четвер, 23 січня 2020 р.

Трансферні пошуки. Форвард. ч.3.


Збори в Белеку тривають. Якісь новини доходять повільно. По суті нічого цікавого не відбувається. Чи це поки, чи це вже до літа? Наразі сказати важко. По Бєсєдіну ситуація розгортається дуже повільно. І вже є відчуття того, що винного знайшли. І вина ця абсолютно не на гравці, а на представнику медичного штабу Динамо. Що це дасть? Мінімізує дискваліфікацію. А може і взагалі Артем її не отримає. Хочеться в це вірити. Все ж він провів доволі якісну осінь. Зараз відновлюється від травми і тренується самостійно. Якщо послухати авторитетних журналістів, то вони виступають проти будь-якої трансферної діяльності від Динамо. Хоча і так зрозуміло, що проблеми в центрі поля абсолютно не вирішені. Немає там набору навіть з 3 якісних гравців. Всі нахвалюють Дуелунда. Але я маю сумніви у тому, що він буде багато грати в офіційних матчах. А стосовно єдиного новачка Каргбо вже пішли хохми. Що флангового гравця Родрігеса награвали в центрі нападу, а тепер потужного центрального нападника награють на флангах. Логіка – штука ще та. Я ж хочу продовжити написання трансферних блогів.
Квасі Окере Врідт


25-ти річний ганець, який проводить 3 сезон за дублюючий склад Баварії. Потужний форвард, який діє на вістрі. За 2,5 роки Врідт зарекомендував себе достатньо добротним нападником. 85 матчів, 60 голів і 18 гольових за дублюючий склад. У першій команді з’являвся лише декілька разів. Калібр не той. Але для основи Динамо гравець дубля Баварії, у якого контракт завершується 30.06.2020, – те, що треба. Точно це коштуватиме дешево. А якість може здивувати. Все ж ганець проводить збори і тренується часто із першою командою. А це показник.
Ігнатіус Канаго


20-ти річний форвард Ніцци і збірної Камеруну. Історія у цього гравця ще не настільки довга. Він знаходиться у достатньо жорсткому конкурентному середовищі. По суті на місце центрального нападника у нього є 2 конкуренти. І обидва вони мають вищу трансферну вартість, якіснішу статистику. Через це Канаго більше грає не на профільній позиції, а там де поставлять, тобто на флангах. Все ж це гравець основної обойми. Але часу йому точно хотілося б проводити на полі у двічі більше. І точно на своїй профільній позиції. Як гравець Канаго притягує. Швидкісний, жорсткий, із поставленим ударом з обох ніг. Молодий гравець, який вже пограв на високому рівні. Та для розвитку треба або вигризати конкуренцію в Ніцці, або змінювати команд. Він точно не коштуватиме тих 4 млн, які вказані. Наразі це 7-8 млн. Адекватна ціна за молодого гравця із його характеристиками. Але потенціал надзвичайно високий.
Джексон Мулека


