четвер, 1 серпня 2019 р.

Цей загадковий Жерсон Родрігес.



Вчора Олександр Хацкевич підтвердив факт інтересу до Жерсона Родрігеса з боку Динамо. ЗМІ Люксембургу вже розказали, що гравець летить в Київ і у п’ятницю підпише контракт. Чи так це? Можливо. Але є декілька моментів. Жерсон не грав в останньому матчі своєї команди 20 липня. Хоча він є стабільним гравцем старту. Тобто гравця вже готували до трансферу. Та й те, що придбали бразильця Лукіана, зараз оформлюють йому документи для роботи, це теж показовий момент. Як і у більшості гравців у Родрігеса є профіль в соціальних мережах. І сьогодні він розмістив сторіс із своєї квартири в Японії у формі Джубіло Івати. Правда там він повідомляє своєму другу про те, що в його житті відбувається щось дуже класне. Але нам пообіцяли, що він буде в літаку. Сторіс з літака поки немає. Та є ще один особливий момент. На його профіль підписався не так давно славнозвісний  Вадим Шаблій.

Фактори всі говорять про те, що цей трансфер дійсно на фінішній прямій. Але лише переліт з Японії в Україну займає в середньому 18-20 годин. Тому раніше суботи нас точно трансфер не очікує. При цьому наш майбутній суперник продав двох своїх гравців в Англію. Двох достатньо непоганих гравців основної обойми. Але трансфер Родрігеса – взагалі штукенція цікава. Бо якщо ми візьмемо те, як він грав проти нашої Збірної, то він там грав лівого вінгера. В профілі написано, що він правий вінгер. В Японії він грає або форварда, або відтягнутого форварда. Універсалізм – палка о двох кінцях. Немає чітких рис по одній позиції. Навички вінгера і форварда абсолютно різні. Тому цілком можливо те, що в тренуваннях Хацкевич спробує його на позиції форварда і зрозуміє, що ніякий він не форвард. Але буде контракт, зарплата і треба ставити, бо заплачені гроші.
Оцінювати гравці наразі складно. Я можу ще раз повторити, що ми його бачили лише проти Збірної України. І грав він вінгера, в  системі коли багато вільних зон, куди можна вриватись Найкраща його риса – вміння чіплятись за м’яч. Також хороші фізичні данні. Не цурається хлопець і силової боротьби. Та давайте подивимось інакше. Він на рівні клубного футболу не був зіркою. У Шерифі він просто був добротним кравцем групи атаки. Одним з 3-х таких гравців. І йог партнер Алхаджи Камара грає в Данії. Точніше числиться там у складі Рендерса, 11 команді чемпіонату. І Зігу Бабіганга, гравець Ордабаси, 4 команди чемпіонату Казахстану, знову таки далеко не гравець там старту. Сам Родрігес – гравець команди, яка стоїть у зоні вильоту. І він дійсно лідер команди своєї наразі. Можна назвати цю селекційну роботу лише на фоні 2 матчів проти Збірної України гравця. Але немає за плечима у 24-х річного гравця особливих досягнень і великого досвіду гри на позиції форварда. Тобто від цього трансферу сумнівно дуже пахне. Ми беремо по суті шило в мішку. Хоча зрозуміло і інше, що статус у хлопця такий, що для нього прихід в команду рівня Динамо – шанс всього життя. Він готовий буде тренуватись, пахати, сидіти на лавці і навіть поза нею, грати за дубль. Бо ж прекрасно розуміє свій статус.
Хочеться вірити в те, що це буде справжня трансферна знахідка і всі ризики не зіграють. У хлопця дуже жорсткий характер. Червоні картки далеко не поодинокі і саме за характер. Та цей характер і може дати йому прогрес. Бо без нього прогресувати неможливо. Чекаємо офіціозу і побажаємо хлопцю реалізувати себе в Динамо, якщо все таки складеться і ми його підпишемо.
Дякую за увагу!

15 коментарів:

Leonidas B сказав...

Спасибо ViAn за статью. Скорее всего ХАН будет его использовать в таких случаях - на замену Вербичу, как показывает жизнь у Беньямина бывают и травмы, когда нужно оживить игру на фланге, вкдючить газ, в этой же ипостаси оттянутый второй форвард, также вполне на замену Шепелеву, когда нужно проломиться, протащить мяч до штрафной и там отдать, короче такой джокер. Материала по нему качественного мало, есть видеообзоры с Литвой, с Украиной. Возможно с более качественными партнёрами он сможет показывать свой лучший футбол. Также хотелось на него посмотреть в обороне.

ViAn сказав...

Леонід, а навіщо заміна Вербічу? Є ж де Пена. І уругваєць за грою зараз виглядає цікавіше за словенця. Я взагалі не здивуюсь тому, що він витіснить його зі старту. Бо де Пена дуже переконливо виглядає. А заміна Шепелєву.. ні, Жерсон ніколи не грав в центральній зоні. Його беруть на позицію другого форварда. На схему 3-5-2. Динамо збирається у багатьох матчах грати в 2 форварди і лише з 3 захисниками. Це по схемі зараз заміна Гармашу.

Leonidas B сказав...

