середу, 12 грудня 2018 р.

Динамо Яблонець. Сніжний розслабон.


З якої сторони не подивись на цю гру, то все тут якось не так. І поле ми віддали шахті. А на дворі зима, в Києві снігопад. Вже зараз на відсотків 90 зрозуміло, що гра відбудеться на іншому стадіоні. Так, там гравцям буде краще бігати. Бо ж газон там відмінний, а от всі глядачі будуть сидіти не під куполом НСК Олімпійського, а під відкритим небом Маріїнського парку. Задоволення при перегляді футболу із мокрим снігом ще те. В понеділок Вербіч і Кендзьора роздавали автографи. Вчора це робили Бущан, Циганков і той же Вербіч. А в соц. мережах вже всі бажаючі мали можливість побачити як Кедзьора, Вербіч, Кадар, Дуелунд, Че Че, Буено і Сідклей із віскарьом, кальяном і величезною тусовкою відзначали завершення сезону. Романтично. Правда українські хлопці відзначились походом у військовий госпіталь. І взагалі молодь Динамо не була помічена в гуляннях. Хоча Денис Попов із розбитим фейсом потрапив у лікарню. А Георгій Цитаішвілі розмістив фото з Грузії. Саме тому матч із Яблонцем викликає великі запитання.


Зрозуміло вже, що молодь там шанси не отримає. Хоча, може обман оптики і Цитаішвілі і Попов вийдуть у старті. Але досі можливо, що шанси отримають Шулянський, який останні пару тижнів так додав у грі, що був переведений в дубль, Булеца, Супряга і інша молодь. Побачимо. Однак, оцей глобальний розслабон, це не є професійно. Бо яким би не був оцей останній матч, а сезон важливо закінчити перемого. І потім вже можна відпочивати. Впевнений, що Хацкевич закриває очі на все. І більше того, він сам також гарненько погуляв на вихідних. Я із радістю помилюсь. Цілком можливо, що всі зберуться, налаштуються і зіграють останній матч у 2018 році якісно.
У Яблонця ситуація інша. Вони в тонусі, в накаті. І сезон не завершується. Правда після Динамо у них важкий матч дома із Славією. Яблонець міцно стоїть на ногах. Так, за золоті нагороди вести боротьбу не зможуть. Та от за зону ЛЄ боротьба йде жорстока. І кожна втрата очок вагома. ЛЄ для них провальна. Цілком можливо, що вони могли б зіграти дублем. Та я впевнений, що для такої команди матч в Києві проти Динамо – виклик. Вони приїдуть основою і будуть вигризати перемогу. От тут і може різниця в мотивації, в налаштуванні, в підготовці і сказатись негативно на результаті для нас. А не хотілося б.
Зрозуміло, що цей матч стане мірилом професійності команди, її готовності доводити свою майстерність навіть в такому матчі, де нічого, окрім престижу, вже не треба. У порівнянні із першим матчем у Яблонця дві втрати. І обидві – гравці старту, які грали проти нас у першому матчі. Лукаш Масопуст травмований. А Якуб Поважанец отримав третю жовту і відпочиватиме. У нас також є травмовані гравці. А от дискваліфікованих немає. Тому питання головне – наш склад і наша мотивація. Чехів ми добре побачили в першому матчі. Команда хоча і дійсно має лише одного якісного гравця, Міхала Травніка, але вміє використовувати свої сильні грані. За грою в першому таймі ми повністю переграли їх. В другому все втратили. Домашня перемога виглядала б цілковито логічною. Та питання мотивації, квитків на Мальдіви і в Єгипти, молодості більшості нашого складу, а значить відсутності досвіду, вносять в цю гру інтригу. Тому побачимо як воно буде.
Дякую за увагу!

12 коментарів:

ViAn сказав...

Одразу хочу сказати,що подивився передматчеве тренування і побачив, що Кравченко, Цитаішвілі і Алібеков готуються до матчу в основній групі. Бразильців дійсно там не помітив. Тому цікаво якою буде заявка. Та молодь там таки буде схоже.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Також дуже сподіваюсь на шанс для молоді. Їм потрібно набиратися міжнародного досвіду. Також хотілося б побачити Дуелунда. Мій склад-мрія: Бойко, Миколенко, Попов, Бурда, Кендзьора, Алібеков, Шепелєв, Цитаішвілі, Шапаренко, Циганков, Бєсєдін.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Таки основа. Хоча Аліьеков і Цитаішвілі в запасі. Попов теж мав би шанс. Але він в лікарні.

