четвер, 25 липня 2019 р.

Чи є місце для оптимізму?


Наближається матч за Суперкубок. І потім максимальне навантаження по матчам. І в кожному треба здобувати позитивний результат. Вже писав, що у тій ситуації, яка зараз склалась по розкладу матчів, вважаю, що гравців легко загнати. От так одразу грати в режимі на третій день гра – може вбити команду. Просто вбити фізику. Бо режим жорсткий, а команда і близько не увійшла в сезон. Як буде відбуватись процес відновлення і підготовки? Впевнений, що є досвід правильного підходу до гри у такому режимі. По суті це будуть відновлювальні процедури між переїздами, легкі тренування перед матчем. І багато теорії. Фізичне навантаження абсолютно зняте. Тренування, тобто фізика, буде даватись саме іграми. Це цілком можливо і класно, що в такому режимі команда швидко набере ігровий тонус. Важливо і те, що наразі є вибір. Ротація потрібна. Якісна і правильна ротація.

Та сьогодні хочу поговорити про трансферні моменти. Наче процес працевлаштування гравців розпочатий. Певна кількість молоді знайшла вже нові клуби. Але є і ті, що поки в процесі. Не видно і розвантаження основи від Гармаша, Сидорчука, Сідклея, Пантіча… Кажуть, що і Самбрано повертається. Хоча як використовувати гравця, який рік провів в оренді, абсолютно не тренувався із першою командою. І це не гравець групи атаки. В захисті важливе злагодження. Форварда нового поки не видно. Соль і далі травмований. Бєсєдін наразі майже безальтернативний варіант. Русін – вже майже не помічник. Правда є Вербіч, який може зіграти в нападі. Це такий собі резерв. Та Динамо і далі шукає форварда. За інформацією, яку поширюють джерела, шукають досвідченого форварда. Не здивуюсь, якщо прийде 18-ти річний форвард. Як і не здивуюсь появі гравця 32-33 роки. Це гравці у тому віці, коли кар’єра пройшла пік. Але є майстерність. І якщо гравець активно грає, має стабільну практику і робить різницю, то не завадить Динамо і форвард у такому віці. Контракт на 2 роки, щоб гравець чесно відпрацював – теж правильний крок.
Хоча зрозуміло, що краще брати хлопців у 21-23 роки, які вже пограли 2-3 сезони на дорослому рівні. Із перспективою. Та тут ситуація така, що дійсно якісні гравці у такому віці коштують великих грошей. Як правило. Іноді бувають дивні випадки. Взагалі поки найцікавіший трансфер літа провів Бетіс. За 19,75 млн підписати Набіля Фекіра – геніально? Ще рік тому Лівер давав 70, вже все було на мазі і трансфер не відбувся. Кажуть, що стан колін гравця дуже поганий і він не для великих навантажень. А платити 70 млн за гравця, який більше половини сезону лікується – розкіш. Тому Фекіра запороли на медобстеженні. Та побачимо як буде в Іспанії. 19,75 млн за Фекіра – виглядає фантастично дешево. А по форвардам, може і не завжди досвідченим, варто навести 2 свіжих прикладу. Вінсент Янссен, голландець із Тоттенхема, про якого я так активно писав, перейшов за 6,5 млн до складу мексиканського Монтеррея. Впевнений, що в Динамо він би також із задоволенням перейшов за такі ж гроші. Александер Ісак, поки що 19-ти річний форвард збірної Швеції, який замінив взимку у Віллемі Соля і як? У 18 матчах 14 голів і 7 гольових. Показники ще кращі за Франа. А перед цим був сезон в основній групі Дортмунда і це у 18 років. Молодий і надзвичайно талановитий гравець, який показав себе на високому дорослому рівні. 6,5 млн і він у Реал Сосьєдаді. Оце і є справжня трансферна робота. Ми так само підписали Соля, Вербіча і Кадірі. Треба не зупинятись. Насправді цілком реально підписувати якісних гравців не за такі і великі гроші.
Дякую за увагу!

24 коментарі:

Вадим сказав...

Привіт Віан. Я не бачу світла в кінці тунелю з Хацкевичом. Не розумію Суркіса. Сидорчук,Гармаш,Кадар тягнуть клуб донизу.Тим мав рацію, краще запросити німця, голландця- тактика, комбінації, швидкості, командна гра. Цього не бачу. Можливо й цей сезон коту під хвіст. Мій прогноз Динамо не пройде навіть Брюгге. З повагою Вадим/Закарпаття.

Стас сказав...

У меня тоже большие сомнения на счёт нашего прохождения этого бельгийского барьера! И уж точно эти сомнения умножаются как минимум в три раза на счёт прохождения в групповой этап ЛЧ! А по форвардам...Знаете,я не удивлюсь если никого не купят.И вот никак про откаты думать не хочется...Потом,а может это только лишь хотелки Хацкевича и некоторых болел на счёт усиления передней линии,а руководство клуба так о вовсе не считает? Точнее делает вид что считает а на самом деле...ищется вариант для того чтобы не тратить деньги вовсе.

