середу, 14 листопада 2018 р.

Трансферні пошуки. Опорник. ч.1.


Так як знову є двотижнева пауза, то потрібно її використати із користю. Сьогодні я вирішив написати свій улюблений трансферний матеріал. Нічого сенсаційного. Просто вже є певне розуміння того, що в результаті серії провальних матчів епоха кумів в Динамо скоро може нарешті підійти до логічного завершення. Еволюція і вміння вчасно продавати, відпускати гравців – рівень якісного менеджменту. На мою суб’єктивну думку Гармаш і Сидорчук вичерпали себе. І тренерський штаб дозрів до цієї ідеї. Важкими темпами, важкими думками. Та, сподіваюсь, це рішення тверде і обґрунтоване. Тому цілком реально те, що взимку Динамо знову спробує підписати одного-двох гравців в центр поля. Невипадково озвучили прізвище Руслана Маліновського. А Руслан, коментуючи трансферні чутки, не виявив жодного негативу чи заперечення. Чому? Цілком можливо, що цей варіант реальний. Він може стати гарним доповненням для Шапаренко. Цілком можливо, що ми побачимо їх в парі вже найближчим часом у Збірній. Та на мою думку все ж найкритичнішою є позиція опорника- руйнівника. Писав я про це влітку. Напишу і зараз.
Яцек Горальські


  Цей 26-ти річний гравець все більше заявляє про себе. Він вийшов на достатньо високий рівень готовності. Саме тому на сьогодні він основний у збірній Польщі і у Лудогорці. Яцек – гравець вузької спеціалізації. Він займається відбором. Швидкий гравець, який працює на руйнування атак суперника. Агресивний, з великим об’ємом роботи, високою швидкістю, мобільністю, цупкий у відборі. Якщо описувати гру Горальські, то тут все просто. Відбір, відбір і тільки відбір. Відбір і пас, пас достатньо чітко поставлений, пас в дотик як правило. Не завжди на ближнього, це може бути і пас на загострення. Тобто гравець якісно читає гру і бачить поле. Думаю, що якщо нам потрібен досвідчений гравець за адекватні гроші, то цей варіант буде далеко не найгіршим.
Оле Сельнаес


24-х річний норвежець з Сент-Етьєну. Достатньо цікавий, нестандартний гравець. Високий, швидкий в ногах, з прекрасним відчуттям першого пасу. Дійсно не так часто зустрінеш гравця, який займається активним, агресивним відбором, маючи при цьому таку рису – як швидкий, розрізаючий перший пас на 30-50 метрів. Достатньо якісний командний гравець, який має яскраві індивідуальні особливості. Окрім того він може зіграти і на позиції бокса. Але для швидкісного футболу він підходить, бо його дії направленні на пришвидшення.
Стефен Еустакьо


22-х річний гравець молодіжної збірної Португалії і місцевого Чаваса. Команда котиться у другу лігу, але це не знімає цінності цього гравця. По суті він єдиний і найбільший актив цієї команди. Що він демонструє у матчах за молодіжну збірну. За своїм технічним рівнем – справжній португалець. Прекрасна робота з м’ячом, високий інтелектуальний рівень розуміння футболу, культура пасу. Все це і багато інших рис говорять про потенціал хлопця стати справжнім майстром, якщо він піде на підвищення. А я впевнений, що так і буде. Культура відбору на високому рівні, як і швидкість при прийнятті рішень. Іноді дивуєшся наявності таких талановитих хлопців у таких слабеньких командах. Хоча, може їм так зручніше, бути першим хлопцем.
При всій силі сьогоднішньої Динамівської школи, наявності там таких талантів як Антон Царенко і Назар Волошин, це якщо дивитись значно вглиб. Але є по суті одна головна проблема. Ми не готуємо гравців, які вміють працювати на відбір, давати в цій зоні об’єм, якість і швидкість. За всю історію Динамівської школи важко згадати імена гравців, які б мали такі характеристики. Як правило ми купували, знаходили в інших командах. І зараз ця позиція є найпроблемнішою. Чому? Бо структура гри молодіжного Динамо – 99% матчів де ми контролюємо м’яч по 80% ігрового часу. Все об’єктивно. Навіщо в такій грі виховувати гравців із такою специфікою? Вони просто не проб’ються в основу. Саме тому ми змушені залучати.
Дякую за увагу!