Стас сказав...

Итальянцы хотят летом выкупить Циганкова у ДК за сумму якобы 20лямов? Не верю!Вот через год другой это да,и не в Серию А.

Vitosom сказав...

Вот это Яблонец нас возит...
Стыдно смотреть...

Leonidas B сказав...

С таким отношением к делу начиная от ХАНа и игроками Динамо в этом конкретном матче, кого тут покупать? команда лузеров вышла на поле и огребает на орехи от аутсайдера группы, а чего стесняться, вон Реал забил , а нам не нельзя? Короче команда уже стирает своё исподнее в тёплых морях. Посмотрим на молодёжь во втором тайме, если ХАН решится.

Leonidas B сказав...

Жоре гуд сегодня, современный креативный взрывной игрок! Цена благородства ИМСа перед Шахтой травма Дуэлунда, поле было потоптано и нога могла попасть в ямку, будем надеяться, что не всё так страшно, а только вывих. А фортуна не любит, чтобы к ней так относились наплевательски, поэтому Динамо заслужено не забило, хотя Жора сделал два момента.

ViAn сказав...

Ну, команда хотіла. Але не змогла. Знову не знайшлось людини, яка б поставила крпку в атаці. Форвард - наше все на міжсезоння. А так другий тайм дуже симпатично. А Цитаішвілі вчергове показав наскільки він потрібен вже зараз у ротації. Я в принципі і очікував такий результат. Дуелунду здоров'я. Сподіваюсь там все буде добре. А Ренн Астану хлопнув.

Parker сказав...

Привет всем!
Насколько очевидна необходимость привлечения Цитаишвили в первую команду, настолько же она очевидна по исключению из нее Сидорчука. Опорная зона, особенно в первом тайме, проходной двор. И это было заметно еще в матче с "Карпатами". При этом на лавке весь матч просидел Алибеков, которому есть что доказывать и необходимо набираться опыта.
По Гармашу понимание того, что игрок приносит значительно больше проблем, чем пользы, уже пришло, а по Сидорчуку (если говорить о последних матчах) и по Морозюку (если в целом) пока еще раздумываем.
Понятно, что поле уставшее, понятно, что чемоданное настроение, понятно, что турнирного значения игра не имела, но так отвратительно сыграть, особенно в первом тайме, надо было постараться. А ведь чехам тоже нечего было рвать жилы.
Но первая часть сезона закончена, можно подводить итоги.

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! У чехів немає настрою на Мальдіви. У них матч із Славією. І 570 тисяч за перемогу. А наші хоча і грали, але не на жилах, не на максимумі. Ми ж всі розуміємо, що якби була потрібна перемога, то ми її сьогодні б здобули. Просто грали у пів ноги. Те, що Циганков і Шапаренко щось намагались зробити, так вони максималісти. Цитаішвілі просто прагне закріпитись в першій команді. Він вже готовий. Треба його награвати в обойму. Саме такий гравець на лавці - і є той запас з лавки, який потрібен. Хотілося сьогодні ще Булєцу побачити і Алібекова зі старту. Та не вийшло.
А те, що написав Стас - не інсайдерська інфа. Це випилває з логіки. Зрозуміло, що хтось піде. Та розпродажи не буде. Ми можемо заявити на ЛЄ лише 3 гравців. Тому відпустивши всіх ми залишимось знову з пустою лавкою.
Тому чекаємо трансфери. А підсумки я безумовно підведу. Можливо і завтра.

Vitos сказав...

Так то оно так, но мы так и с Александрией играли, и с Черноморцем, и с Карпатами, и со Львовом, и ещё много с кем...
И на большее этот тренерский штаб не способен.

ViAn сказав...

Vitos, по тренерському штабу нам всім і все давно відомо. Але ми не можемо це змінити. ІМС продовжує довіряти Хацкевичу. Тому можемо лише займатись конструктивною критикою. І сподіватись, що нас почують.