пʼятницю, 31 травня 2019 р.

Трансферні пошуки. ЧС U20. Опорники


Хочеться продовжити тему трансферів. Зрозуміло, що сезон завершено і всі в очікуванні рішення ІМСа по відомому нам питанню. Сьогодні останній день контракту у групи тренерів Хацкевича. Завтра перша команда залишається без головного тренера. Зрозуміло, що у нас не все так просто і Олександр Миколайович і завтра зможе приїхати на базу і продовжити працювати. Якщо сьогодні не буде озвучено інше рішення. Зусріч повинна наче відбутись сьогодні. Тому зачекаємо. Міжсезоння влітку коротке. І трансфери краще вже робити. Треба вести перемовини. І тут важливо мати тренерський штаб, який окреслює пріоритети, кандидатури. Зволікати немає часу. Впевнений, що наразі на юнацькому ЧС є селекціонери Динамо. Тому давайте поговоримо про тих, хто міг би нас зацікавити. Сьогодні опорники.
Ніколас Асеведо

 
Уругвайський опорник, якому вже виповнилось 20 років. Він вже провів свій перший повноцінний сезон за першу команду Ліверпуля. Типовий уругвайський пітбуль. Дуже схожий за характеристиками із Лукасом Торейрою. Такий же швидкий, мобільний, агресивний, настирний, прекрасний у відборі, величезний об’єм роботи, якісний перший пас. Саме гравець із такими характеристиками потрібен Динамо. Саме таких у нас академія не випускає. Окрім того у нас заграв де Пена. Це показник того, що уругвайці у нас можуть грати. Іспаномовні. В Європі Атлетико активно робить ставку на уругвайський ринок. Можна сказати, що вони тут із грандів монополісти. В Уругваї живе 1 млн громадян, а якісних футболістів дуже багато. Кажуть, що це робота Оскара Табареса, який поставив на потік дитячі школи, навчання в них, відбір, підготовку. Тому нам треба продовжувати уругвайський вектор селекції на мою суб’єктивну думку.
Андрес Баланта


Дуже цікавий 19-ти річний колумбієць, який є залізним гравцем старту цієї команди. За характеристиками я б порівняв його із відомим співвітчизником Іваном Кордобою. Або із нашим Вівчаренко. Баланта – гравець скромних габаритів, 175 см зросту, який має дві спеціалізації. Одна з них – центральний захисник. Кордоба так се життя і грав у центрі захисту. Вівчаренко зараз все більше грає лівим захисником. А Баланта все більше грає опорником. Хоча за потреби, навіть в цьому сезоні, в рідному Депортіво Калі, він грав і центрбека. Хлопець прекрасно вміє читати гру, має вибухову швидкість, пристойну гру на другому поверсі. Прекрасно колумбієць почуває себе у боротьбі, у силових протиборствах. Вміє підключатись до атак і володіє тим самим потрібним першим пасом. Для латиносів – норма, це вимога. Тобто друга спеціалізація опорника для нього цілковито природня. Впевнений, що варто до хлопця придивитись.
Діон Лопі


17-ти річний гравець збірної Сенегалу, який виступає у місцевому чемпіонаті за Осло Футбол Академі Дакар. Це на сьогодні гравець, який показав себе на турнірі з найкращого боку. Навіть забив гол. Потужний і швидкісний гравець із гідним технічним рівнем, високим футбольним інтелектом. Потенціал легко побачити. Як і школу. Цілком можливо, що це наразі підсилення в дубль, але знову можна повторювати, що таких мобільних, агресивних і швидкісних руйнівників у нас академія чомусь не випускає.
Список достатньо перспективний. Погоджуюсь, що потрібні досвідчені гравці. Але і молодих також треба дивитись. Бо на досвідчених не заробиш. А от молоді – можливість взяти талант, обкатати і якісно продати. Тому про досвідчених поговоримо наступного разу. Чекаємо на рішення ІМСа.
Дякую за увагу!

17 коментарів:

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Дякую за матеріал. Чесно скажу, мені уругвайці з латіносів подобаються найбільше - більш бойовиті (все ж там футбол більш жорсткий, ніж в Бразилії), менш пихаті (тут пальму першості тримають бразильці та аргентинці), більш працьовиті (суб'єктивно!), більш дисципліновані, більш командні.
Африканці також досить цікавий ринок - їх найбільшим мінусом є, як правило, слабка тактична грамотність та психологічна витривалість. А з фізикою і технікою у хлопців все в порядку. Однак, з проникненням багатьох європейських тренерів на африканський континент збірні з нього стали більш передбачуваними, дисциплінованими, психологічно стійкими та позбавилися певної анархічності у грі. Ще кілька років тому мені дуже сподобалася центральна вісь когось з бельгійських клубів, з яким ми перетиналися у єврокубках - вони нас тактично, технічно і фізично переграли. Звісно, таких гравців багато й у Франції, але Бельгія трохи ближче до нашого рівня.

2Стас:
Из-под предыдущего блога: Усиление нужно всегда, и даже, если вдруг кажется, что оно не нужно, то следует, как гласит народная мудрость, перекрестится, чтобы не казалось. Травмы, ротация, конкуренция, вливание новой крови, повышение вариативности - это на вскидку про усиление.
Вопрос в том, что с другим тренером усиление может помочь или не помочь, а с этим тренером оно точно не поможет. Поговорка про стадо львов, управляемое бараном как нельзя актуальна.

Там вон вылезла новость об опорнике из Тулы, с арабской фамилией и австрийской принадлежностью.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker, Стас комментирует...

