понеділок, 8 липня 2019 р.

Правда чи ні?


В період активної підготовки до сезону дуже багато різних чуток і реальних трансферів. Найгучніше поки працює Реал. Дуже якісно працює ПСЖ і Ювентус. Найдорожчий трансфер провів Атлетико, який підписав Жао Фелікса за шалені гроші. Все це напередодні двох найбільших трансферів літа – перехід Грізмана в Барселону, і Погба – в Реал. Цікаво який з цих трансферів потягне на більшу суму. Найякісніший трансфер, на мою суб’єктивну думку, зробив МанСіті. Опорний півзахисник Родрі – надзвичайно якісна інвестиція. Стосовно Динамо, то ми бачимо останніми днями як все розвертається навколо словенця Міхі Зайца. Багато хто думає, що це все фантазії турецьких ЗМІ. Але у мене таке враження, що це далеко не просто чутки. Далеко не факт, що буде трансфер.

І все ж хочеться обговорити це питання. Нещодавно словенцю виповнилось 25 років. Він до 22-х грав у Словенії, де поступово дістався до найкращої команди чемпіонату Олімпії. Грав хлопець успішно, дебютував за національну збірну Словенії. За всі ці роки у нього не було жодного періоду коли він випадав з гри через травми. У всіх своїх командах він був гравцем стартової обойми. Зрозуміло, що в 22-а роки він перебрався в Емполі, відверто посередню команду. Але ця команда завжди балансує між Серією А і В. Тому перші пів року для молодого хлопця – був період адаптації. Лише 5 матчів, більшість з лавки. І один матч, коли він вийшов у старті, феєричний. Гол і гольова. А потім повний сезон у Серії В, де Міха грав багато, якісно. Він був лідером своєї команди. 8 голів, 14 передач для атакуючого півзахисника – гідний показник. Особливо заслуговує на увагу 14 гольових. Це вагомий показник. Повернення в Серію А і стабільна гра в основі. Тобто варто зазначити, що за 2 роки в Італії він провів 68 матчів, 12 голів, 19 гольових. Для такого сильного турніру – достатньо високі показники. А перехід у Туреччину. Просто запропонували хороші гроші. І Емполі вирішили не тримати хлопця. Дивує сума трансфера, бо лише 3,5 млн за такого гравця – дуже мало.
Зараз у Фенербахче йде перебудова. На місце Зайца взяті форвард, якого я хотів би бачити в Динамо, - косовський албанець Мурікі і славнозвісний Макс Крузе. На місці ж атакуючого півзахисника буде награватись 20-ти річний Елмас. Команду не чекають єврокубки. Тому і логічно, що клуб хоче почистити склад. Особливо якщо буде цікава пропозиція. Ми вже знаємо, що Динамо шукає ще одного гравця у групу атаки. Форварда і атакуючого півзахисника. Словенець є саме таким гравцем. Він гравець центральної зони. Може зіграти і форварда, і відтягнутого форварда, і атакуючого півзахисника. Його функція – вміння розганяти атаки. Вміє Міха швидко працювати із м’ячом, приймати рішення в складних ситуаціях, розрізати оборону суперника. Ще й має бонус – поставлений удар з 25-30 метрів, що є великим плюсом. Темповий гравець із хорошою технічною культурою. Не варто забувати про роль балканського вектору нашої селекції. І те, що словенець і партнер по збірній Вербіч – поки найвдаліший трансфер за довгі роки. Тому я не здивуюсь приходу ще молодого гравця із досвідом виступів на високому рівні у топовому чемпіонаті, збірника, який може прогресувати у сильній команді, де будуть сильні партнери.
Тепер про негативний момент. Його прихід повністю похоронить шанси Русіна грати в наступному сезоні. Більше того. Шанси Дуелунда закріпитись у першій команді також будуть зведені до мінімуму. На мою суб’єктивну думку потенціал датчанина набагато вищий. Але йому треба грати. Міха Зайц – просто якісний гравець. Дуелунд – гравець, який може вирости до топового рівня. Якщо трансфер словенця буде здійснений, то трансферна компанія літа буде закрита.
Дякую за увагу!

