понеділок, 24 грудня 2018 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.12.


Всі ми добре знаємо, що час міжсезоння – трансферна робота. Хоча для багатьох зараз період корпоративів і відпочинків. Кожному своє. Ми поки не бачимо і не чуємо нічого надзвичайного. Пару тижнів тому було написано про 3-4 форвардів, якими начеб то цікавиться Динамо. Багато різноманітних варіантів. Але скажу відверто, що особисто мене гравці із Партизану чи ДАКу абсолютно не вражають. Я все ж впевнений у тому, що брати чергового форварда 20-ти річного, або у 25 майже без досвіду, це абсолютно провальна компанія. Треба або брати гравця у молодого гравця років 23-х, який вже пограв 2-3 сезони. Або брати форварда 25-28, але із досвідом. Тут все зрозуміло. Та я ж вплинути на трансферну політику не маю можливості. Тому можу лише написати щось від себе. На цьому тижні стало відомо про те, що Динамо зіграє на першому зборі в Іспанії з командою з МЛС. Саме тому хочу звернути увагу на тих форвардів, які грають в цьому чемпіонаті.
Гьясі Зардес
 
27-ми річний гравець збірною США і Коламбуса ганського походження. У Зардеса величезний досвід виступів на високому рівні. 40 матчів за першу команду своєї країни. Високий, потужний гравець, який може здатись гравцем штрафного майданчику. І це дійсно так, він вміє використовувати свої габарити, має стрибучість і пластичність. Однак, при цьому у хлопця прекрасні швидкісні данні і поставлений удар з середньої дистанції. У своїй кар’єрі американець використовувався на багатьох позиціях. Навіть правого захисника грав. Але саме на позиції в центрі нападу він завжди був максимально ефективним. Безумовно для Динамо такий потужний і швидкий гравець був би корисним.
Мауро Манотас


23-х річний колумбієць Хьюстона. Колумбійський форвард – ознака якості. Хоча, зрозуміло і інше. Далеко не всі колумбійці форварди, далеко не всі форварди у них мають видатну майстерність. Мауро вже третій сезон демонструє стабільну гру. Я б назвав його типовим форвардом штрафного майданчику. Колумбієць вміє знаходити зони в штрафній. Якісно грає по лінії. Це той гравець, який вміє ставити крапку. Але при цьому він може і грати у командний футбол. Хоча це все ж типовий страйкер. У гравця ще молодий вік і достатній досвід. Він ще не розкручений. Та рівень гри дозволяє переїхати в Європу і спробувати себе саме тут. Тому побачимо як його кар’єра складеться далі.
Джозеф Мартінез


Цей 25-ти річний форвард Атланти і збірної Венесуели безумовно є найкращим гравцем цього чемпіонату. Одіозний і харизматичний гравець. Це є справжній вожак. Історія становлення гравця надзвичайно цікава. У 18 він потрапив до Янг Бойз де його використовували як флангового гравця. Хоча і тут він себе зарекомендував. А потім була Італія і Турін. Знову шляхом еволюції Мартінез довів те, що його треба ставити в центр нападу. Та маленькі габарити чомусь не давали йому шансів грати на вістрі. Він грав більше відтягнутого форварда. І тільки в Атланті його нарешті розкрили. Тут він центрфорвард. Тут він використовує і свою прекрасну швидкість, техніку на швидкості, прекрасну індивідуальну майстерність. Венесуелець наростив м’язи. Зараз це хоча і маленький, але потужний гравець, який вміє вигравати навіть другий поверх. Дуже якісний форвард. Це було б підсилення нашої команди сильним, різноманітним і забивним форвардом.
Взагалі чемпіонат МЛС давно звертає на себе увагу. Багато молодих гравців все більше розкриваються в Європі і це далеко не тільки Пулішич. Тому варто розширювати трансферні пошуки. Цей список – навіть не пошуки. Я просто написав про 3-х форвардів, які в останньому чемпіонаті показали високу результативність.
Дякую за увагу!

18 коментарів:

Parker сказав...

