середа, 27 травня 2020 р.

Трансферні пошуки. Опорник. ч.2.


Тема трансферів повинна бути продовжена. Сьогоднішнє Динамо потребує повного оновлення всієї центральної осі. По суті є набір гравців. І є достатньо талановиті хлопці. Я про Шапаренко, Шепелєва і Дуелунда. Цілком можливо, що толковий тренер знайшов би в цьому центрі оптимальні співвідношення, баланс. Та все ж моя думка така, що треба щось змінювати. І тут є три варіанти. Змінювати тренерський штаб. Змінювати гравців. Поміняти і тренерів, і гравців. Наразі це звучить нереально. Але думати, аналізувати, робити висновки і пропозиції – законне право всіх вболівальників. Я б залишив лише Дуелунда. Всі інші вже відпрацьований матеріал. І час на те, щоб зробити з талановитих хлопців потужних гравців, вже пройшов. Нажаль. Вибачте хлопці.
Намплейс Менді


У цього 27-ми річного французького опорника Лестеру контракт закінчується 30 червня. Більше ніж цікава історія. Свого часу його придбали як заміну для Н’голо Конте. Маленкий, мобільний, жорсткий і швидкий опорник за багатьма характеристиками дійсно нагадує Клода Макелелє, Н’голо Конте. Але англійська ліга – ще те випробовування. Менді грав за Лестер. Навіть в цьому сезоні. Але він повністю програв конкуренцію куди потужнішому і молодшому Ндіді. 48 матчів за 4 роки – достатньо непоганий показник. Але в цьому сезоні лише 5 матчів і 200 хвилин. Лестер впевнено йде у зоні ЛЧ. Попит на Менді у Лізі 1 буде. Там він грав стабільно якісно. Гравець надзвичайно корисний. І для Динамо це точно було б топове підписання, ще й безкоштовно.
Ігор Харатін


Я знаю, що для багатьох ця кандидатура може бути суперечливою. Вихованець клубу, який за роки не в системі Динамо змужнів, набрався досвіду дорослого футболу і зараз є лідером Ференцвароша. Виклик до лав Збірної тому підтвердження. Ігор не приховує того, що хотів би повернутись в рідну команду. Високий, потужний, технічний, жорсткий гравець із високим футбольним інтелектом. В історії Динамо, коли є дефіцит на цій позиції, цілком можливо, що саме Харатін може стати гравцем, який якісно закриє цю позицію.
Брайанг Кайо


17-ти річний гравець із Штатів. Зараз футбол в США набув достатньо високого рівня. Ми можемо побачити як тут вміють виховувати якісних гравців. Це стосується і Канади. Система спільна. На сьогодні Штати вже можуть зібрати зіркову команду. І у своїй більшості це будуть молоді гравці, які грають в усіх топових лігах Європи. Кайо у 17-ть вільний агент. При цьому він вже є гравцем найдорослішої збірної своєї країни. Через 2 місяці гравцю виповниться 18-ть і його можна буде підписати вільним агентом. Високий, потужний гравець, який любить вести боротьбу. При цьому має чудову техніку, високу швидкість. Прекрасно підключається в атаку. Надзвичайно мобільний гравець. Якісний перший пас, чудове бачення поля. Безумовно це юна зірка, яка може скоро опинитись в якійсь потужній команді Європи. На мою думку він вже готовий і сформований гравець. І для будь-якої команди вкласти у таку перспективу – показник якісного менеджменту.
Сьогоднішній товариський матч в чергове довів, що молодим гравцям треба довіряти. Так, хай це товариська гра, але, маючи такі активи, треба їх активніше використовувати, бо в 19 вже треба активно грати на дорослому рівні. Чого я і побажаю Гіо. Тепер чекаємо 17-00 31.05. Хочеться вірити, що це буде цікаво.
Дякую за увагу

11 коментарів:

Leonidas B сказав...

Интересный материал,спасибо ViAn! Касаемо тренера можно уже и не говорить, всё сказано ещё раньше, и кто может оживить в некоторой мере Динамо тоже уже говорили. По поводу Шепелева вердикт прозвучал года два назад, а Шапаренко просто сдался, перестал ручками грести, отдался на волю волн, нет бойцовских качеств у парня. С двух Ш может и был толк, только некому учить. Каждый игрок индивидуальность и тренеру нужно уметь найти к каждом подход и дать рост игроку. Новые игроки в Динамо мы можем только предполагать, а так кризис ещё никто не отменял, сколько он ещё будет продолжаться, причём для Украины кроме финансового ещё и политический.

ViAn сказав...