20-ти річний гравець Мазембе. Ця команда давно звернула на себе увагу тим, що вміє якісно виховувати форвардів. Так, це не відбувається кожного сезону. Але на сьогодні можна легко згадати ряд прізвищ. Декілька днів тому з бельгійського Генку за 10,5 млн перебрався в Астон Віллу Мбвана Саматта. Прекрасний форвард, який перейшов за таку скромну суму лише через те, що у нього підходив до завершення контракт. Британці цим скористались. А я хотів би бачити цього гравця в Динамо. Він по суті є вихованцем Мазембе. Генк придбав його за 800 тисяч 4 роки тому, нікому не відомим форвардом. Так само легко згадати і Роджера Ассале. Янг Бойз також придбав цього настирного форварда у Мазембе за копійки. Для Динамо ж головна асоціація із Мазембе – найкращий форвард за довгий період, Я маю на увазі Мбокані. Він також пройшов обкатку в африканській команді. Сезон оренди в Андерлехті, а потім лише за 1,2 млн перейшов у Стандарт. Динамо його придбало за 11 млн євро. Біографія конголезця знає виступи у більшості топових чемпіонатів Європи. Наразі він феєріт у Антверпені. Кращий форвард бельгійської ліги саме він, а не Яремчук чи Окереке.
20-ти річний конголезець Мулека проводить яскравий рік. Вдалий виступ Мазембе в африканській лізі чемпіонів, де ця команда дійшла до фіналу. А Мулека забив 4 голи і віддав 4 гольові у 10 матчах. У поточній ЛЧ вже має 5 голів у 6 матчах. Джексон нагадує мені Ісму Бангуру. Така сама пластичність рухів, нестандартність, легкість, швидкість. Так, це є африканська пластика. Але Мулека трохи вище і потужніше. І він має потенціал розкритись і заграти в європейському чемпіонаті. Не здивуюсь тому факту, якщо якась бельгійська команда давно веде цього гравця. Буду спостерігати за розвитком його кар’єри. Можливо навіть в Динамо.
Стосовно зимового трансферного ринку, то поки надзвичайно пасивні англійські команди. Це ж вони мають найбільші гаманці. 3 найбільші суми заплачені за гравців, яким 18 і 19 років. Але в сучасному футбольному світі трансфери на 35-20 млн давно перестали дивувати. Для Динамо – захмарно, а Реал і Ювентус за такі гроші купують собі гравців у дубль. Прірва між топами і іншими командами продовжує збільшуватись. Такі вони тенденції.
Дякую за увагу!

22 коментарі:

Стас сказав...

За материал спасибо,а про ДК нынешнее...Как бы это помягче сказать...Словом будут искать среди бесплатного контента! И качество этого или этих игроков будет скорее всего тоже бесплатное! По мне так нужен хороший центр форвард и игрок в центр поля толковый.И это как минимум! Но...В лучшем случае... Не будет никого! о поводу экспертов и ненужности покупок...Нас готовят к тому что зимой не купят никого! И что-то мне кажется не только зимой.Разве Селюк кого привезёт,за тарелку супа с галушками.

Parker сказав...

Привіт усім!
Не маю часу коментувати усі дописи, але намагаюсь хоча б усе прочитати.
Згоден зі Стасом, форвард та гравець центру поля - дві мінімально необхідні покупки. Однак, сьогодні є розуміння, що Суркіси перейшли в режим енергозбереження, мінімум вкладень та згода з другим місцем в ЧУ. Думаю, брати погодились з гегемонією "Шахтаря" виходячи зі своїх фінансових та політичних можливостей: для протидії гірникам потрібні серйозні фінансові вливання, а навесні боротися можна лише за кубок. Відповідно, для цього, з урахуванням відсутності головного конкурента, особливо можна не вкладатися. Та й з другим місцем не все так однозначно.
Щодо підсилення - тут ще треба розуміти, який футбол будує Михайличенко. Поки у нас форварди взагалі на других ролях: три з чотирьох голів сьогодні забили півзахисники, а єдиний гол Русина був з пенальті.
Ситуація достатньо складна та туманна, нема розуміння розвитку клубу на другу частину чемпіонату та на найближчі роки. Через це взагалі важко щось прогнозувати. Тут он неясно, чи не змінять ТШ в кінці сезону.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Стас, ти як завжди, додаєш барв і у так далеко не райдужний настрій. Он Дуелунд третій матч поспіль кращий гравець на полі. Це про гравця в центр поля. Може дійсно він вже є. Побачимо згодом. Стосовно форварда, то щоб купити щось потрібне, треба продати щось непотрібне. В нашому випадку це Соль і Родрігес. Тоді можна купити одного ще форварда. А нормальний тренерський штаб, наприклад в Аяксі, вже давно награвав Ваната. Так, спочатку по 15 хвилин, потім по тайму. Десь в основі випустити. Ванат, хто дивиться його матчі, просто шикарний форвард. Він вміє вигризати максимум із мінімума, має швидкість, габарити, вміє вигравати і другий поверх, з технікою повний порядок, має дальній удар з метрів 25. МЮ і Барса не соромляться брати гравців у 16 років і давати їм шанс. У нас же все чекають.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Михайліченко і побудова футболу - настільки віддалена історія. Тренер провалив повністю сезон. Такого провалу не було навіть у Блохіна. Якщо взяти історію Динамо, то важко згадати тренера за останні 10 років, який би так провалився. І нічого, далі тренує. Тому ніякого позитиву не відчуваю. Витягнуть весну виключно завдяки тому, що буде графік раз на тиждень ігор. І команда завжди буде свіжою. На класі ми всіх обіграємо в таких умовах. Але перспектив немає жодних при цьому тренерському штабі.

