четвер, 29 серпня 2019 р.

У пошуках гадалки...


В кінці серпня ми вже не знаходимось у стані очікувань. Можна сказати набагато більше, що ми входили в сезон із маленькою долею оптимізму. Що нами рухало? Виграний Суперкубок? Скоріше за все - повна обойма гравців, чого не було весь минулий сезон. І хоча футбол Хацкевича був далеким від ідеалу, та стабільність складу і гарний вибір гравців повинні були стати запорукою стабільної гри. Та ми провалили сезон. Вже можна казати про це впевнено. Розчаруванню немає меж. Більше того. Провалена не тільки ЛЧ, а і чемпіонат. І це лише після 4 зіграних матчів. Надзвичайно боляче.

Багато хто все ж пов’язує із Михайличенко залишки оптимізму. На багатьох динамівських ресурсах ви не знайдете жодної критики. Навпаки, була ціла серія матеріалів по підтримці нового тренерського штабу. Та от дивно інше, що у цих людей, редакторів, публічних журналістів, є дві позиції. Одна – зі сторінок офіційних ЗМІ. Тут жодної критики, шукається оптимізм і підтримка дій. А інша – особисті сторінки в соціальних мережах. Там ви не побачите підтримки, там повне розчарування. І це багато про що говорить.
Останні пару днів знову виплила тема підписання словенця Зайца. Не буду казати нічого поганого про цього гравця. Хоча, на мою суб’єктивну думку, ми вже придбали на цю позицію Родрігеса. Центральна атакуюча зона, як і весь півзахист Динамо, виглядає найслабшою ланкою. Вибір гравців величезний. Але тренерський штаб не знаходить серед гравців тих, хто вміє рухати м’яч, створювати небезпеку за рахунок індивідуальних, віддати якісний пас. Складається враження, що півзахист відсутній. При цьому був відданий Булєца в Дніпро 1. А Сергій – такий гравець, який вміє рухати м’яч. Та не він один. Є Шапаренко, Дуелунд, Шепелєв. Ці гравці мають достатній технічний рівень. Але тренерський штаб і далі грає Буяльським, Сидорчуком, Гармашем. І не ведуться пошуки альтернатив, резервів у молодіжних командах. Клуб намагається підписати ще одного гравця у вже і так переповнену обойму.
Що робити із тими більше ніж 30 гравців, які знаходяться у першій команді. На всіх розраховує клуб? На всіх 30-х? Так серед них більшість вже не у тому віці, щоб грати за дубль. Таких чоловік 3-4. А що робити із 25 гравцями, яким від 23 і за 30-ть? Навіщо тримати таку шалену обойму гравців для далеко не важкого сезону. Кажуть, що у клуба проблеми із фінансами, але підписати Зайца і створити абсурдну кількість гравців в обоймі – просто нераціонально. Терміново треба доводити основну групу до 20-22 гравців. І це максимальна цифра. І в цих 22-х потрібно мати місце і для молоді з дубля. Навіщо команді гравці, які за місяць так і не потрапляли жодного разу в заявку? Для кількості? Вже колись був етап перенавантаження основного складу однаково посереднього рівня гравцями. Нічого доброго це не дає.
Я все ж хочу вірити в те, що за ці декілька днів, що залишились до закриття трансферного вікна, клуб зможе працевлаштувати 7-8 гравців з цієї обойми, які так точно нічого не зможуть дати Команді.
Дякую за увагу!

11 коментарів:

Стас сказав...

ViAn,а в чём винить сегодня Лёсика? Винить нужно тех,кто его туда вернул!Ничего против самого футболиста Алексей Михайличенко я не имею.Я имею мнения на счёт того что не нужно было Алексей ввязываться в эту авантюру а отдать бразды управления молодому испанскому тренеру!Да,скорее всего быстрого результата мы не увидели бы,но перестройка в игровом плане была бы произведена и был бы воздвигнут фундамент под следующий сезон.

Стас сказав...

СМИ: Сидорчук может перейти в «Бешикташ».
Ну,вообщем,вот ,да...Попытка расчистки состава.Пожелаем в этом клубу удачи.

hunter сказав...

Пока не будет тренера с другим менталитетом И со своим видением,что бы он мог разогнать кумовство-ничего не изменится

Стас сказав...

Unknown,а ты друг мой ситный не забывши,что у кажного из них контрахт имеется?!)))

ViAn сказав...

Завтра жеребкування. Цікаво побачити наші розклади.

Стас сказав...

ViAn,да,захламлять средненький состав такими же средненькими игроками это...наш бич! Я просто давно не вижу в этом никакого смысла.Лучше меньше да лучше.Именно под ту структуру игры которую хочет видеть тренер.Сегодня Заря очень старалась,но выше уровня самих игроков не прыгнешь...Ждём ухода Сидорчука и не только его!Просто всё как говорил Рауль,но...Сколько лет прошло! Сколько лет!Понимает ли ИМС что сделал глупость?Сумливаюсь я,однако...

ViAn сказав...

Стас, для ІМС Динамо і гравці - трохи не стандартна ситуація, як у більшості президентів інших футбольних клубів. Для нього більшість гравців - родина. А такі, як Гармаш, Сидорчук, Буяльський, Бойко, Хацкевич, Михайліченко і багато інших - родина. Є деякі легіонери, такі як Вукоєвич, Гавранчіч, Нінкович, Даніло Сільва, Бетао... вони також стали частиною родини. Це не тривіальні стосунки професійні. ІМС все приймає дуже близько. Так, є і такі гравці, які не стали родиною. З ними розставання легкі. Але більшість - особливе суб'єктивне ставлення далеко не крізь призму професійних якостей. Тут ВВЛ вмів відчути коли гравець різко здавав і вмів своєчасно відпустити. Але у жодного тренера після такого впливу і авторитету не було. Тому я і кажу про Шеву, він є людиною, яка має вплив, авторитет. Тільки він може корінним образом змінити Динамо. А іноземець, це ж не буде калібр Гвардіоли, а непоганий західний тренер буде працювати в системі, змінювати, але без революцій. Налагодити може структуру гри. Трохи розчистити склад. Та без революцій. Революція можлива лише при Шеві. Реброву не вистачило авторитету і впливу. А Михайличенко давно адпатувався і змінювати менеджмент не буде. Він буде працювати із тим, що є. Так як я мати не вживаю. То доведеться культурно писати свої думки. Хоча рівень негативних емоцій саме по тому, що робить із Динамо ІМС, давно зашкалює. Це при тому, що при наявних у нього фінансах і ресурсах можна досягати набагато більшого.

hunter сказав...

Получили группу- конфетку.2е место-провал

Стас сказав...

Знаете меня невыход из группы может не удивить!Рад за болел Александрии.Увидят воочию сильные команды.Жаль из группы Александрия скорее всего не выйдет.

hunter сказав...

Всем сердцем за Динамо.но очередной "свой"но тренерском мостике не внушает оптимизма.Желательно к Новому году решить вопрос сновым го.тренером.Для полноценных сборов

ViAn сказав...

Не думаю, що раніше літа у нас буде інший тренер. Ми можемо провалитись і у цій групі.