19 коментарів:

Vitos сказав...

А я хочу что бы на этой позиции играл Алибеков. У парня всё есть кроме доверия ТШ..

Miha сказав...

Як на мене це не сама проблемна позиція.
Часи чистих руйнівників пройшли. Той же Алібеков або адаптований Чече закриють позицію повністю. Раціональне вкласти кошти в кваліфікованого та майстерного форварда.

ViAn сказав...

Я скажу вам так, що за наявної у мене інформаії в середині жовтня в Динамо відбулась навчальна зустріч. Група ветеранів команди, людей авторитетних, з правом голосу в Команді, організували в навчальному класі лекцію. Слухачами і відповідачами був Хацкевич і його штаб. ІМС також сидів і дивився. Була розібрана гра, розставлені акценти. І результат ми бачимо вже зараз, що деякі гравці втратили місце в старті. На цій же зустрічі був обговорений потенціал цієї команди, розставлені інші акценти. Як наслідок до основи були різко включені бразильці і тріо молодих гравців. Реузльтати ми знаємо. У команди з'явився зміст. Але, місце опорного півзахисника на сьогодні так само найслабше, бо у нас не має жодного гравця на цю позицію під схему і принципи Хацкевича. Аліьеков більше під схему Реброва підходить. Гравець від дійсно талановитий. Потрібен хвильоріз. Взимку його будуть купувати.

Стас сказав...

Главное это покупка классного центр форварда...

Parker сказав...

Привет всем!
Соглашусь с автором, качественный разрушитель не менее важен, нежели забивной форвард.
Насколько я понимаю, Хацкевич в последних матчах играет в 3 полузащитника, расположенных один над другим: опорник, бокстубокс, атакующий полузащитник. Посему вопрос опорника и возник в последнее время, т.к. нужен именно профильный разрушитель, а-ля Вукоевич.
Играя бОльшую часть первого круга в середине поля с игроками, у которых нет ярко выраженной специализации, мы получили то, что сейчас имеем: - 8 от ШД и невнятную игру в первых трех матчах группы ЛЕ. Как только вышли люди, с четкими и конкретными задачами, у команды появилась какая-никакая игра. И это даже с учетом отсутствия нормального форварда.
Итак, имеем проблему на позициях форварда, опорника и правого защитника. При этом в команде минимум 3 персонажа на выход: Гармаш, Сидорчук, Морозюк.
В принципе, пристроив эту троицу, можно даже особо не трясти кошельком. Среднего европейского уровня игроки, типа Вербича, Дуэлунда, Кендзеры, Пиварича, Кадара укладываются в их трансферную стоимость.
А вот на форварда нужно готовить, на мой взгляд, 5-8 млн. И далеко не факт, что кандидатов будет много.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Такой безобразной игры от нашей сборной я давно не наблюдал...

ViAn сказав...

Андрій Миколайович вирішив зіграти у футбол Гвардіоли із 3 центральними захисниками. Схема вкрай експерементальна, вочевидь для неї потрібні трохи інші гравці. Тому не дивно, що ми провалились. Гравці елементарно втрачали позиції. Впринципі місце для екмпериментів було не таким і небезпечним. Тренерський штаб отримав потрібну інформацію. Цікаво як буде із турками. Чи повернемось ми до старої схеми, чи знову буде ще щось новеньке, а може і знову ця схема... Цікаво.

Parker сказав...