Економічна криза у всьому світі безумовно є. І пов'язане це із цією так називаємою пандемією. Тут у кожного своє ставлення. Я своїх думок не приховую. Та кожен з нас має право на свободу думки і слова. Це ж демократія. Хочеться вірити, що Динамо все ж не постраждає сильно економічно. Як і кожен з нас. Всім бажаю всебічного здоров'я.
Вчорашня товариська гра пройшла прекрасно за результатом. Гіо показав більш дорослим партнерам як треба реалізовувати моменти. У інших вони також були. І дуже класні. Та ні гравці Динамо, ні Олімпіку нічого більше не реалізували. Як для другого тоариського матчу дума, що все було цілком нормально. В обороні у другому таймі Динамо зробилио 3 помилки, які могли цілком стати пропцущеними голами. Нас вибачили. Хоча і Бойко зіграв якісно. Але і Соль, і Сухоручко також мінімум 3 рази повинні були забивати.
Попереду гра із шахтою. Хочеться побачити якісний футбол. І позитивний результат для Динамо. Бо нам у світлі всього негативу, а його забагато. Що у політиці, що інформаційному просторі. Тому нам всім бажаю перемоги.

Parker сказав...

Вітаю усіх!
З наведених варіантів - Харатін найбільш вірогідний та прийнятний. Вихованець клубу, не потрібен час на адаптацію та вивчення мови, вже має досвід гри на дорослому рівні, в тому числі - в єврокубках. При цьому є достатньо молодим. Без роздумів розміняв би його на Кадірі.
Результати суботи залишили подвійне враження: з одного боку, "Зоря" програла, і це дає нам можливість в разі перемоги або нічиєї вийти на чисте друге місце. Та от враховуючи нашого суперника зробити це буде дуже складно. У "Шахтаря" окрім більш якісного складу в наявності ще й дуже потужна лава запасних, а от про нас це сказати не можна. З іншого боку, до "Динамо" та "Зорі" приєдналася "Десна" і це може внести додаткові ускладнення у розбірки за друге місце.
Висновок такий: завтра позитивним результатом буде нічия, перемогу вважатиму грандіозним успіхом. І не стільки у протистоянні з "Шахтарем", скільки у боротьбі за друге місце.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Добрий вечір!
Як я зрозумів, то у шахти завтра не зіграють дуже багато гравців. По суті не буде Матвієнко, Крівцов, Степаненко, Марлоса і Тайсона. Це гравці страту і лідери. У нас не буде Циганкова. Але все ж втрати у нас менші. Тому все може бути. Шанси і при тих кого у шахти не буде були б, а так будуть. Всі у равних шансах. Перший матч після великої паузи. Матч точно буде емоційним. Особисто я хотів би, щоб Динамо посіло 5 місце в таблиці підсумковій. Можливо це приведе нарешті до реальних змін у команді. Але це не говорить про те, що я не буду у кожному матчі вболівати за перемогу Динамо. Буду.

hunter сказав...

Сколько ещё надо ещё причин чтобы этот "гениальный тренер"оставил наконец клуб.Абсолютная неспособность внести коррективы в игру и патологический страх замен просто поражают, выход датчанина на 89 мин вызывает истерический смех.Сам его взгляд на скамейке как у Риббентропа перед казнью- полная прострация.ViAn вы правы- 5е место и может последуют выводы

Parker сказав...

Вітаю усіх!
2ViAn: Ваші сподівання не справдилися. "Шахтар" грав оптимальним складом. І об'єктивно був сильнішим. Особливо це було помітно у другому таймі. Якщо у першій половині ми в окремі відрізки часу перехоплювали ініціативу, створюючи тиск на ворота гірників і абсолютно справедливо забили свій м'яч, то після цього занадто легко дозволили супернику відігратися. А після перерви далася взнаки не дуже якісна функціональна готовність обох команд. Та от "Шахтар" свій шанс знайшов і використав, а у нас після цього відповідати було нічим. Додатково, заміни "Шахтаря" освіжили всю лінію нападу, що призвело до третього голу, а наші заміни, нажаль, не підсилили гру. Буяльского, Шепелєва та Сидорчука міняти просто ніким.
Як це не прикро констатувати, та поразка достатньо справедлива. У нас і в основному складі далеко не всі мають необхідний рівень, а на лавці й того більше.
Боремося з "Зорею" та "Десною". Та от найближчий матч з "Олександрією" також не викликає спокою.

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Parker ,хоть вопрос и не ко мне,но я как смогу попытаюсь обьяснить почему один тайм ДК продержалось...Тут вся фишка в том,что Шахтёр продолжает участвовать в еврокубках,наши битвы должны как раз припасть на лобовые противостояния с Александрией и Зорёй! Именно поэтому пока что всего один тайм и не более того.Ну,а то что большинству игроков ДК не хватает класса,это давно никакой для нас не фокус,верно?

Parker сказав...

