середа, 23 жовтня 2019 р.

Матчі за перше місце в групі.


Про Копенгаген вже написали декілька цікавих матеріалів. Більшість мені сподобалась. Особисто я на цей раз настільки глибоко не вивчав суперника. Більше можу сказати по нарізкам десь 4-5 матчів. І, зрозуміло, досвіду. Бо свого часу вже вивчав цю команду. Це було коли я дивився за Денісом Вавро, яким ми дійсно цікавились. Словак наразі є володарем трансферного рекорду датського чемпіона. І грає за Лацио. Також мені дуже подобався Роберт Сков, але ми його також не підписали. Копенгаген йде своїм шляхом. І цей шлях – стабільність.

Стаале Сольбакен вже сьомий рік працює головним тренером цієї команди. Він навчився ростити гравців, створювати нові команди. Тому літні трансфери дійсно ослабили команду, але вже був підготовлений Джонас Вінд, юний лідер Копенгагена. Саме на нього робиться основна ставка. Саме навколо нього планував Стаале будувати нову команду. Замість Вавро придбали молодого Віктора Нельссона. Навколо нього будується гра в обороні. Достатньо оптимістично входила команда в сезон. Але іноді життя все розставляє не так, як плануєш. Так склалось із нашим майбутнім суперником. Через травми втрачені 2 лідера атак. Досвідчений Н’Дойє і молодий Вінд. Те, що на їх місце в авральному порядку підписали Бендтнера і Сантоса – абсолютно інший рівень. Ніклас вже давно не той талановитий гравець з Арсеналу. Саме тому атака зазнала колосальних втрат. Сильно постраждала ефективність. Все ж в атаці все визначає індивідуальна майстерність.
Через це було втрачено лідерство в чемпіонаті. Та команда залишається достатньо якісно укомплектованою як досвідченими гравцями, так і талановитою молоддю. Тренер давно вибудовує свої принципи, схеми. Гра поставлена. Команда знає свої сильні сторони, знає і слабкі. Сильний тренер, якого я рекомендував свого часу в Динамо. І також тоді детально вивчав цю команду. Схема 4-4-2 є достатньо старою. Але вона достатньо стабільна. Так, при ній є слабкі місця, є і сильні сторони. Багато хто і далі намагається в неї грати. Здвоєний центр в нападі дає плюси тим командам, які грають першим номером. Дає і ризики проти тих команд, які вміють якісно проводити швидкі атаки. Принципи такої схеми всім давно відомі. Активна флангова гра і простріли в штрафний майданчик. Копенгаген в зоні 11 метрів зазвичай робить скупчення із 3 гравців. Саме в цю зону м’яч і направляється. І все побудовано на тому, що вдасться зачепитись за м’яч, виграти верхову боротьбу. Саме тому замість потужного Н’Дойє підписаний височенний Бендтнер.
Як легко зрозуміти, що гра будується навколо боротьби на другому поверсі. Стандарти і навіси, і гра на відскоках. Така собі проста, але достатньо ефективна, гра.
Слабкі місця – слабка компактність. По суті ось ці 3 людини в штрафній – завжди ризик. Бо оголюються ззаду величезні зони. І зараз, коли рівень форвардів суттєво знизився, обрізок стало набагато більше. Тому забиває Копенгаген суттєво менше, а пропускає набагато більше.
По персоналіям є багато думок. Хочу нагадати, що коли нам був потрібен легкий і швидкий форвард, то я рекомендував Віктора Фішера. Він на цій позиції виглядає ефективно і органічно. Але після того, як команду залишив Сков, саме Фішер став грати флангового гравця. По суті він є незамінним. Саме на ньому більшість стандартів. Та на фланзі він не настільки ефективний, як в центрі.
За довгий час Копенгаген лише 1 матч провів другим номером. Проти Мальме. І гра була вкрай невиразною. Не навчений колектив грати від оборони. Але вибудовувати мури навколо власної штрафної можуть. Тому багато що буде залежати від тієї тактики, яку обере Динамо на цей матч. За логікою ми зобов’язані перемагати.
Дякую за увагу!

28 коментарів:

ViAn сказав...

