четвер, 8 серпня 2019 р.

Всесвітня катастрофа?)))


Почитав багато коментарів і матеріалів після матчу із Брюгге. Загальний настрій нашого народу легко передбачити. Таке враження, що сталась повна катастрофа. Програш супернику мінімальний на його полі за абсолютно рівної гри. Почитав бельгійських товаришів. Як вони сприйняли матч. Так само дуже критично. На їх думку Брюгге зіграв дуже слабко і в атакуючій фазі, і в обороні. Добре, що не пропустили. Більшість людей в Бельгії впевнені у тому, що дома Динамо зіграє ще сильніше, що не вдалось зробити гарного запасу дома. І гру Динамо оцінюють дуже позитивно. Всі відмічають це. По суті хоча Брюгге і виграв але не мав територіальної переваги. І при рахунку 1:0 не знайшов сили тиснути Динамо. По суті по гольовим моментам нічия.




Всі масово накинулись на Циганкова. Вже навіть один «експерт» назвав його гравцем низького рівня. А потім вони дивуються чому Динамо до них на канал ніколи не перейде. І це принижують честь і гідність найкращого гравця нашого чемпіонату, найкращого українського гравця. Замість підтримки гравця, який пропустив більше місяця через травму, який набирає форму через ігровий час, ми чуємо цей бруд. Від «експертів», від вболівальників.

Чи так все це погано? От я згадую наш минулорічний матч із Аяксом. Як же нас повозили в Амстердамі. І як потім продовжили возити в Києві. Тут же був цікавий футбол. Шанси забити були і у Динамо, і у Брюгге. По гольовим моментам цілковитий паритет. Просто нам не дали пеналь, коли на початку матчу їх захисник відверто зіграв рукою у штрафному майданчику, а їм дали за такий же відвертий фол Караваєва.

І це якщо врахувати ті моменти, що ми грали далеко не оптимальним складом. І що є суттєві резерви по підсиленню гри дома. Та й квитки продаються класно. Вже продано відсотків 70. А значить тисяч 60 буде. Буде і мотивація. Рідні стіни. Буде гра в атаку з перших хвилин. Динамо набирає оберти. І перші 25 хвилин матчу, коли саме ми диктували умови на полі, говорять про те, що ми можемо ще більше. Тому всі ці панічні настрої недоречні. Прохід цього суперника реальний. Так, ми не забили на виїзді. Але рахунок цілком прийнятний. Ми не провалились.

Пропоную критикувати Хацкевича вже по факту обох зустрічей. Хоча наразі в суботу Динамо чекає шахта. І це буде суперник, який працює у спокійному режимі, ціленаправлено готується тиждень. Суперник сильніший за бельгійців. І програш у цьому матчі буде дійсно провалом. Що поробиш. Не вірю у випадковість того, що нам дали такий календар.

В суботу я піду на футбол. З’явилась така можливість. Давно не ходив на такі важливі матчі. Ще й схоже і тут буде таки майже аншлаг. Мінімум 50 тисяч. І час зручний, як для вихідного дня. Передчуття важкі. Та треба хлопців підтримати. Серпень місяць надзвичайно важкий. Присутня дійсно незадоволеність від кадрових рішень. Цитаішвілі в Попова відправили в дубль. Ну, можна і далі казати, що вони тренуються у першій команді. Але якщо хлопці не потрапляють навіть в заявку, то це про все говорить. Тим більше, що їх не беруть із собою в Бельгію. Для Хацкевича вирішується доля всього сезону. І тут він точно забуває про молодь. Ближче до жовтня він про неї згадає. І краще б відпустили Попова і Цитаішвілі в оренду. У той же Дніпро. Бо вони б там грали. Як зараз грає Булєца  і доводить, що він найсильніший гравець цієї команди. Спеціально дивився обидва матчі Дніпра. Булєца там лідер. Не треба маринувати Попова і Цитаішвілі. Їм треба грати у кожному матчі. Десь вийти на заміну, десь вийти в основі. Та наразі їм це не світить. І це люди, які точно не виглядають гірше своїх конкурентів. І суттєво краще перспектива. А Хацкевич з молодої команди все більше робить суттєво доросліший колектив.

Найближчі два матчі є головними матчами. Це треба зрозуміти. Зрозуміти всім. Гравці і так це знають. Тиск над ними величезний. Тренерський штаб все усвідомлює. Не відомо що усвідомлюємо ми. Провал в обох матчах дійсно може викликати заміну головного тренера. Хоча мало хто зараз в це вірить.

