понеділок, 5 серпня 2019 р.

Чи заляжемо на дно в Брюгге?


Завтра буде той день, який може вплинути на фон всього сезону. Віра в команду давно підірвана. Навіть те, що в 3 останніх матчах здобуті 3 перемоги, сильно цю віру не підняла. Ми і далі сприймаємо Хацкевича слабким тренером для Динамо. Така вже вона кара. Всі тренери будуть розглядатись крізь призму Динамо 1975, 1986 і 1999. Хоча від себе я б додав те Динамо, яке у 60-ті зробило прорив, а потім з 66 по 68 3 роки поспіль вигравало Золото у боротьбі із системою. Та там не було ВВЛ, були Соловйов і Маслов. Зараз складається враження, що це Динамо має видатний склад і слабкого тренера. Тут багато філософії. Чи витискає максимум з гравців діючий головний тренер? Чи правильно він розвиває таланти і гравців, які в його наявності? Чи оптимально він обирає склад і тактику? У кожного своя думка. І здебільшого вона вкрай негативна саме до тренера. Об’єктивно сказати про те, що із цим складом вихід у ЛЧ – надзвичайне досягнення, мало хто навіть подумає. Ми живемо стереотипами. А попереду матч із Брюгге. З цієї команди вже багато хто зробив монстра. Та чи так це?


