четвер, 31 жовтня 2019 р.

В наступному матчі все може змінитись!


Як я нещодавно писав, то на позитивних подіях емоції надзвичайно вибуховими бувають рідко. Але завжди є виключення. От вчорашня гра із шахтою – дійсно достатньо емоційна подія. Все ж у нас, вболівальників Динамо, останніми роками емоції по суті позитивні лише у матчах за суперкубок. В особистих протистояннях дійсно ми більше перемагаємо. Але, як каже багато хто, у суперника на ті матчі немає турнірної мотивації через великий запас очок. Вчорашня ж гра була кубковою. Так, цілком можливо, що у суперника мотивація не була захмарною. Все ж чемпіонат важливіший. Та в чемпіонаті зараз така прірва, що саме кубковий матч і має на сьогодні особливу емоційну складову. І тому далеко не випадково те, що було стільки емоцій на полі. Гра показала, що мотивація і у шахти була надзвичайно високою. Саме через це вчорашня перемога, ще й по такому сценарію, викликає надзвичайно позитивні емоції.

На чому я хотів би акцентувати увагу? На стартовій диспозиції. Середній вік суперників у вчорашньому матчі. Стартовий склад Динамо має середній вік 23,6. Стартовий склад шахти 28,9. Немає жодної позиції на полі, де б у нашого суперника вчора грав більш молодий гравець. Це легко перевірити. Різниця у віці більше 5 років. Для футболу – величезна різниця. Цим вимірюється потенціал складу. Не можу сказати, що 28,9 – погано. Це вік зрілої команди, яка кує результати. Що ми і бачимо в чемпіонаті. Досвід – штука надзвичайно важлива. Та у Динамо по суті лише Попов не може сказати, що у нього великий досвід. Він по суті на початку своєї кар’єри. Більшість гравців Динамо мають запас сил, енергії і можливість прогресувати. Тому по суті ми вчора побачили протистояння досвіду проти молодості.
Яка друга складова диспозиції? Подивимось на склад під іншим кутом. Скоріше за все ключовим фактором стала гра із Олександрією в чемпіонаті. Що змінилось? Ключовий гравець цієї команди Алан Патрік отримав пряму червону. Ми всі прекрасно розуміємо суть ігри суперника. Контроль м’яча, швидка робота з м’ячом, висока культура передач. Бразильська гра. І от структура втрачена. Ми ж всі знаємо, що Коваленко – далеко не бразильський кудесник. Виходить, що проти Сидорчука і Шепелєва зіграли Степаненко і Коваленко. Безумовно Тарас – гравець більш швидкісний ніж Сидорчук, та й пас йому підтягнув Луческу. Але все ж це гравець одного рівня із Сидорчуком. Сергій фізично потужніший. Порівнювати Шепелєва і Коваленко – легко. Вова набагато більше працює у відборі, має вищу культуру пасу, краще бачення поля. Коваленко – людина невидимка. Це давно відомо. А далі іде головна ставка матчу. В центрі Динамо зіграв Циганков. Впевнений, що це рішення було давно продумано. Вважаю, що Віктор став кращим гравцем матчу. Це моя суб’єктивна точка зору. Він встигав відпрацьовувати як у захисті, так і в атаці. У суперника ж довгий час була сум’ятиця. Тайсон, який повинен був грати в центрі, тягнувся на свій фланг, там же знаходився Коноплянка. У центральній зоні була величезна дірка. Здвоєний центр Кендзьори і Караваєва на фланзі був направлений саме на активну протидію Ісмаілі і Ко)). На мою суб’єктивну думку, тріо у півзахисті Марлос, Тайсон і Коноплянка не витримали структуру гри. По суті вони не приймали активної участі у відборі, не насичували зони. Ставка на Коноплянку провалилась. Євген провалив цю гру. Тренерський провал Каштру. Повний провал.
Третьою складовою стала фізична готовність. Зрозуміло, що той вік, про який я написав вище, та й робота тренерського штабу у серпні, по закачуванню команди, дала свої результати. Фізично Динамо виглядало потужніше, агресивніше, витриваліше. Тому у додатковому часі гравці Динамо витримали темп. Суперник взагалі не спромігся нав’язати свій футбол, зробити якусь небезпеку біля воріт Динамо. По всім статтям Динамо було краще. Це викликає надзвичайне задоволення у тих, хто аналізує гру саме з точки зору її змістовності. Я такого давно не пам’ятаю.
Та все ж я б не поспішав із висновками. Це була одна гра. Класна, але лише одна. Побажаю Динамо стабільності. Важливо навчитись так грати завжди, а не лише в одному матчі. У неділю ми вже зможемо це оцінити. Всіх із перемогою!
Дякую за увагу!

11 коментарів:

Стас сказав...

Есть проблемы по качеству футболистов, не буду называть фамилии, они не выполняют то, что хочет главный тренер, в силу физических или технических возможностей.
Слава Богу это и ИМС стало заметно.Боюсь,изначально некоторый футболисты и не приспособлены под такой вот михайличенковский футбол.

