понеділок, 27 травня 2019 р.

У пошуках аргументів Хацкевича!


Іноді навіть смішно дивитись не те, як всі намагаються театрально грати свої ролі. Це я про ІМС і Хацкевича. Один розповідає про те, що він ще нічого не вирішив. А інший розповідає про грандіозні плани на наступний сезон. Я більше ніж впевнений у тому, що все давно вирішено. Чи може щось змінити матч проти Олександрії? Чи міг щось кардинально змінити вчорашній матч? Як на мене, то все давно зрозуміло. Цілком можливо, що Хацкевич дійсно залишиться. Така вірогідність існує. Це якщо ІМСа влаштовує ситуація і він дійсно бачить перспективу у Хацкевича. У останнього ж є залізне алібі. Велика кількість травмованих і весь сезон без форварда. По суті то із форвардом ми зіграли декілька матчів.



Я також можу уявити цю картину. Приходить Олександр Миколайович до Ігоря Михайловича і так і каже, що грати то як? Як грати без форварда? Провалений сезон цілковито можна виправдати відсутністю гравців в обоймі. І, дійсно, особливо форварда. Наш тренер навпаки може тут піднести себе на висоти  і сказати, що навіть без кадрів він досяг гарних результатів. У всьому винна селекція, яка привезла йому слабких бразильців, молодого датчанина і юного Супрягу. А реальне підсилення сталось виключно взимку. І то лише на декілька матчів. Бо гравець швидко травмувався. Залізні аргументи.
І от на такому фоні Хацкевич цілковито може і випливти. Вчора він не міг розраховувати на 12 гравців. І більшість із них – основна обойма. Або та молодь, на яку тренерський штаб розраховував. Відповіді завжди можна знайти. Тільки футбол – така штука, що завжди будуть травмовані, дискваліфіковані гравці. Тренерський штаб повинен у цій ситуації шукати і знаходити резерви. Знайшли ж де Пену. Можна було знайти і інших гравців серед вільних агентів. Вибір там пристойний.
Я вже давно кажу, що для мене головною проблемою Хацкевича є не те, який у нього кадровий потенціал. Не те, що він не досягає результатів. Для мене головна проблема – тактичний малюнок гри, тактичні рішення по ходу гри і відсутність вміння переламувати гру. Багато тактичних повторних помилок. Ця ж історія із ФК Львів. Тренерський штаб не навчився грати проти цієї команди. Маючи гравців, які на порядок сильніші, всі матчі – суцільні муки. Особисто я не бачу легкої і швидкісної гри. Як і не побачив більш активного вводу молоді. Такі люди як Денис Попов давно довели свій рівень. Дуже важко тренер відмовляється від своїх гравців, таких як Морозюк, Гармаш і Сидорчук. Через це еволюція якщо і є, то вона дуже повільна. Більше того, якщо взяти минулий сезон, то команда регресувала. І саме це для мене найважливіший показник.
Аргумент про багато травмованих, про кадровий голод, про молоду команду… Все це має місце але все це для слабких. Тренерський штаб повинен бути готовим до всіх ситуацій. Мати відповіді на всі питання. І за два роки побудувати команду можна. Травми також не з’являються просто так. Тим більше, коли вони у такій кількості. І коли у тебе така талановита молодь. Та аргументи завжди важливі. Особисто я вірю в те, що ми підемо перевіреним шляхом. І прийде нова і досвідчена команда людей, яка дасть поштовх цій команді.
Дякую за увагу!

29 коментарів:

Стас сказав...

Вот видиь,ты писал что Хаца не продлят и давал 90%!!! Я же в свою очередь говорил ,а точнее прогнозировал продление Хацкевича на посту главного тренера!Два года не благодарной черновой работы...И после того чтобы новый гл.тренер пришёл на всё практически готовенькое? Ох, уж нет.Я жду хороших летних трансеров от ИМС.И трансферов под Хацкевича. Вот тогда самое время будет спрашивать за результат с него.

ViAn сказав...

Та, ні)) Якщо залишать Хацкевича, то знову сезон пропав)) Нащо нам ці нерви)) Краще нового тренера, щоб ще можна було пару сезонів будувати ще нову команду))

Стас сказав...

ViAn,а ты думал что я от болта так писал?))) Рауль сравнительно недавно возьми да ляпни нечто подобное...А не далее как вчера вечеров об \том же сказал и Метревели...Хотя...Наверное, мы втроём ошибаемся!Правда?

ViAn сказав...

