середу, 22 травня 2019 р.

Трансферні пошуки. Форварди. 14.ч.


Зараз дійсно надзвичайно актуальною темою є наступний сезон. Що буде із молоддю? Хто прийде, хто піде? Якою буде трансферна політика? І, безумовно, питання головного тренера є надзвичайно важливим. По суті визначальним. Вже у повітрі відчувається те, що тренер зміниться. Хацкевич віддав все те, що мав. По суті це було його задачею. Протягнути ланцюжок між першою командою і дублем. Цього сезону вже стались такі випадки, коли Ісаєнко з Ю-19 потрапляв одразу до заявки основи, виходив та грати. І повертався не в дубль, а знову до Ю-19. Треба бути чесними. Гравці молодіжних складів відчувають, що шлях до основи Динамо не є фантастичним. Якщо ти показуватимеш якість, то отримаєш обов’язково шанс. Цілком можливо, що варто написати про нові обличчя молодіжних команд. Бо ж і там зараз помічена тенденція, коли до Ю-21 потрапляють гравці із Академії в обхід Ю-19. Дуже цікава тенденція. Та всьому свій час. Якщо зміниться тренер, то хто це буде? Іноземець із досвідом? Знаю, що таких пропонують. Пропонують і іноземців, які є талановитими і зарекомендованими на певному рівні. Однак без великого досвіду. Багато хто каже про українських фахівців. В тому числі і про Григорчука. Важко передбачати. Та схоже керівництво Динамо вбачає аналогію із 1996 роком. Коли в молоду і талановиту команду прийшов досвідчений тренер із свіжим поглядом. Та сьогодні я продовжу трансферні пошуки. Поговоримо про нових форвардів.

Маркус Тюрам




Найзірковіший гравець у моєму списку. Син Ліліана Тюрама. 21-но річний форвард Генгама. Молодий гравець із прекрасними габаритами. Зріст 192 см. При цьому багато матчів Маркус проводить на позиції лівого вінгера. Але і центрфорвардом він грає регулярно. У хлопця прекрасна швидкість, технічне оснащення і фізична міць. Дриблінг на швидкості приємно вражає. За останній рік Маркус додав. Він виступає в команді, яка вилетіла в Лігу 2. І багато команд придивляються до хлопця. Це дорогий трансфер. Точно не менше 10 млн євро. Але не більше 15. Якщо в Динамо повертаються інвестиції і команда буде розбудовуватись, то молодий француз був би якісною інвестицією.

Ведат Мурікі



25-ти річний гравець Різеспора і збірної Боснії. Форвард у такому віці, коли він вже набув досвіду і ще має перспективи для розвитку. В цьому сезоні він зарекомендував себе з найкращого боку. Високий і потужний форвард, який при своїх 194 см вміє далеко не тільки вигравати другий поверх. Я думаю, що у більш потужній команді Ведат може суттєво додати у якості. Боснієць – далеко не тільки гравець штрафної. Він має оставлений удар з середньої відстані. Чим регулярно користується. Достатньо мобільний гравець, який вміє грати на партнерів. Безумовно цей варіант найбільш вірогідний. Збірник. Зараз він у команді, де у нас в оренді Морозюк. 1 рік до завершення дії договору. Ми цілком можемо його підписати як гравця для ротації.

Айо Акінола



19-ти річний гравець ФК Торонто і юнацької збірної США. Дуже скоро нашу збірну чекає гра проти цієї команди. Акінола – капітан, основний форвард цієї команди. Молодий гравець, який вже грає в МЛС. Кріпкий, збитий форвард із прекрасною технікою, вибуховою швидкістю, агресивним футболом. Це гравець на перспективу. Зараз є тенденція, коли все більше гравців із Штатів і Канади розкриваються у сильних командах у ранньому віці. Їх так само підписують у 18-19 років і вже через рік про цих гравців говорять всі. В МЛС почали готувати дуже сильних гравців. І це мене не дивує. Ми ж зможемо побачити цього гравця скоро в живу. Побачимо як впорається із ним наш захист.

Я розумію, що сьогодні такий матч. Хоча він немає абсолютно ніякого турнірного значення. І знову таки ми не зможемо побачити молодь, бо вона вся задіяна зараз у Збірній. Буде матч престижу. І я не думаю, що він хоч якось вплине на подальшу долю Хацкевича в Динам. Все вже давно визначено. Просто всім бажаю побачити цікавий і змістовний футбол.

Дякую за увагу!

27 коментарів:

Стас сказав...

Если уж тратиться,так только на того футболиста что сможет усилить сегодняшнее ДК.В противном случае не вижу смысла в покупках для количества.

Leonidas B сказав...

Н-да с Шахтой всё по-прежнему, никакого прогресса, головой об стенку бем, бем и бем. Деградирует Динамо, Цыганкову нужно бежать если Хац ещё останется рулить, что он ему может дать? Шапаренко сдал до ужаса, уж лучше Дуэлунда выпустил, тот хоть мотивирован.
Стас ещё лет пять, шесть назад были мысли, что нужно Динамо покупать одного игрока в год но обязательно достаточно высокого класса, а не россыпь типа а вдруг заиграют, и уметь его вписать в игру команды.

