суботу, 10 листопада 2018 р.

Молодь руліт!!!


Головною новиною дня стала блискавична реакція менеджменту клубу. Безумовно мова про підписання нових контрактів із Шапаренко, Шепелєвим і Миколенко. Контракти у хлопців завершувались далеко не завтра. Але вони отримали значно кращі умови, кращу мотивацію. А Динамо забезпечило собі спокійне життя по цим гравцям. Безумовно в нових контрактах враховані і трансферні деталі. Дуже хотілося, щоб ставка на власну талановиту молодь продовжувалась. Чому? Бо окрім таланту у молоді є віддача, є мотивація. І правильна практика давати шанси сьогодні Миколенко і Шапаренко, які наступні декілька сезонів здатні прогресувати і приносити результат. Вигідно їх продавати. А на їх місце паралельно готувати нових вихованців. Вже сьогодні можна казати про Скорко, Цитаішвілі, Нещерета, Ісаєнко, Волошина… Хтось може залишитись в Динамо і на все життя. Саме те, що на початку сезону Хацкевич припинив довіряти молоді, засадив в глибокий запас Шапаренко і почав робити ставку на Морозюка, Сидорчука, Гармаша, Піварича… Коли всі чекали появи нових молодих гравців. Це призвело до хвилі негативу. Бо ветерани тягнуть команду вниз. І от останні декілька тижнів – повернення в старт Шепелєва, Миколенко, Шапаренко. І молоді хлопці дали гру. Вболівальник може вибачити відсутність результату тоді, якщо будуть емоції, буде гра. Відсутність емоцій не вибачається.


Другою гарною новиною стала заява президента Динамо про повернення взимку Тимчика. Це рішення дійсно визріло. Вважаю, що час Морозюка пройшов. А Кендзьорі потрібен якісний конкурент. Тимчик готовий скласти цю конкуренцію. І, цілком можливо, виграти її. А в гідній конкуренції хлопці будуть прогресувати.
Матч з Ренном характерний не тільки результатом, а і емоційним наповненням. Команда дала емоцію. І за цими емоціями сумує глядач. Будуть емоції, будуть люди на стадіоні. Більше молоді в старті – більше емоційного заряду. Це не тільки динаміка у грі. Це емоція, це заряд, це особлива енергетика. Я сумую за цим зарядом. Бо Циганков, Шапаренко, Миколенко – люди, які такий заряд дають, бо рвуть жили на полі. Більше молоді, треба ще більше молоді в старті, в обоймі.





Хочеться пройтись по моментам. На приведених скрінах ми бачимо стандарти у виконанні Динамо. 3 прекрасних стандарти. Коли я писав про слабкого тренера Сабрі Лямуши, то робив це абсолютно не випадково. Динамо забило гол так само, як ми забивали в цьому сезоні шахті, якщо я не помиляюсь. Більше того, не так давно у Харкові ми також розігравали цю ж комбінацію. Подача на передню штангу і Вербіч вибігає, підрізає м’яч дуже незручно. Це мертва зона. І Ренн банально не вивчав Динамо. Ми забивали абсолютно схожі голи. Це говорить про золоту ногу Циганкова. Вміє Віктор подати із точки в точку. А команда відпрацьовує це на тренуваннях. Так само як і прекрасний стандарт від Буяльського. Це наработки. Але нажаль в нашому чемпіонаті таке не пройде. Чому? Всі команди проти Динамо закриваються. І такі стандарти не проходять тому, що суперник сідає низько, таких зон не буде. Тому то Динамо важче добути результат.



Гол Шапаренко – виключно індивідуальна майстерність. В цьому вся суть декількох гравців, які є в системі Динамо. Найближчі з них до основи Шапаренко і Цитаішвілі. Вони обидва можуть взяти м’яч в центрі полі, протягнути його на швидкості і забити. Для сучасного футболу такі гравці є надзвичайно коштовними. Бо саме за рахунок індивідуальної динаміки вони роблять різницю. У Динамо є ще Циганков. Якщо хтось бачив нещодавній сюжет на футболхабі про роботу Вендлера. Де хорват розповідає про індивідуальну роботу із цілою групою гравців. Особливий акцент він робить на Циганкові. Але і Шапаренко також займається з ним. Мова йде саме про такі динамічні, вибухові індивідуальні дії. Про їх системне відпрацювання. Гол Шапаренко – гол для гурманів, бо це апофеоз індивідуальної майстерності.