Стас, за моєю інформацією буде інший тренер. І це з середини клубу інформація. Рішення прийняте після програшу Челсі. Тому мені також цікаво чи правду мені сказало моє джерело.

Стас сказав...

ViAn ,посмотрим кто на этот раз угадает ты или я?

Стас сказав...

Вот чесслово ни сном ни духом,а только вчерась про Рауля ненароком вспомнивши и нате...
Опять отличнейшее вью гишпанского тренера. И про работу Хацкевича и про нужные толковые трансферы уже готовых игроков для токчка киевской молодёжи и про хорошую работу Хацкевича и даже про...«Корову надо продать, пока она чего-то стоит». Очень правильно.Я об этом давненько глаголю!Что считать на данный момент результатом? Если тот же Газзаев поставил на ноги несколько молодых игроков и при умении вовремя и красиво продать...Это результат или нет?
Почему «Динамо» не смогло выиграть чемпионат в этом сезоне?

— У команды очень большой потенциал молодых игроков. Но не хватает опытных исполнителей. Нужно купить троих футболистов, которые смогут конкурировать. Это защитник, центральный нападающий и фланговый полузащитник. И все. Тогда «Динамо» сможет выиграть чемпионат. Ну,вот по сути мои же слова.Но я любитель, а он профи!
В одном мы не совсем сошлись он я так понимаю,имеет ввиду центрального защя,а я опорника злую собаку,но...Почему сей игрок не может быть один на двух позициях?

ViAn сказав...

Стас, насправді це все суб'єктивно. На сьогодні вже підписаний вінгер - де Пена. І він достатньо досвідчений. Насправді він дійсно гравець майстерний, нестандартний, який вміє робити різницю. Наразі Циганкову він дає велику допопомгу. Досвідчений форвард також є - Фран Соль. Він одужає. Досвідчений захисник... Так у нас там є Кадар, є Шабанов, є Бурда. Вони всі досвідчені. Всі пограли в єврокубках, в зібрних. Я навпаки вважаю, що нам потрібен молодий центрбек - Попов. Він повинен грати. Якщо продати Кадара і Шабанова, то дійсно треба шукати ще одного гравця. І тут можна шукати і досвідченого. Центр півзахисту треба почистити. Треба наршеті визначитись із основною трійкою. І так, там потрібен інший гравець, який би був собакою. І це також може бути гравець із досвідом. І вмів розпочинати атаки. Хто нам потрібен, так це молодий правий захисник, як алтернатива Кендзьорі. І тут є Скорко чи Тимчик. А альтернатива Миколенко - Вівчаренко. Другим воротарем повинен стати Нещерет. І треба шукати місце для Булєци, щоб він потрапляв у заявку з наступного сезону. Треба шукати фншого форварда, як альтернативу Солю. Бо зрозуміло, що всі ті, хто є у нас - слабкі форварди. Потрібно шукати забивного форварда. І краще молодого. В ідеалі на мою думку на настпуний сезон склад - Бойко, Нещерет, Кучерук, Кендзьора, Скорко, Попов, Бурда, Алібеков, вакансія, Миколенко, Вівчаренко, Білошевський, вакансія, Шепелєв, вакансія, Шапаренко, Булєца, Дуелун, Циганков, Цитаішвілі, Вербіч, де Пена, Соль, Ісаєнко, вакансія.
Нормальна обойма гравців де є молодь і є місця для інших гравців. Як досвідчених, так і молодих. Але в першу чергу потрібен новий тренер, який би розчистив склад.

Parker сказав...