Склад дуже цікавий. І лавка запасних класна. По суті всі 6 польових на лавочці можуть рівноцінно замінити, освіжити і підсилити гру. А ще ж є Кадірі, Кадар і Дуелунд і дискваліфікований Буя. Та й про Бурду забувати не варто. Він хоч і травмований, та все ж це гравець старту. Маємо більше 20 польових гравців.

ViAn сказав...

У Буї нажаль травма, прошу вибачення за поширення дези!

IllyaGIP сказав...

Склад дійсно цікавий, лавка теж сподобалась. Побачимо зараз)))

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Leonidas B сказав...

Пока мимо денег, Лесик пока вспомнит как нужно тренировать и приспособится к современным веяниям пройдёт вечность. Как можно выходить на матч не заряженными на борьбу, датчане пока вкатывают Динамо морально и физически в асфальт. Посмотрим что второй тайм нам готовит, может взыграет самолюбие хоть.

ViAn сказав...

От що мене вже далеко не перший матч вбиває у Михаліченко, так це його впертість. Прекрасні хвилин 25 другого тайму. А далі команда трохи підсіла. Випусти свіжих гравців. Лавка ж повна атакуючими гравцями. Ні, ми вперто і далі граємо без замін. І замість фінального штурму ми нічого не побачили. Саме через те, що треба було випускати Шапаренко, Цитаішвілі, Родрігеса, Соля... свіжих гравців, свіжих, щоб додати агресії. А так ми маємо те, що маємо. Тепер будемо вигризати в Данії 3 очки.

Стас сказав...

Гм...Где это мы обязаны были побеждать?! Кто это видел?Копенгаген в Дании нас просто раздавит.В кои то веки посмотрел игру ДК! И лишний раз убедился что зря я это сделал.Ничегошеньки у ДК не поменялось...Интересно,а должно было? Совершенно посредственная команда с посредственным набором игроков.

Leonidas B сказав...

Отскок Динамо, нельзя так бездарно играть пол-командой, одни хоть как то стараются держать планку, а другие порют всё что могут. Откровенно разочаровал Вербич, больша галасу и понтов чем самой игры, разочаровал Цыганков несмотря на голевой, не задался у него сезон, не смог в сегодняшнем матче показать свой уровень, слабо Шепелев, Сидорчук, де Пена, ну у этого хоть есть оправдание - не своя позиция, Кендзёра тоже не тянул. Остальные при своём привычном браке, ниже не опустились. Миха опять забоялся с заменами, а мог вполне освежить игру.









ViAn сказав...

Стас, я написав тут нещодавно блог про тих, хто сидить, мовчить коли Динамо виграє, а варто не виграти і тут з'являються ці люди і починають розповідати, про те, що... Без образ)) Нічого страшного не відбулось. Нормальна гра проти силової команди. Подивись як Славія вчора рубала Барсу. На дикому фарті там перемога. А за грою Славія повинна була вигравати. Нічого, Динамо у другому матчі своє візьме. У нас команда краще. По суті ж Копенгаген - виключно навіси в штрафну і силова боротьба на другому поверсі, гра на підборах, відскоках. Так вони нам і забили, так і грали. Зато у старті Динамо було 2 гравці 1999 р.н. Це величезний позитив. Цікаво буде побачити матч відповідь і висновки Михайліченка. Команду треба підтримувати і вірити в неї.

Стас сказав...

ViAn,Зато у старті Динамо було 2 гравці 1999 р.н...Зато у нас как не было центра поля,так его и нет! И это самое главное.Копенгаген по организации игры на поля нас превосходил.В Дании он нам ещё раз воочию сие продемонстрирует.

IllyaGIP сказав...
Автор видалив цей коментар.
IllyaGIP сказав...

Є впевненість, що у матчі на виїзді Динамо зможе забрати три очки. Хоча вчорашня гра оптимізму не додала. Та таке буває. Дуже важко було перших 30хв, швидкий гол думаю на це повпливав, дуже багато браку. Не задався матч вчора у всіх. На рахунок замін- це 100%. Потрібно було раніше підсилювати. Радує, ща Шапаренко хоть в заявці вже. ViAn, згодний на рахунок тих хто пише тільки після поразок. І на цьому сайті в коментарях це теж простежується іноді. Кожний має право писати і казати що хоче і коли хоче, але не треба вже так однобокого )))

ViAn сказав...

