пʼятницю, 3 травня 2019 р.

Трансферні пошуки. Сан Пауло.


Сьогодні все буде просто. Мені навіть напружуватись особливо не треба. Можна сказати більше, що це міг би зробити кожен. Це буде така собі затравочка. Початкова робота в улюбленому напрямку. Безумовно це трансферні пошуки. Я б хотів написати про європейські ринки. Це завжди популярно. І є багато чемпіонатів де ми ще можемо активно купляти гравців. Не так давно ми нарешті відкрили Скандинавію. Там величезний пласт для пошуків. Рівень майстерності гравців, їх потенціал вже давно доведений. Як і Східна Європа. Динамо продовжує пошуки. Хоча всім нам відомо, що поки невідомо хто буде тренувати команду наступного сезону. Відповідно і трансфери будуть здійснюватися вже по факту нової стратегії розвитку. Так само мене зацікавив ринок Уругваю. Бо давно відомо, що місцеві гравці – бійці. Технічний рівень гравців також прекрасний. І гравці з Латинської Америки – така собі лотерея. Але достатньо багато випадків, коли селекція знаходить гравця і він розкривається. Інша психологія. Це ми бачили нещодавно по матчу із Львовом. Тільки треба вміти працювати. Тоді буде віддача. Сьогодні ж я напишу про тих, хто може зацікавити Динамо у складі Сан Пауло. Та сама команда, де зараз в старті грає Че Че і яка після 2 турів іде на першому місці в Серії А.
Лізіеро


21 річний вихованець команди, який провів дуже сильний минулий сезон. Швидкісний гравець, який має прекрасну техніку, достатньо жорсткий у відборі. Вміє підключатись в атаку. Має поставлений удар з лівої ноги. Фізично кріпкий гравець. Це безумовно перспектива і досвід. Тут не скажеш, що він легкий, що не зможе адаптуватись під жорсткий футбол. Це гравець, який ріс і про нього знали. Він не з’явився з нікуди. Це готовий продукт ,який готовий перейти на наступний етап кар’єри. Не можна назвати його топом для Реала. Ні. Але для якісної європейської команди це хороший варіант. На мою думку це не тільки руйнівник, а ще й гравець із вмінням створювати.
Луан Сантос


19-ти річний гравець збірної ю-20 – типовий руйнівник. Жорсткий, фізично потужний, хоча і не високий. Луан прекрасно читає гру. І дуже агресивний. Він не настільки ефективний при роботі на атаку, як Лізіеро. Але у руйнуванні цей гравець надзвичайно цінний. У нього є перший пас, є техніка. Це навіть у воротарів є. Але це типовий пітбуль. Цілком можливо, що з часом і в атаці він додасть. Бо потенціал для цього є. Та все ж за стилем гри вже видно, що він буде прогресувати саме як руйнівний гравець в центрі поля.
Ігор Гомес


Цей 20-ти річний гравець типовий фантазіста. Легкий, швидкісний, технічний. У хлопця є справжній футбольний інтелект. Надзвичайні якості. Прекрасний пас, робота з м’ячом на швидкості. За грою такого молодого таланту спостерігати одне задоволення. Чимось він дійсно нагадує Кака, а чимось і Белькевича. Такий же інтелігентний футбол. Надзвичайний талант.
Пабло


26-ти річний бразилець, який провів дуже потужний минулий сезон за Атлетико Паранаенсе і за 6 млн євро перейшов в Сан Пауло. Та поки він програє конкуренцію Пато. Що й не дивно. Гравець таранного типу, який вміє продавлювати, прекрасно грає на другому поверсі. Координований. Має поставлений удар. Якісно вміє чіплятись за м’яч, розпочинати при цьому атаки. Як по мені, то за деякими параметрами він сильніший за Соля. Але як варіант для того, щоб в атаці було 2 форварди, які б конкурували між собою, дуже раціональний.
У Сан Пауло є достатньо велика група надзвичайно перспективних гравців. Більшість з них заграна за юнацькі збірні. І це говорить про якість. Команда готує чергову плеяду молоді, яка буде продана за хороші гроші. Чи готово Динамо платити за якість? Це питання. І взагалі чи буде продовжена робота між клубами. Чи продаж Че Че і влаштування Буено – лише одностороння опція. Мені здається, що у таких ситуаціях домовляються і про трансфер у відповідь. Тим більше, що є цікаві гравці. І є в них потреба. Інша справа у тому, що якісні молоді бразильці коштують достатньо багато. Але і Лізіеро, і Луан Сантос – прекрасні гравці центральної зони. Ми чомусь не вміємо такий відбирати, таких готувати. Ще вінгерами ми можемо пишатися. Все ж є велика група талановитих молодих гравців академії. А от опорників ми не маємо взагалі. Дефіцит. Безумовно список не повний. Та всі ці варіанти, як по мені, це саме на ті позиції, які Динамо буде підсилювати влітку.
Дякую за увагу!