Треба бути об’єктивними. Об’єктивними до себе. У нас є талановита молодь. І з цією молоддю, якщо правильно розвивати, можна вийти на високий рівень. Однак, ну про які великі досягнення можна сподіватись, якщо ми за трансферне вікно витрачаємо на 3 гравців 5 млн? Це гроші. Але у футболі все ж саме гроші і грають. Брюгге насправді за останні роки розвивається активно, як і весь бельгійський футбол. Вони вивчили всі ринки. Успішно вийшли і на наш ринок. Так, вони не скуповують у нас готових зірок. Але купують талановитих гравців. От зараз взяли в оренду Соболя. Ми ж всі знаємо історію хлопця, який вважався дуже талановитим, у молодому віці заграв у Збірній. На контракті із нашим грандом. Але за останні 2 роки кар’єра пішла на спад. Та хлопцю ще тільки 24. Його можна розкрутити і через пару років продати. Приклад Маліновського ж далеко не поодинокий. В це міжсезоння Брюгге продав на 61 млн гравців. Придбав на 20. І серед придбань, так для прикладу, Амаду Санья. Всього за 100 тисяч взяли хлопця, який став одним із кращих гравців юнацького ЧС. Того самого, де Україна виграла. А вчора підписали воротаря збірної Бельгії. Сімон Міньолє вчора був в запасі Ліверпуля у матчі із МанСіті. Так, він вже 1,5 роки не грає. Взагалі не грає. Але у нього є досвід. І він тренувався разом із одним з найкращих воротарів сучасності. Безумовно це трансфер під ЛЧ.
Чи зробило Динамо хоча б один трансфер під ЛЧ? Ми підписали 3 цікавих гравця. Але жоден з них по суті не є гравцем із досвідом виступів у ЛЧ. Тому проводити паралелі у трансферній компанії важливо. На мою суб’єктивну думку хоча ми і витратили абсолютно протилежні суми, та наша трансферна компанія надзвичайно якісна цього року. Склад же Брюгге на мою думку на сьогодні не доукомплектований ще. Є дуже багато гравців у групі атаки. І дуже мало на таких позиціях як фланговий захисник і центральний півзахисник. Наш склад хоча і трохи роздутий, але повністю збалансований. Немає жодної позиції де б був провал. Можна грати на три фронти.
Тепер поговоримо про сам Брюгге. В цьому сезоні команда провела дві гри. У нас їх три. І обидві гри склад надзвичайно стабільний. Єдина заміна була через те, що продали гравця Данжуму, який грав у першому турі. А на його місце вийшов новий гравець Персі Тау. Так само як і заміни. Виходили ті ж самі 3 гравці, що і у першому матчі. По суті із великою вірогідністю ми побачимо тих же 11 чоловік проти Динамо. Тоді як склад Динамо передбачити важче. Все ж у нас була ротація. І є декілька позицій де грали далеко не основні гравці. По суті ми не знаємо хто зіграє справа. Це точно будуть два гравці з тріо Циганков, Кендзьора і Караваєв. Циганков – лідер. Але він ще не набрав форми. Тому цілком можливо залишиться в запасі. Хто зіграє в нападі? Соль чи Бєсєдін? Чи буде в ротації Родрігес на цей матч? У Вербіча була травма. А де Пена прекрасно провів всі 3 матчі цього сезону. Питань багато.
У Брюгге дійсно може вийти Міньоле з перших хвилин. Може. Хоча не думаю, що Клемент буде так ризикувати у першому матчі. Але все може бути. У захисті зіграють скоріше за все правий захисник Клінтон Мата, пара центральних Мітровіч і Делі, лівим грає Соболь. В центрі трикутник – Рітц, Вормер і Ванакен. В атаці справа Бонавентура, в центрі нападу Окереке. А зліва новачок Тау. Що можна сказати по стилю гри? Гра будується за рахунок швидкісного проникнення через фланги. Вертикальні передачі і сольні проходи. Відповідно всі гравці у групі атаки – швидкісні африканці. А всі три заміни – молоді бельгійці. І всі так само швидкісні. Безумовно надзвичайно важливим елементом є стандарти. Всі їх розігрує капітан команди Рууд Вормер. А головною загрозою є два гравці із зростом за 190 см – Ванакен і Делі. Безумовно саме Вормер і Ванакен – люди, які контролюють гру. І система гри така, що команда активна в атакувальній фазі. Багато людей заходить в штрафний майданчик. По суті доходить до того, що система 4-3-3 переходить у 2-1-7. Флангові захисники використовуються як атакувальні. Вони  розширюють атаку. А Вормер і Ванакен стають центральними нападниками.
Індивідуально найсильніший гравець – Бонавентура. Він грає правого форварда і за рахунок техніки і швидкості саме він доставляє м’яч в штрафну. Їх протистояння із Миколенко буде надзвичайно цікавим. Центрфорвард дуже залежний від передач. Хоча це не типовий стовп. Як я і писав раніше, що все побудовано за рахунок вільних зон і проникнення туди за рахунок швидкостей, вертикальних передач, які розрізають оборону. І хоча команда ще будується, але легко зрозуміти принципи і систему, яку хоче побудувати Клемент.
Тепер варто поговорити про слабкі місця. Тут так само все легко побачити. Брюгге грає у власному чемпіонаті. А це чемпіонат, в якому все будується на атакувальному футболі. По суті команди не грають закрито. Сент Трюйден грав високо проти Брюгге, без особливого пресингу. Захисники регулярно чомусь втрачали зони. І Брюгге легко цим скористався. Динамо ж гратиме в інший футбол. Це буде жорстко, із пресингом, із прихватом. Не буде вільних зон, не буде свободи для рішень. Гра буде глибоко тактичною. Динамо буде вичікувати на помилки. У Брюгге ж через цей захват в атаках регулярно виникає розриви у лініях по 50 метрів. Команда обрізається. По суті Брюгге у власному чемпіонаті зустрічає конкурентну гру лише проти Сенку. І то це було у минулому сезоні. В цьому це може бути Андерлехт. Але і ця команда сповідує атакувальний футбол без жорсткого пресингу і боротьби. По суті за рахунок більш високої якості групи атаки і виникають розгроми із величезними рахунками. А гра із організованими командами може викликати дискомфорт. В Бельгії не грають у такий футбол.
Розповідають, що зустрінуться приблизно дві рівні команди. Цілком можливо, що так. Битва двох тренерів – безумовно. Двох філософій, двох традицій. Брюгге робить акцент на атакувальний футбол. Це яскраво. Але відчутні проблеми із загальною організацією структури футболу. Динамо ж навпаки дуже організована, структурована команда. Є баланс між обороною і атакою. У бельгійців такого балансу немає. Тому шанси пройти цю команду будуть тоді, якщо правильно побудувати гру і використати свої моменти.
Дякую за увагу!

