пʼятницю, 7 грудня 2018 р.

Трансферні пошуки в Нідерландах. Чи все ж таки Соль - безальтернативний варіант?


Мережа в прямому сенсі переповнена трансферною новиною. Із всіх джерел ми чуємо одне ім’я – Фран Соль. Ще тиждень тому більшість з нас про такого гравця взагалі не чули. Це й не дивно. Та новина поширюється, наростає. Таке відчуття, що на одному гравці замкнувся світ. Чи має ця новина під собою щось вагоміше за ігри агентів? Ми ж знаємо, що Динамо активно шукає форварда. Зрозуміло, що у вузькому колі футбольних агентів це чудово відомо. Може це не Динамо хоче Соля, а Соль хоче в Динамо? Чи хоче собі вибити контракт більш грошовитий? Чи дійсно Динамо так активно веде цього гравця? Відповідь ми дізнаємось вже скоро. Трансферна діяльність розгортається. Вже зараз можна починати підписувати гравців.


Насправді якщо копнути, то ми знайдемо достатньо прикладів коли той чи інший гравець забивають дуже багато. Можна взяти приклади того ж Кайоде чи Факундо Феррейри. Гравці можуть бути вписані в певну схему. А можуть просто видати яскравий сезон. Та от потрапивши в інші схеми, в іншу країну, в інший футбол ці гравці зникають. Фран Соль – гравець, який окрім того, що мав проблеми із спортивним режимом, ще й абсолютно нічого не показував на більш менш професійному рівні. І тут він знайшов свою команду. Подивіться за тими голами, які він забиває. Це все голи без протидії, більшість у пусті ворота з вільних зон. Чи потрібен такий форвард Динамо? Я не Хацкевич. Мені гірше це відомо. Та я чітко бачу, що гравець виключно ставить крапку. Ми не побачимо від нього виграної боротьби, подіграші партнерам. Не сперечаюсь, що відкритись також треба вміти, як і поставити крапку. Це все майстерність. Однак, сьогоднішнє Динамо існує в умовах протидії насиченій обороні. Саме тому нам потрібен або таранний форвард, який буде вгризатись і виривати голи за рахунок фізики, вибору позиції. Важливо чіплятись за м’яч, скидати йог партнерам. І все це робити на швидкості. Або гравець із швидкістю, який буде за рахунок об’єму, нестандартних дій, швидкості прийняття рішень і буде створювати різницю. Тому агенти пишуть, а всі їм вірять. Та то таке.
Чутки чутками. Це абсолютно нормально. Селекція – справа така. Головне – не кидатись. Тому зі свого боку я хочу показати інший бік. Давайте подивимось на чемпіонат Нідерландів під іншим кутом. Окрім іспанця Соля в чемпіонаті грають і інші гравці. Тому хочу навести власний цікавий список гравців.
Тім Матавж


29-ти річний форвард Вітесса і збірної Словенії. Я не випадково пишу про такого досвідченого гравця. Чому? Бо молодій команді Динамо для глибини складу потрібні досвідченні гравці. Матавж – потужний форвард, який пограв і в Німеччині. Але дійсно більшість його кар’єри пройшли в Нідерландах, в ПСВ і Гронінгені, а тепер Вітесс. Можна легко побачити сильні риси гравця. Тому якщо потрібен таранний форвард, який буде нав’язувати боротьбу, битись на кожному клаптику поля, вгризатись, вигравати силові дуелі, знімати другий поверх, чіплятись за м’яч, то потрібен саме такий тип гравця. Величезний плюс – зіграність із Вербічем. І з адаптацією буде менше проблем. Матьорий гравець з великим європейським досвідом. Забивний і командний гравець.
Нассер ель Хайяті


Також 29-ти річний атакуючий півзахисник Ден Хаага. Досвідчений гравець, який зараз перебуває на піку своєї кар’єри. Помотало життя хлопця по різним другорядним командам. Був навіть рік простою без практики. А потім низи футболу Бельгії і Нідерландів. Але хлопець не просто в низах себе показав, а і переїхав в Англію де за декілька років показав себе стабільним гравцем. Це людина із прекрасними індивідуальними характеристиками. Техніка, культура паса, поставлений удар, бачення поля. Та раніше Нассер зловживав індивідуальними діями. А в Англії його навчили грати у командний швидкісний футбол. На сьогодні це один із найяскравіших гравців Нідерландів і Ередівізії. Для ротації така людина і досвідом, із майстерністю – штука важлива.
Мімун Махі


Марокканець з Гронінгена, який в цьому сезоні все більше використовується на новій позиції. Тут можна провести паралель із нашим Вербічем. Вінгер, який в силу обставин почав грати в центра нападу. І як грати. 24-ти річний гравець показує стабільну гру. Достатньо силовий гравець, який вміє вести боротьбу за рахунок гарних фізичних даних. А природня швидкість дає перевагу над більш повільними суперниками. Махі буде прогресувати. Це зрозуміло. Та йому треба змінювати команду. Цілком можливо, що для Динамо він далеко не оптимальний варіант. Але сам по собі гравець дійсно якісний і має перспективи.
Фредрік Мідтсьо


