вівторок, 6 листопада 2018 р.

Динамо Ренн. Шанс на весну.


Чи досягне серія невдалих матчів Динамо до трьох? Матч з Мінаєм до статистики не беру. Ми там і третім складом повинні були вигравати. Я ж знаю все, що нам розкажуть. Ми вже це проходили. Після Ренну Динамо чекає Маріуполь. А ми ж знаємо якими вмотивованими вони будуть. Тому матч із Ренном має визначальне значення. Якщо ми переможемо, то майже забезпечимо собі вихід у весну. Та Ренн – важкий суперник. І мотивація у французів колосальна. У Франції перемога Динамо була в певній мірі випадковою. Не можу сказати, що суперник створив нам багато проблем. Як і не можна сказати, що ми щось суттєве створили в атаці. Та ще й догравали у меншості. Футбол – дивна штуковина. Із шахтою за всіма статтями Динамо заслужило перемогу, а отримало гірку поразку. Ренн у матчі проти нас на поразку так само не заслуговував. Що ж буде в Києві? Якою буде сюжетна лінія?


Може здатись, що Ренн вийшов з кризи. Перемогли в останньому турі у відверто слабкої команди. А перед цим програли команді-аутсайдеру, яка однак має кріпкий і збитий склад. Як я писав вже про цю команду, що у французів відчуваються суттєвіше наші проблеми. Є непоганий набір гравців, але команди немає. Немає і командної гри. Є декілька індивідуально сильних гравців. Та структура гри абсолютно не побудована. Цілісність командного малюнку абсолютно відсутня. Все будується за рахунок сильних граней Сарра і гравця, який вміє виконувати непогано стандарти Клемана Греньє. Сабрі Лямуши знаходиться на грані відставки. Вже зараз він починає думати про те, що підписання Ньянга і Бен Арфа, які на папері колись були сильними гравцями, не дали команді швидкого результату.  Ставка на Бен Арфа виправдовує себе виключно проти слабких команд. По суті він не відпрацьовує в оборону, що в сучасному футболі є визначальним. Тримати на полі гравців-егоїстів не може собі дозволити команда, яка ставить перед собою великі цілі. Навіть Мессі і Неймар відпрацьовують в обороні по повній.
Динамо у матчі із шахтою показало гру. Ой. Я сказав дуже тихо. Гру!!! Особисто я побачив Команду на полі. Ми програли через тренерські рішення. Насправді іноді дійсно важливо дограти тими, хто вийшов у старті. Заміни ж зламали механізм. Особливо це стосується виходу Гармаша. Денис нічого не приніс корисного команді. Із Ренном не зіграє Шепелєв. Володимир у Хацкевича знову знайшов себе на позиції опорника. Не грав і Кадар. Тому що буде у матчах проти французів – загадка. Дуже важливим моментом буде той, хто ж зіграє опорника. Хацкевич награє Че Че, та це не його позиція. Як і не позиція жодного з тих, хто є в наявності. Сидорчук регулярно помиляється, йому не вистачає швидкостей. Я бачу тільки Алібекова. Але він травмований і здоровим навряд чи зіграв би.
Ключовою фігурою стає Шапаренко. При його присутності на полі гра Динамо стає непередбачливою. Чому? Бо в групі атаки не тільки вінгери, а і центральний півзахисник мають швидкість, техніку, пас. Тому наявність в центрі поля Шапаренко стала для шахти неочікуваною проблемою. Для Ренна безумовно також це буде складним моментом. Все ж Микола – динаміка і швидкість. А якщо додати Вербіча, Циганкова і Сідклея, то наша атака стає надзвичайно швидкою.
Важливо сказати і про Миколенко. Молодий захисник в центральній зоні показав дуже високу якість роботи на атаку. Саме цей показник став ключовим. І виклик його до лав Збірної сюрпризом не став. За останній місяць Миколенко став гравцем старту. Давно в Динамо не було гравця із таким якісним першим пасом.
Як я і писав, що мотивація в матчах проти нас у Ренна буде надзвичайно високою. Бо на кону стоїть престиж. Простим цей матч точно не буде. Як всі ми побачили з досвіду, то якщо не реалізовувати моменти, то можна і програти у виграному за змістом матчі. У Динамо без форварда, яке зараз знову стає на рейки омолодження складу, такі матчі ще будуть. Тому важливо вчитись. Прогнози зараз давати важко. Та ми маємо всі шанси перемогти дома і майже гарантувати собі весну. Тому у кого є можливість варто йти  на стадіон, підтримати Команду.
Дякую за увагу!

14 коментарів:

Parker сказав...