Стас, про Сидорчука вже давно говорено, переговорено. Ми прекрасно знаємо, що він абсолютно без пасу, що він повільний, що під тиском, у плотній грі, він обрізається, привозить. І він сам це знає. Я дивися, як він сам про це сказав. Всі це знають. Тому і відсутній центр поля. Тактичний промах тренерського штабу - гра із Вербічем в центрі поля саме у цьому матчі. Бо хоча контроль м'яча був 60 проти 40, та це більше було возюкання на нашій половині.
Ніяк тактично нас не переграли. Просто був силовий футбол. Силовий і насичений футбол, де через слабкість нашого центру не було швидкості в центральній зоні. На флангах Миколенко і Циганков швидкість давали. У центрі швидкість була відсутня. Та тактично Динамо не поступилось, просто зав'язла гра у силовій боротьбі. Швидкість в центрі може дати виключно Шапаренко, і, скоріше за все, Дуелунд. Але датчанину ще дуже далеко до гри за першу команду. Шапаренко взагалі не отримує ігровий час. До Михаліченка є багато притензій. Та Копенгаген просто скористався своєю можливістю. Ми ж не витиснули максимума.

ViAn сказав...

IllyaGIP ,в тому то й суть, що набрати можна на виїзді. Та дуже важливо висновки від Михайліченка і гравців. А також зміни в центральній зоні поля. Та зараз у нас інші матчі на черзі. І головна перевірка буде 30 жовтня. От тоді і поговоримо про сильні і слабкі сторони цього тренерського штабу.

Стас сказав...

ViAn,там не только Сидор и Шепелев порол,там и Вербич играл непонятно во что...Обычно народ спрашивает а почему именно Кадр? Вчерась Копенгаген своей игрой продемонстрировал почему Кадр! Длинный точный первый пас через всю зону...Раз нет Кадра значит можно прессинговать на половине поля ДК и процент того что центр защи просто потеряют мяч очень высок.Почему Вербич в центре поля на позиции атакующего центрального полузащя как раз понятно.Другое дело что он туда ну никак не подходит,а Шепа думаю в такой форме сейчас что выпускать его вчера значит делать себе дороже.С Сидором давно всё ясно,я больше надеюсь что будет набирать со временем Кадири.Вчерась комантатор жаловался что нет Буяльского,но...Это такой фрукт что способен отыграть нормально одну игру из десяти,по сему...Вобщем, с центром поля нужно что-то делать вчерась он показал свой максимум. В этом составе центр поля кардинально сильнее играть не будет! И Лёсик это понимает не хуже моего.От того и признал отсутствие креативного центрального полузащя после игры.

ViAn сказав...

Стас, у останніх 5 зіграних матчах на всіх рівнях, від ю-21 до молодіжної збірної, Шапаренко визнаний кращим гравцем матчу. Всі фахівці кажуть, що він набрав форму і знаходиться у своїх найкращих кондиціях.
А про Вербіча я написав у відповідь тобі вище. Вважаю, що з перших хилин вчора повинен був грати Гармаш. Бо силовий футбол - його коронка. Він в ньому найкращий в Динамо. Хіба що Попов за потенціалом потужніше за нього.

Стас сказав...

А у нас всё по прежнему! (с)

Vitos сказав...

А были предпосылки к изменениям?

Стас сказав...

Vitos,нет.В том то и дело что нет.Сейчас народ повылазит и снова начнёт главного тренера(какого по счёту ибо я уже сбился) с дерьмом смешивать....Они уверены до сих пор что во всём виноват только главный тренер!Чудаки чессслово!

Leonidas B сказав...

Динамо любит наступать на собственные грабли даже не два раза, а два-три десятка раз. Качественная подготовка команды после ВВЛ деградирует, год за годом команда скатывается всё ниже и ниже, уже приближаемся к середнякам украинской премьер-лиги, достаточно качественные игроки приходящие в Динамо после года останавливаются в своём развитии, сравнить того же Вербича в прошлом сезоне и сейчас. Всё связано с нежеланием руководства пускать в свой клуб нормальных специалистов, боязнь потерять бразды правления, отсюда такие слабые тренерские кадры. Игроки кожей чувствуют это, нормальные профессионалы по истечении контракты тикают из Динамо, а то и раньше настаивая на трансферах, потому что не видят здесь перспективы. Всё это плюс жёсткая гегемония Шахтёра в том числе и на судейском поле не позволит Динамо в ближайшие годы доминировать в Украине. Надеюсь Суркисы это хоть понимают.