25-ти річний норвежець з АЗ. Фредрік за своєю позицією є опорником, руйнівником. Гравець, який виконує величезний об’єм роботи на полі, багато бігової, силової, контактної боротьби. Але при цьому Мідтсьо встигає і ефективно працювати на атаку. Саме за рахунок природних даних він встигає працювати на оборону і створювати чисельні більшість в атаках. Якщо переглядати його гру, то за стилем він може здатись схожим із Корзуном, та у норвежця суттєво краща швидкість. Саме швидкості не вистачає білорусу для того, щоб заграти на високому рівні. На мою суб’єктивну думку саме такого гравця в центрі Динамо не вистачає. Тому можна було б подивитись і в бік цього гравця.
Фінн Стоккерс


22-х річний голландець Фортуни Сіттард. На мій погляд – один із найбільш прогресуючих гравців Ередівізії. Грає він у доволі скромній команді. Але і команда, і гравець прогресують на новому для себе рівні. Якщо все буде продовжуватись, то Стоккерс скоро перейде у більш заможну команду. Щодо хлопця. Такий збитий форвард, який нагадує молодого Хунтелаара мені. Вміє знаходити своє місце в атаці, правильно підключатись, включатись, шукати вільні зони, чіплятись за момент, вичавлювати з нього максимум. Якісна гра у боротьбі, на другому поверсі. Так, це ще не готовий форвард, як шукає Динамо. Але це гравець із перспективами. Я б ще порівняв із Мелащенко. Може він прийти до нас і вистрелити.
Насправді про місцевий чемпіонат можна писати довго. Нідерланди завжди мали сильні таланти. І місцевий чемпіонат за останні декілька років знову підріс. Зріс і загальний рівень гравців. Зрозуміло, що мій список надзвичайно короткий. Можна навести ще в три рази більше гідних гравців. Тому можна і треба тут шукати.
Дякую за увагу!

3 коментарі:

Алексей сказав...

Неплохое поле и качественная трансляция. Футбол на троечку, Беседин был лишним, надеюсь, что это временно

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дякую за матеріал. Дійсно, зимова пауза може стати дуже спекотною з огляду на можливі трансфери. Вже зараз до нас сватають цілу купу гравців майже в усі лінії.
А сьогодні усіх з перемогою! А Циганкова з хет-тріком! Молодець хлопчина!
Хоча рахунок є дуже переконливим, але гра з боку "Карпат" була не безнадійною. Львів'яни дуже непогано вибігали в атаку - Гуцуляк, Караскаль, Швед, М'якушко достатньо гарно комбінували в атаці. Двічі міг забити Караскаль - в першому випадку вдало зіграв Бурда, а в другому колумбієць не використав вихід сам на сам з Бойком.
В першому таймі "Карпати" дуже якісно захищалися, і якщо б не рікошет не факт, що ми вийшли вперед. В другій половині гри "зелені" помітно підсіли фізично, що дало змогу вже нашим гравцям лінії атаки проводити вдалі наступи.
Що не сподобалося: регулярні провали опорної зони - Сидорчуку та Шепелєву не вистачало швидкості; Вербіч, таке враження, ще не перебудувався з форварда на вінгера; дуже пізно було проведено заміни.
Суддя роздавав жовті картки дуже часто, після того, як ще у першій половині попередження отримали Шепелєв та Шапаренко з Бєсєдіним, хвилювався аби ми не закінчили матч у меншості. Якщо не помиляюсь, арбітр виписав 10 попереджень, по 5 на кожну з команд.
Ну а так залишилось подарувати свято вболівальникам у матчі з "Яблонцем" і йти на відпочинок та проводити якісну трансфрну кампанію.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

На мою думку відкритий футбол набагато цікавіше дивитись. І те, що зараз почали грати команди деякі більш відкрито - тільки всім на користь. Бо футбол видовишніше тоді. А сьогодні Динамо дійсно провело два різних тайми, та от так буває, що забили гол на фарті. Але це ж не просто так. Все повертається. Без ударів не буває голів. Перемогли і добре. Сподіваюсь ми Шведа таки підпишемо взимку. А Морозюка відправимо відпочивати.
По іншим трансферам побачимо. Знову таки повернення Тимчика - факт. А по іншим трансферам поговримо пізніше. Хацкевич Соля не спростував. Цікавий момент. Схоже таки його ведуть. Сьогодні Віллем 2 програв вдома, а Соль не забив. Виглядав блідо. Хоча в єдиному забитому голі його команди участь приймав активну.