пʼятниця, 10 січня 2020 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.2.


Чутки наче і зникли. А ті, що виникають, на прикладі сьогоднішньої болгарської качки про Кевіна Фолланда, якого я давно сватав в Динамо, викликають лише сумну посмішку. Гарною новиною для мене став перехід в катарський клуб Болі, якого до нас сватали інсайдери. Сьогодні Динамо вийшло з відпустки. Вже є списки тих, хто буде готуватись із першою командою. Сюрприз приємний поки лише пов’язаний із Сиротою. Молодий центральний захисник схоже вже в ротації. Чи вимальовується пара Попов і Сирота? Цілком можливо. Особливо якщо Кадара таки кудись спихнуть. Бо ми рано раділи. І форвардів в обоймі 3-є. Але, так кажуть, що пошуки форварда тривають. Особисто я вважаю, що Ванат, як ніхто інший, заслуговує на шанси показати себе. Може його і візьмуть на збори. Побачимо. Зі свого боку я хочу запропонувати декілька кандидатур форвардів, які наразі втратили місце основних у своїх командах. Та це майстерні і досвідчені страйкери. Саме досвіду на сьогодні не вистачає атакам Динамо.
Елле Воссен


Цей 30-ти річний форвард завжди подобався мені. Ще в часи його виступів у Генку я вже писав про нього. Він тоді був на 6-7 років молодше. Травми завадили Воссену максимально реалізувати себе у футболі. До завершення контракту із Брюгге залишилось менше 6 місяців. Брюгге активно награє молодих форвардів. Елле допоміг команді свого часу. Коли декілька років поспіль ставав кращим бомбардиром клубу. Минулий сезон випав через травму. А в цьому він майже не грає, майже не потрапляє в протокол. Це не говорить про те, що він не готовий. Просто дійсно в його команді є 3 конкуренти на його позицію форварда на вістрі. Впевнений, що в 30-ть років є ще резерви грати. Для Динамо він був би вдалою інвестицією. Бо ми отримали б форварда, який би міг дати багато досвіду нашим молодим гравцям. Команда ж отримала б форварда, який вміє створювати різницю, який має високий інтелектуальний рівень у футболі, технічне оснащення, майстерність. Це був би великий бонус в нашому активі.
Антоні Модест


31-но річний французький форвард Кьольна. Я б назвав Модеста покращеною версією Мбокані. Саме так. Антоні ще більш потужніший, ще біль агресивніший і успішніший на рівні топових чемпіонатів. Після успішного сезону в Бундеслізі пару років тому, коли він наколотив 34 голи у всіх турнірах, в тому числі 25 в чемпіонаті, за гравцем прийшли покупці з Китаю. Перший сезон в Китаї був вдалим. Потім трансфер за 30 млн, який зірвався. А гравець втратив пів року через перипетії. Кьольн повернувся у Бундеслігу, в тому числі і завдяки голам Модеста, але в цьому сезоні команда відверто завалює сезон. Модест не є стабільним гравцем старту. Команду шатає. Гравцю треба змінювати клуб, щоб відновити кондиції. І тут Динамо може здійснити дуже якісний трансфер. Зробити ставку на гравця, який ще може грати 4-5 років на хорошому рівні. Це той форвард, який так потрібен Динамо. Типовий потужний, технічний, таранний центральний нападник. І ціна питання не буде зашкварювати. 4-5 млн – цілком реально.
Венсан Абубакар


Надзвичайно талановитий форвард із дуже складною життєвою історією злетів і падінь. В свої 27-м капітан збірної Камеруну має за плечима надзвичайно успішні сезони і провали. Позаминулий сезон був надзвичайним. І минулий розпочався надзвичайно вдало. А потім важка травма. Реабілітація. Складний характер. За період відсутності місце в старті зайняли більш молоді і голодні гравці. Це як у нас Бурді повертатись в квітні-травні на місце Попова, який своєю грою вже довів свою силу. Абубакар, можливо, не витримав конкуренції. Можливо йому не дали шансів. В будь-якому випадку наразі він гравець дублюючого складу. А в першій команді з’являється епізодично. І тут Динамо так само могло б за відносно не такі і великі гроші взяти такого матьорого форварда. Всі ж ми знаємо його сильні риси. Венсан вміє витискати максимум з таких епізодів, де гол важко передбачити. Камерунець – силовий, пластичний гравець, який вміє вести боротьбу, грати на випередження, на другому поверсі. Для сьогоднішнього Динамо підписання форварда такого калібру – буде досягнення. А шанси підписати цілком реальні.
Цей список надзвичайно суб’єктивний. Якісні форварди, ще й такі, що їх можна підписати за адекватні гроші, - удача селекції. Я спробував знайти варіанти. Витратив на пошуки декілька днів. Передивився десятки справ і сотні клубів. Сподіватимусь, що це комусь допоможе.
Дякую за увагу!