ViAn сказав...

Динамо завжди складно грає із бельгійськими командами. Брюгге - команда, яка має непогану атаку. Це безумовно далеко не Аякс. Але це команда одного рівня із Олімпіакосом. Тому легко точно не буде. Наш склад більш збалансований. Наша тактична виучка сильніша. Але у суперника швидкісна група атаки. Але не люблять вони силовий футбол. Це по минулому сезону. Що чекати від нового тренера може і загадка. Але він не придбав гравців, які б могли дати можливість грати по схемі і принипам Генту. Тобто він буде плясати від наявної групи гравців і намагатись витиснути максимум. Треба вірити в Динамо.

ViAn сказав...

Гармаш у старті)) Це все про що треба знати по тактиці)) Мораєс там же)) Він же вже не є громадянином України, як я розумію)) Тому цікаво що там Буя і Ден йому скажуть. Там же особистий конфлікт між ними. Хацкевич не здивував. Все очікувано. Хоча Гармаш - трохи дивно. Як і те, що Шапаренко навіть в заявку не потрапив. А сидорчук потрапив, як і Кадірі. Навіщо два опорники в запасі - загадка. Та зрозуміти Хацкевича може хіба що Шацкіх і Лужний.

Леший сказав...

Время идёт, а ничего не меняется... тактика- стать толпой перед воротами и пинать мяч на Беседина- защита не сыграна, полузащита отсутствует, в нападение -столб:) даже Блохин руками разводит)))

Леший сказав...

Справедливости ради надо отметить, что кроты играют крайне примитивно. Растягивают на флангах и резко переводят в центр или на другой фланг. Пока это позволяет им создавать моменты и напрягать Бойко. Степаненко очень несобран и уверенно идёт на карточку. Пока кроты сильно слабее, чем сезон-два назад

Стас сказав...

Гол в раздевалку...Как бы он победным в итоге не стал...По игре? Да,по игре!

ViAn сказав...

5 грубих помилок від Романова. 5! Пенальті не поставлений - далеко не все. Штрафного, після якого все закрутилось на 90+ то не було абсолютно. Суддя сьогодні - зірка. Як і після пітарди в голову матч треба зупиняти. Це так. Так роблять усіюди в світі. Але не у нас.

Леший сказав...

Бойко первый раз ошибся- защита носится по штрафной как антилопы в Король-Лёв- гол в раздевалку. Пока все логично. Жду решений тренера в перерыве- самому смешно, но жду:) где были при подборе Гармаш-Шепелёв- Буяльскиц- это загадка- видимо ещё не сыгрались)))

ViAn сказав...

А по грі, то гра впринципі гостра з обох сторін. Якби ще суддя судив без помилок. То було б ще цікавіше. Але Болбат гідний нащадок Срни схоже)) Мені гра Динамо сподоблась. Обидві команди могли забити і не один раз. По моментам десь ріність. Шахта гостріша? Ну, вони грають абсолютною основою. А ми без Циганкова і Соля. Тому як по мені, то гра з обох боків швидкісна. Тактичні зміни у Динамо є. Але Гармаш у гру не попав. Треба його міняти. Але на кого? Шапаренко відсутній. Хіба що на Кадара, а Шепелєва висувати вперед. Чекаю на Цитаішвілі у другому таймі.

ViAn сказав...

Ой, на Кадірі))

Стас сказав...

Всё ж таки нужно понимать что для нас сегодняшних сей матч почти что выставочный! А так,да играем мы послабее особо в центре поля.Я вот тоже Кадири жду и перестановку в центре поля.Но это я жду,а у Хаца смотря на будущую игру супротив Брюгге может быть и другое мнение.

Леший сказав...

Как я и говорил Степаненко заработал карточку и пенальти, но тут судья проглядел, увы... Интересно, что ещё должны запороть Гармаш и Беседин, чтобы их заменили? Главное сейчас не поймать контру от кротов...

Леший сказав...

Кроты удручают, что радует))) физика у них явно хуже наших, а про их игру я писал выше)))

Леший сказав...

Всех с победой))) фарт и физика были с нами:)

ViAn сказав...