Усіх, хто сьогодні святкує Різдво, зі святом!
2ViAn: дякую за матеріал. Пошуки форварда є одним з головних приорітетів цього міжсезоння. Однак, гадаю, названі гравці - це не наш рівень, нажаль. МЛС зараз на підйомі, як за купівельною спроможністю клубів, так і за рівнем заробітку гравців. Ми сьогодні з клубами МЛС сперечатися не можемо. Окрім того, якщо гравець дійсно цікавий, він скоріше перейде у європейський чемпіонат, ніж в ЧУ.
Щодо посилення - можливо, є сенс запросити двох лідерів "Карпат" - Караскаля та Шведа. Гроші значно скромніші, ніж наші літні придбання, та адаптація при цьому особливо не потрібна. Також не слід забувати, що Дуелунд десь майже до квітня не зможе нам допомогти. Караскаль може підстраховувати Вербича, Сідклей повернеться на позицію лівого захисника, а Піварича можна було б непогано продати, поки на нього ще є попит і не стерлася пам'ять про ЧС-2018.

З повагою та найкращими святковими побажаннями, Parker.

Oleksiis сказав...

з Різдвом!
ВіАне, дякую за цікавий матеріал!
Паркер, не думаю, що Караскаль нас підсилить, дуже здав хлопчина і дуже великий егоїст!

Leonidas B сказав...

Всем Merry Christmas! Похоже по форварду нас ожидает сюрприз! Правда какого качества он будет. Пока тишина, по крайней мере уже в первых числах января это уже должно быть как свершившийся факт, чтобы игрок после утряски всех дел смог поехать с командой на сборы. Не исключён вариант, что всё останется как было. Вербич будет основным, а остальная тройка напов будет с ХАНом решать вопросы по поводу быть любимой женой(шутка). Также не исключён вариант, что всё пополнение - привлечение ближайшего резерва к сборам основного состава, а там как кто себя покажет. Спасибо ViAnу за статью!

Parker сказав...

Вітаю, Oleksii S!
У останньому нашому матчі з "Карпатами" у цього гравця, який, як Ви кажете, здав, було мінімум два вбивчих момента. А що ж тоді було б, якби він не здав?! Більше того, я спеціально слідкував саме за ним, і він відходив в оборону, допомагаючи своїй команді захищатися. А це була одна з головних претензій до його гри, в тому числі і з боку шановного автора цього блогу.

З повагою, Parker.

Oleksiis сказав...

Доброго вечору, Паркере!
Ну по нашому матчу (тим паче одному), не судять! мене більше переконує статистика гравця і його єгоїзм, крім дриблінгу у нього нічого немає

ViAn сказав...

Сподіваюсь і давно вірю в те, що ми будемо святкувати Різдво у той самий день, що і весь цивілізований світ. Та це справа найближчих 5 років. Йде поступова підготовка. Все ж ментально ми звикли всі до 7 числа. А хтось, у кого як у мене в родині католики і православні, то сми святкували двічи. Тому всіх із Різдвом Христовим!!!
По форварду дійсно можна казати про різні варіанти. В тому числі і про Шведа. Караскаля в Динамо не буде. Він не гравець високого рівня. А от хто дійсно цікавий в Карпатах, так це аргентинець Ді Франко. Та я очікую підписань найближчими днями. Скажу так, не більше 2 тижнів. Все ж вже залишилось трохи більше 2 тижнів до початку зборів.

Стас сказав...

ViAn,на какую позицию? Думаешь всё ж таки центр форвард?

ViAn сказав...

Стас, це ж всім прекрасно зрозуміло, що форвард. Але і гравець в центр поля повинен бути також.

Стас сказав...

ViAn,ну,ежели в центр поля,то по Гармашу, я так понимаю, уже рак свистнул?
И потом очень интересно какого типа форвард Хацкевичу нужен? Завершатель чистый? Не верю. Врят ли у Хацкевича даже центр форвард будет играть на чистых мячах. А может форвард в оттяжке способный при необходимости исполнить и №10?

ViAn сказав...

