понеділок, 22 липня 2019 р.

Головна проблема - відсутність награного стартового складу (І слабкий тренер, але це змінити важко наразі))).


Сьогодні день жеребкування ЛЧ. Такий собі день. Насправді всі потенційні суперники виглядали сильнішими за минулорічну Славію. Тому те, що випав Брюгге – так само складно, як і інші два суперники. Тим більше, що проти нас цілком можливо зіграє колишній гравець Славії. А матч із Колосом поставив дуже багато запитань. По суті так і не зрозуміла основа на сезон. Ротація буде, але ми ж всі знаємо, що стартові у вирішальних матчах будуть. Ще й тренерський штаб ніяк не може стабілізувати основу. Циганков пропустив всі збори і скоріше за все пропустить і матч за Суперкубок. Те ж стосується і Франа Соля. Суперкубок – престиж. Однак він дійсно наразі не є вирішальним. Зараз так важливо було увійти в сезон здоровою основою, збалансованим складом. І накатувати гру під ЛЧ. Та мінімум два з 3-х основних гравців групи атаки не готові. І коли наберуть форму – питання риторичне.

Взагалі товариські матчі не є показовими за результатами. Вони показові саме по накатці стабільного стартового складу. Та от наразі поки зрозуміла лише основа у захисті і воротар – Бойко, Кендзьора, Бурда, Кадар і Миколенко. Все як і минулого року. А от у центрі півзахисту поки нічого не зрозуміло. Скоріше за все Буяльський збереже місце в старті. Кадірі також награється в основу. Хто буде третім? Шепелєв чи Шапаренко? А може Андрієвський, Гармаш, Сидорчук? Ще ж існує невідомий форвард, якого можуть придбати саме в цю зону відтягнутого форварда. Мені так і не ясна історія із де Пеною і Вербічем. Грають на одній позиції, уругваєць грає частіше на зборах. Та все ж я чомусь впевнений у тому, що саме Вербіч буде у старті. Як і поки Караваєв справа. Цитаішвілі поки буде точно у ротації. Попов чекатиме травми чи дискваліфікації когось із центральних. Шанси у нього будуть. Він перший на заміні. Вже навіть випробували його лівим центральним у парі із Бурдою. Сумніше за все ситуація із Русіним. По суті хлопець сидить на валізах. Він знає, що на сезон на нього не розраховують. Та поки тримають через травму Соля. А Супряга і Булеца передали дружній привіт вчорашньою грою проти Ворскли. І хоча Влад зробив хет-тик та Сергій провів шикарний матч. Він дійсно може стати лідером Дніпра-1, відкриттям сезону в нашій Лізі.
Детальний аналіз бельгійської команди безумовно буде перед матчами. У Брюгге змінився тренер. Прийшов тренер, який зробив Генк чемпіонами в минулому сезоні. Тренер із гарною біографією. І своїм баченням футболу. Прийшли новачки. Небагато. Пішли декілька гравців. Пішли лідери, а прийшли також непогані гравці. Команда буде перебудовуватись на іншу схему. Старт сезону як і у нас в кінці тижня. У команді дуже багато форвардів. І більшість непоганої якості. По суті це основний актив команди 7 форвардів, кожен вартістю від 3 до 12 млн. Саме вони і роблять вартість команди. І в схемі 3-5-2 можна було одночасно використовувати 4 з них. При схемі 4-3-3, яку використовує Клемент, лише 3. Тобто є варіативність. Гра ж у захисті – слабке місце.
Тому нас чекає перебудоване Брюгге. Поки невідомо яке. І Динамо, яке продовжує розвивати свій склад. Якщо подивитись не лідерів, то гравця рівня Циганкова у бельгійців немає. Це наш головний актив. У нас є лідер. І Динамо наразі не те щоб загадка. Просто особисто я чекаю коли нарешті стабілізується склад, коли всі лідери будуть здорові, коли одним складом буде проведено 2-3 гри. Бо поки багато занепокоєнь. Команда ще під навантаженням. І тільки з понеділка починається тижневий цикл і розвантаження м’язів. Склад наш виглядає більш збалансованим. Хацкевич давно більшістю з нас забракований. Та це не означає, що треба налаштовувати себе на негатив. Бо ж не хочеться зміни тренерського штабу такою ціною.
Дякую за увагу!

2 коментарі:

Leonidas B сказав...

Спасибо за статью ViAn! Динамо при Хацкевиче всегда выглядело не лучшим образом на сборах, плюс тасовал он сильно. Вон на прошлых летних сборах хорошо выглядел и Шапаренко, и ЧеЧе, а чемп и Еврокубки начались он их на лавку. Пока первый матч не сыграем с Шахтой мы не знаем чего ожидать на данный момент, да и матч с Шахтой где будет право на ошибку, далее уже пойдут чемпионат и еврокубки, измерение уже другое. У Шапаренко похоже идёт переход в взрослый футбол, у Цыганкова тоже так было, вначале блеснул, а потом почти год визуально болтался на месте, многие считали что зазвездился, а потом ощутимый скачок, надеемся у Коли также пойдёт. Шансы перед самым матчем с Брюгге всё же логичнее прикидывать.

ViAn сказав...

Леонід, Шапаренко для більш швидкісного футболу. Йому такі гравці як Соль і Бєсєдін не дають нормально розгоняти атаки. Я так зрозумів, що винуватцем провалу весни зробили іспанця, який залишив Динамо. Тепер надія на Вісенте Гомеса. Він фахвоий тренер, який довів свою майстерність. А матчі із Брюгге важкі тим, що в перерві між ними матч із Шахтою. А ті, хто складав календар - взагалі генії. 28 суперкубок, 31 чемпіонат, 3 чемпіонат. Через 2 дні на третій грати на початку сезону... І це команді, яка веде боротьбу за ЛЧ. Замість допомоги закрутили гайки по повній. Ще й три матчі на виїзді перед поїздкою в Бельгію... дурня повна. Тому то команда завантажена, щоб винести одразу таку закрутку. Тому не здивуюсь тому, що за суперкубок дубль гратиме.