неділя, 31 травня 2020 р.

Системна слабкість тренерського штабу.


Доволі очікуваний сценарій. Вчергове Олексій Михайличенко показав свою тренерську слабкість у керуванні грою в активному процесі. До гри Динамо підготувалось якісно. Це факт. Перші 35 хвилин були прекрасними. Агресія, гольові атаки. 2 голи. Хай і один не зарахували. І вся ситуація там доволі суперечлива. Та по суті вирішальним у цьому матчі став абсолютно не цей епізод. Можливо, що він вплинув лише на 3 пропущений нами гол, коли Попов не зірвав контру шахти. Не будь у нього лівої першої жовтої, то він би точно Ісмаїлі не пропустив. Та давайте поговоримо про головне.



Тренерська поразка – найсумніше. Чергова тренерська поразка. Навіть та єдина перемога, яка була у КУ в доданий час. Там по суті була також тренерська поразка. Всі пам’ятають розвиток ситуації. Гра у меншості, доданий час і пропущений гол. Мати від Родрігеса. Сидорчук, який із перекошеним обличчям вимагав заміни із питання про те, чому не зробили заміну… Керування грою – велике мистецтво. Відчути коли потрібні заміни, щоб підтримати темп гри, щоб підсили позиції, освіжити. Вчергове ми побачили заміни вже після 1:3. І які?
Оця чергові геніальні заміни, коли замість форварда і атакуючого вінгера виходять вінгер і захисник фланговий. Геніально. Караваєв може додати на фланзі як атакуючий захисник замість більш оборонного Кендзьори. Соль залишається в запасі. Беніто так само. Дуелунд виходить на 89 хвилині. Команда після замін на 75 хвилині переходить на активні навіси, а на вістрі швидкісний Вербіч, який ніколи не виділявся вмінням виграти щось на другому поверсі в позиційному нападі. Логіка – тонка штука. Я б зрозумів перевід Попова у центр нападу. Так давно діє Барса, Дортмунд. Це практика, коли треба виривати результат. Ми цього не побачили. «Ребята віддали на полі все, що могли». Геніальність тренера навіть у цій фразі.
Але найважливіше – 2 голи Марлоса. По суті під копірку. В обох випадках він забиває з центральної зони. В обох після стіночки із партнером. В обох випадках його втрачає центральний півзахисник. У першому голі це був Шепелєв, а у другому – Сидорчук. Системна помилка? Безумовно. Занавіс. Провал тренерського штабу у підготовці, у керуванні грою. Навіть у тому, що замість 5 замін зробили 3. У своєчасності замін. У їх якості по позиціям. Тренерська поразка. Чергова тренерська поразка.
Дякую за увагу!
p.s. Хочу привітати Гіо Цитаішвілі із прекрасною грою.

Немає коментарів: