четвер, 14 травня 2020 р.

Трансферні пошуки. опорник. ч.1.


Карантин здавалось би, що повинно бути дуже багато вільного часу. Знаю людей, які передивились кучу серіалів, фільмів. Хтось читає зараз багато книжок. Можна заздрити. Але лише у тому разі, якщо люди мають такі можливості і продовжують стабільно отримувати дохід. Або подушка безпеки гарна. У мене вільний час майже відсутній. Робота з 9 ранку до 9 вечора – звичне явище. І іноді навіть пообідати нереально. Що тут вже казати про те, щоб писати статті, займатись пошуками трансферними у задоволення. І от зараз є цей тиждень, коли максимальна напруга спала. І з’явилась можливість знайти по декілька разів на день вільні хвилини. Їх не дуже багато. Але все ж є пару днів для того, щоб трохи зайнятись навіть трансферними пошуками. Але без звичної глибини. Тому прошу вибачення за поверховість. Сьогодні поговоримо про Нідерланди і позицію опорного півзахисника. Зараз купувати лідерів у Аякса чи ПСВ ми не зможемо. Дорого. Хоча у ПСВ можна, якщо підійти розумно. Все ж наш рівень зарплат вищий. А от у клубів середняків – цілком реально. І зп наші вищі, і трансфер по грошам потягнемо. Тому частина перша по опорникам.
Пол Ллонч

 
Феномен Віллем 2 багатьма помічений. І я також описував це явище. Команда впевнено йде у зоні єврокубків в цьому сезоні. І був період, коли була у зоні ЛЧ. Достатньо тривалий час. Особисто я пов’язую це із фігурою Костера, головного тренера цієї команди. Він проводить вкрай вдалі трансферні компанії. Вміє працювати як із молоддю, так і розкручувати гравців у віці, давати їм друге дихання. Фран Соль може поділитись досвідом співпраці. Кращим гравецм останніх двох сезонів у цій команді є іспанець Ллонч. Типовий гравець центра поля. Маленький живчик. Ллонч грає на позиції хвильоріза. Встигає далеко не тільки закривати зони в обороні. Іспанець надзвичайно корисний при високому пресингу. Я б взагалі назвав головною його позитивною рисою – вміння накрити суперника при пресингу на полі суперника. Цю рису мав у своєму кращому сезоні в Динамо Сергій Рибалка. Ллонч – гравець, який дає об’єм роботи на полі. Корисний надзвичайно гравець у командній грі. Все інше і так зрозуміло. Іспанська школа – техніка роботи з м’ячом, культура пасу.
Адам Мейхер


Для Нідерландів це достатньо типовий випадок. Тут багато таких гравців, які у 18 починають грати на високому рівні. Швидкість, техніка, розум. Але чи то рання слава ламає. Великі гроші. Та багато хто через 3-4 роки стає блідою тінню себе. Мейхер яскраво спалахнув. Пограв на високому рівні. 5 матчів за збірну Нідерландів. І почав загасати. Докотився до аутсайдера Туреччини, а потім взагалі став вільним агентом. Минулий сезон знову спалахнув у АЗ. І чомусь не продовжив контракт. Перебрався в куди скромніший Утрехт. Тут і є глибина трансферного пошуку. АЗ відмовився від гравця? Чи сам гравець так вирішив? Особисто я зумів простежити лише одне явище. Тренер АЗ, при якому Мейхер розкрився заново, перебрався в Утрехт. І скоріше за все забрав гравця за собою. В цьому сезоні креативний атакуючий півзахисник грає хвильоріза в новій команді. І виглядає дуже переконливо. Якісний відбір, вміння розігнати атаку. Може це буде шлях у збірну. Гравець то надзвичайно талановитий.
Патрік Врогх


Прошу вибачити мене за мою нідерландську. Але не знаю як точно прочитати прізвище гравця. 20-ти річний опорник із Вітесса. Перший сезон у дорослому футболі. На думку багатьох він вже є лідером цієї команди саме тоді, коли грає. Керує активно партнерами. Високий футбольний інтелект. Хоча по юнакам він не виділявся. У дорослий футбол пробився і показав себе якісним молодим гравцем із потенціалом зростання. Нічого надзвичайно яскравого. Просто якісний гравець центру поля із баченням, пасом і вмінням працювати у схемах. Для опорника – головна вимога. Найбільший бонус – контракт у хлопця закінчується 30.06. Можна було б безкоштовно підписати 20-ти річного гравця, у якого за плечима сезон в Еродивізії.
Буду відвертим, що список доволі посередній. Але це все лідери команд із зони ЛЄ свого чемпіонату. Далеко не найгірший варіант. Особливо якщо правильно обрати. Безумовно пошуки опорника будуть продовжені. Впевнений, що друга частина буде цікавішою. На то це і селекція.
Дякую за увагу!

2 коментарі:

hunter сказав...

К этим ребятам нужен и тренер с соответствующей квалификацией,а нашей ситуации будет то же что и всегда -через время уйдут свободными агентами

ViAn сказав...

Тренер - окрема тема. Тренер також залежать від рівня гравців, які у нього є. Це все тема складна. Навіть найкращі тренери світу, із найкращими гравцями, програють, провалюють сезони. Сімбіоз правильного тренера і правильних гравців - велика таємниця. І до кінця її поки не розкрив жоден тренер.