вівторок, 8 жовтня 2019 р.

Коли не все так просто і однозначно...


Ми живемо в такі цікаві часи. Частіше зустрічаємось із відвертим і брутальним маніпулюванням людською думкою. Це стосується всіх моментів життя. Завжди треба вислуховувати багато різних, протилежних думок. Вивчати першоджерела. Не довіряти нікому. Все ставити під сумнів. Критичне мислення – по суті єдина можливість не стати зомбі. А якщо переходити на мову футболу, то у транслятора є всі права на відео. І на повтори. В сучасному світі транслятор у суперечливих моментах завжди може знайти потрібні повтори, з потрібних ракурсів. Такі ж ракурси, які суперечать лінії партії, можна і не показати. Саме тому ми і маємо скандальний матч із Колосом.



Тут багато різних моментів. Вилучення Шепелєва для когось – брутальний фол. Для інших просто ігровий момент. Є і ті, хто бачить фол, але не бачить в ньому жовту картку. Все складно. Зрозуміло, що в живу приймати рішення треба одразу. Бо ж VAR у нас відсутній. Судді всі люди. Всі помиляються. Володимира вилучили. І те, що це дуже суперечливий момент, це не стало аргументом. Про це ніхто нічого не написав, не сказав. Тоді як про пенальті написали всі. Чиста гра головою і ніякої руки? А якщо від голови м’яч летить у ворота, а рука високо піднята і збільшує площу? І якщо в цю руку м’яч таки потрапляє? Що це? Один із повторів у самій грі показав гру рукою. У відеоогляді цей ракурс не показали. Випадково? Не думаю. Ми вже знаємо як якісно працюють представники цих футбольних каналів. Реально ж дуже хочеться об’єктивності.

Об’єктивність – коли показують суперечливі моменти у всіх ракурсах і не займають категоричну позицію. Де Пена не зупинився. І відповів телеканалам своїм стоп-кадром. Все не так і просто. Хоча дивився я в неділю матч Інтер - Юве. Так само суддя що хотів, те й креативів. Просто не слухав VAR. Не зупиняв гру. Хоча пенальті там були також достатньо відверті. Та суддівський корпус, в тому числі і група VAR, просто закривали очі. Не хотіли втручатись. Для Італії це типово. Добре, що Юве таки забив, бо були б величезні протести з їх боку.
Завжди хочеться розмовляти про футбол без суддівських помилок і суперечливих ситуацій. Людський фактор – те, що дає можливість вести дискусію. VAR дійсно може вбити всю ізюминку футболу. Матч із Колосом сподобався багатьом. Динамо вчергове показало видовищний футбол. Артем Бєсєдін активно постукав у двері Збірної України. Статистика по чемпіонату у нього не гірша за Романа Яремчука. По 7 матчів і по 5 голів. Більшість гравців Динамо почала набирати. І молодь все більше до основи. Цитаішвілі знову зіграв і виглядав класно. Попов теж достатньо близький до появи у старті. Позитивних моментів більше, ніж негативних. Та зараз всі налаштовуємось на матчі Збірної. А я можливо напишу щось трансферне.
Дякую за увагу!

13 коментарів:

Leonidas B сказав...

Всех с праздником! Надеемся сегодня наша сборная сможет обыграть, на сегодняшний момент, сборную топ-10 мира, предпосылки к этому есть. Тренерский штаб проделал достойную работу, главное чтобы хлопцы не наделали лишних ошибок. Болельщики сегодня будут в помощь!

ViAn сказав...

Да, цікавий вийшов матч. І суддя був дуже цікавим сьогодні. І наші хоча і не зіграли у властивий футбол гри першим номером. Скоріше за все через ранній гол. Тому склалось враження домінування Португалії. Сподобався Миколенко. І Зінченко показав те, чому він грає за Сіті. Пятов ясна справа пару разів витянув. Коноплянка завалив свій шанс. Марлос взагалі провалив гру. По суті гра була по рахунку. І зрозуміло, що Шева гарна вибудував стратегію на матч. Тому вийшли і добре. Вийшли асболютно логічно. Із чим всіх і вітаю!!!

