понеділок, 1 липня 2019 р.

Без сюрпризів.


Розпочались збори Динамо. Якщо чесно, то без особливих сюрпризів. Найбільшої ротації зазнала позиція воротаря. Одразу дві людини не поїхали на збори. Мова йде про Артура Рудько і Володимира Маханькова. Також доволі очікувано закрився бразильський вектор. Наразі є обойма гравців. Основа може і проглядається, але чітко сказати стартові одинадцять зараз мало хто зможе. І це в основному через те, що всі одужали і обидва трансфери – гравці, які цілком можуть одразу заграти в основі. Тим цікавіше.


Справжня конкуренція ще нікому не заважала. Бо конкуренція породжує прогрес. А потужна лавочка – запас на успішний сезон. Здавалось, що трансфером сенегальця Матара Динамо успішно зробить трансферний сезон на вхід вже у червні. Та не так склалось, як гадалось. А ми могли вже тренувати основу і готуватись до повноцінного сезону. Так, будуть відсіяні деякі гравці. Але не буде ослаблення складу. Тобто такі ключові гравці, як Вербіч, Миколенко і Циганков, залишаються на наступний сезон. Сподіваюсь, що це так. Правда дійсно є питання по Кендзьорє. Кажуть, що ще взимку до нього був предметний інтерес. Тому прихід Караваєва – може бути не поглиблення конкуренції на цій позиції, а просто пошук заміни гравцю, який залишить команду.
Неприємним моментом особисто для мене стала повна відсутність на зборі декількох гравців із юнацького складу. Шулянський, Скорко, Вівчаренко, Волошин, Ісаєнко цілковито могли б поїхати і потренуватись із першою командою. Хацкевич наразі вирішив чітко окреслити гравців, на яких він розраховує у першій частині сезону. Ось ця група відсіє зайвих. А хто залишаться, ті й поведуть боротьбу за потрапляння в основу. Пошуки форварда будуть продовжені. Русіна точно не задовільнить роль третього форварда. Тому маринувати його не будуть. Добре відомо, що ряд бельгійських команд зацікавлені навіть у трансфері гравця. Динамо свого часу за 5 млн працевлаштувало Яремчука. Русін буде коштувати точно дорожче. Тому далеко не всі з претендентів потягнуть такий трансфер. Цілком можливо, що це буде оренда. На позицію третього форварда прийде інший гравець. Я от не думаю, що Гельзіну так цікаво чи буде Матар грати. Інша справа у тому, що є сподівання отримати за гравця більше. І банально йдуть торги. І це може змусити Динамо вийти на ринок у пошуках інших варіантів. Як показує практика, що на ринку дуже багато ось таких африканських форвардів, яким 18-20 років. У багатьох із них є талант, є потенціал. Тут важлива майстерність селекції відшукати, зробити правильний вибір, запропонувати цікаву кандидатуру. Зі свого боку я також спробую запропонувати таких саме цікавих молодих гравці, які не є розкрученими, але мають потенціал стати сильними форвардами.
Хочу побажати гравцям витримати навантаження. На сезон повинні залишитись найсильніші гравці. Треба вірити в те, що молодь вже дозріла, що у Динамо вийде потрапити до групового етапу ЛЧ і взяти золоті нагороди. Особисто я очікую Дениса Попова у старті команди, бо із ним наша команда стане набагато якіснішою як в обороні, так і харизматичніше на полі, так і більш небезпечною на стандартах. Реалізм я також маю. І про весь негатив тренерського штабу знаю. Та інших ми не маємо. Тому будемо вболівати.
Дякую за увагу!

6 коментарів:

Леший сказав...

У меня вопрос к знатокам))) первая игра-28 июля, то есть через 4 недели- возможно ли за 4 недели подготовить команду физически для игр 2 раза в неделю на протяжение 4 месяцев? Лобановский готовил команду от 1,5 до 2,5 мес, но это было давно и это был Лобановский.

ViAn сказав...

У ВВЛ була інша програма підготовки. У нього лише 2 тижні була виключно одна фізика. Ніякої роботи із м'ячем. 2 тижні конкретної закачки. Потім 2 тижня закачки вже із біговою роботою з м'ячем і товариські матчі. Зараз така система, що на відпустку всі гравці отримують домашні завдання. Вони всі десь за днів 10 до початку зборів починають закачку самостійно. Тому приходять не разбалансовані, а вже готові до роботи. Потім перший тиждень відбувається закачка вже із роботою із м'ячем. Другий тиждень навантаження поступово знижуються. Закачка проходить через ігри. Вже 21-го числа команда буде готова функціонально. Але потрібнаігрова практика. Форма буде набиратись через ігри. І 3 ігри в тиждень - класні тренування.

Стас сказав...

Динамо готовит трансфер атакующего хавбека, – СМИ.
Если это так,тогда всё на свои места становится.И состав команды принимает более завершённый вариант! Мне только интересно кто? И не по этому ли мы отказались покупать у Олимпика центр форварда? Одним словом ждём нужного новичка под ДК имени Хацкевича.Очень надеюсь что это не бразилец.)))

ViAn сказав...

Стас, при наявності Дуелунда і Шапаренко, ще й Цитаішвілі, який може закрити цю позицію. Та й Вербіч може зіграти відтягнутого форвардаю Де Пена, доречи, також. Казати про те, що потрібен атакуючий півзахисник - питання суперечливе. Циганков, між іншим, також грав у Хацкевича епізодично в центрі півзахисту. Тому у пошуки форварда я повірю. Інакше ж треба розвантажувати склад. Гравців вже дуже багато. Щоб когось купувати в півзахист треба його суттєво розвантажити.

Стас сказав...

ViAn ,я вот тоже думаю что кое кто уйдёт.Например,Гармаш...Однако,посмотрим.

ViAn сказав...

Стас, ситуація ясна. Хацкевич розповідав, що у нього немає яскраво вираженого атакуючого півзахисника. Але в сучасному футболі - розкіш. Зараз треба вміти в першу чергу відбирати м'яч, вигризати боротьбу, робити об'єм роботи по насиченню зон. Це важка праця. І тому чисті плеймейкери - вимираючий вид. А от форвард для Динамо потрібен. І те, що Матара переглядали - доводить це. Перспективи Русіна... Він буде 3 у будь-якому випадку. Тобто не потраплятиме в заявку. Дубль він вже переріс. Тому Русіна відправлять в оренду. А на його місце візьмуть того, хто готовий буде і в дублі пограти.