Стас сказав...

Leonidas B,Десна,Александрия...Я вот совершенно не удивлён буду что кто-то из этих клубов займёт второе место в чемпионате! А виноваты будет в этом кто? Правильно,Хацкевич!))) Средняя линия...Это не лечится....С этим нужно жить! Жить до охренения.

Leonidas B сказав...

Стас ХАН как и Миха заложники политики клуба, они не в состоянии стать самостоятельными игроками, Ребров это понял поэтому и ушёл из Динамо, хотя я от него как спеца не в восторге. Ждём зимы, ИМСу решать, надо по одесски что-то делать, готов ли ИМС менять кардинально положение, мы ждём уже бог знает сколько времени, или терпелки опять возьмут вверх, или будет ждать Шеву.

Стас сказав...

Leonidas B ,зимой всё останется так как есть! Не будет у нас Шевы в роли главного тренера.Устраивает ли это всё ИМС? Видимо да,раз ничего не поменяется.Нужны игроки классом выше сегодняшних.А у ИМС денег нет.По сему клуб будет и дальше болтаться как говно в проруби.Шахта упала,но мы упали куда глубже и упали не сегодня.По сему всем разумным людям советую оставить в покое боление ка команду...Команду недоразумение.

ViAn сказав...

Ну, що можна сказати? Більше 30 ударів. У Карпати лише один момент, вже при рахунку 1:1. Бо ж гол по суті забитий не з моменту, а з рокової обрізки Шабанова. У Динамо ж знову не зарахований гол у ситуації коли м'яч можливо і пересік лінію, може не пересік. Перекладина. Не поставлений 100% пенальті, після гри рукою гравця Карпат... Багато всього. За грою рахунок повинен був бути мінімум 5:0. Сьогодні команда грала класно. Але рахунок на табло. Я не бачу кризи. Я бачу роковий збіг обставин у цьому матчі.

Стас сказав...

ViAn, Я бачу роковий збіг обставин...Я вот тоже того же мнения придерживаюсь.Вопрос лишь в продолжительности этого рокового совпадения...3,5,10,15 лет...Сколько?

Стас сказав...

Пкркд тем как пробивал штрафной Шапаренко,я сказал что он забьёт.Он почти забил,попав в перекладину.После этого я сказал что итоговый счёт будет 1-1.Угадал,а ведь могло быть и ещё хуже...

Леший сказав...

Не смотрел, но осуждаю. Насчёт стечения обстоятельств это пять)))) такой продолжительности это не обстоятельства-это закомерность)))

ViAn сказав...

Стас, ну перед цим було 5 матчів поспіль виграно у чемпіонаті. І цей ми повинні були вигравати. Стосовно кризи довжиною 10 років, то як же тоді 2 чемпіонства Реброва? І вихід в 1/8 ЛЧ. Це теж кризовий рік по твоєму? Як на мене, то це в сучасних реаліях надзвичайний результат. Потрапити в 16 кращих команд Європи.
Побачимо що буде далі. Я все ж маю оптимізм по Динамо. Впевнений, що фінансування буде збільшуватись і покращуватись. І що нас чекають більш якісні трансфери. Радує і те, що нарешті зіграва Шапа. І зіграв на високому рівні. Виділявся він на загальному фоні в центрі. Все ж це такий гравець, який додасть динаміки атакам і з центральної зони. Попов також адаптується поступово. У мене негативне враження виключно по Караваєву. В Динамо він не приживається. І не дивно, він чужак із шахти. З самого початку був проти його переходу.
Знову таки. Я чекаю середи. Всі ці заклики припиняти вболівати за Динамо... Я народився в Києві. Мої всі пращури вболівали. Мій прадід, дід, тато... Це культура. Це в моїй крові. Я буду вболівати поки живу. І 5 покоління в нашій родині також вболіває за Динамо. Буде вболівати і 6,7... Це привілея! У Міста є лише одна Команда! І у складні часи ми, кияни, завжди будемо із своєю Командою. І я поважаю всіх вболівальників Динамо з інших міст, країн. Тут серед нас такі є. Це чудово. Та все ж я киянин, а команда Динамо Київ. Для мене не існує іншої Команди. І не існуватиме.