Приветствую, Стас!
Да вопрос не в том, что "Динамо" продержалось лишь один тайм. "Шахтер" тоже не показывал мегаскоростей. Но Михайличенко, видя зарождающиеся проблемы, не удосужился освежить игру. Замена Буяльского на Дуэлунда на 89-ой минуте, замена активного Цитаишвили на Де Пену, хотя напрашивалась как раз замена не слишком активного Вербича. А если уже было решено менять Цитаишвили, то, на мой взгляд, стоило выпустить Бенито. Аналогично, можно было бы заменить кого-либо из пары Сидорчук, Шепелев на Андриевского с установкой максимально прессинговать, дабы не позволять горнякам разыгрывать мяч. Ведь в первом тайме при активном высоком прессинге у нас неплохо получалось проводить быстрые контратаки. И хотя "Шахтер" выиграл владение в первом тайме, но по моментам, опасным ситуациям и стандартным положениям у ворот донетчан мы выглядели весьма не дурственно.
А имея 5 замен можно вполне грамотно как освежать ту или иную линию, так и просто сбивать темп игры, что было бы весьма кстати после выхода Маркоса Антонио и Тете.
Безусловно, наши лавочники уступают как нашей же основе, так и шахтеровским резервистам, но на 30-35 минут их должно хватать в нынешней ситуации. Но не сложилось...

Там вон появились материалы о том, что гол Сидорчука нужно было защитывать, дескать, либо Степаненко симулировал, либо Попов ударил непреднамеренно. Да вот только считаю, что не слишком бы нам это помогло. "Динамо" не имеет достаточного запаса игровой прочности и глубины и качества состава, чтобы на равных тягаться с горняками. В отдельных эпизодах - возможно, в отдельно взятом матче (как вот в КУ - случается), но на длинной турнирной дистанции или на протяжении целого поединка - не получается.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

Parker ,на сегодняшний вечер а именно на 31 мая 2020года ничего из того что ты предложил не помогло бы!Для того чтобы в лобовых играх бодаться с Шахтёром нужно иметь физ подготовку на самом пике!И то,это не даёт 100% гарантии того что ДК может обыграть оранжевых.Класс игроков и отлаженные по долгу схемы,а не кидания из огня да в полымя,вот что может быть тем фактом,что иногда сможет переломить на нашу сторону итог этого противостояния.А у нас ИМС гонится всё время за сиюминутным результатом.Берутся тренеры под разный за частую взаимоисключающий футбол.Ну,были ведь гишпанцы...Выстроили своё и потому появились у нас такие как Булеца...Да,золото сразу же супротив Шахтёра взять было не реально,по почему и далее не идти по накатаной и развивать своих футболистов заточенных именно под испанку?

Parker сказав...

Стас, как бы по понятнее объяснить? Ну например, Вербич в своих лучших кондициях - это 100 процентов. Заменяющий его Де Пена - это 70 процентов. На сегодня Вербич готов лишь на 50 процентов, следовательно с 60-ой минутыБеньямин равен 0. Де Пена тоже готов на 50 процентов, но выйдя на той же 60-ойминуте, он добавил свои 35 процентов от статов Вербича. 35 процентов вместо 0. И так 5 раз. Это, конечно, очень примитивно, сведено к математической модели, но уставший и не играющий условный Шепелев это значительно хуже, чем менее квалифицированный, но свежий условный Андриевский.
Естественно, нельзя сводить преимущество ШД только к уровню игроков, ЗЛ и ДЧ демонстрируют, что тактическая выучка, даже в очень примитивных игровых моделях дают результат. У нас, к сожалению, с игровой моделью и конкретными игровыми связями не слишком радужно. И это не зависит от игроков, это зависит от тренера и его умения сконструировать из имеющегося материала работающий механизм.
По поводу Реброва - не могу не согласиться. ИМС пошел на поводу собственных личных пристрастий наперекор командным интересам. За что и поплатился. Что интересно, ему пришлось-таки расстаться с группой "неприкасаемых любимчиков", но уже бесплатно (Хачериди) или в аренду (Гармаш). Проблема ИМС в том, что он слишком эмоционально относится к клубу, иными словами, при принятии тех или иных решений у него превалирует эмоциональный интеллект, а должен преобладать рациональный.

С уважением, Parker.

Стас сказав...

По поводу Реброва - не могу не согласиться. ИМС пошел на поводу собственных личных пристрастий наперекор командным интересам. За что и поплатился. Что интересно, ему пришлось-таки расстаться с группой "неприкасаемых любимчиков", но уже бесплатно (Хачериди) или в аренду (Гармаш). Проблема ИМС в том, что он слишком эмоционально относится к клубу, иными словами, при принятии тех или иных решений у него превалирует эмоциональный интеллект, а должен преобладать рациональный.Parker,вот этот абзац есть правильно,остальное,не обессуть!