16 коментарів:

Vitos сказав...

Трансферная компания для нас закончена! Чему в принципе не удивлён. Считаю что не стоит тратиться под Михайличенко, тем более и денег то особо нет... Тем более игроки есть и надо дать многим второй шанс. НУ а летом посмотрим кто будет тренировать.

ViAn сказав...

Ой, я боюсь, що трансферна компанія тільки розпочинається. І до кінця лютого це 2-3 хлопців Селюка приєднаються до Динамо. А хтось таки піде. Той же Андрієвський. Дуелунд і Цитаішвілі скоріше за все також будуть відправлені в оренди. Залишаться Сидорчук, Кадар, Буяльський... і 4-5 африканських хлопців для тренувань.

Вадим сказав...

Якщо перспективну молодь відправляти по орендах, то ці "дідулі" максимум витягнуть 3-тє місце. А ці трансфери Селюка жах або хтось гроші відмиває. Вадим ( Закарпаття).

Леший сказав...

Летают рейсовым, а не чартером, покупок ноль, Чуркис угробив команду, решил начать экономить? этим же можно объяснить и отсутствие тренера- даром к нему никто не хочет идти...

ViAn сказав...

Леший, Динамо чартером летіло. А житиме у найдорожчому комплексі Білеку. Тиждень в цьому отелі тягне на 3 тисячі баксов. Динамо ж там двічі по 2 тижні відпочиватиме. Місяць. Тобто по 12 тисяч за людину. І делегація - чоловік 50. 500 тисяч. Мало? А 4 чартери?

Леший сказав...

Вылет запланирован на 9:30 из аэропорта "Борисполь" рейсом МАУ PS3115. Делегация прибудет в Анталью, откуда автобусом переместится в Белек (30 км).
Это не чартер
По гостинице- Белек спорт арена- обычная пятерка- таких в Турции навалом- ничего общего с самой дорогой гостиницей она не имеет
Виан, ты не очень в некоторых вещах разбираешься)))

Леший сказав...

Чтобы вернуть тебя на землю окончательно- 3000 уже в нед- зимой- в этом отеле- спеццена для лохов))) букинг тебе в помощь)))

ViAn сказав...

Леший, чартери також вилітають за розкладом. В літаку були лише гравці Динамо. Стосовно чартеру, то інфа від Шурика. Він офіційно про це сказав сьогодні. Глорія - найбільший отель, навіть найбільша мережа у Белеку. І гольф клуб, і територія із достатньою кількістю футбольних полів. Сотні гектарів. Щоб об'їхати від одного кінця отелю до іншого по прямій треба хвилин 10 машиною. Це і є показник. А в ціну входить не тільки проживання, а і користування відновлювальними процедурами. Це окремий комплекс сервісу, за окрему плату. І плата достатньо велика. Я більше ніж впевнений у тому, що разом із чартерами все обійдеться Динамо не менше ніж 500 тисяч у.о. А якщо ще взяти те, що дубль їде в сусідній отель в Белеці. Так, трохи скромніший. Але тут же дешеві отелі майже відсутні. А ті, що є, це із територією 20 соток, як Трон Сіагейт. Тому інфа про фінаносву кризу, рейсовий літак... чартер і найдорожчий спортивний комплекс Туреччини в найдорожчому курорті. І це при тому, що я не в захваті від складу, тренерського штабу і менеджменту загалом. Але умови для підготовки шикарні.

Unknown сказав...

уже давно не читаю ВіАна, захожу раз в пару тижнів! якщо раніше було цікаво, то зараз політота і прості брєдові чуткі! особливо сподобалось, коли він писав, що взимку ДК шукає тренера, хоча і тупому було зрозуміло, що Льосік залишається і ніхто не збирається його змінювать) тепер те ж саме за трансфери і його бажання видавати бажане, за дійсність)
цікавий ресурс перетворився в хтозна що

ViAn сказав...

