вівторок, 20 листопада 2018 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.11.


Зараз багато хто піддає критиці Шевченко. Це не дивно. Зльоти і падіння у футболі – звична справа. Вчорашній день вже нікого не цікавить. Є лише сьогодні. Виграв і молодець. Ніхто не аналізує гру, не намагається розібратись у причинах. Завжди важливо відділяти емоції від сприйняття результату і методики по його досягненню. Є тенденції в сучасному футбол. Якщо ви уважно дивитесь футбол, то багато команд, в тому числі і збірних, поступово переходять на 3-4-3. А бо 5-2-3. Гвардіола зараз все більше випробовує цю схему.. Хоча вона не є у Сіті основною. Хто став новатором? Можна довго сперечатись. На мою суб’єктивну думку – Юліан Нагельсман. Саме він і його команда сповідують цю агресивну атакуючу схему. Саме з цією схемою Хоффенхайм досягнув своїх результатів. Тому Шевченко просто вирішив випробувати модну тенденцію. Та схема сира. Абсолютно не відпрацьована на тренуваннях. Та й наші гравці її у клубах майже не використовують. Хацкевич випробував її лише 1 раз зі Львовом. І то це було вже у другому таймі. Ребров же грав останні місяці в Динамо у більш класичні 3-5-2. Тому не дивно, що гра провалилась у Збірної України, а результат взагалі жахливий. Та найважливіше інше, що тренерський штаб пішов на експеримент. Ми мали на це право. Так, провально. Але з точки зору тактичного експерименту треба було випробувати. Сьогодні ж я напишу черговий матеріал про трансферні пошуки.
Вінсент Янссен


Ще 3 роки тому цей 24-х річний голландець для багатьох команд був бажаною ціллю. За плечима були матчі у збірній, успішний сезон у внутрішньому чемпіонаті. Гравець із прекрасною швидкістю, високою індивідуальною майстерністю. Тоттенхем брав голландця під основу. Та всі розуміли, що у команди є Кейн, який видав 2 сильні попередні сезони. І Деле Алі, який проводив по суті свій перший повноцінний сезон гравцем основи. Тому Янссен був першим запасним, який виходив і закривав проблемні позиції в групі атаки. Грав, але у старті дуже мало. Та й сезон той у команди Почетіно був потужним. Минулий сезон Янссен провів у оренді в Туреччині. За рік  оренди було заплачено 2,5 млн. Цілком адекватні гроші. В принципі до травми і після неї Вінсент стабільно грав, забивав. А травма вибила на багато місяців. Тому сезон вийшов краще за попередній, та успішним назвати важко. А повернувшись з оренди, гравець змушений був лягати під ніж. Турки не відновили гравця. Тому до кінця року Янссен не в грі. А після розглядатиме варіанти. Лондонська команда вочевидь захоче його продати, здати в оренду. Фенер там вже пасеться. Та вони йдуть на 13 місці в чемпіонаті. І ми могли б тут взяти собі такого сильного гравця, який ще достатньо молодий і може суттєво додати нам якості в атаці.
Дівок Оріггі

Я вже колись писав про цього гравця. Давно? В 2013 році. Тоді ще 18-ти річний хлопець яскраво проявляв себе у Ліллі. А через пів року він яскраво зіграв за збірну на ЧС і перейшов до Лівера за 12 млн. євро. І зараз це ще достатньо молодий гравець. І він пограв у Ліверпулі, пограв багато і основним гравцем. Та вже другий сезон поспіль, як Клопп на нього не розраховує. Якщо на минулий сезон знайшовся на хлопця Вольфсбург, який заплатив 6,5 млн за річну оренду, то на цей сезон вже такої команди не знайшлось. Чому? Бо Оріггі не тягне на гравця, за якого треба платити такі гроші. Він достатньо майстерний форвард, який шукає свою команду, таку як Лілль. Команду, де буде стабільно грати у старті на вістрі атаки, а не десь на флангах. Оріггі – габаритний форвард, який має швидкість, ривок, фізику. В 23 роки списувати гравця зарано. Тому і тут Динамо могло б спробувати зачепити такого форварда.
Мусса Конате


