четвер, 30 січня 2020 р.

Короткі підсумки перших зборів.


Перші збори закінчились. Виникло так багато різних моментів. Хоча, безумовно, головною фішкою зборів стало протистояння із Динамо Брест. Сподіваюсь, що ви маєте можливість дивитись новий канал Артема Мілевського. Безумовно, що для двох гравців білоруського чемпіона цей матч був надзвичайно принциповим. Артем взагалі і досі живе виключно Динамо. Видно, що це команда всього життя. І це викликає надзвичайно позитивні емоції. Як і я навіть дивився декілька матчів білоруського чемпіонату на фінішній прямій. Міля хоче повернутись в Динамо. І справа тут не в грошах. Він просто любить Динамо, переживає, хоче допомогти. Тому цей матч дійсно був емоційним для багатьох.


Але це все була складова для більшості тих вболівальників, які пам’ятають Динамо Сьоміна. Першого приходу Палича. І винос Спартака. І прекрасну гру тієї команди. Міля був лідером. А те, що він по суті розтринькав свою кар’єру і останні 5 років більше шукав себе, то це від вітра у голові. Таке воно покоління шалених грошей. Хачеріді ж також з цього покоління. Сьогоднішнє Динамо живе на більш скромних зарплатах. І взагалі, так кажуть, що вся сучасна молодь Динамо абсолютно режимна, професійна. Чи правда це? Із часом дізнаємось.
Сама гра показала, що Хачеріді і Мілевський абсолютно заслужено знаходяться там, де грають. І сама команда доволі посередня. Не факт, що взагалі вони б грали у нашій вишці. Все ж прірва між нашими чемпіонатами суттєва. Динамо виграло легко, в одні ворота. Гра вийшла без інтриги. Але запам’яталась тим, що ми побачили, що Хач і Міля і далі свої, Динамівці.
Якщо казати про самі збори, то надзвичайно приємним фактором стали певні моменти. Перший момент – позиція воротаря. Наразі Бойко може пакувати валізи. Грати буде Бущан. Це видно і за часом, і за якістю гри. Класно було бачити захист із молодими гравцями. Сумно бачити атаку і півзахист без нових обличь. Тим більше, що в Академії вони є. Приємне враження склав Вівчаренко. Але це очікувано. Його вже готують на заміну Миколенко. Цілком можливо, що з цього літа саме він у 18 стане основним лівим захисником команди.
З легіонерів треба відзначити Мікеля Дуелунда. Датчанин показав себе сильнішим за Шапаренко. Тому все ж не здивуюсь тому, що він буде першим у ротації. Бельгієць Каргбо грав не на своїх позиціях. І, зрозуміло, що потрібен час на адаптацію. Гравець він габаритний, швидкий на ногах, не цурається боротьби, виконує великий об’єм роботи на полі. Будемо спостерігати за його прогресом. Як і  за тим, чи збережуться на весну Соль і Родрігес в основній обоймі. Іспанець провалює збори. Поки він найбільше розчарування. Слабка гра, дуже слабка. Русін точно буде основним, а Каргбо першим на заміні.
Родрігес публічно вибачився. І дійсно сторіс із клубами з його стрічки пропали. Більше тепер про тренажерний зал. На довго його вистачить? Не думаю. Це та ж сама історія, що і з Мілевським. Великі гроші і можливості Києва б’ють у голову. Скоріше за все він шанси в цьому сезоні вже не отримає. Але це моя суб’єктивна думка.
Оптимізму особливого насправді немає. Так, видно певні тактичні новинки від Олексія Михайліченка. І знову команда грає без Вербіча і Циганкова. Віктор вчергове входить в сезон за індивідуальним графіком. Може це і піде на користь. Сподіваюсь, що на других зборах він буде готовий грати. Наразі найбільш приємне враження складає Ю-19. Їх гра, їх емоційна складова, їх майстерність. Саме наявність цієї молоді і є головним оптимізмом.
Дякую за увагу!

15 коментарів:

Стас сказав...