Дякую! Ваша думка дуже важлива для нас. Ви жзнаєте, що такий собі ВіАн веде цей блог багато років. Заробляє тут кожного дня сотні тисяч тугриків)) Тобто все це виключно на альтруізмі)). Тому все є так, як є. Для мене наразі найважливіше в житті - моя доця. А блог - місце для спілкування і обговорення людей із інтелектом. Це стосується і політичних моментів також. Стосовно Динамо, то у мене абсолютно немає настрою писати щось креативне. Я чекаю змін, радикальних змін. І так, переговори по тренерам тривають і зараз. Вони тривають вже достатньо давно. Але ми маємо те, що маємо. Хто ж бажає змін, той буде і далі в це вірити. Попри все. Тому ви вільна людина і свої брєдові фиркання залиште вдома. Краще навчіться бути вдячними за те, що ВіАн досі існує як блогер. І знаходить час на те, щоб писати. І це на фоні загольної зневіри і дипресняка. Вас же це також торкнулось, це легко відчувається. Тому бажаю вам тільки гарних блогерів і гарних сайтів))

Анонім сказав...
Адміністратор блогу видалив цей коментар.
Євген сказав...

Віане, а я Вам подякую за блог.
Пишу мало, більше тут читаю.
Ваші думки, а особливо, діалоги зі Стасом та іншими цікаво читати.

Це Ваш блог, ваша особиста справа про що писати і коли. Відсутність оригінальних блогів і, як наслідок, жвавих дискусій, слід пов'язувати як із зимовим затишшям, так із, поки що, незрозумілим майбутнім у плані менеджменту і команди нашого Динамо.

Сподіваємось на краще.

Вже починаються товариські матчі. З'яви ться теми. Хочеться щоб не було сірої блідої гри і стандартних виправдань що грали під навантаженням, а от у чемпіонаті ми всім покажемо.

Будемо дивитись і вболівати!

Виталий сказав...

Всем доброго дня! Болельщик Динамо Киев сегодня похож на захваченного террористами заложника и "стокгольмский синдром" предлагается нам в помощь.

ViAn сказав...

Насправді вся ситуація - утопія. Команда має прекрасну молодь. Є гроші на легіонерів. Насправді не треба казати про маленький бюджет. Так, бюджет Динамо нижчий за бюджет шахти. На скільки? Думаю, що на 30-40% максимум. Бо немає у шахти настільки дорогих гравців в обоймі. Як це було раніше. По суті єдиний - Тете. А всі інші за рівнем бюджету ні в чому сильно Динамо не переважають. Хай у ДК середня зп - 50 тисяч в місяць, а у шахти 70. Але Зоря, Десна і Олександрія мають бюджет в 10 разів менше за бюджет Динамо. А турнірна таблиця що показує? Що Динамо скотилось до рівня команд, які не мають і близько можливостей. Тоді як талановита молодь повинна прогресувати. І виходити на новий рівень. Відсутність стратегії розвитку. Хацкевичи, Михайліченки... Це скачування на дно. І не видно змін.
Якісний менеджмент - повне перезавантаження. Це початок співробітництва із профі, які будуть вести менеджмент на всіх рівнях. Він нового генерального директора, із абсолютно іншим рівнем відповідальності і можливостей керування, до тренерів. Це все перехід до тенденцій 21-го сторіччя. Динамо ж застрягло у 90-х роках 20-го сторіччя. І всіх все влаштовує. Ми вболіваємо і хочемо змін. Але змінити самі не спроможні. Ми дійсно заручники. Попереду утопія. Сумно все це. А хтось хоче тут інсайдов і грандіозних матеріалів. Про що, про дно? Акстітесь!!!

Leonidas B сказав...

Скорее всего Суркисы решили законсервировать ситуацию в Динамо, похоже на это повлияла политическая ситуация и всё что с ней связано. Падение Динамо началось после прихода Овоща и далее продолжилось при ППА, так как Суркисы имели конфликт с людьми окружения Порошенко, чем воспользовался Ахметов, сейчас просто решено не рисковать, всё на подножном корму, несмотря то что есть в правительство свои ставленники, тот же Баканов например. Сколько это может продлиться, хороший вопрос. Многим сейчас просто не до футбола. А Динамо напоминает хронически больного пациента, которому то легче, то хуже. А кардинального лечения нет.

ViAn сказав...

Леонід, це все безумовно написано медичною термінологією)) На мою думку законсервувати процес сепсису неможливо. Бо подібна консервація приводить лише до руйнації організму. Можливо не такої швидкої, але руйнації. Мене теж дивує ситуація. Зе, який він там не є, ярий вболівальник Динамо і із Суркісами давно у дуже теплих стосунках. Тому, на мою суб'єктивну думку, ІМС банально не готовий до радикальних змін. Тому так, сепсис намагаються законсервувати, безуспішно.