По Гармашу важко щось сказати. Але вирогідність того, що він піде велика. Як і по Андрієвському, бо він по суті шанс не використав. Точніше не отримав. Як і травама Дуелунда. Все ж це 3 гравця. А позиція в центрі поля вкрай складна. По суті ми так і не маємо гравця із якісним відбором. Ту саму собаку. А Шепелєв, Че Че і Буяльский - 3 гравці на одну позицію. Шепелєв може грати нижче і грає, але все ж це не його. Тому тут історія ще та.
А по форварду потрібен гравець на вістрі, який зможе знаходити моменти, зможе чіплятись за м'яч, створювати напругу і забивати. Тобто покращений варіант Бєсєдіна. А 10 у нас є - Шапаренко.

Николай сказав...

Всем доброй ночи.
Я бы форвардом хотел у нас видеть Тайлера Робертса (сейчас в Лидсе играет). Шикарный парень: скорость, рывок, техника, удар, габариты...нет только шансов. Там вообще по хорошему в Чемпионшипе можно собрать нормальных игроков, которым есть что доказывать, куда стремится и так далее...не факт только что к нам ехать желание будет - это раз и два - уверен, наши «скауты» даже не смотрят в том направлении.

Parker сказав...

Приветствую, Николай!
В чем я на 100% могу с Вами согласиться, так это в том, что наши селекционеры туда не смотрят. Они вообще действуют весьма примитивно, прямолинейно и шаблонно. А причина в том, что там работают люди из середины прошлого века, без фантазии и креатива. Вообще, буду сильно удивлен, если средний возраст нашего административного корпуса, включая и службу селекции, окажется ниже 50-ти лет. А это уже практически приговор, поскольку тут работают не столько профессиональные качества, сколько обычная физиология. Резко снижается пропускная способность нейронных сетей, начинают разрушаться нейронные цепи, замедляется реакция, повышается утомляемость, снижается внимание и, как следствие, падает производительность любой деятельности. Вон нашему генеральному директору Резо Чохонелидзе недавно 70 стукнуло, а ведь у него достаточно ответственная должность. Да и другие руководители и селекционеры не особенно далеко отстали. А современный мир в несколько раз быстрее, чем он был еще четверть века назад и эта скорость растет день ото дня. Все специалисты отмечают интенсификацию современного футбола, так почему в других отраслях человеческой деятельности должно быть иначе?!

С уважением, Parker.

Vitosom сказав...

Как я понимаю, то все идет к покупке Рашида Алиуи. Даже не знаю, два сезона в Лиге 2 был хорош. Потом травма, пропуск ЧМ и начала сезона, восстановился и начал снова забивать уже в Лиге 1. Скорость, техника и удар у парня есть, но все равно вызывает сомнения.

ViAn сказав...

Кожен з нас займається селекцією. Коли розповідають про те, що Динамо не дивиться Чемпіоншіп, то чомусь забувають про чеха Видру. Ми ж його саме з Чемпіоншипа хотіли підписати. Не вийшло, бо Бьорнлі дав більше. І що там Видра? Не грає. Як там Бьорнлі? 18 місце.
Давайте подумаємо про форварда для Динамо. Нам потрібен юнак 18-19 років абсолютно без досвіду, який зіграв на дорослому рівні десяток матчів? Це я про Тайлера Робертса. Гравець талановитий, та його треба ще доводити до кондицій 2-3 роки. Динамо шукає форварда 24-28 років. Чому? Щоб отримати готового майстра. А всі ці слова про талановитих юнаків - добре. Та у нас є Супряга, є Ісаєнко. Вони молодші за Робертса. А Супряга вважається куди більш талановитим.
По тому хто буде... побачимо. Поки все йде більше до Соля.

Николай сказав...