ViAn , Мохаммед Кадири ? Ничего сказать не могу ибо не слежу за туляками...
30 апреля 2019 г., 17:13

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Каддури уже был, теперь вот Кадири... Он, вроде бы, ганец, но уже поигравший в Европе. Не знаю, насколько это усиление и усиление ли вообще. Мы, конечно, тут обсуждали вопрос об опорнике, да и ViAn вон молодых из выступающих на ЧМ U20 предложил, но уж как-то очень клуб заштатный. Да и "Аустрия" его в аренду спровадила, был бы толковый - держали бы у себя.
Кстати, если трансфер под Хацкевича, то не удивлен. В его игровую модель как раз чистый опорник вписывается.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker,фанаты туляков уж больно его хвалят.Особо за цепкость и неуступчивость.У нынешнего ДК нет в центре поля игрока с такими навыками.Если ты думаешь что для меня достаточно только этого потенциального новичка и всё,то ты сильно ошибешься...)))

ViAn сказав...

Дійсно у себе в інстаграмі, а знайти його інсту дуже важко, всього 1300 підписників, взагалі не зірковий гравець, він опубліковал сторіз в Києві вчора. Тому скоріше за все проходить обстеження. Нічого казати про нього не буду. Але мені завжди хотілось, щоб в Динамо було 2-3 африканці. Бо вони додають команді фізики. Сьогоднішньому Динамо цього не вистачає. Аже дивно про це казати. Бо фізична сила завжди була у нас головним елементом.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Я же не утверждаю, что этого достаточно. Как в принципе, так и по Вашему мнению. Да и по моему мнению тоже.
А вот информация о том, что Суркис и Хацкевич не встретились вчера и не встретятся на выходных может быть весьма негативным сигналом: межсезонье короткое, а новому тренеру нужно разобраться с делами.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker,ну,тут несколько вариантов может быть,в том числе и вариант переговоров на счёт продления Хацкевича.Я почему то думаю что так онои есть.

ViAn сказав...

Безумовно те, що вчора не оголосили про відставку, а сьогодні-завтра повинні оголосити про перший трансфер - сигнал на користь Хацкевича. Або новий тренер вже розпочав свою трансферну роботу. Клуб активно почав працювати на трансферному ринку. І це багато про що говорить. Я так зрозумів, що вже влаштували Рудько в Туреччину. Трансфер ганця - дійсно цікава площина. Він грав в останньому сезоні в 95% матчів опорником. В Аустрії він грав або опорніком, або правим-центральним. Бо у Аустрії система гри у 3 захисники. Цілком можливо те, що його беруть під схему у 3 захисники. Хоча правого-центрального у нас є кому закривати. Та хлопець цікавий. Мені такі трансфери завжди подобались.

Vitos сказав...

Кадири. Это подписание под Хацкевича или Михайличенко, в крайнем случае под Заварова)

Parker сказав...

Привет всем!
Да, похоже, трансфер Кадири под остающегося Хацкевича, который уже все порешал с Суркисом и благополучно отдыхает в Грузии.
А еще Блаватский остается в ФК "Львов" (вопрос в том, остается ли сам ФК "Львов"?) ну и Скрипник (а не Санжар!) в "Заре".
Также любопытная ситуация с уходом квалифицированных исполнителей из "Александрии", хотя это странно, ведь команда гарантировала себе групповой турнир Лиги Европы.

С уважением, Parker.

illyaGIP сказав...

Я так розумію по коучу без змін в наступному сезоні?

ViAn сказав...

Треба дочекатись офіційної інформації. Але якщо подумати, то або у ІМСа вже є новий тренер, з яким все домовлено, або він таки вирішив довіретись Хацкевичу в наступному сезоні. Ми вплинут неможемо. Мене дивує інше. Такий шалений тиск від фахівців, які так і кричать, що треба і далі довіряти Хацкевичу. Але більшість фахівців заангажовані. І зацікавлені у слабкому Динамо. І Вернідуб також.

Стас сказав...

ViAn, Сегодня будет объявлено о новом контракте Александра Хацкевича с "Динамо"...
От себя добавлю,ну,вот,собственно,что и требовалось доказать! И заметь без всяческих инсайдов!)))
Я так думаю что тебе сегодня чарка водки не повредит!))) И да,закусить не забудь.

Parker сказав...

Привет всем!
М-да, похоже мы с новым старым главным тренером. Игорь Михайлович не устает поражать меня своим феерическим умением найти худший вариант из возможных. Освобождаются хорошие тренеры, да и автор сего блога приводил ряд фамилий, но нет, продолжаем прыгать по граблям.
Цензурных слов и выражений практически не осталось...

С уважением, Parker.

ViAn сказав...

Стас, дякую тобі за такі побажання)) Та я горілки не п'ю взагалі)) Та й до спиртних напоїв байдужий. Тільки під настрій бокальчик вина можу. А пиво тільки гіннесс. І то я за останні два роки пиво пив раза 3)) І в останнє рік тому)) А вся ця канітєль із Хацкевичем... буде смішно, якщо його таки не призначать пісял всьог цього цирку)) Вже тобі доведеться горілочку для настрою!!!

Стас сказав...

ViAn ,ты понимаешь я ведь с самого начала знал что Хац останется!Отстраивать новую команду он уже начал.Ему не хватает по всей видимости пары новичков.Одного уже взяли.Посмотрим кого возьмут ещё.Главное чтобы посторонний мусор сюда не везли.По пиву...А я сегодня литр пива выпил.Жарко же.Правда хватило меня не надолго.)))

ViAn сказав...

Стас, Хацкевичу не вистачає тактичної грамотності, педагогічних здібностей і просто таланту. Він трідяга. Таким був і гравець. Але при ньому команда не зростає. І гравці не прогресують. Результати тільки падають. Тому ніякі новачки ситуацію не виправлять, нажаль. Але вибір ІМСа буде таким, яким він буде. Будемо і далі отримувати "задоволення" від гри...