ViAn сказав...

А стосовно сьогоднішнього дня, то Київ приємно вразив. Гарно відсвяткували!!!

Leonidas B сказав...

Да молодцы, такие победы объединяет нацию! В первом тайме были эпизоды которые вызывали воспоминания Динамо времён ВВЛ, когда команда мощно включалась и диктовала свой сценарий, после второго гола уже играли по результату, наш треугольник просто бомбезный, португальцы долго не могли разгуляться, только во втором тайме первые и последние минуты, да и судья вернул Португалию в игру. Всех с победой и с праздником! Отдельное спасибо тренерскому штабу, там все на месте! Болельщики наши самые лучшие!

IllyaGIP сказав...

Всіх з перемогою!!!!
Чесно кажучи не очікував такого результату, надіявся на нічию. Дуже приємно бачити коли всі так віддаються , коли всі знають свої задачі і такі трибуни))))

IllyaGIP сказав...

Привіт
Як Вам драма у віпці на матчі збірної?
І шо за кіпіш по ухилянню від сплати налогів у Динамо? Цікаво чим це закінчиться.

ViAn сказав...

Не бачу сенсу багато говорити про стосунки ГМС і людини з фу-фу. Це їх стосунки. Самі розберуться.
По ГПУ, то скільки діл там відкривали і хоч би якесь було успішно реалізованим. ЗП через офшори - штука погана. Та треба ж казати правду, що офшори в Україні дозволені законом. Тобто схема виплати через офшори - морально погано, але так оптимізують витрати дуже багато компаній. Законом не заборонено. Тому нічим це не закінчиться. Показуха.

IllyaGIP сказав...

Всім привіт. Не зміг подивитися матч сьогодні. Напишіть хтось як гра і як Попов виглядав. Дякую

Leonidas B сказав...

Да, Динамо сегодня не порадовало ни чем кроме трёх очков, абсолютно, можно сказать, бездарная игра, за исключением пары эпизодов, такое ощущение как будто отдыхали на поле, треугольник мёртвый, просто стоят три столба, ни принять, ни отдать, только обозначали своё присутствие. Вероятно тренерский штаб в матчи сборной не нашёл нужным поддерживать футболистов в тонусе. Ждём матча с Копенгагеном, может хоть там сыграют нормально.

Leonidas B сказав...

IllyaGIP, Попов относительно сыграл нормально, не без ошибок конечно, на угловых у ворот соперника весьма активно вступал в борьбу за верховой мяч. Парню нужно дать время на адаптацию в основной команде.

IllyaGIP сказав...

Leonidas B, спасибо. Будем надеятся что в четверг выйдет немножко другой центр поля

ViAn сказав...

А я впевнений у тому, що була тактична установка грати перший тайм другим номером. Гол забитий в класичній контратаці. У нас давно не було таких швидкісних атак, як сьогодні. Другий тайм навпаки зіграли першим номером. Тому у Олександрії шансів по суті не було. Єдиний був після стандарту. Це за весь матч. Динамо ж мало 4-5 можливостей забивати.
Стосовно Дениса, то він помилився один раз, коли хоч і не гра грубо, але не прибрав ногу, а Ковалець це побачив і на досвіді зачепився за ногу. Фола, де була жовта у Попова, і близько не було.
Також хотілося б детальніше роздивтись оидва моменти із падінням Циганкова у штрафній. У другому його точно збили. А от у першому камери якісно повтор не показали.
Взагалі зіграли грамотно, якісно. Знову на нуль. Так, без звичної агресії в атаці. Та це пов'язано із тим, що матч після Збірної. І тактичне рішення від Михайліченко. Шарана він переграв сьогодні.

IllyaGIP сказав...

Ну Попов свій шанс отримав. Кадар травмований, а значить з Копенгагеном і шахтою буде грати Попов