Шепелев в ряде матчей играл же под нападающим, так сказать подпирал. По Вербичу имелось ввиду, что вдруг он травмирован, вышел де Пена, потом допустим надо добавить темпа, де Пена не двужильный всё же, а Родригес в сборной как раз практикует этот фланг. А как дальше посмотрим на его игру в обороне, на что он способен.

ViAn сказав...

Щось всі забувають про Цитаішвілі)) А він так точно може підперти на обох флангах)) І треба, щоб він підперав. Родрігес може на обох флангах грати. В Шеріфі він грав на місці Циганкова. В Збірній грає зліва. А в клубі теперешньому на вістрі атаки. Тому він достатньо універсальний гравець. Але занадто не командний гравець. Та це моя думка.

Parker сказав...

Привіт усім!
Жерсон Родрігес - гравець "Динамо".
Щодо його позиції - можливо, і це моє припущення, його беруть для контратакуючої моделі гри, коли "Динамо" буде захищатися і ловити свій шанс на контратаках. Тобто, коли "Динамо" буде виступати у ролі збірної Люксембургу. А такий розвиток подій можливий, якщо ми потрапимо у Лігу чемпіонів, або на стадії плей-офф ЛЄ. Ну і матчі з "Шахтарем" не можна ігнорувати.
У цій ситуації мені шкода лише того, що протягом минулого сезону ми могли підготувати гравця зі схожими характеристиками, якби давали ігровий час Супрязі.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Добрий вечір!
Родрігес молодець. Не злив інфу в мережу передчасно. Хоча, як я розумію, в Києві він з середи. Для нього це великий шанс. Для Динамо це гравець в ротацію. Він не буде прям таким основним. Нам основа добре відома. А конкурувати буде із Бєсєдіним і Гармашем. Це якщо брати по ситуації на сьогодні. Соль - людина №1 в нашій атаці. Якщо відверто, то не здивуюсь тому, якщо Шапаренко відправлять в оренду зараз. Бо важко тепер буде пробитись в обойму йому. Тим більше, що Гармаш зараз у фаворі. Тепер команда на 100% вкомплектована. І зроблена це рано. Треба б трохи склад розчистити. Але ж полетять не Сидорчук і Гармаш, а Русін, Дуелунд чи Шапаренко. І виправдань у Хацкевича вже немає. Треба давати результат в єврокубках і чемпіонаті.
Жерсону бажаю реалізувати себе в Динамо і через пару років перейти за хороші гроші в сильну команду з топ чемпіонату.

ViAn сказав...

І як вам? Сьогодні я побачив команду, яка біжить. І біжала з першої до останньої хвилини. Вперше за довгий час впевнена перемога. Плюс поперечини, не призначені пенальті... Таке враження, що вивели на пік Динамо. І що бігли, але це був не максимум. Доречі вдруге результат робиться на останніх хвилинах. І втретє 2 голи за 3 хвилини. А ще й Сидорчук роздає гольові... Щось дивне відбувається... З перемогою!

Leonidas B сказав...

Движение конечно понравилось, особенно в начале второго тайма, когда, такое ощущение, включили форсаж на минут пятнадцать, Львова не было видно. Забивать могли и в начале игры, в середине, но неуклюжие попытки Буя, портили всё дело, да и Беседин вечный неудачник. Как ни странно Буяльскому удался эффектный гол с ассиста Сидорчука, и реализовал пенальти. Также Сидорчуку спасибо за второй голевой, де Пена классно разобрался. Кстати Сидорчук сегодня выглядел здорово! Цыганков набирает форму, про Соля рано говорить, Кадири пока ни о чём. Ну что ж зона комфорта в виде львовских кошек закончилась, теперь Брюгге. Верим, что Динамо будет в порядке, пока стратегия Хацкевича срабатывает, что приложим столько усилий, сколько нужно для победы. Всех с победой!

Стас сказав...

старший тренер академии "Динамо" Ромео Вендлер покинул команду и вернулся в Германию, где он ранее работал в академии "Хоффенхайма". Вот настоящая новость,на самом деле! А так,да,с победой!

Леший сказав...

Счет отличный, соперник никакой, травм нет, ждём игру с Брюгге.

Леший сказав...

По поводу хорвата из академии- насколько понимаю особых успехов не было, ждём испанцев?

ViAn сказав...

Стас, тут треба бути відвертими, що Ромео не впорався із тими задачами, які перед ними стоять. Цей сезон для академії став найпровальнішим за всю історію фінальних турнірів. Тому побачимо які зміни будуть.

Стас сказав...

ViAn,была бы моя воля,я бы вернул испанцев,что работали с Ребровым.

ViAn сказав...

Стас, суть в тому, що Альберто Босх, а саме він є тією людиною, яка зуміла суттєво змінити нашу академію при Реброві, зараз працює у Ференцвароші. Не думаю, що нам буде легко його переманити назад. А іспанці бувають різні. Босх - фахівець із результатами. Ставка на іншого керівника академії іспанця може не спрацювати. Та це все до ІМСа. Це він Босха упустив.

Стас сказав...

ViAn ,я как раз Босха и имел ввиду.Надо же почти как у Майла Коннелли и его героя Гарри Босха! Меня однако,волнует немножечко другое,футбол Хацкевича и футбол Мороза маленечко отличаются.Отсюда молодёжи динамовской тяжелее привыкнуть к футболу Хацкевича.