Гриша сказав...

А ещё есть Исакенко.парень очень талантлив. Прыгучь
техничен забивной .а приглашают какого то любителя. Одним словом умом не понять. В том же Аяксе или Генке он бы уже играл а у нас он сырой или не готов. Зато левые пассажиры едут на сбор с первой командой.

ViAn сказав...

Гриша, в тому то й суть, що Ісаєнко зміг би заграти у багатьох командах. Але у нас у нього шанси відсутні. Чому? Бо антропометрія не та. У нас треба бути на голову вищим. А Мессі, Пеле і Марадона довели інше, що габарити у футболі нічого не вирішують.

Leonidas B сказав...

Максимум что сделает Лесик это поднимет уровень физики, остальное не в его компетенции, не тот уровень тренера, трудно ожидать от него результата в плане качества игры, человек почти 15 лет был оторван от тренерской скамьи, а футбол уже ушёл вперёд семимильными шагами, нет у него харизмы для этого. Сейчас когда во главе стоит результат он боится играть на длинную, ИМС не хочет давать картбланш на построение новой команды. Максимум, что Динамо с ним сможет в плане результата это вымутить правдами и неправдами второе место и кубок. Цыганков опять мимо команды, будет опять никаким весной, с таким подходом может пропустить и Евро, когда у Вити появилась пассия его игра начала ухудшаться к сожалению.

ViAn сказав...

Леонід, зрозуміло, що максимум Михайличенко - фізика. Але фізика - далеко не все. Та й не факт, що фізика буде краще.
Стосовно Циганкова, то я не бачу погіршання у його грі. Навпаки, як по мені, то він додав у багатьох компонентах. Просто по суті він на сьогодні один топовий гравець в команді. Ще є Миколенко і Попов. Але у групі атаки він один і грати йому немає з ким. На нього пас елементарно віддати нікому. Цілком можливо, що Дуелунд, протенціально також топовий гравець, зможе, якщо гратиме, виводити Віктора на удар.

Гриша сказав...

Добрый вечер ув Vian .сегодня прочитал интервью скаута Великих. О возвращении Реброва в ДК. Так в клиентах на Шурике можно сказать большинство против. Из-за скучного футбола что показывало Динамо. Да коротка у людей память. А что ДК под руководством Реброва выиграло 3 трофея и вышло в Плей-офф ЛЧ это так мелочь. А то что человек хотел выстроить пирамиду как в ведущих клубах Европы это тоже мелочь. Честно слово противно читать. Сидят на диване и умничает. Я лично за то что бы Ребров вернулся

Гриша сказав...

Во первых он уже более опытный тренер и своим видиньем, системный ну и конечно трен чемпион. Во вторых при нем хоть видно во что хочет играть команда. А не бей вперед комбинация пройдет. Ну еще он учится на ошибках,а не как Хацкевич наступал на теже грабли

Гриша сказав...

Вот хочу узнать ваше мнение

Стас сказав...

Гриша , я конечно не ViAn,но может быть в свете выираных Ребровым для ДК чемпионств и выхода в плей офф ЛЧ столь долгожданного,а значит и дорогого для ДК в плане денег,стоит для начала посмотреть на тот состав который Ребров имел в своём распоряжении?! прикинуть сколько денег было выброшено на создание этого набора! И то,выстрелили не все,но картинку под названием набора для ДК игроков что...плохо лежат,ибо не нужны никому на время закрасили! От того и такая игра против Порту на его родном стадионе.От того что почти равная игра с Челси имени Жозе...Из ведра воды можно взять лишь столько сколько в него налито и не более того!И сие нужно помнить,а не в облаках летать.