21 коментар:

Стас сказав...

ViAn,думаю как раз не только и не столько Вербич.Вукоевич!Очень похоже на его работу.А Русин...Я ведь про него писал,верно?Если был выбор оставлять Хаца,то...Выбор сделан и не нужно ему палки в колёса ставить.

ViAn сказав...

Стас, а може Шаблій? Все заплутано зараз. Шаблій набирає оберти. Кадірі ж він привіз. Тому я не здивуюсь тому, що Вукоєвич тут не приємає участі. хоча він зараз на зборах і цілком можливо вирішує питання активно. Я все ж не виключаю, що це чутки. Хоча дуже схоже на правду. Взагалі є думки, що ця велика кількість гравців центра поля може суттєво зменшитись. Якщо підуть Сидорчук, Гармаш, Андраєвський і Алібеков, то залишаться Кадірі, Шепелєв, Шапареко, Буяльський, Дуелунд і умовний новачок. І ось ця шістка буде оптимальною. Побачимо як буде реально.

Вадим сказав...

Дуже б хотілось якісної гри від Динамо в цьому сезоні, час покаже. Поки що тільки будемо сподіватись на краще. З повагою Вадим (Закарпаття).

SWIFT сказав...

Первые 2 года Хацкевич 'строил молодую команду', не было давления со стороны президента на него, были оправдания-подпускалось много молодых. Сейчас же стоят конкретные задачи: попадание в ЛЧ-краткосрочная и чемпионство-долгосрочная. И за выполнение этих задач уже будет спрос с ХАНа. Поэтому и отсутствие большого числа молодых на сборах, и трансферы для усиления команды 'саме зараз'. Поэтому будем посмотреть. Как всегда с надеждой на лучшее.

Стас сказав...

Русин,пишут,в Карпаты в аренду уходит,а Хац требует усилиться ещё одним центр форвардом!Ой,как всё прогнозируемо,правда?!Причём давно прогнозируемо!

Стас сказав...

7 футболистов ДК травмированы?! Сильно,ничего не скажешь.Тут либо физ нагрузки не выдержали либо...

ViAn сказав...

Циганика завжди треба ділити на 10. Циганков входить в сезон по своїй програмі. Там все йде по плану. Травму Дуелунд отримав у товариському матчі, він вже завтра відновить тренуваня в загальній групі. Соль - єдина проблема. Але знову таки він через тиждень вже буде тренуватись в загальній групі. А мікротравми - норма. Інша справа - пошуки гравця в групу атаки. Чекаємо на підписання сюди ще одного гравця. Обойма дуже симпатична зараз. Алібеков і Русін - логічно. Гармаш, Сидорчук і Андрієвський - також логічно. Хтось із них залишить Динамо. А от Попов і Цитаішвілі пройдуть сезон в обоймі і це радує.

Стас сказав...

Заместитель главного редактора журнала "Футбол" Андрей Шахов намекнул, что завтра киевское "Динамо" может объявить о новом трансфере.
Я так понимаю что это тот самый центр форвард,а иначе зачем было отпускать Русина! Интерестно кто он этот центр форвард? Пишут что якобы скоростной центр форвард...Но,скоростной и высокий...Как это всё вмесие может фунциклировать тем более с любовью Хаца в игру в столба?!

ViAn сказав...

Стас, я так зрозумів, що мова йде про перехід Русіна в якійсь західний клуб. Поки не зрозуміло чи оренда це чи продаж повноцінний.

Стас сказав...

ViAn ,это никак не отменяет покупку нового центр форварда! Вопрос только какого плана центр форварда?

ViAn сказав...