Суть в тому, що і в другому таймі 4 грубі помилки від Романова. І тільки одна на нашу користь. Це коли не дав фол на Тайсоні Бурді. А так і пенальті, і 2 штрафні в інший бік. У підсумку 2 пенальті не поставлені у ворота шахти. І це не через зацікавленість судді. Він просто низької кваліфікації.
А так. Подивіться. Де Пена вийшов і 2 гольові віддав. Ось це і є лавка запасних. Чим вона глибша, тим краще. Бо Соль і Циганков сьогодні в заявці - б ще глибша варіативність. Виграли і чудово. У нас інший стиль гри. Ми ж не бразильці. Але достатньо ефективний матч. І головне - що нормально по моментам з обох сторін. Відкритий футбол. Титул - додатковий стимул команді. Додаткова віра і впевненість перед Брюге. Хоча, як на мене, цей матч просто виставочний. І резултат не є показовим. Могли перемогти обидві команди. Просто суддя вплинув сильно на гру своїми рішеннями. Давайте краще подякуємо хлопцям за гру і з перемогою!!!

Leonidas B сказав...

Всех приветствую! Всех с победой! Хотя голы из разряда, что раз в год и палка стреляет, голы от Вербича конечно логичнее смотрелись. А так что можно отметить, что предсезонка и официалка это разные темы, если брать по предсезонным матчам, то Динамо Шахте должно 5-0 проиграть, при ХАНе матчи на сборах не показатель готовности команды, всё увидим в первенстве и в матчах на попадание в ЛЧ, что он там наготовил. Плохо что проигрываем в своей штрафной верх, относительно невысокие игроки Шахты переигрывали Бурду и Кадара, Брюгге нас так прощать не будет. Караваев с Кендзёрой гораздо хуже смотрелись чем Вербич с Миколенко, треугольник в центре не впечатлил, большой брак при передачах присутствовал, Беседин явно не форвард для Динамо, при этом вопрос ХАНу не ощибся ли он отдав Булецу и Супрягу в аренду, на мой взгляд они бы не хуже смотрелись вместо Беседина и Буяльского. Плюс конечно от этого матча - положительные эмоции, которые не помешают в матче с Брюгге. А бразилы у Шахты уже не тянут, из них пожалуй лищь Марлос был на уровне.

ViAn сказав...

От так Леонід виходить, що ніхто в Динамо не тягне, а результат є)) Між іншим завтра я буду намагатись написати звіт з розбором моментів. Бо подивився щойно вперше за довгий час як розбирали гру на сьогоднішньомк трансляторі в їх великому футболі)) Смішно)) Сидять 4 людини і всі відверто за одну команду. І вони після цього хочуть бути трансляторами. Жоден момент не розібраний якісно. Жоден. Без стоп кадрів, без моделювання. Уявляю собі що б було, якби от так два пеналя не поставил у ворота шахти. Скільки було б воні і криків, повторів з усіх камер... А тут показали няк, взагалі ніяк, а коментарі виникли лише після того, як 66% відсотків людей проголосували за те, що там був пеналь. Тоді і висказались, що мол можливо і був пенальті... але це незначна помилка судді... Гармаш красиво падав... Удар в коліно в опорне коліно в момент прийома м'яча... ясна справа, що це не пенальті на думку "фахівців"))

Стас сказав...

11 метров на Гармаше совершенно чистые! В первом тайме будь так принципиален арбитр он бы поставил тоже пеналь в ворота Шахтёра.Ла,не такой яркий как на Гармаше,но с моей точки зрения это те же 11 метров.

Стас сказав...

Источник: Жерсон Родригес может перейти в "Динамо" на следующей неделе . Вот как раз это более логично нежели пребывание в ДК имени Хацкевича Назара Русина! Да простит меня Назар! Не то что он плохой форвард,нет,но...Хацкевичу нужен другой тип форварда.И как раз под это и подбираются футболисты.Другое дело заиграет или нет,но то,что это логично это 100%!

ViAn сказав...

Стас, поясни мені, будь ласка, за якими критеріями Родрігес краще підходить під футбол Хацкевича ніж Русін? Дякую!

Стас сказав...

ViAn,может быть дело даже и не в Русине.Может быть дела и в Шапаренко.Я ведь тебе про него тоже говорил.Мощный быстрый игрок владеющий дриблингом.К тому же умеющий играть головой.Игрок,у которого проблематично забрать мяч и игрок умеющий стойко стоять на ногах.А Русин...Я не верю в его будущее с ДК покуда у руля команды Хацкевич.

ViAn сказав...

Стас, я так розумію, що Циганков, Караваєв, Буяльський і Цитаішвілі - надзвичайно потужні гравці? А Супряга значить пушинка? Хлопець 190 зростом і накачаний, реально надзвичайно потужний для свого віку. Тут абсолютна інша історія. Русіна треба в Бельгію їхати в оренду. Там його розкриють. А якщо не розкриють, то значить гратиме по орендам в Десні чи Ворсклі. Як і Хльобас. Як і багато інших до нього.

Стас сказав...

ViAn,по Русину и Бельгии согласен.Буяльский...Знаешь,я бы хотел видеть на этом месте игрока помощнее.По Супряге...Я согласен с тем что его отдали пока в аренду.Там он будет больше играть. А Хлёбас это не игрок для ДК имени Хацкевича. Вот,собственно,и всё.