Не согласен я с тобой ВиАн, посмотри в какой футбол играет Робертс, какие он голы забивает в Лидсе и сравни это с Супрягой(которого я кстати считаю тоже талантливым). Тут на первое место выходит ментальность, так вот она у Робертса, как у игрока воспитанного в условиях «британской погоды» совершенно иная. По ментальности игроки с туманного Альбиона в свои 19/20 лет - это наши в 24/25. Там люди уже смело играют в этом возрасте и берут игру на себя. И играют они не против Карпат/Олимпиков/Десны И так далее. И ты же сам всегда говоришь что истинная селекция - это найти талант и помочь ему раскрыться. Так вот, вперёд. Одно дело помочь раскрыться пацану в 18 лет с менталитетом «мальчика», а совсем другое пацану 19 лет с менталитетом «мужчины».
Другой вопрос что у нас «помощник» в раскрытии таланта в команде отсутствует.
А про Выдру - начнём с того, что ни разу не доказан тот факт, что им действительно интересовались и закончим тем, что даже если и так, то это скорее исключение из правил, чем правило.

С уважением, Николай

ViAn сказав...

Миколай, давай розставим все по місцям. Якщо Роберт дійсно талант, то він точно Україну не розглядатиме як продовження кар'єри. Я не вважаю, що 3 голи у 8 матчах - показник. Бажаю подивитись матчі чемпіонату України серед аматорських команд. Які ж там голи забивають. Та що там. Більшість з нас там була. Так от, якщо Робертс талант, то він не захоче переходити нікуди з команди, яка йде на першому місці в Чемпіоншипі. А якщо і захоче, то мінімум в топову 8 Англії. І цінник там буде мінімум 30 млн фунтів. Та хто б там що не казав, а у 19 гравці навіть в Британії ще не обстріляні. Їм також треба 2-3 роки на дорослішання. Якщо ж ми подивимось на 19-ти річних, то наприклад Соланке, у 18 всі казали, що це буде мега форвард. Кращий форвард Англії. І яскравий старт в Челсі. Та бац і зараз він у Ліверпулі в цьому сезоні зіграв 0 матчів. Домінік Калвет-Льюін. Які крики були 2-3 роки тому. Хлопець грав, багато забивав. І що? Здувся. Ні, він грає. Хоча 550 хвилин в цьому сезоні -дуже мало. Він майже не забиває. А Іхеаначо? Також такі аванси, така яскрава гра у 18 років. І де? І що? 1 гол в 17 матчах в цьому сезоні. От і все. Брати гравця у 19 можна. Але йому треба 2-3 роки на становлення. Не всі переживають цей період. Білоьшість здувається. А вистрілюють інші, про яких ніхто не казав, а вони спокійно працювали і потім у 23-24 починали забивати. Прикладів Руні дуже мало.

Николай сказав...

Ну постой, Соланке в Ливерпуле и не мог играть при наличии Фирмино, Мане, Старридджа... Калверта раздувало искуственно, хотя он не так и плох, у нас бы точно не слабее Беседин был я считаю. А Ихьеначо - это типично для молодого игрока из топ клуба, после парочки успешных игр. Его раздули, а он не надулся, вот и все.
Но! Я согласен, что с игроками нужно работать и я не говорю что Робертс или кто-то другой прийдет и 100% тут заиграет. Просто я говорю о том, что в чемпионшипе есть достойные игроки, среди которых можно найти нужного.

ViAn сказав...

Цікаві гравці є в усіх чемпіонатах. Але є цікава молодь, є талановиті діти, є досвідчені гравці пристойного рівня. Різне є. Дійсно є середній рівень чемпіонату. Тому ті, хто там виділяються - гравці вище середнього. Чемпіоншип - дуже специфічний турнір. Загальний рівень там високий. Але 99% сильних гравців там - або гравці в оренді від команд Прем'єр ліги, або гравці команд, які ставлять перед собою амбітні цілі пробитись в Прем'єр лігу, або ті, хто вистрілює. І от всі хто там вистрілюють мають лише одну ціль - потрапити в Прем'єр лігу. А брати там посередніх гравців нам не цікаво. Тому Динамо свого часу брало гравців і з топових чемпіонатів. Цей час повернеться. Не зараз. Через 2-3 роки ми знову вийдемо на попередній рівень трансферів і будемо купувати за 20-30 млн. Не багато, але будемо. Тому це все процес розвитку. А зараз Динамо шукає форварда 24-28 років, який гарантовано одразу підсилить команду. Молодь не шукає. Молоді у нас і своєї достатньо.