12 коментарів:

ViAn сказав...

Сидорчук і Гармаш у старті... Награвати Шепелєва, щоб у старті випустити тріку, яка повністю провалила минулу осінь у такому поєднанні... М-да... Настрій дуже поганий після такого стартового складу. Але, ну мало лі, може і зіграє...

Стас сказав...

ViAn,посмотрим каков будет результат на табло опосля игры...

Вадим сказав...

Мій прогноз профукаємо цю гру 2-0 або 3-1 Вадим Закарпаття

Леший сказав...

Гармаша менять пора, пока красную не получит

ViAn сказав...

Перші 20 хвилин були нічого, а потім повний провал. У цієї тріки півзахисників же одна і та ж проблема. Вони не вміють виходити з під пресингу. Це ж Аякс минулого року показав. Хацкевич нічого не міняє. А гол, так все почалось з паса в недодачу на Буяльского від Караваєва. Доречі його ніхто не накривав і пас він віддавав не під тиском. І обрізав команду у власної штрафної. Одразу подумав, що такі обрізки завершуються голом. І бац... Караваєв же фолить і заробляє пеналь. От і все про цього хлопця. От чому він так і не заграв на більш високому рівні. А ми його підписали.

Leonidas B сказав...

Динамо слишком дорого обходится роскошный треугольник Гармаш-Сидорчук-Буяльский особенно на евроарене.

Вадим сказав...

Шанс залишився, але мінімальний.

ViAn сказав...

Як всі ми побачили, що другий тайм ми їх перетисли. Так, не додавили. Але шанси були. Це говорить про що? Що в Києві буде футбол, коли ми будемо тиснути. І оборона бельгійців далеко не ідеальна. Потрібен Соль на полі. Він вміє витискати максимум з моментів. Можна навіть допустити те, що розпочнемо гру у 2 форварди. Тому шанси є. Хоча із таким тріо в півзахисті грати важко у конструктивний футбол. На щастя катастрофи не сталось. І суперник дійсно не настілки грозний.

Стас сказав...

Прогнозирую, что в ответке Брюгге забьёт первым...Хотя даже при такой игре Караваеву совсем не в обязаловку было пенальти в свои ворота организовывать.

ViAn сказав...

І Родрігес сподобався. Дійсно достатньо швидкісний і мобільний гравець, який діє нестандартно в атаці. Але свої моменти запоров. А їх було два.

Leonidas B сказав...

Второй тайм получше, по крайней мере старались концентрацию не терять. До сих пор загадка, как можно было провалиться так с 25 по 45 минуту, Брюгге ну чуть-чуть добавил. Из замен понравился Родригез, боролся, цеплялся, был нацелен на ворота, похоже отправит Беседина на лавку. Цыганков старался, однако сильный брак в передачах, не хватает ему ещё физики, скорости. Де Пена нормально вошёл вместо Вербича, старался, нагнетал. В Киеве тяжело будет, там одна ошибка и всё, если Брюгге воспользуется, в этом матче ошибок было достаточно. По физике Динамо и Брюгге одинаково выглядят. Всё решит мастерство. Счёт конечно скользкий, дома нужно два гола забить и постараться не пропустить.

ViAn сказав...

Можливо я і оптиміст, але я побачив, що рівень гравців Динамо суттєво вищий. Через тиждень Циганков буде в ще кращому стані. Все ж із Шахтою він скоріше за все зіграє зі старту. Якщо Хацкевич не буде з перших хвилин грати в труслівий футбол, то я бачу нормальну перспективу пройти Брюгге. Насправді той же Бєс в першому таймі повинен був вирішувати момент. Тому є впевненість, що пройдемо. Так, із нервами, можливо із додатковим часом і серією пенальті. Але повинні проходити. Якщо, повторюсь, Хацкевич зіграє так, як у другому таймі, навіть ще сміливіше.