середу, 28 листопада 2018 р.

Динамо Астана. Шахова партія.


Вчора можна було переконатись у тому, що футбол – надзвичайно непередбачлива гра. Такі різні матчі, такі закручені сюжети. Тому то і прогнози – штука надзвичайно невдячна. От вчора матч із Андерлехтом. У першому таймі молодь Динамо створила декілька просто фантастичних моментів. Особливо яскравим був момент у Булєци, який з 3 метрів влучив у штангу. І наче бельгійці нічого не створили. Хоча всі знали, що треба тримати у них Доку. Тримали. Дуже сильно зіграв Скорко. Він не програв у швидкості. І з його появою Дмитруку треба або додавати, або його скоро відправлять в іншу команду. А після перерви Доку таки знайшов свої шанси. Цікавий молодий хлопець, який вміє знаходити вільні зони і має пристойні індивідуальні характеристики. Він з нічого створив гол. І добре, що в запасі у Костюка були Цитаішвілі і Волошин. Георгій і Вікентій додали команді потрібної агресії, індивідуальної майстерності. Хоча на мою думку кращий гравець матчу – Артем Шулянський. Саме тому завтрашній матч із Астаною має багато вхідних факторів. Та реально передбачити результат надзвичайно важко.


Казахська команда має ті ж самі козирі, що і добре відомий нам Янг Бойз. Але тут ще й козир абсолютно інших кліматичних умов. Це ж Азія. 5,5 годин льоту і майже 3,5 тисячі кілометрів. Козир штучного поля – безумовно важливий фактор. Як і те, що цілком можливо грай пройде під накритою дахом ареною. Зима в Казахстані значно холодніша, ніж у нас. Чи вплинуть ці фактори на гру? Безумовно. Та передбачити результат надзвичайно важко.
Сьогоднішнє Динамо має прекрасний молодий склад. І, якщо дивитись глибше, то за цими хлопцями молодими, які грають зараз, вже стоять інші, ще молодші. Це величезний плюс. Та молодий склад – відсутність міжнародного досвіду. Це у порівнянні із Астаною. Ця команда має досвідчений склад. Саме на досвіді вони здобули нічию в Києві. А нашим хлопцям цього досвіду ще критично не вистачає. Тільки через такі матчі, як з Астаною, Ренном, Аяксом і набувається цей досвід. Зараз Динамо – команда емоційної молоді, яка грає на поривах. Тобто стабільність, надійність, вміння правильно розставити акценти – все прийде з часом. Тактично Астана слабка при швидких атаках суперника. Якщо зіграти агресивно і на швидкостях, то можна здобути переконливий результат навіть проти досвідченого суперника.
Команди підходять до матчу із усвідомленням того, що результат цього матчу має надзвичайну вагу. Хоча і поразка для обох команд не стане критичною. Бо від суперників є заділ. Динамо влаштує і нічия. Астану кажуть також це влаштує. Тому скоріше за все не буде активної розкачки. Буде гра із очікуванням шансів. Правда невпевнений у тому, що Шапаренко не буде нагнітати. Характер такий. Молода команда не вміє грати на результат. Що б там тренер в роздягальні не казав.
Ми побачили в чому плюси майбутнього суперника. Це стандарти. Це вміння в правильний момент включатись і накривати. Навчена команда. Ми втратили Буяльського, а вони Паоло Енріке. Чия втрата більше? Побачимо по ходу гри. По суті єдиною гідною заміною є Че Че. Сподіваюсь, що так і станеться. Астана дійсно за останній місяць провела лише декілька матчів. І вже 3 тижні без ігрової практики. Тоді як Динамо в ігровому тонусі. Дома Астана за рахунок плюсів із полем, за рахунок характеру, мотивації і досвіду гравців досягає результатів. Цікавий матч із багатьма вхідними факторами. Та для нас важливо перемогти.
Дякую за увагу!

5 коментарів:

ViAn сказав...

Щось якась тиша)) Напевно більшість, як і я, не бачили перший тайм. А може і всю гру. Бо в 17-50 в єврокубках ми давно не грали. Всіх з перемогою!

Leonidas B сказав...

Всем привет! И всех с победой! Как раз успел когда Динамо забило! На мой взгляд забив гол киевляне попросту отдали инициативу сопернику, не захотев гробиться на таком поле, дай бог, чтобы у Цыганкова было без последствий. Разрушать на таком газоне куда легче чем созидать. Победа не с лучшей игрой.

ViAn сказав...

Цей газон ще нормальний, а от в Олександрії у молодіжної команди дійсно жахливе поле. А тут просто специфічне поле. Та Вербічу не звикати, в Даніїї половина команд на таких грає. Результат - добре. Ми пройшли далі і тепер самі можемо вирішувати хто буде грати в останньому матчі. Може отримають шанси Дуелун, Попов, Бєсєдін, Цитаішвілі. Такими можливостями треба користуватись.

Стас сказав...

По матчу...Результат это главное и он хорош на сегодня!Тот результат, что зафиксирован на табло,в остальном...Отмучались!

Parker сказав...

Привет всем!
Всех с победой!
"Астана" как минимум не заслуживала поражения, но иногда судьба возвращает даже очень давние долги. Будем считать это компенсацией за гол "Астаны" в компенсированное время в киевском матче.
Хотя в атаке сегодня все было очень скучно. Особенно скромно выглядел Шапаренко. Возможно, дело действительно в искусственном газоне, возможно, в оборонительной тактике после забитого гола.

С уважением, Parker.