Гриша сказав...

Ув. Стас хороший набор игроков это половина успеха. А вот сделать с этого набора команду это огромный труд. Вот пример Интера пришел классный тренер и команда играет по другому и борится за чемпионство. Или Брюгге тоже самое. И Ференцварош у Реброва в ЛЕ выступил на отлично. И состав у него там не супер. И группа была для них тяжелой. Да кстати Ребров тоже как и с ДК за очень долгое время вывел Фрайди в групповой тупнир

Гриша сказав...

Я думаю не нужно преуменшать вклад Реброва в успех ДК. И он уже стал более зрелым тренером это видно даже по его интервью.

Стас сказав...

Гриша ,про вклад Реброва...Я так жалею что не получилось купить тех молодых испанцев у Реала! Вот тогда можно было бы более полную картинку иметь на счёт итогового результата и вклада в этот результат главного тренера ДК Реброва. Больше такого случая может и не представиться,к сожалению.

Гриша сказав...

Согласен с вами на счет испанцев. Но еще есть нюанс что Ребров хотел убрать Хачика,Гармаша,Рыбалку,Гусева в силу возраста,был против возврата Мбокани. Но Суркис не захотел играть на долгую. А в итоге прав оказался Ребров. Он хотел строить команду опираясь на испанцев как шахта на бразильцев. И просил на это денег и время. Да я думаю денег не очень много в пределах10-15 лямов.и которые были потрачены в будущем бездарно

Гриша сказав...

И еще у нас приходит новый тренер он даже не пытается анализировать игру команды в прошлом, а сразу рушит все и строит все по своему. А может надо было просто минимум ремонта. И так постоянно. Покупаются игроки а потом не знают что с ними делать. Пример Слоя и Родригес. Хацкевич сам толком не понимал как их использовать

ViAn сказав...

Ми вже говорили 2 місяці тому на тему повернення Реброва. Цей варіант існує. І Ребров сам про це казав, що готовий повернутись. Оцінювати я не буду. Але сприйму це із більшим позитивом, ніж те, що ми зараз маємо. Хоча, я не приховую того, що хотів би абсолютно інший вектор розвитку Динамо.

Гриша сказав...

Не верю что пригласят иностранца. А вариант с Шевой .думаю заняли позицию выжидания как будет развиваться ситуация в Милане. Если в Милан не выйдет то будет в ДК. Я думаю на первом месте Шева а потом Ребров .это мое субъективное мнение

ViAn сказав...

По темі Андрія Шевченко також все достатньо прозоро. Він просто так в Динамо не піде. На сьогоднішніх умовах не піде. Шева зараз людина із амбіціями. І якщо родина Суркісів буде готова збільшити бюджет в 3 рази, почати купувати гравців за 20-30 млн, то він на таких умовах прийде. Але окрім гравців Андрій захоче інший менеджмент. І багато інших складових. По суті це революція Динамо. Так, він буде готовий працювати і з молоддю, і з дорогими легіонерами. А з Кадрам і Вербічем він працювати не буде. Бо знає, що це не той рівень. Тому Андрій - така дуже і дуже нереальна постать для сьогодняшнього Динамо.

Гриша сказав...

Ну на счет 20-30 Мил. Вы конечно погорячились ДК и в лучшие времена не покупало за такие деньги хотя и могло это позволить. Во первых и уровень чемпионата у нас уже не тот, а во вторых семья не готова к революции как вы говорите. Ну а там посмотрим жизнь покажет.да кстати ну просто сверх профессинолизм в управлении командой. Наигрывают игрока который не сможет играть за команду потому что это будет третья команда а по правилам уефа это запрещено. Абсурд одним словом

ViAn сказав...

Гриша, я абсолютно не горячкую. На сьогодні за 20-30 млн можна купити достатньо непоганих гравців. За менші гроші - або знахідка селекції, або фарт. Все давно змінилось. А Шева піде тільки в амбітний проект. Динамо ж на сьогодні виглядає без амбіцій і перспектив. Нажаль.