрафні з 20 метрів. По Бущану я писав багато. В його віці перспективи і рівень давно відомі. При наявності основного воротаря молодіжної збірної Маханькова, основного воротаря збірної 19-ти річних Кучерука і основного воротаря одразу збірних 16-ти і 17-ти річних Нещерета давно треба визначитись із резервним воротарем для Бойко. І награвати саме його. Бущан повністю провалив весну у складі дубля. Його помилки там епічні. Як він тільки не лажав. Жоден адекватний фахівець, який бачив ці матчі від Бущана в минулому і цьому сезонах за дубль, не поставить його у ворота першої команди. А Хацкевич поставив. І ми побачили чергову епічну помилку. Чи будуть зроблені висновки? Ні. Ми ж люди з пультами, ми нічого в футболі не розуміємо. Те ж саме по Шабанову. Людина 1,5 місяці без практики. Цей його стрибок у ноги свідчить про гнітючий настрій. Адекватна людина ніколи не дозволить собі таких стрибків у ноги.
Про позитив безумовно треба сказати. Нарешті ми зіграли із атакувальним гравцем в центрі поля. Дуелунд мені сподобався. Він багато переміщався, якісно відкривався, показав високий технічний рівень майстерності. Ще й забив переможний гол. Таки селекція в датському чемпіонаті повинна приваблювати нашу команду. Циганков виходить на достатньо високий рівень майстерності. Його сольні проходи стають все більш загрозливими. Якби у нас було 3-4 таких гравця у групі атаки, які б вміли так обіграти 2-3 людини на швидкості, то б наша атака несла шалену загрозу. Цілком можливо, що коли Вербіч повернеться на фланг, а Шапаренко набере форму і поверне довіру тренера, то так і буде. Та форварда із такими рисами у нас немає.

По скріну, який зараз дуже популярний. Що важливо тут відмітити? Перше – обрізка Морозюка. Саме він віддав цей майже результативний пас, який обрізав півзахист. Друге – Сидорчук. Він не встиг зреагувати, не вийшов на гравця і не закрив коридор. Це був його обов’язок в даній ситуації – побудувати трикутник. А він залишився стояти і ніяк не завадив гравцю суперника. З точки зору побудови оборонних ліній ця помилка є критичною. А по офсайду у Гріня, то я думаю, що він був на одній лінії із Бурдою. Там все вирішують сантиметри. І правильне рішення на користь атаки. Але ми бачимо систему подвійних стандартів. Це ж той самий лайнсмен, який зафіксував офсайд у Циганкова. Саме це і викликало таку різку реакцію гравців.
Мені довелось багато всього чути. Чомусь всі думають, що у Хацкевича не має сильних гравців. Я можу погодитись із тим, що для того, щоб обігравати Реал наразі готових гравців не має. Щоб грати на рівних з Аяксом у нас гравці є. Чим займається тренер в команді? Він готує до матчів. Але робота тренера складається з багатьох складових. Головне – стратегія. Трене має власні принципи. І він повинен навчити команду грати за цими принципами. Для цього відбуваються моделювання гри, де тренер розставляє гравців і вчить принципам. Тут у кожного свої методи, але суть однакова. Є модель у тренера і задача адаптувати до неї гравців. І купувати гравців, які легко адаптуються під схему і принципи. Це все фундамент. А вже на фундамент насаджуються домашні заготовки, підготовка до різних суперників. Те, що бачу зараз я – відсутність фундаменту. У тренера є модель, є ідеї. Але він не заклав фундамент. Тому вся побудова без фундаменту швидко руйнується проти стихій. Динамо потрібен тренер, який закладе фундаментальні основи і буде на цьому фундаменті будувати. Гравці ж у Динамо є і вони у своїй більшості достатньо кваліфіковані.
Дякую за увагу!

4 коментарі:

Andre0 сказав...

Все дуже гарно викладено, в цьому матеріалі. Підтримую на всі 100. Але я бачу ще більшу проблему системного характеру. Це наш президент. Я розумію що він нікуди не піде і не подінеться. Але він чітко каже що змін він робите не хоче, а жаль. Тут деякі люди кажуть що зміна тренера нічого не дасть, але з такою логікою можна підписати пожит'євий контракт з умовним Хачкевичем і летіти далі в прірву.
Реально після ВВЛ не було у нас реальних майстрів тренерського цеху, а все чому, тому що використовувалась тактика затикання дирок, все на секундочку тут і зараз.
P. S. А може у нас дуже великі сподівання на команду...

Дякую за увагу.

ViAn сказав...

Насправді ІМС еволюціонує. Так, достатньо повільно. Але його еволюція видна неозброєним оком. Він готовий до змін. Просто не хоче повторювати свої ж помилки. Тому поки терпить. Але, це не значить, що він буде турпіти ще довго. Особисто мені цікаво подивитись на ІМС наступного ступеню розвитку. Це буде після Хацкевича і це буде обов'язково.

Parker сказав...

Привет всем!
Вчерашние матчи ЛЧ в очередной раз продемонстрировали несколько банальных истин:
1. Имена не играют в футбол. Это о поражении "Реала" в Москве от ЦСКА. Даже без ряда ведущих исполнителей мадридцы по составу на голову сильнее армейцев, но...
2. В умелых тренерских руках игрокам не нужно много времени для адаптации - тот же ЦСКА имел в составе едва ли не половину исполнителей, пришедших в летнее межсезонье. Равно как и "Аякс", где пришедшие исполнители не столь многочисленны, но играют важную роль в успехах коллектива.
3. Не особо известный и раскрученный тренер с мозгами может делать результат даже против более сильной команды - подтверждением тому все тот же "Аякс", сыгравший в ничью на поле, не менее звездной, чем "Реал", "Баварии".
Аналогично, хоть и проигравший, но весьма пристойно выглядевший "Хоффенхайм", под руководством молодого специалиста, в противостоянии со звездным и мегабогатым "Манчестер-сити" во главе с Гвардиолой.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Погоджуюсь із Parkerом. Не спостерігаю за нашими сусідами. Але вчора на 90-1 включив текстовий репортаж матчу з Реалом і побачив величезну кількість невідомих мені імен. Подвивися трансфермаркет. Так там більшості хлопців від 18 до 22 років. Грають одразу декілька гравців 1999 р.н., багато 1998 і 1997. В тому числі і легіонери. І не тільки легіонери, а і вихованці. Цікаве перезавантаження там складу. Хоча матч не дивився. Кажуть, що Реалу там страшенно не фартило. Та все ж результат - факт. Як і склад дуже молодий і абсолютно не зіграний.