ViAn сказав...

Стас, але ми жне чуємо імен)) А так ці слова - така штука. Ці слова може сказати будь-який тренер, президент, вболівальник. Немає жодної команди, яка б була абсолютно задоволена своїм складом. Що до Динамо, то для підписання інших гравців, більш якісних, потрібні трансфери за інші гроші. От і все. Казати ж про те, що гравці не відповідають... Так по суті 80% складу не відповідає. Якщо бути відвертими, то відповідають, на мою думку, Попов, Шапаренко, Миколенко і Циганков. Всі інші не відповідають. У потенціалі є ще декілька гравців, таких як Цитаішвілі, Окереке, Вівчаренко, Тимчик, Ледньов, Надольський, Волошин, Скорко... які можуть відповідати цьому рівню. З легіонерів жоден не відповідає високому рівню, який потрібен Динамо.

Vitos сказав...

Кто такой Окереке? Окоро?

ViAn сказав...

Та, да)) Наразі лише 1 нігерієць в структурі Динамо.

ViAn сказав...

Стас, от і може всплити причина візиту Краснікова до ІМСа. Аргентинець Самсо буде працювати в дитячій академії Динамо.

Стас сказав...

ViAn ,думаю что сей факт есмь не что иное как отголоски гишпанских спецов а академии ДК! Логика вполне понятна и обоснована.Если не можешь купить сильного и готового игрока(ков) возьми спеца что способен работать с молодёжью и давать результат.Пускай и не сразу,но на длинную.

ViAn сказав...

Стас, так іспанець наразі очолює академію Динамо. А це йому помічник. Та арегнтинець - точно протекція і кандидатура Краснікова.

Leonidas B сказав...

Относительно в комфортном режиме обыграли Львов, прочности хватило с головой, Сидорчук конечно удивил, заработав на ровном месте две жёлтых, или его Шахта так боится. У Динамо потери бойца и не заметили, вектор движения не изменился, радует практика Шапаренко, ему кровь из носу нужно давать играть, чтобы почувствовать себя на ногах. Попов красавец, уже второй гол подряд, пока как минимум он с Шабановым не хуже чем Бурда с Кадаром. Ждём матча в Дании, там Динамо нужно сыграть аккуратно в обороне и на контрах сделать датчан. В воскресенье ещё матч с Шахтой будет.

ViAn сказав...

Леонід, як по мені, то Шапаренко сьогодні зіграв надзвичайно переконливо. Для мене він кращий гравець матчу. Особливо яскраво він себе проявив на позиції Сидорчука у другому таймі. Ці переводи розкішні на 50 метрів, ці проникаючі передачі... По захисникам, то у Шабанова немає першого пасу. Це величезна проблема. В цьому компоненті він поступається Кадару. Але кращий за угорця у швидкісній роботі. Та все ж клас Томаша вище, нажаль. Тому коли одужає буде грати саме Кадар. Це об'єктивно. А по Попову, то він найсильніший захисник. І я про це давно кажу. І перший пас у нього в повному порядку. І швидкість, і відбір, і другий поверх. А у штрафному майданчику суперника він реальна бойова одиниця. Безумовно він на порядок сильніший за Бурду. При всій повазі до останнього. Вважаю, що на сьогодні в академії немає більше такої якості центрбека. І це якщо заглядати до ю16. Із всіх гравців в ю-19 і ю-21 лише Вівчаренко і Скорко мають перспективи. Та Вівчаренка вже зараз можна підключати в першу команду. Саме він повинен бути заміною Миколенку. В Копенгаген ми їдемо в бойовому стані. А от на наступний матч в чемпіонаті для тренерського штабу втрата Шепелєва і Сидорчука - проблема. Для мене без Сидорчука навпаки значно цікавіше буде дивитись Динамо із Шапаренко. Всіх із перемогою!!!

IllyaGIP сказав...

Я думаю, що це була спокійна і впевнена перемога над аутсайдером. Перемога з домінацією і так далі. Перемога яких у нас давно не було. Де ми з перших хвилин винесли суперника нижчого класом, а не мучилися.
Як вам відео з лавки запасних?
Мені сподобалось , супер емоції і переживання. Тільки от Родрігес трохи берега поплутав і на лавку може присісти якщо не розрулять

ViAn сказав...

Родрігес така людина. Всі про це знають. Він, між іншим, вже далеко не перший матч взагалі не виходить на поле. Програв Бесу конкуренцію. А саме по собі відео абсолютно робоче. Хто грав, той зрозуміє. Навпаки, особисто мені сподобалось все. Емоції в таких матчах б'ють через край. Та дійсно до тренерського штабу чергова притензія - відсутність замін. Ясна справа, що десь на 80-й треба було освіжити центр поля Гармашем, освіжити і напад або де Пеною, або Родрігесом, або Цитаішвілі. Та ця проблема вже далеко не перший матч вспливає. Забобоний тренер не хоче робити зміни при хиткому рахунку на нашу користь. Це у нього стара школа. Впевнений, що був розбір польотів і гравці там все своє сказали.