Дякую за увагу!

5 коментарів:

Вадим сказав...

Дякую за відверті тези. Ти оптиміст, але про хорошу різнопланову гру при Хацкевичу лише мабуть залишилось мріяти Вадим (Закарпаття)

IllyaGIP сказав...

Всім привіт.
Чесно кажучи вже набридло коли вболівальники з кожної перемоги роблять випадковість і не радіють на повну, а наче чекають програшу щоб рознести команду і тд. Я не маю на увазі когось з вас, а просто узагальнюю. Всі розуміють про що я. Та краще ж бути оптимістом чим навпаки та додавати оптимізм не тільки у футбол, а і у повсякденне життя.
Я розумію, що грою Динамо на сьогодні бути задоволеним важко. Та в мене є якась впевненість, що вдома ми рознесемо Брюгге. Надіюсь, що Шепелев відновиться. Про Циганкова взагалі смішно це все читати. Чувак по трохи увійде в ритм і точно закриє всім рот. А Попов і Цитаішвіллі то точно чекатимуть на потрапляння у склад десь до вересня-жовтня,не ризикне зараз Хацкевич.
Не бачу нічого неможливого у том, щоб пройти цього суперника.
Всі на стадіон, підтримайте команду у кого є така можливість, вірте у неї, вселяйте впевненість іншим вболівальникам і хай вона передасться гравцям.
От побачите, спочатку в суботу ми накажемо шахту, а у вівторок Брюге заляже на дно у Києві.

ViAn сказав...

Оптимізм мій - давно відома річ. Як і добре відомо те, що я давно критично налаштований проти Хацкевича як тренера для Динамо. Пояснював це багато разів. І не думаю, що зміню свою думку. Навіть якщо ми пройдемо Брюгге і переможемо в суботу. Бо на мою суб'єктивну думку Хацкевичу ну дуже далеко до Реброва як системного менеджера. А найбільш позитивне враження на сьогодні дійсно складає Андрій Шевченко. Він вже топ тренер.
На сьогодні у більшості людей є зневіра. Є втома від результатів, втома від безлікої гри. І відчуття, що із цим складом можна грати у куди більш якісний футбол. Тому оптимізм не втрачати надзвичайно важко. Як і те, що негативні результати наразі не сприймаються так болюче, як це було ще 5 років тому. Нас Хацкевич привчив до провалів, до поразок, таких як із Аяксом і Челсі. це дуже погано. Оптимізм може бути лише в тому, що є зараз обойма. Але грати у тріо Сидорчук, Буяльський і Гармаш... Це утопія. І нажаль Хацкевич наступає знову і знову на ці граблі.

IllyaGIP сказав...

На 100% погоджуюсь з усім. І всі ми розуміємо, що Хацкевич не допрацює цей контракт. А вірю я у перемогу не тому, що у нас з‘являться карколомні комбінації, чи тренер зрозуміє усі свої помилки, а надіюсь, що хтось з нашої атакуючої лінії зможе витиснути декілька моментів))) Ось такий примітив. Але і цей етап пройде рано чи пізно. Не хочеться щоб покоління гравців багато часу втратило.
На жаль ре потраплю цей раз на стадіон , поїхав додому у Рівне.
А Вам удачі у суботу і переможного перегляду.

ViAn сказав...

Вадим, нажаль це покоління вже втратило багато часу. Що ми бачимо? Наш головний конкурент розчистив місце в обоймі для Бондаря і Сікана. А ми навпаки забили іншими виконавцями місця для Цитаішвілі, Булєци, Албіекова, Шапаренко, Супряги і Попова в обоймі. Для Попова в меншій мірі. А от для Цитаішвілі схоже конкртено запакували все так, що він і близько не потрапить в обойму. Як і Шапаренко. Якого Хацкевич вже не перший сезон відверто гнобить. І у нього Микола відверто деградує. Замість того, щоб працювати на перспективу, Хацкевич змінив початкову стратегію. У нас більше не молода команда. Молодий лише один Миколенко. А так суцільні 24-29. І рівень більшості гравців, таких як Кадар, Сидорчук, Бєсєдін, Буяльський... все вже давно відомо. Тренер не дає ні командного прогресу, ні індивідуального прогресу гравцям. Втрата ж такого золотого покоління - дуже погано. На місці Попова і Цитаішвілі треба їхати в оренди. Бо тут їм грати нажаль не дадуть нормально. І прогресу у них не буде.