вівторок, 29 жовтня 2019 р.

Коли твоє слабке місце всім відоме...


Наступний матч із шахтою вже назвали матчем сезону. На думку багатьох журналістів саме в цьому матчі визначиться підсумок сезону. Якщо Динамо програє, то сезон по своїй суті завершиться вже у жовтні. Так, ще буде ЛЄ. І там треба боротись за вихід з групи і прохід далі по сітці турніру. Виграш же кубку дасть надію хоча б на один титул в цьому сезоні. Ні, не гарантує. Але головний суперник буде вибитий з Кубку. Ми ж знаємо, що в чемпіонаті на 99% вже немає чого ловити. Більше того, ось зараз був шанс скоротити відставання до 8 очок. І тоді б теоретичні шанси були. Наразі ми не маємо теоретичних шансів. Та дійсно може бути все.

Оптимізм повинен бути реальним. Не якимось фантасмагоричним. Заглядати в далеке майбутнє – справа невдячна. Тому наразі найважливіша гра - найближча. І це дійсно буде матч із особливою енергетикою і мотивацією. Мотивацією саме для гравців Динамо. Для них це престиж, це спроба зберегти обличчя в цьому провальному сезоні. Шахта ж сезон не провалила. Важлива гра, та якоїсь надзвичайної мотивації не буде. Чемпіонат куди важливіше.
Про Динамо я скажу у розрізі головної фігури. У розрізі головної проблеми цього складу. Вже багато років особисто я, та й не тільки я, пишуть одне й те ж саме. Я пишу про Сергія Сидорчука. Хороший  хлопець. Фізично витривалий, високий, вміє вести боротьбу. Впевнений, що він завжди максимально відпрацьовує на тренуваннях. І що дисципліна у повному порядку. Більше того. У матчах із такими суперниками, як Карпати, він виглядає цілком пристойно. Може обрізатись, але як правило він гарно себе проявляє. І удари є, і відбір, і паси віддає на фланги. Так, все це повільно. Все це тому, що суперник дає кучу часу і простору в середині поля. Можна катати і набирати ТТД. Але от як тільки нам трапилась така команда, як Копенгаген. Погодьтесь, що цілком середня команда. Але був високий пресинг, жорстка гра і абсолютно відсутній час на роздуми. І тут Сергій Сидорчук стає тим, про кого я пишу багато років. Обрізки, фоли, повна відсутність конструктиву. А головне – що через нього падає темп атак. Ось  і все. Сергій Сидорчук – хороший хлопець, який абсолютно не відповідає вимогам сучасного темпового футболу. Вибач, будь ласка, Сергію. Але це правда.
Якщо про цю проблему знаю я, то аналітики, фахівці і тренери високого рівня, які отримують величезні гроші за свою роботу, знають це точно ще краще. Саме тому точно будуть бити в це місце. І якщо місце слабе, то порветься. Вчергове. А тренерський штаб і далі вперто буде нічого не міняти. Проходять роки. Всі кажуть одне й те ж про Сидорчука, Гармаша, Буяльського. Нічого не змінюється.
Буду відвертим, що у світлі Сидорчука особисто я не бачу перспектив у Динамо пройти далі. Шанси є завжди. Але гра вибудувана. Склад я може передбачити 10 позицій з 11. Головне питання – чи буде грати Шапаренко. Передбачаю, що не буде. Та він не врятує. Я буду вболівати за свою Команду. Вірити. Та це не заважає мені бути реалістом.
Дякую за увагу!

24 коментарі:

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Згідно правил цієї сторінки всі аноімні коментарі, незалежно від змісту, видаляються.

Стас сказав...

Ну и имя у этого хозяина,Алан Норман Оуэн!(аноним) (с) Некто Циганык намекнул давеча на встречу Лёси...На встречу нашего нынешнего главного тренера с Красниковым...Что нас ждёт?Снова нелепые покупки латиносов так у нас не приживающимися?

ViAn сказав...

Стас, я б шукав зради там, де її немає. Наразі трансфери не на часі. Є куди більш важливі моменти.

Leonidas B сказав...

Как говорят, что хороший человек не профессия. Это в разрезе современного футбола применимо ко многим в Динамо. Но то что маємо то маємо. Надеюсь в рамках подготовки команда просмотрела матч Свитолина - Халеп и вдохновившись игрой Элины сегодня по крайней мере разберёт на запчасти румынское детище. Ну а так надеемся на отдачу и характер, может эти составляющие помогут сегодня Динамо.

Leonidas B сказав...

Сидорчук точно смотрел, подсмотрел удар у Свитолиной и сам так.

Vitos сказав...

Пока Сидор лучший!

SWIFT сказав...

Независимо от результата смотреть на Динамо сегодня приятно. Игра по сути первым номером, хороший прессинг, но очередной раз явственная нехватка десятки.

Leonidas B сказав...

Пропустили таки на последней. А Ведь могли бы не раз наказать Шахту после удачных перехватов, но эгоизм Вербича, нерасторопность Цыганкова и Беседин вообразил что он сегодня как Роналду короче косяк на косяке. Верим в ребят сегодня.