Також давно веду спостереження за кар’єрою цього гравця. Настирний форвард із відчуттям голу. Такий собі універсал, який вміє забивати і у боротьбі, і на швидких атаках, і дальніми ударами, і діяти на вістрі. Універсальний форвард добротно якості. Ще й збірник добротної команди Сенегалу. У свої 25 грає другий сезон за аутсайдера французької Ліги 1. Команда не хапає зірок з неба. Хоча минулий сезон для сенегальця був доволі вдалим. Та з команди пішли Ндомбеле в Ліон і Какута повернувся в Китай. Це були лідери команди, які допомагали здобувати результат. А в цьому сезоні Амьєн чекає боротьба за те, щоб залишитись в еліті. Безумовно клуб буде розпродавати свої активи. Бо сильні гравці не хочуть вести боротьбу за виживання. І Динамо може цим скористатись, підписавши цього достатньо якісного гравця.
Не дуже люблю писати про ціни. Ціна – достатньо філософська штуковина. Гравець коштує стільки, скільки за нього просять? Чи стільки, скільки за нього дають? Баланс завжди десь посередині. Хоча є і випадки, коли гравців купують за 60 млн, а вони не грають. А коли грають, то не вражають. І є навпаки такі, яких взяли задешево, а вони за пару турів розкриваються і виходять на значно більш високий рівень, ніж цінник. Влітку я писав про багатьох форварді. Можна подивитись що з ними і де вони. Пако Алькасер зараз зірка у Дортмунді. Санті Міна залишився у Валенсії. Валенсія видала жахливий старт. Міна провів менше половини матчів, але відзначився дублем в останньому матчі ЛЧ. Рауль де Томас в річній оренді за 1 млн євро в тій команді, де в минулому сезоні показав себе з найкращого боку. Грає стабільно в старті. Правда Райо йде на 19 місці в чемпіонаті. А Томас найкращий гравець цієї команди наразі. Серхіо Араужо повернувся в Лас Пальмас, де в Сегунді стабільно почав грати, забивати і віддавати гольові передачі. А його команда веде боротьбу за повернення в Прімеру. Лео Баптістао із Еспаньолом ведуть боротьбу за зону ЛЧ. Ведуть достатньо продуктивно. Баптістао не є стабільним гравцем старту, хоча грає у кожному турі. Та його використовують майже завжди на фланзі, через що результативність не така і висока. Пауліньо із Брагою так само ведуть боротьбу за зону ЛЧ. Гравець через травму пропустив початок сезону, відновився на початку жовтня і тільки починає повертати ігрові кондиції. В кінці жовтня провів сильний матч у Кубку Португалії. А у Бразі зараз запалює Дієго Соуза.
Можна подивитись і інших гравців. Тих, кому приписували інтерес Динамо. Ньянг грає за Ренн. Ми всі бачили як. І всі знаємо як справи у Ренну. Пацієнца перебрався в Айнтрахт з Порту і там не грає. Взагалі не грає. Навіть в заявку не потрапляє. А от хто приємно дивує, так це аргентинець Сала з Нанту. Людина тягне свою команду і став справжні відкриттям сезону. Безумовно взимку він може перейти за достатньо хороші гроші в команду, яка ставить перед собою високі цілі.
Дякую за увагу!

5 коментарів:

ViAn сказав...

Як бачите всі сторони дійшли згоди. Цитаішвілі залишається в Динамо. Це дуже приємна новина. І це говорить про нього як про людину. Тому чекаємо хлопця скоро в основній обоймі. Як на мене, то це правильний вибір.

Leonidas B сказав...

Як каже пан Олег Пономар, новини потрібно дати часу охолонути, а потім коментувати!

ViAn сказав...

Пономар безумовно дуже оптимістична людина, яка в 2014 і 2015 роках мала величезну популярність, бо його прогнози і план Анаконда, на якому будувались його прогнози, реалізовувались. Та все трохи змінилось з приходом Трампа. Тому план Анаконда не рухається у правильному плані. Все уповільнилось. Тому і Пономар втратив більшість своїх підписників. Я, між іншим, підписаний. Хоча читаю його рідко. Зараз взагалі стало набагато менше цікавих блогерів. А фейс роділився на дві течії. Одні за діючу владу, а інші категорично проти. І так як вибори набирають оберти, то і тролів стає все більше. А футболхаб вважає, що виключно завдяки їх новині про перехід в шахту Цитаішвілі був перепідписаний контрак так швидко. Може вони в долі)))

Leonidas B сказав...

Пономарь предсказал насчёт выборов правильно, за количеством населения победила Хилари, но та капля что подразумевает гибридную войну, помогла каким-то процентом и из-за особенностей американской выборной системы победить Трампу, да и популизм никто не отменял, который в хорошей упаковке всегда играет свою роль. Но надеемся что пан Мюллер сделает свою работу. А у нас с проекцией на Америку та же картина, перед выборами гибридная война роисии против нас в полный рост, много проплаченных троллей в интернете, да и ватного населения тоже хватает.Я Пономоря по наводке Стаса стал читать, а также его брата Влада, а из вражих читаю El Murid. По поводу Циташвили всё может быть, главное что здравый смысл перевесил, что радует.

ViAn сказав...

Леонід, я в принципі і без наводок знаходжу цікавих людей)) Бо світ тісний. А світ блогерів відомих тим більше. А всі зміни починаються з кожного з нас. Це все у кожній дрібниці. А стосовно прогнозів, то поки жоден з них не втілився. Навпаки, втілилось те, що неочікували. І там багато позитивного. Та хочеться головного - розвала імперії.