Привіт усім!
2ViAn: я так розумію, викреслюємо зі складу Бущана, Рудька, Маханькова, Тимчика, Кадара, Шабанова, Піварича, Сідклея, Михайліченка, Сидорчука, Гармаша, Буяльського, Андрієвського, Смирного, Русіна, Бєсєдіна? 16 гравців? З них, десь 10 входять до основної обойми? І залучаємо 6 дебютантів плюс Ісаєнко? І це з 25 гравців? Тобто майже третина дебютантів? Подібна стратегія - чудовий аргумент, який виправдає відсутність трофеїв для будь-якого тренера, а для Хацкевича й годі.
Та й 4 новачки, як мені здається, у нас не з'являться. Маю на увазі дійсно гарних новачків, що відразу підсилять команду, адже для ротації та на перспективу у нас і своїх вистачає.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Гм...Немножко не по теме.а может и по теме,вы обратили внимание на то,что трио динамовское в молодёжке что ныне играет в Польше на ЧМ играет не так как играют остальные?! Я не специалист ни разу,но мне это видно моим холопским розумом! И знаете что я думаю,это всё работа наших испанцев что при Реброве тренировали молодёку! Я могу это только так обьяснить.Никто не приуменьшает значение работы Мороза энд компани,но...Такое чувство у меня есть.Отсюда понимаешь какую глубинную работу проделал Ребров вместе с тренерским штабом(штабами)! На длинную.Думаю как раз в этом направлении нам и нужно работать ибо крупных покупок нам ещё долго не видать.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Дык об этом уже давно говорено-переговорено! Менеджмент-то динамовский - это не только и не столько Хацкевич, это все те, кто занимается молодежными командами, кто обеспечивает материально-техническую базу, медицину, работу с болельщиками и т.д. У нашего дорогого Игоря Михайловича есть одна очень плохая черта, состоящая как бы из двух половинок: он принимает на работу не по профессиональным качествам и не увольняет за конкретные промахи. Отсюда имеем коллектив управленцев, которые не боятся за свое место и не несут ответственность за результаты своего труда. Ну а по молодежке - Попов уж года два как в основу ломится, но видать сыроват ишшо! А дважды лучший игрок матча на ЧМ U20 - так то случайность!

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker,ну у Попова была серьёзная травма,по сему он какое-то время и не играл.А так,я к чему,а может быть и менеджмент из толковых иностранцев набрать? А самому так,не вмешиваться особо.Понятно что клуб его собственность и его решение есмь приоритетом,но может подумать о более проф.уровне принятия решений и просто довериться профи? А на тренерском уровне...Мне кажется советская школа ныне не актуальна,а украинская...Мы не вырастили пока что украинскую.По сему такая большая разница в футболе от Булецы и Цитаишвили с Поповым от остальных игроков.Разница в школах! А покупать,покупать всё равно придётся и если захочешь чтобы быстрее росла молодёжь своя то нужно брать сильных игроков,да они не дёшевы,но тогда и спросить не грех на счёт итогового результата.

Vitos сказав...

Ловите 100% инсайд, Хан остаётся на следующий сезон, если договорятся возьмут 2-3 игроков.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Да я нисколько не против иностранного менеджмента. Даже не против своего, доморощенного, но только чтобы людей набирали по их профессиональным качествам. И да, было бы идеально, чтобы Суркис, раз уж взялся, все это финансировал и спрашивал по результатам работы. И никаких "динамовских" сердец, старых корешей, новых партнеров по бизнесу и т.д. Глядишь, за те же деньги и выхлопа больше было бы.
2Vitos: помнится, гонцам, приносившим плохие вести, в старину голову рубили! Но мы люди современные, просвещенные, так что просто в пожизненный бан! ГЫ-гы!

С уважением, Parker.

Дмитрий сказав...

А что вы думаете по поводу Рауля Рианчо на пост главного тренера Динамо?

Стас сказав...

Дмитрий,Рианчо самый простой и самый логичный вариант!На столько логичный что ...Однако,не верю я в это.Может я снова ошибаюсь,но не верю.

Стас сказав...

Parker ,по поводу плохих вестей,знаешь как говорят некоторые,если от тебя ушла жена совсем не обязательно, что повезло именно ей!

ViAn сказав...

Цікава дискусія! У кожного власна інсайдерська інформація. Ріанчо дійсно вже тиждень знаходиться в Києві. Він був присутнім на матчі із Львовом. Може це випадковість. А може і ні. Мені ця кандидатура не подобається. Через те, що не вважаю його тренером високого рівня. Помічником - да. А головним - ні. Хоча ми тоді знову повернемось до іспанки. Як тут Стас сказав, що багато гравців - робота Босха в академії і взагалі всієї іспанської команди. Цілком можливо. Так і зараз в першій команді працює іспанець помічником. Тому побачимо як воно буде. Та все ж по Попову, Булєце і Циташвілі - просто надзвичайно талановиті гравці. Тому вони і виділяються на загальному рівні.
А по іспанке, то дійсно прихід 2-3 досвідчених іспанців з Прімери, як роповів про це Рауль, прихід 2-3 молодих іспанів в дубль - буде якісна інвестиція. Як і те, що Ріанчо точно позбавиться тих гравців, які тягнуть команду вниз, тобто від повільних гравців. Але я все ж на ньому б поки не зупинявся. Наразі немає офіційної інформації. Все може бути.

Стас сказав...

ViAn,ты ведь знаешь,что никакого инсайта у меня нет и не было никогда! Просто прослеживается прямая логика между действиями на длинную и тренером Рианчо.Но...Логика настолько пряма и проста что я не верю в скорое возвращение Рианчо в ДК.Я больше верю в то,что Хач будет продлён.