Стас сказав...

Leonidas B,группа атаки...Особо заметно после перехватов и выходов на ворота соперника! Эх,был бы класс атакующих игроков повыше и мы бы сделали Шахтёр ещё в первом тайме. А так...Скорее всего...

San73 сказав...
Автор видалив цей коментар.
ViAn сказав...

Не дивився весь футбол. Із доцею був. Включив в кінці першого на 5 хвилин. І на останні 5 другого. Побачив креатив судді. Вирішив дивитись у записі весь матч. І тут ця червона від судді клоуна нашому Вові Шепелєву... А потім гол від Стьопи... Виключив, пішов гратись далі. Зараз поклав спати. Включив і тут гол Дена, мега голєшнік у виключно його стилі. Так тільки він і Серхіо Рамос забивають. Тепер ще 10 хвилин нервів.

San73 сказав...

Как не крути, а сегодня Динамо переиграло кротов даже в физике.

San73 сказав...

Но нельзя так транжирить моменты

San73 сказав...

Один из лучших матчей в этом году

Леший сказав...

Играть попрежнему не умеют, но бойцы)))) мужики))) уважуха за характер))) и за результат)))

Hunter сказав...

А я Сидорчука днём хаял а он сегодня лучший но так надо хотя бы 4 матча из 6 играть и за ним потянется молодежь Поздравляю ДИНАМО

Leonidas B сказав...

Динамо было сегодня сильнее по всем параметрам, похоже что Шпхта даже не ожидала такого настроя на игру от Динамо (точно команда смотрела сегодня теннис), полное доминирование в физике, единственно с завершением атак не складывалось в ряде моментов. Бурде тяжко будет против Попова, новый Серхио Рамос, надеюсь с возрастом Попову придёт опыт, молодой Рамос тоже такой же жёсткий был и немного безбашенный, помню в матче с Реалом вратарю Динамо досталось от Рамоса. Дену Попову и Сидорчуку сегодня особый респект! Спасибо и команде за то что билась и себя не жалела и болельщикам которые пришли поддержать!

Parker сказав...

Привіт усім!
Усіх з перемогою! Абсолютно не хочеться нічого аналізувати, потім, все потім. Зараз лише радість від перемоги над найважчим суперником цього сезону для Михайличенка.

З повагою Parker.

ViAn сказав...

Зупинився зараз на 10 хвилині першого тайму. Одразу хочу написати про 2 моменти. Перший - фол Ісмаілі у власній штравній на Циганкові. 100% пенальті. Суддя його не поставив. Другий - на 10 хвилині Степаненко грає шипами сзаду в ноги Вербічу в підкаті відірваною на 40 см від землі ногою. Це не як Шепелєв махнув мимо Тайсона. Це гра у ногу шипами в підкаті відірваною від землі ногою. Це ніяка не жовта. Це пряма червона. Та суддя тут проявив лояльність. А Шепелєву за куди менше показав пряму червону. От і висновки по першим 10 хвилинам.

ViAn сказав...

Стосовно Сидора, то я виходить на фарт написав про нього. Сьогодні йому дико фартонуло із рикошетом в першому таймі. Однак це не змінює глобального у його грі. Повільний він гравець, хоча і боєць, хороший хлопець. На його місце потрібен інший, куди більш швидкий у ногах, думках і виконавчій майстерності футболіст.

Стас сказав...

ViAn ,когда в центре поля с помощьюсвоим прессинга ДК перехватывало мяч и выходило трое против двоих и тому подобное...Можно лишь представить что бы было с Шахтёром играй вместо сегодняшней группы атаки тройка Ленс Ярмоленко и Мбокани!Думаю игра бы уже в первом тайме по сути закончилась бы...Сколько сегодня запорол атак самолично Вербич своим передержанием мяча...

ViAn сказав...

Стас, я подивився поки перший тайм. На 45 Вербіч повинен був замикати простріл Циганкова. Ніхто не заважав, пусті ворота. Але він банально не попав по м'ячу. Безумовно все б змінилось. А по першому тайму враження таке, що Попов провів шикарний тайм. мораєса з'їв. Всю боротьбу вигриз. І здійснив 2 суперових перехоплення. Циганков у центрі виглядає надзвичайно ефективно. Саме йому поки належить найбльша кількість перехоплень на половині поля суперника в результаті пресингу.

IllyaGIP сказав...

Всіх вітаю з перемогою. Стільки емоцій...
Суддя начудив за перші 10хв -дурдом.
Вчора з товаришем сперечались на разунок Сидорчука десь годину)))) і я при всьому скептицизмі по відношенню до Сидора, всеодно доводив, що з нього може бути користь. Фартануло сьогодні йому з ударом,але хто б’є той забиває))). Попов-красвв. Циганков теж сподобався, хоча і не на своїй позиції. Пресинг класний. Не знаю, може в мені говорять емоції і саме через емоції я не оцінюю тверезо гру, але мені здається, що перші хвилин 20-30 «шахтьор» берега не бачив.