Пишуть вроде что Родригес в Турцю уедет.Или уже там. Что ж это к лучшему.Если ещё и Соля куда-то впихнут,то...Каргбо...По габаритам и по возможностям как по антрпометрии так и по желанию бороться и создавать для себя моменты это тот типаж что нам нужен.Нам это тренерскому штабу ДК.А если ещё добавит,то по деньгам можно заработать.Вот как раз он больше подходит под то что пытается выстроить Михайличенко.Русин...Если бельгиец наберёт,то играть будет именно он.Не было бы проблем у Беседина играл бы Артём.Если Михайличенко удасца расчистить команду от ненужного хлама ему можно будет ставить плюс.

ViAn сказав...

Стас, якщо називати хламом, для сьогодняшнього Динамо, Соля і Родрігеса, то ми ще хламу не бачили. І цей хлам не так давно придбали саме за протекції Михайліченка. Соль - кращий бомбардир Еродивізії. Там він забивав. Чому? Родрігес - достатньо агресивний і швидкісний гравець збірної, яка возила нашу оборону. Може проблема не в гравцях, а у вмінні тренерського штабу використовувати той матеріал, який вони мають?

Parker сказав...

Вітаю усіх!
Кілька слів про збори. Напередодні фахівець, який організовує збори команд УПЛ у Туреччині зазначив, що для наших грандів два тижні тренувань коштують близько 100000 доларів, в той же час для середняків десь в три рази дешевше. Аналогічний збір в Іспанії коштував би в 4-5 разів дорожче.
По персоналіях: Дуелунд дійсно склав гарне враження, так само як і Піварич. Час без гри пішов хорвату на користь, сподіваюсь, що не прийдеться вже замінювати Миколенка на Караваєва.
Поки що існує невизначеність з позиціями у півзахисті та нападі, гравців багато, але назвати тих, хто має гарантоване місце у старті неможливо.
Родрігеса, сподіваюсь, вже відправили в Туреччину, а Соля очікує той самий шлях, якщо він не стане забивати. Підлаштовувати під нього гру всієї команди ТШ явно не збирається.
Турбує ситуація з Вербичем та Циганковим, дві наші основні бойові одиниці демонструють неготовність до тренувального процесу.


З повагою, Parker.

Стас сказав...

Прудников сказал что проблема непопадания в основу Ман сити нашего Зины это его новая любовь Влада...Я бы хотел в это верить,но почему то...Это всё в одну канву с выграшем во Львове нашей сборной супротив Сербии и победой нашей молодёжки в Польше на ЧМ! Я очень хочу ошибиться!Вот совершенно исскрпенне зочу.Пожелаю гашему сборнику Зинченко дальнейших успехов.И за нашу сборную далее я очень и очень переживаю!

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір! Так цей фахівець сказав, що 2 тижня у Туреччині обходятся в більше ніж 100 тисяч але за людину, а не загалом за всю команду. Перечитав декілька разів. Як по мені, то сума дуже висока. Але людині видніше, якщо він займається організацією зборів для інших команд.

ViAn сказав...

Стас, Ман Сіті прилаштував Анхеліньо в РБ Лейпциг. І це показник по довірі Зінченко. Вони будуть ділити це місце із Менді. Це нормально. А дівчина у Зіни з'явилась більше року тому. Просто вони почали афішувати стосунки трохи пізніше.

ViAn сказав...