Я зупинюсь і на пропущеному голі. Судді зараз надзвичайно цікаві. Як можна не побачити цей двометровий офсайд? Гравець в активній фазі, в момент пасу вже поза грою, не виключається, рухається до м’ячу. Група захисту бачить все. Ньянг також все бачить. Він зупиняється, підіймає очі на суддю і бачить, що той дає грати далі. Реалізація достатньо якісна. Але я не вважаю захист винним у пропущеному голі. Винні виключно судді. Добре, що рахунок був не 1:0, а 3:0 на той момент. Та все ж такі голи – неприємний осад.
Всі задаються питанням про те, що ж змінилось в системі Динамо. Звідки взялась гра…. Дивні люди. Просто в старті з’явились Миколенко, Че Че, Сідклей і Шапаренко. Ці гравці доповнили Вербіча і Циганкова. Та й Буяльський з ними почувається суттєво краще. Просто на полі вийшли люди, які вміють на швидкості працювати з м’ячом. Тоді як Сидорчук і Гармаш, та й Морозюк – гравці іншого футболу. Коли на полі з’являються динамічні гравці, то і динаміка гри суттєво підвищується. Тому Хацкевич просто нарешті почав ставити гравців, які дають більш змістовну гру. Сподіваюсь, що це не ситуативний момент, що і далі будуть грати молоді, швидкісні гравці, які дають грі  динаміку. А результати можна в такій ситуації і пробачати.
Дякую за увагу!

8 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Згоден з тим, що молоді потрібно довіряти. Тим більше, що ця молодь, на відміну від старшого покоління, дає гру й результат.
Єдине, що мене турбує, це те, що ми дуже багато очок втратили, поки до Хацкевича дійшло, що ставку треба робити на перспективних гравців. Думаю, що молодь також грала б не без помилок і втрат очок, але ж вона б набувала досвіду. А так згаяли 4 місяці, коли тренери виставляли досвідчених виконавців і миз певною регулярністю втрачали очки й перемоги.

З повагою Parker.

Valery D сказав...

Думаю, Сидорчук, Гармаш та Морозюк грали з маркетингових міркувань. Але я навіть не знаю, кому їх зараз можна продати? Хібі Мінаю?)

Valery D сказав...

*Хиба

ViAn сказав...

Якщо ми влаштували Петровича в Спортінг, то продати Гармаша і Сидорчука - не така і велика пролема. Турецькі команди дуже люблять наших гравців. Тим більше, що це люди із великим європейським досвідом.
А по матчам молодіжних команд я все чекаю дебюта за першу команду Попова і більш активного використання Цитаішвілі. Обидва заслуговують це.

Leonidas B сказав...

Good! Команда двигалась, осуществляла постоянный прессинг, комбинировала и таки додавила Мариуполь, заставив его ошибаться и фолить. Были отдельные ошибки, но на результат это не повлияло, однозначно Шапаренко второй матч лучший игрок Динамо, чем мы его и поздравляем. Всех болельщиков Динамо с победой!

Parker сказав...

Привет всем!
Всех с уверенной и яркой победой над одним из самых, если и не принципиальных, то заслуживающих подобных разгромов соперников.
Сегодня снова отлично сыграла молодежь - Шапаренко, Цыганков, Миколенко, Шепелев. В этой кампании даже Морозюк смотрелся неплохо.
Хотелось бы большеактивности от Сидклея и Че-Че, но и так было пристойно. Также при счете 3:0 ждал появления Супряги, но Хацкевич себе не изменяет - тянет до последнего. Хотя и Цыганкова можно было поберечь после третьего мяча.
В любом случае ждем продолжения яркой и результативной игры. И стоило ли столько ждать, чтобы наконец-то довериться молодежи?!

С уважением, Parker.

Стас сказав...

С победой! Вопрос а *заслужил* ли Мариуполь 0-4? На мой взгляд-нет.Точно так же можно ставить вопрос а по игре ли наш последний проигрыш Шахтёру? Вообщем из той же оперы...

ViAn сказав...

Стас, щось ти довго мовчав))) Пообіцяв нам максимум нічейку із Ренном, а після матчі так і не з'явився. Засмутився?)))) Чи здивувався?
Я казав перед початком сезону, що грати повинна молодь. У хлопців не тільки очі горять, а ще й майстерність на високому рівні. І тут ця ставка на Гармаша, Піварича, Сидорчука, Морозюка... Замість молодої команди ми почали бачити команду лише із молодим Циганковим. Зараз же тренерський штаб знову почав ставити Шапаренко у парі із Шепелєвим. Плюс почали грати бразильці. Плюс Миколенко. Половина складу змінилась. От і все. Інші швидкості, інша майстерність, інша динаміка гри. Тому 4:0 проти Маріку абсолютно логічні. Бо молодь при 1:0 не зупиняється, вона продовжує агресивний футбол. У Маріка ж так були 3 гольові моменти. Але якщо подивитись глибше, розбрати, то лише Зубков в кінцівці міг забити. 2 інших, навіть штанга, були максимумом. Бо якщо подививтись з ракурсу Тищенко, то м'яч облизав Морозюка, трішки зачіпив, чіркнув по ньому. Це була максимальна траекторія. Морозюк закрив дальній кут. Якбу удар був на 10-15 см лівіше, то він би елементарно до воріт не долетів. Тому наче і момент, але то був максимум. А от Динамо створило більше. І тільки Сідклей мав 3 гольові моменти з воротарського майданчику.
Я сподіваюсь, що Хацкевич і далі гнутиме цю лінію. Що Гармаш і Сидорчук не повернуться у старт у провальному трикутнику Буяльський, Сидорчук і Гармаш. Поодинці так, можна пробувати. Втрьох - утопія.
А так всіх яз якісною перемогою!