Якщо врахувати те, що поки тиша, то перемовини йдуть активно. Я все ж думаю, що це буде африканець високий, потужний і із швидкістю. Ангалог Мбокані, тілки молодше і швидше.

ViAn сказав...

От і всплила команда, яка орендує Русіна. Я все ж вірив, що це буде Ференцварош як мінімум. Зоря - такий собі завжди запасний варіант. Все ж краще йому було б поїхати в сильну команду поза нашим чемпіонатом. А так почне сезон з Динамо, а після одужання Соля поїде в оренду.

Parker сказав...

Привіт усім!
А мені, чесно кажучи, байдуже, куди саме перейде Русін. Адже це настільки ж неважливо, як обговорювати колір автомобіля, в якому відсутній двигун. Який би колір не був, автомобіль не поїде.
З нашого тренерьского штабу вже агенти гравців знущаються. А "Колос" вчора виглядав більш цілісним, більш мотивованим, більш фізично підготованим, більш розумним та тактично навченим колективом, ніж "Динамо". Хоча саме нам за тиждень грати у суперкубку проти "Шахтаря", саме нас чекає дуже напружений старт сезону і, в тому числі, поєдинки кваліфікації Ліги Чемпіонів.
Якою б не була кількість форвардів в команді, вона не зможе компенсувати відсутність мізків у тренерів.
Тут вболівальники сперечаються щодо бажаного суперника у кваліфікації ЛЧ. Судячи з результатів останніх товариських матчів, а особливо зі змісту нашої гри, складним буде будь-який опонент.
В цілому дуже хвилююсь за прийдешній сезон - як би не повторити або й перевершити антирекорд Блохіна.

З повагою, Parker.

Leonidas B сказав...

Что ж нам достался Брюгге. Сейчас результаты товарняков так фикция. Первый маркер - супер кубок с Шахтой, там посмотрим на каком мы свете. Похоже что ХАН дал на сборах нагрузку, команда сейчас не в лучших кондициях, сбор получился неоднозначный, есть травмированные, новички пока не особо радуют. Начало сезона тяжёлое, можно одним махом потерять и чемпионат и ЛЧ, август всё расставит на свои места.

Стас сказав...

Результаты трен.матчей,это всё шелуха!Я болелам нашим не удивляюсь совсем...Но,кто же станет новым центр форвардом ДК?! Смеётся Крыжановский,а мне по х...На сего персонажа,я спрошу а кто станет новым центр форвардом ДК?! Кстати,сли вы дуамли что я и Кирила сильно обидеть,то...Это не совсем правда,одако,я остаюсь всё равно при своих картах.

ViAn сказав...

Parker, добрий день! Куди перейде Русін і як - річ важлива надзвичайно. Бренд повинен берегти своє ім'я. А по грі у товариським матчам судити не варто. Це не показник.

ViAn сказав...

Леонід, Брюгге - найскладніший серед всіх можливих суперників на папері. Під навантаженнями - правда. Я вже написав, що найгірше - те, що не грають основним складом.

ViAn сказав...

Стас, хто б не був новим форвардом, але він буде запасним після Соля. В будь-якому випадку основним буде Фран. Бо він дійсно класний завершувач. Другий форвард буде цілком можливо для гри у 3-5-2, яку вже в минулому сезоні почали випробовувати в окремих матчах. Це да. Тоді цікаво. Але більшість матчів ми будемо і далі грати 4-1-4-1.

Стас сказав...

ViAn,когда ты твёрдо решил сегодня сварганить борщеца,а капуста на рынке ксается,то ты добавишь вместо капусты больше буряка,ну,правда,не оливки вместо капусты в борщец класть,правда?!

ViAn сказав...

Стас, я додам помідори, фасольку і копчених реберець. А капусту варену терпіти не можу))

Стас сказав...

ViAn,и тем не менее капуста есть первый овощ для борща! Перец это да,но не копчёный,а свежий.Болгарский перец я имею ввиду.