Дмитрий сказав...

Плюс Рианчо в том, что он давно назвал игроков которых надо убрать из состава. Тогда эти кандидатуры не всем понравились, а позже (да и сейчас) эти фамилии ничего не дают плюсов команде и даже вредят. Стало ясно, что Рауль был прав. Плюс он фактически свой в команде, знает всю 'кухню', время на адаптацию ему не понадобится.

ViAn сказав...

Стас, а я не хочу, щоб залишався Хацкевич. Але і брати Рауля, який по суті взагалі немає досвіду на посаді головного тренера - абсурд і утопія на перший погляд. Хоча, може і вистрелити. Все залежатиме від трансферної компанії. Ріанчо - людина незручна. Він не буде ручним тренером. Він не прийде сюди без певних гарантій. І ми всі розуміємо яких. Та мені хотілося б суттєво досвідченішого тренера, який би мав досягнення. З Раулем гра на далеку - нонсенс. Він психований. Одразу піде, якщо щось буде не так. Є куди більш цікаві варіанти.

ViAn сказав...

Дмитрий, я плюсів у призначені Рауля не бачу. Бачу великі ризики. Він тренер по фізичній підготовці, а не стратег і тактик.

Дмитрий сказав...

Ну Динамо уже 2 года тренирует целая компания физруков, не стратеги и не тактики. Так что хуже точно не станет.

ViAn сказав...

Матч закінчився 2,5 години тому. І немає досі пресухи, точніше Шаран є ще 2 години тому. Немає жодного коментаря гравців Динамо... Дивно. Завжди вже через годину все є, а тут якась тиша. Прощаються? Я відверто здивований.

ViAn сказав...

З'явилась. Дуже цікава. Я так зрозумів, що монолог без питань.

Parker сказав...

Привіт усім!
По вчорашньому матчу: Алібєков, здається, трохи перехвилювався, адже аж надто рідко він потрапляє не те що в основу, ай в заявку.
Циганков - наше всьо! 29 результативних дій в 32 матчах - чудовий показник.
А про щось ще нема що говорити. Хіба про те, що "Олександрія", яка півтора тайма грала у більшості не змогла не те що перемогти, не те, що зіграти в нічию, а взагалі й забити. Дуже важко буде команді у групі ЛЄ, де вони однозначно розташуються у четвертому кошику для жеребкування.
А для нас, як це не дивно, позитивним є факт перемоги "Челсі" у фіналі ЛЄ, адже подарував більш прийнятних суперників у четвертому кваліфікаційному раунді ЛЧ.
Тепер би змінити тренера та отримати підсилення... Ех, мрії, мрії...

Ну і молодіжка молодці - гра, можливо, не дуже яскрава, але ж результат досягнутий.

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

Интересно, сегодня узнаем решение Суркиса?

Стас сказав...

Vitos ,если не будет конкретного усиления состава,то никакой тренер ДК не поможет.Даже под и для Хацкевича нужны квалифицированные игроки.

ViAn сказав...

Я думаю, що рішення ми можемо і завтра не почути. Хоча все може бути.
А по вчорашньому матчу, то Алібекова видалили надумано. Там і фол був такий, що обидва валили один одного. В Англії взагалі б не свиснули. Боротьба чоловіча. А мотивація була лише у Циганкова. І всі йому допомагали. Віктор безумовно продовжує прогресувати. Хоча скоріше за все не такими темпами, як треба. Але у 2 частині чемпіонату у 9 матчах він забив 7 голів і віддав 5 передач. Більшість голів - шедеври. Олександрія хотіла але вже святкувала. А у нас гравцям не на часі відпочинок, бо 80% основи роз'їхалась по збірним. Настрій далеко не відпускний. Попереду надзвичайно важливі офіційні матчі. На моїй пам'яті це перший матч, коли другий тайм приємно згадувати. І ми були ближчими до 2:0, ніж до 2:1.

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Усиление нужно всегда, и даже, если вдруг кажется, что оно не нужно, то следует, как гласит народная мудрость, перекрестится, чтобы не казалоось. Травмы, ротоация, конкуренция, вливание новой крови, повышение вариативности - это на вскидку про усиление.
Вопрос в том, что с другим тренером усиление может помочь или не помочь, а с этим тренером оно точно не поможет. Поговорка про стадо львов, управляемое бараном как нельзя актуальна.

Там вон вылезла новость об опорнике из Тулы, с арабской фамилией и австрийской принадлежностью.

С уважением, Parker.