Привет всем!
Для игры как у Гвардиолы нужны игроки как у Гвардиолы. А у нас таких и близко нет. Эксперименты - дело хорошее, но эксперимент и авантюра - не одно и то же.
Схема игры нашей сборной всегда! базировалась на максимальной надежности в обороне высокой интенсивности средней линии и резких атакующих выпадах. А вчера было не понятно что.
Как по мне, нормальная рабочая схема нашей сборной 4-2-3-1 или 4-1-1-3-1, в которую нужно просто вживлять новичков.
А вчера была и схема новая, причем абсолютно нам не подходящая, и новички, что и привело к плачевному результату. Ну и игроки особо не напрягались.
Поглядим что там будет в матче с Турцией.

С уважением, Parker.

Leonidas B сказав...

В Динамо с Гармашем, Сидорчуком давно уже с два года назад было ясно, что игроки не тянут. Сидорчук нормально отыграл первых два сезона в Динамо, а потом всё по нисходящей. Гармаш выдал последний матч на супер уровне это с Порту дома, когда 2-2, а потом только иногда оживал на некоторое время и всё. По сути сейчас Динамо лишь пару игр отыграло оптимальным на сегодня составом, потенциал будет раскрываться и дальше.
А у сборной весьма полезное поражение, чтобы голову не задирали.

Стас сказав...

Leonidas B,не даром Рауль Рианчо снова вспоминал о том,что президент ДК предлагал ему продление контракта,а он сказал о 4-5-ти игроках ДК тогдашнего от которых...Скажем так не было уже никакого проку! Сколько времени прошло,а до некоторых болел начинает доходить то,что испанец видел несколько лет назад!

ViAn сказав...

Насправді я вже багато разів казав, що Сидорчук, Буяльський, Піварич, Морозюк, Гармаш, Кадара, Бойко - кваліфіковані гравці. У них є величезний досвід за плечима на міжнародному рівні. Це збірники, які були на великих турнірах, які грали у єврокубках, забивали там. Якщо брати кожного з них окремо, то це майстри. Та у кожного є власні характеристики. Є певний рівень майстерності. Якщо тренер майстер, то він вміє використовувати сильні грані гравців, вміти сформувати правильний набір під свої принципи, зробити правильну установку. Наскільки розумію я футбол Хацкевича, то він побудований на швидкості прийняття рішень, на індивідуальній майстерності групи атаки, на довгих і середніх вертикалях, діагоналях, на індивідуальній швидкості і на агресії у відборі, на якісній агресії, на швидкому відборі, на підборах і таким же швидкісним розгортанням в атаці після перехоплень. Тому всі ці гравці за індивідуальними рисами не підходять. Чому? Бо повільні. Єдине виключення - Буяльський і Кадар. Кадар хоча і не має видатної швидкості, та він сильний у позиційні боротьбі, якісно працює з м'ячем і має прекрсаний перший середній і довгий пас. Буяльський же може бути агресором, але йому потрібні швидкісні партнери. Із повільними Гармашем і Сидорчуком він стає таким же повільним. Тому Хацкевичу треба вирішувати багато задач. Якщо йому потрібна швидка, агресивна, мобільна команда, то треба багато чого змінювати і далі. Та є такі команди, як Астана, вони не грають у швидкий і мобільний футбол. Це ті ж турецькі гранди. Вони будують гру на інших козирях. І от для них більшість гравців Динамо цілковито б підійшли. Єдина проблема - Бойко. Він хоча і видає дуже сильні матчі, але іноді таке пропускає, волосся дибки встає.... Та для мене його головна проблема - не помилки. Він дуже довго вводить м'яч у гру. Через це він регулярно затримує контратаки. Ми втрачаємо ефективність і небезпеку. До того ж Бойко дуже слабкий у грі ногами. Пас у нього гірший ніж у СаШо, а Олександр додав у грі ногами тільки пілся 35, бо старанно над цим працював. Тому Динамо треба і далі награвати більше молоді і купувати гравців для швидкого, мобільного і агресивного футболу.

Leonidas B сказав...