Стас сказав...

ViAn ,вот-вот,про Те те в самую точку! Это ведь не картошку в куче говна искать.

ViAn сказав...

Стас, тут суть не тільки в Тете. А і в тому, що він прийшов в команду, де окрім нього ще більше 10 інших бразильців. І в клубі працюють португальці, бразильці. Своє середовище. Та поміть, що із усіх придбань тільки він один по суті заслуговує на увагу. А інші, доречі також не з кучі вибрані, а із збірної ю-20. Інші поки нульові. І Фернандо, і Сіпріано, і опорник їх новий Маркос Антоніо, по моєму. Наобрізався він конкретно. Маленький, слабенькій у боротьбі. От і вся суть, що навіть така потужна селекція знайшла за багато років по суті лише 1 якісного гравця і за величезні гроші. Динамо ж за такі гроші ніколи не купувало. Немає у нас бездонного гаманця Ріната. Але я не погоджуюсь із тим, що за маленькі гроші не можна знайти якісного гравця. Прикладів дуже багато. Тут питання у вмінні знайти і правильно акліматизувати, правильно використовувати, правильно тренувати.

Стас сказав...

ViAn,можно,но у нас не получается почти никогда.Зато то,что покупалось за дорого и спрос потом имело(Драгович, Ленс).Вот это я видел что были куплены игроки что нас усилили.И против того же Челси мы тогда далеко не так безнадёжно смотрелись,правда?

Стас сказав...

Снова на некоторых сайтах пошли намёки на главного тренера ДК...Хуан де Рамоса!))) Я,право,не знаю как к этому относиться.Ну,да,команду он построит.Он в конце концов сие доказал.Даже в том же Днепре.Но...Сколько денег было вложено в эту команду?Сколько времени для этого этому тренеру потребовалось? Да,наш родной чемпионат он не выграл,а команду да выстроил.У меня вопрос,а хватит ли на это терпения у ИМС? А у собственных болельщиков? Наконец,а хватил ли средств на покупку нужных Рамосу игроков? Если кто-то думает,что аппетиты у гишпанца такие же как и у Хаца,спешу очень очень огорчить людей !

Дмитрий сказав...

А на некоторых сайтах пишут про Адама Навалку. Кроме того что он тренировал сборную Польши 5 лет и польские клубы ничего не знаю. Пишут, что тренер "диктатор".

Vitos сказав...

Разные слухи ходят, говорят что с Грантом договариваются.

ViAn сказав...

Правда цікаво займатись селекцією? На мою суб'єктивну думку це буде тренер з Німеччини. Є у мене інформація, що ІМСу активно пропонують звідти фахівців. Якщо мріяти, то я б хотів Хайнкеса. Людина на пенсії, але мало лі)) Він би точно поставив гру дуже швидко. Тому давайте і далі свої кандидатури пропонуйте!

Стас сказав...

ViAn,да,Хайнкес это славно,но он попросит у ИМС игроков для создания команды,это, как пить дать! А так да,командную игру наладит спору нет.

Vitos сказав...

Трпишовски всплыл.
А на Мании пишут что в шорт листе только украинцы, не удивлюсь если только сердца...

Vitos сказав...

Ооо! А вот и ИМС интервью дал... Понятно, Хацкевич остаётся...

Леший сказав...

Кредит доверия у ИМС оказывается к Хачу:) не то, что я ломанулся и назначил ГТ неумеху и профана, а доверие в кредит. Тут ничего не поможет, даже Грант с Моуринью- феерический динозавр наш президент, как жил в 90-е, так там и живет...

illyaGIP сказав...

Parker, не встиг я трошки за Вами написати свою думку. І тепер вже мій комент буде плагіатом на Ваш.
Молоді динамівці дуже порадували, мав надію що Попов заб‘є з кутового про що написав на початку матчу свому товаришу і вгадав.
Як же приємно слухати Джулая. Босянок здається теж працюватиме на цьому чемпіонаті.
Всіх з перемогою!

Leonidas B сказав...

Спасибо нашим ребятам за позитивный результат, хотя матч складывался весьма непросто. Штаты хорошо контролировали мяч, перемещались хорошо, у наших шла кругом голова, выехали за счёт индивидуального мастерства и очень хорошо использовались стандарты(угловые), Булеца, Попов и Циташвили лучшие в этой встрече, да и Лунин смотрелся неплохо. Будь у наших такая же тактическая подготовка как у США, такой же контроль мяча то считались бы одними из претендентами в Польше на победу. Тяжело все матчи тащить на волевых. Это и привет Хацкевичу его тактикам.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
2illyaGIP: та хіба це важливо, хто перший написав? Тут у цьому блозі ми ж не змагаємось чи шукаємо хайпу, а спілкуємось ніби у теплій дружній кампанії. Мені, особисто, не важко погодитись чи підтримати думку когось з дописувачів. Або не погодитись, адже ми регулярно тут дискутуємо з різних питань! А наші дійсно молодці, американці були добре підготовані до цього двобою, так що перемога є ще ціннішою.
2Leonidas B: штатівці дійсно дуже тактично вимуштрувані, їх позиційні атаки, переміщення на полі та контроль м'яча мене неприємно вразили. Чому неприємно, тому, що ще відносно недавно команда США взагалі не вважалась якимось дуже серйозним суперником, а зараз це гарно тактично навчена команда з кваліфікованими виконавцями.
Для української збірної, наскільки я розумію, визначним стане двобій з Нігерією, в якому нам, як мінімум, треба не програти. Катар є, судячи з усього, аутсайдером нашої групи.