На Самбрано таки заробили. В цьому є великий позитив. По суті в це міжсезоння все ж вдалось продати перуанця і віддати в ореенду Гармаша. Це позитив. По Родрігесу я не настільки фанатично підтримую. Але якщо гравець дійсно, на словах, порушив дисципліну - то да. Цей тренерський штаб не може із ним працювати. Але, як я думаю, що Родрігес просто не був байдужим і відверто говорив тренерському штабу все те, що думав про їх рішення. Постраждав за правду і емоції. І це погано.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Про які 100000 доларів за людину? Президентський люкс у п'ятизірковому готелі коштує близько 4000 доларів на добу, множимо на 14 днів і маємо 56000 доларів за два тижні. Плюс ще якісь додаткові розходи, але ця сума не буде аж надто великою, бо у президентських апартаментах включено практично усе: користування будь-чим на території комплексу, мінібар, конференц-зал і т.д. Та гравці не живуть у президентських люксах!
Восени мої колеги перебували у подібному комплексі, тиждень обходився у 1500 доларів і туди входило усе: користування тренажерною залою, спа-центром, басейнами, тенісними кортами, волейбольними, баскетбольними та футбольними полями і купа усього іншого. І все це на професійному рівні. Це були учасники однієї з паралімпійських збірних команд України. А поруч з ними тренувалася збірна Швеції з хокею.
Тобто два тижні у подібному комплексі обходяться плюс-мінус 3000 доларів на людину або десь біля 100000 на делегацію з 30-40 осіб.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Ми ж говоримо про одне і те ж саме інтерв'ю? Там людина каже про більше 100 тисяч за людину. Це не мої слова, а з інтерв'ю! Чи ви не читали? Він каже, що це за поле, за перельот, за всі витрати за 2 тижня. Я теж так думаю, що щось він забагато каже. Але із пісні слов не викинеш. На мою думку 10 тисяч десь 2 тижні з людини з чартером. І якщо делегація у 50 чоловік, як у Динамо, то 500 тисяч.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
Ось посилання на текстову версію цього інтерв'ю, а також є можливість передивитися орігінальну відеоверсію.

https://ua.tribuna.com/football/1082858045.html

Сюжет дивитися з 8:30 до 11:00 хв.
Ні про які 100 тисяч з людини там мова не йде, мова йде про більше ніж 100 євро з людини за добу. А в Іспанії сума складає більше 200 євро за людину за добу.
Якщо припустити, що в Туреччині для ДК та "Шахтаря" вартість складає 150 євро за людину за добу, вони там знаходяться 14 днів і їх 50 чоловік, то виходить 150х14х50=105000 євро за весь збр за всю команду без урахування перельоту.
Саме про це і йде мова у даному інтерв'ю. Жодним іншим чином це зрозуміти не можна.
Мені дивно, що Ви сперечаєтесь там, де факти, логіка та здоровий глузд вказують на те, що Ви помиляєтесь. Нема нічого страшного в тому, щоб визнати власну помилку. Всі ми люди і всі можемо помилитися.


З повагою, Parker.

hunter сказав...

Какая разница сколько заплатил владелец за сборы,игра от этого не поменяется,а судя по играм на 1ом сборе - все по- старому,типа играем под нагрузками и ТД и ТП ,но должны же проскакивать хоть какие- то наработки при атаках ,контратаках или стандартах

ViAn сказав...

Parker, добрий вечір!
Я абсолютно адекватно ставлюсь до того, що 100-150 євро за людину на добу в Туреччині - адекватна ціна. Це ціна отелей делюкс на травень місяць у тому ж Белеку. І це з перельотом. Сам лечу в травні родиною по ранньому бронюванню в Сіде за тисячу двісті євро з перельотом в нормальний отель в Сіде на 9 днів. Тому ціни знаю. Читав новину на Динамоманії і там було написано 100 тисяч з людини. Потім новину виправили, як я перевірив щойно. Але знизу є коментарі, які підтверджують, що таке було написано.

ViAn сказав...

hunter, наработки є. І це можна побачити. Це зміщення Буяльского в центр, хоча грає він на фланзі в останніх матчах, і те як це використовується. Ми так двічи вскрили оборону Карабаху. Але великих змін поки не видно. Динамо жодної гри не провело основою 90 хвилин. Сподіваюсь, що на других зборах буде це видно краще.

hunter сказав...

Вы правы,но Буяльский на протяжении всей карьеры в Динамо мог провести на высоком уровне 1-2 матча а следующие 5ть проваливал,я думаю у него не хватает мотивации стать Большим игроком- ему хватает того что он имеет.

ViAn сказав...

Буяльський завжди видає 2-3 матчі за сезон. Лише 2-3 матчі. Це відомо давно. Але тут задача тренерського штабу, щоб він проводив таких матів не 2-3, а 10-15. Коли він вийде на такий рівень готовності, то і цінність його зросте в 3-4 рази.
Найцікавіша новина - Кадар в дублі. Без пояснень. Дуже цікаво. Хоча, краще б його продали чи в оренду віддали.