18 коментарів:

Parker сказав...

О! Дякую, ViAne!
Нарешті матеріал на перспективу. Адже у цьому сезоні вже все вирішено.
Якісний опорник, форвард, атакувальний півзахисник, центральний захисник - ось ті позиції, на мій погляд, які потребують посилення.
І це з урахуванням того, що ми повернемо Тимчика і не відпустемо Кендзьору. А так ще й правого захисника треба видивлятись.
Також може виникнути необхідність придбати гравців замість тих, хто може бути проданий з наших ключових виконавців. А така вирогідність існує.
З нетерпінням чекаю міжсезоння, воно обіцяє бути цікавим.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Во что играет ДК против Александрии в первом тайме?(((

Unknown сказав...

И будем рассказывать дальше как

великолепный вратарь Бущан номер 1 умеет играть с защитникам на выходах начинать атаки. Ну Кадр это просто кадр и все
Тренер даже наш не встаёт для корректировки игры. Просто позор...

Al Mih сказав...

Добрый вечір усім! Дякую автору за матеріал, але в мене є питання :кому куплять гравців? Хацу? Бесперспективно. В ще :я вже давно пишу про відсутність грошей у суркісів. А зараз вони будуть подавати позов проти України до суду Лондона про незаконність приватизації приватбанка. ПОЗОВ ПРОТИ УКРАЇНИ, тварини! Так що очікувати трансферів не варто. Це моя особиста думка, прошу не судити строго.

Стас сказав...

Если на эмоциях,то это очередная "чудо игра" ДК!!!((( А если в сухом остатке то ничего не изменила эта ничья, чемпионство мы уже проиграли,а Александрию ближе к беде не подпустили...

Parker сказав...

Привіт усім!
На жаль, як Хацкевич навчився грати проти Фонсеки, так і Шаран навчився грати проти Хацкевича. Сьогодні лише диво зможе позбавити "Шахтар" перемоги над "Львовом", а отже, фактично призведе їх до чемпіонства.
Найслабшою ланкою, як і протягом більшості матчів сезону, сьогодні був наш центр поля. Ну і неузгодженість захисників зіграла на користь "Олександрії".
Сподобався Кравченко, і хоча гол був забитий після того, як його пройшов Цуріков, все ж хлопчина відіграв дуже старанно. Йому б побільше ігрового часу...
Також на своєму рівні зіграв Миколенко, однак відчувається певна незіграність з Цитаішвілі.
Де Пена на вістрі атаки майже непомітний, звісно, це не його позиція, а виключно вимушений хід.
Ну і кілька моментів відверто змарнували.
Добре, що грає Цитаішвілі, Кравченко, Ісаєнко, треба давати хлопцям більше ігрового часу.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Al Mih, добрий вечір!
Стосовно того куди і по яким питанням подадуть в суд Суркіси - поки не відомо. Я так зрозумів, що це буде суд не проти України, а особистий суд проти Порошенка. Це їх особисті справи. Я так зрозумів, що у них є до нього особисті притензії з приводу того, що він намагався забрати у них долю 25% у групі каналів 1+1. Це важка історія і вони між собою розберуться.
А от по Привату, так то суд Коломойського. Бо Суркіси до Привату не мають жодного стосунку. Це доведено судом.

ViAn сказав...

А по матчу, то вся історія банальна. Олександрія має збиту команду з досвідчених вікових гравців. А тут вийшов молодняк. Більше того одразу 2 людей взагалі без досвіду. Це про Кравченко і Цитаішвілі. Ще й де Пена на вістрі. Що ми хочемо? Дива не сталось. Сирий склад. Фізично слабкий. Кравченко помилився, привіз гол. Чому дивуватись. Не врятували. Шепелєв повинен був забивати. Важка історія. Та добре те, що награється молодь. Русін забив гол. Тому треба все це сприймати крізь призму того, що в цьому чемпіонаті нам нічого не світить. А молодь грає. Треба дограти сезон і чекати на новий тренерський штаб.

Стас сказав...

Правильно сказал Ребров на счёт того,что руководству клуба пора бы смириться в плане соотношения требованиям своим к своим же возможностям!Говорил и ещё раз скажу, только на своей молодёжи далеко не уедешь!