З повагою, Parker.

illyaGIP сказав...

Parker, дуже давно слідкую за NBA, американським футболом та і за студентським баскетболом. На такому рівні як там виховують людей у коледжах та навіть у школах. На якому рівні відбуваються трансляції студентів і тд. Тому те,що США так швидко прогресує у футболі мене не дивує. Соккер, як вони його називають набирає там шалених обертів. І їх відношенню до спорту можна тільки по доброму позаздрити. Думаю, що якбиукраїнські таланти мали ті самі умови розвитку, то зашли б ми дуже далеко з таким підходом.
Та як би там не було, талановиті спортсмени куются і у нас. Дуже порадувала вчорашня перемога. Швидше б побачити Попова, Цитаішвіллі і Булецу у постійній ротації Динамо

Parker сказав...

Вітаю, illyaGIP!
Це одна з претензій до Хацкевича - маючи проблеми з центральними захисниками він випускає кого завгодно, Сидорчука, наприклад, замість Дениса Попова.
Маючи проблеми з креативом в центрі поля Булєца навіть у заявку не потрапляє.
Цитаішвілі зміг вийти на поле лише після того, як взагалі не залишилось кого випускати на позиції вінгера, а так цю дірку затикав Буяльський.

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

Команда абсолютно не обучена. Вся игра за счет индивидуальных качеств игроков. Без Вити и Вербича это мрак. Но игра это не главное для ИМС, главное что бы в кабинете Хацкевич убедил...

Стас сказав...

Совершенно безобразная игра в исполнении ДК!

Leonidas B сказав...

Мучаемся! Не пройди две подачи де Пены и шо бы было?

ViAn сказав...

Геній Хацкевича - надзвичайне явище. От чому я кажу про його тактичні проблеми? Він сьогодні поставив Шапаренко ніжнім опорним півзахисником. При всій повазі до тренера але плеймейкера, який хоча і має відбір, але абсолютно не має рис опорного півзахисника, який вміє руйнувати контратаки суперника, у Миколи немає абсолютно. Не його це. А от людина, яка це вміє, я маю на увазі Смирного, тренерський штаб ставить атакуючим вінгером. Всім добре відомо, що у Євгена немає ні техніки, ні швидкості, ні навичок для гри на цій позиції. І це при наявності Дуелуна, який може закрити цб позицію. При наявності молодих вінгерів у ю-21, того ж Шулянського. Дива і годі. Що ми хочемо? Це не експерименти. Це тактична бездарність.

ViAn сказав...

І по Акінолі хотів написати шановному Parker. Якщо ви уважно дивились матч, то до вас би дійшла інформація, що він отримав травму за 24 години до матчу. Що це величезна втрата для команди за словами Джулая. Бо він і є основним гравцем.

Стас сказав...

Как наша молодёжка мучается с Катаром!(((

ViAn сказав...

Стас, просто наш тренерський штаб грає у свій футбол. Головне - надійність. А попереду стандарти і аргументи у вигляді четвірки гравців з Динамо. Як бачеш, що зв'язки працюють. Але дуже слабкий у нас центр півзахисту. Та й фланги захисту не найсильніші. Зрозуміло, що нначеб-то відсутність Миколенко, та він би флангового захисника не грав. При системі гри по схемі в 3 центральні оборонці він третій центральний. Та дивно, що той же Ісаєнко, кращий гравець юнацького рівня зараз, з досвідом гри в першій команді Динамо, навіть у заявку не потрапив. Як і багато хто інші. Петраков працює по задачам федерації, щоб гравців шахти було не менше, ніж Динамо. Тому багатьом динамівцям місця не знайшли. А був би абсолютно іншої якості півзахист.

Стас сказав...

Понимаешь,что-то не сходится,молодёжь Шахты как раз в такой футбол и не играет! Скорее похоже на молодёжь Ворсклы или той же Александрии.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Я не слідкую за кадровою політикою збірної США, але тоді у словах Джулая існує певне протиріччя: з одного боку - Акінола є важливим гравцем збірної, з іншого - той же Джулай сказав, що основними форвардами є Сото й Реннікс. От і вчора Сото зробив дубль у ворота Нігерії.
Може у Вас є якась статистика участі форвардів збірної США у офіційних матчах та їх покажчики результативності? Було б цікаво подивитися. Як, доречі, й статистику асистентів у американців.

З повагою, Parker.