Доброго дня, ViAne!
Погоджуся з думкою щодо профільного опорника. Саме тому не здивувався чуткам про зацікавленість нігірійцем з Прибалтики.
В той же час Сидорчук, Морозюк та Гармаш мають або суттєво додавати у своїй грі, що, в принципі, у їх віці є неможливим, або йти в інші клуби.
Буяльський на цьому тлі виглядає достатньо незрозуміло: у хлопця ніби-то й техніка присутня, і розуміння гри, і працьовитість, а хороші матчі він видає вкрай рідко. Можливо, йому теж слід змінити клуб.
Хоча, можливо, за наявності на полі чистого і, що головне, кваліфікованого руйнівника, Буяльський зможе спрямувати свої зусилля на креативні дії?
У зимове міжсезоння очикую підсилення на позиції форварда, опорника та правого захисника. Як виявилося, за спиною Кендзьори в нас нікого нема. Морозюк не є адекватною заміною ані поляку, ані будь-кому з вінгерів. До того ж, у якості вінгера активно награють Сідклея. І він виглядає достатньо непогано, набагато краще того ж Морозюка.
У матчі з "Ренном" головне питання у тому, хто зіграє третім в центрі окрім Шапаренка та Буяльського. Скоріш за все, це буде Сидорчук, а Гармаш залишиться на лавці. Інший варіант особисто я не зрозумію.
Так що, думаю склад буде таким: Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар, Миколенко (Пиварич), Сидорчук, Буяльський, Шапаренко, Циганков, Сідклей, Вербич.
В принципі, у нас дуже невеличка варіативність складу, і підсилювати особливо ніким.
Ідеальним для нас буде варіант наша перемога та невиграш "Астани".

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! А чому ж ви не бачите Че Че у старті?
Стосовно Ренну, то їх тренер здивував тим, що залишив дома 2 основних гравців. Один з яких для Динамо був дуже загрозливим через вміння пробивати стандарти. Це ж і було основною бойовою одиницею. Тренер сказав, що він травмувався. Для нас це великий плюс на мою думку.

Алексей сказав...

Спасибо Сити)))

ViAn сказав...

Перший тайм дивився Юве МЮ. З самого початку вирішив, що все ж другий тайм подивлюсь Сіті. Да. Пеп красава. Абсолютно на расслабоні в одні ворота 6:0... І ще пощастило, що лише 6 як я розумію. Тому чудово, що шахту поставили вчергове на місце. Однак, цікаво було б подивитись і Динамо проти цього Сіті.

Алексей сказав...

Виан:)) зачем??? ))) это же будет очень неприятно...

Стас сказав...

Прогноз на сегодняшнюю игру...Хорошо ежели добьёмся хотя бы ничейки! Уж о большем я и не...

ViAn сказав...

А я думаю, що Динамо з Сіті зіграло гідно. Ми вже грали проти них і доволі вдало у 2016.

ViAn сказав...

Стас, все буде добре)))

ViAn сказав...

Лайнсмени, обидва, ще ті кренделі. В першому таймі не побачили метровий офсайд і тут так само. Але Стас, як тобі максимум нічейка? Класна гра. Повинні були значно більше забивати. Розкатали по суті Ренн. І все зробила молодь.

Parker сказав...

Всех с победой!
Насколько же приятно наблюдать нормальный футбол, когда команда играет, а не отбивается, забив единственный мяч.

С уважением, Parker.

Leonidas B сказав...

Всех с победой! В этом матче ещё добавили прогресса. но ещё нет более чёткого взаимодействия с друг другом, хотя отдельные моменты были просто супер, когда выбегали из обороны в атаку, жаль что только сумбур в завершающей стадии не позволил сделать счёт больше. ЧеЧе постепенно добавляет, ему бы постоянно практику давать и станет сильнее пацан. Ложка дёгтя от ХАНа выход Сидорчука, которого на минуту только хватило, когда пошла голевая Ренна именно он банально из-за своей скорости перехватить мяч. И сколько же времени понадобилось ХАНу понять кто должен делать погоду Динамо. Датчанина и Супрягу нужно было выпускать раньше, хотя бы на минут десять, а не на три четыре. Ещё раз всех с победой!

ViAn сказав...

Якщо всі зрозуміли, то Сидорчук і Гармаш на сьогодні вже не є гравцями обойми. Може це наша робота, бо ми регулярно капали. А може і Хацкевич сам нарешті розібрався. А може просто щось у нього щьолкнуло в голові. Не знаю. Але схоже, що Сидорчук і Гармаш більше грати у відповідальних матчах у старті не повинні. Натомість обойма - Шепелєв, Че Че, Шапаренко і Буяльський. До них підтягують Дуелунда. Датчанину ще потрібен час. І він сам каже, що останні два місяці постійно має мікротравми. Це заважає серйозно. По суті обойма маленька. І відсутність Шепелєва - достатньо проблематично. Бо він би був у старті, а Че Че вийшов на заміну. Чи навпаки. Головне, що Гармаш і Сидорчук схоже взимку можуть залишити Динамо. А на їх місце придбають більш технічного і швидкого гравця з відбором. Все до цього йде.
А гол. Там судді налажали. Як можна не побачити метровий офсайд... Сидорчук же сильно нічого не спортив. Команда грала легко і це головне.

Алексей сказав...

Ещё бы Хачу найти среди всех команд 16-19-21 нормального нападающего в пару к Вербичу))) Беседин не предлагать он медленный а тут нужен шустрый и резкий)

ViAn сказав...

По форварду суть не у швидкості. Тут все приходить із досвідом. Це найскладніша позиція на полі. Тому то забивні форварди і мають найбільшу зарплату завжди. Талановиті форварди є, а от досвідчених майстрів немає.