ViAn, кроме быстроты эти игроки (Гармаш, Сидорчук) проигрывают ещё и в других вещах, они не в ладах с техникой, приём мяча хромает,да думают медленно, с возрастом это всё накладывается и перекрывает их достоинства. ХАН в своих тактических изысканиях шарахается, что он не видел проблемы раньше, только пресс обстоятельств вынудил его их посадить на лавку, сейчас единственное его спасение, это внедрять и подтягивать молодёжь. По остальным игрокам - Морозюка брали исключительно, чтобы заткнуть дырки то в защите или полузащите, он не игрок основы;Буяльский возможно с молодёжью заиграет лучше, погодя увидим;Пиварич уже прошёл свой пик и с каждым сезоном его игра будет всё хуже при таких конкурентах;Кадар согласен; Бойко пока лучший вратарь Динамо, ну можно сказать стабильнее других, но с СаШо я бы его не ровнял, у СаШо свой крест (Бавария - так сложилось, что именно он не смог выручить Динамо в полуфинале и Динамо прошло мимо финала; Словения - именно его ошибки привели к пролёту мимо Евро) просто они знаковые и СаШо это понимает и признаёт, хотя за Динамо во многих других играх он играл блестяще, но когда до вершины команде нужно сделать один шажочек, то сильнее переживание. Если задел кого, своими словами об Александре Шовковском, то извиняюсь.

ViAn сказав...

Леонід, я ж описав ситуацію по Гармашу, Морозюку і Сидорчуку. Та і взагалі по ситуації в Динамо. Була зустріч в жовтні місяці. Після цієї зустрічі Хацкевича направили і допомогли знайти вузькі місця у грі Динамо. аме через це так різко відбулось у жовтні омолодження складу.
Гармаш і Сидорчук мають прекрасний прийом, прекрасний рівень гри. Так, не та швидкість, що у Аяксу і МанСіті. Там їх накривають. Насправді це майстри міжнародного класу. Але, вони банально не відповідають тій грі, яку будує Хацкевич. Тобто не відповідають модельним характеристикам. І їх рівень цілком відповідає нормальним європейським командам. Так, не Баварія, не Ювентус. Але умовні Удінезе, Вердер, Бешикташ, Спортінг... цілковито вони зможуть грати на такому рівні. Це достатньо високий рівень. Просто Динамо будує агресивний, темповий футбол. Тут потрібні модельно інші гравці, більш вибухові, швидкіші, технічніші. Тому повага до всіх гравців. Та всьому свій час.

Vitos сказав...

Что там с Цитаишвили, кто в курсе?

Unknown сказав...

Контракт не продлевает, варианты коты или бомжи

Unknown сказав...

Кроты,конечно

Parker сказав...

Привет всем!
2Vitos: похоже, мы его потеряли. По информации с Динамомании, не хочет продлевать контракт. Особенно порадовали варианты продолжения карьеры - "Шахтер" и "Зенит". Судя по всему, между футболом и деньгами выбрал деньги. Другого варианта не вижу, поскольку был на хорошем счету, уже дебютировал за первую команду и в очень обозримом будущем мог составить кампанию Цыганкову, Шапаренко и Миколенко.
Но, увы! А жаль... Толковый игрок с достаточно редкими в наших широтах талантами.
Вдвойне досадно, что, в очередной раз, теряем хорошего игрока совершенно бесплатно. Этот менеджмент, наверное, уже только могила исправит.


С уважением, Parker.

Vitosom сказав...

Ситуация с Ананидзе повторяется...

ViAn сказав...

Безкоштовно він не піде. Бо повинні заплатити компенсацію. Навіть за вільного агента. Це якщо з ним не вийде домовитись. Тут у кожного свої апетити. А Динамо само ситуацію зруйнувало. Чим? Трансфером Супряги. Ви ж розумієте, що він мінімум 1 млн на рік має. Тоді як Гія максимум 100 штук має. А за талантом він точно не гірший. А якщо відверто, то значно цікавіший. Тому вся суть у менеджменті і грошах. Цитаішвілі розумію. Вік у гравця короткий. Якщо є пропозиція на хороші гроші, а Динамо дає меньше, то Суркіс сам винен.
А куди гравець перейде чи таки залишиться ми побачимо.