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Кендзьора, Кадар, Пиварич, Вербич, Дуэлунд, Сидклей, Де Пена, Соль - это и не молодежь, и не своя.
Бойко, Бурда, Шабанов, Буяльский,, Андриевский - уже из своих, но не молодые.
Цыганков, Беседин и Шепелев уже как по 3 сезона в еврокубках отыграли, не говоря уж о ЧУ И КУ. У Шапаренко и Русина опыта чуть поменьше, но тоже уже второй сезон в первой команде.
Молодыми, на сегодняшний день, можно считать Цитаишвили, Миколенко, Исаенко, Кравченко и Попова.
Сидорчука и Гармаша выношу за скобки.
Де Ликту из "Аякса" 19 лет, а он капитан команды - полуфиналиста ЛЧ, за которого готовы отдать больше 50 млн. евро. Про Мбаппе, который чемпион Франции и мира я уж вообще не говорю.
У нас не революционное обновление состава, а эволюционное, по сути, нормальный рабочий процесс, как и в большинстве клубов, которые не являются мегабогатыми и способными просто купить себе состав любого уровня.
И наша молодежь, не по возрасту, а по опыту игры за первую команду одновременно на поле не появляется.
Вы задавали вопрос, во что играет "Динамо" в первом тайме с "Александрией? "Динамо" навешивало с обоих флангов на низкорослого центрфорварда Де Пену, игнорируя быстрый комбинационный футбол, что, в свою очередь, привело к забитому мячу от Русина и одному из лучших моментов, которые не реализовал Шепелев.
Это они от того, что сильно молодые?! Или ТШ не компетентен?

С уважением, Parker.

Леший сказав...

Некомпетентен- это неправильный термин. Наш ТШ имеет не очень высокий профессиональный уровень, даже по меркам ЧУкра, не говорим уже о еврокубках. Лично я не верю в замену Хацкевича этим летом- президента все устраивает, плюс если Хацкевич в новом контракте пойдёт на снижение зп- то новый контракт он получит. Более интересна судьба Цыганкова- он хочет уйти этим летом, президент против. Будем наблюдать

ViAn сказав...

Насправді це літо буде надзвичайно цікавим. Чому? Бо одразу декілька команд будуть робити величезні зміни у складі. Які це команди? Реал, Баварія, Рома, Тоттенхем і МЮ. Інтерес конкретний до Віктора є у 3 команд із цього списку. На його місці я б обрав Баварію. Та ми побачимо за розвитком ситуації. Зміна тренерського штабу схоже вже назріває. І суть в тому, що потрібен поштовх. Тому ж Шапаренко. Хацкевич не дає цій команді прогресу. Я очікую тренера легіонера. Думаю, що так і буде. Напевно ІМС захоче цим кроком показати те, що він готовий до таких змін. Тому зачекаємо і побачимо.

Леший сказав...

Я очень боюсь, что возникновение идеи о Михе как новом ГТ, ничто иное как давление на Хаца с целью снижения зп. В тренера-иностранца при живом ИМС не верю вообще.

ViAn сказав...

Ну, слухати бурбасятину - себе не поважати. Вони там сидять і вигадують. Ще жодна їх вигадка не стала реальністю. Я впевнений у тому, що наступним тренером буде іноземець.

Леший сказав...

Бурбасятина это что такое?)))

ViAn сказав...

Підписання нігерійця Окоро - факт. А бурбасятіна - робота телеканалів футбол і особисто журналіста Ігоря Бурбаса, які поширюють вже багато років ліву інформацію про Динамо, про ситуацію в Динамо, про трансфери Динамо...

Леший сказав...

Буду знать))) а в чем радость от нигерийца?- ну подписали))) сколько из уже было, а толку ноль(((( Чече вон в Бразилии отжигает и я уверен, что там уровень чемпа повыше нашего будет. Нельзя Хацу клуб даже теперешнего уровня ДК тренировать- не по силам ему такое

ViAn сказав...

Радощів особисто я ніяких не відчуваю. Динамо вже підписало не так давно грузина з ПСЖ. Тепер нігерійця. Ще й азербайджанець 17-ти річний на перегляді. Це все робота на молодіжний склад. Насправді це історія про Юссуфа, Нінковича, Гіоане... Тобто хлопців, яких брали у 18-19 років нікому не відомими і вони дуже гарно себе показали. Та є і протилежний бік із Теміле, Суаресом, Ягодінскісом, Карпом і Брушко. Ці себе не показали.
Че Че - окрема історія. І окремі питання до Хацкевича. Як я вже сказав, що очікую в червні представлення іншого тренерського штабу з іноземних фахівців.