понеділок, 11 січня 2021 р.

Трансферні пошуки. Сподівання на реальне підсилення. ч1.

Команда вийшла з відпустки. Наступні декілька днів будуть надзвичайно важкими. Та й взагалі перші збори будуть проходити під навантаженнями. Гравці вже приготувались «харкать кров’ю». На сьогодні найцікавішим моментом є список гравців, які поїдуть на збори в ОАЕ. Так як новачки на сьогодні відсутні, то все підсилення – Бєсєдін, одужання травмованих і повернення з оренди. В основну групу мають додатись Тимчик, я так сподіваюсь, Бєсєдін, Дуелунд і Сідклей. Підсилення в кожну лінію. Однак треба бути реалістами. Зростання і прогрес командний триватимуть і далі. Запас міцності у цього складу має свою межу. Якщо не вводити свіжу кров, не створювати додаткове конкурентне середовище, то прогрес буде сповільнюватись, а з ним і стабільність результатів. Особисто я знову очікую якісного підсилення. Зрозуміло, що якість для кожного має свій вимір. Поки все схоже на те, що у Луческу високі вимоги до нових гравців. І з такими гравцями важко домовитись. Висока трансферна вартість, високі зарплати. Брати ж гравців, які нічим не сильніші за тих хто є, румун не бачить сенсу. Йому краще підписати 1-го гравця, але сильного. Ніж 5 середняків. Тому і я хочу запропонувати декілька власних варіантів.

Тен Копмейнерс

22-х річний капітан АЗ Алкмар. Ми грали проти цієї команди і мали можливість побачити всі сильні грані цього гравця. Фізично сильний гравець, який має харизму, універсалізм, володіє сильним першим пасом, вмінням вести гру. Прекрасний варіант для підсилення Динамо. Тен вже на трансфері. Але ті команди, які зацікавлені в гравці, не є такими, перебити чий інтерес не зможе Динамо. Якщо вже купувати готового, перспективного гравця, то цей варіант є дуже хорошим. Реалістичним? Так. Бо у АЗ цей сезон не складається. Максимум – боротьба за зону ЛЄ. Я теж думаю, що гравець хотів би перейти в Прем’єр Лігу, Бундеслігу, в турнір більш високого рівня. Тому здійснити такий перехід надзвичайно важко. Та побудувати амбітну команду без таких трансферів неможливо.

Ерік Пульгар

 

26-ти річний чилієць, який грає за Фіорентину. У Фіалок цей сезон є вкрай важким. Команда далека від зони єврокубків. І більше веде боротьбу за те, щоб залишитись в Серії А. Вибір гравців в цій команді дуже хороший. Але здебільшого це ветерани, такі як Рібері, Кальєхон, Борха Валеро, Мартін Касерес, Бонавентура. Конкуренція в середині поля величезна. Пульгар в попередньому сезоні був стабільно гравцем основи. І взагалі у нього вже 6 сезонів в серії А. Це людина з біографією, з досвідом. Але вік гравця дуже хороший. В цьому сезоні чилієць грає менше, більше виходячи на заміни, або залишаючись в запасі. На його позиції в центрі поля задіяні: Амрабат, Кастровілі, Бонавентура, Данкан, Валеро і юний талант болгарин Крастев. Впевнений, що фіалки із задоволенням позбавляться гравця за адекватні гроші, який в цьому сезоні не є ключовим в побудовах Пранделлі. Що стосується самого гравця, то це високий, мобільний і швидкісний гравець, який має прекрасний пас. В своїх попередніх командах, та й у своєму першому сезоні у Фіорентині, він виконував більшість стандартів. Погодьтесь, що для опорного півзахисника це додатковий бонус. Це збалансований гравець, який вміє не тільки руйнувати, а і створювати. В парі із Шапаренко вони можуть стати реальною силою навіть на рівні ЛЧ.

Жерсон

23-х річний півзахисник Фламенго, який встигнув пограти за Рому і Фіорентину. Пограти доволі вдало. Гравець є схожим за стилем із Фернандіньо і Фредом. Прекрасна робоча ліва нога. Поставлений удар. Універсалізм. Жерсон вміє і протягувати м’яч за рахунок індивідуальних дій, протягувати під силовим тиском суперника, так і загострювати розрізним пасом. Дуже хороший відбір. Напевно це одна з оптимальних кандидатур, якщо Динамо прагне створити трикутник в центрі поля. Я про трикутник Жерсон, Шапраенко і Тейшейра. З таким трикутником ми зможемо і в ЛЧ наробити шорохі, і в чемпіонаті впевнено стати гегемоном. Навіть з парою ЖерсонШапаренко можна сміливо говорити про чемпіонські амбіції. Дорогий трансфер. Але цілком реальний.

Можу сказати сміливо, що кожен з трьох гравців, які я запропонував, суттєво підсилить півзахист Динамо саме з точки зору дистрибуції м’яча, покращення контролю, підвищення надійності, різноманітності в півзахисті. Очікую гравця саме такого рівня. Бо це буде чітка заява на перемогу в чемпіонаті і на те, що ми хочемо будувати сильну команду з амбіціями не тільки в чемпіонаті, а і в єврокубках.

Дякую за увагу! 


41 коментар:

Стас сказав...

Двоих дорогих готовых и сильных....Тут хотя бы одного,но реально классного потянуть бы!Не привыкли мы покупать действительно хороших игроков!Нет,когда кто-то денежный может подсобить это да,но сам ИМС...Это нет.Проще потом сослаться на то,что мы старались,но...Не будет хороших покупок, значит не будет развития.Прогнозирую что в итоге будем играть теми кто есть.И сильнее не станем.

Гриша сказав...

Дякую вам Віане за підбірку.реально сильні гравці. Але нажаль це не пронас.ех хотілось би якісного гравця. Ну як сказав пан Стас єдиний плюс що не буде лівих гравців

Гриша сказав...

Нам тільки залишається чекати кращих часів. Надія вмирає останньою

ViAn сказав...

Стас, однозначно будуть намагатись підписати сильного гравця в центр поля. Питання в наявному бюджеті. Це буде вільний агент аля Тейшейра чи таки трансфер. Прихід Тейшейри підірве зп вимоги, бо якщо Циганков отримує 2,5, а Тейшефра отримуватиме 6,5, товін повине бути в 2,5 рази бути сильнішим. Я же так не думаю. Він приблизно одного рівня з Віктором зараз. Хоча не сперечаюсь, що 5 років тому він був мега топом.
Якщо візьмуть умовного Жерсона, а він дійсно гравець високого рівня, хай за 20 млн, то і зп буде десь 2-2,5. Тут не буде підриву по зарпалтному даху. А в середині колективу це всі відчувають. Це мікро і макро клімату.
Тому побачимо. Хочеться вірити, що все ж ІМС зможе потягнути 1 трансфер якісний.

ViAn сказав...

Гриша, треба вірити.

Стас сказав...

ViAn ,ты очень оптимистичен.ИМС будет искать повод не покупать дорогого игрока!А летом нас снова ждут путешествия по мусоркам!Наше обычное дело.И Луческу будет крайне против этого всего.Посмотрим чем это всё закончится.

ViAn сказав...

Стас, впевнений, що Луческу не вимагатиме по 4-5 дорогих трансферів. Але сміття дійсно брати не буде. Тому або йому підпишуть якісного гравця в центр поля, або він максимум допрацює до літа. Бо без підсилення результатів і прогресу ми не побачимо. Обойма у Динамо є. І вона доволі якісна. Але гравець в центр поля, а краще два, - ж зрозуміло всім.

Стас сказав...

Я так понимаю что Русин всё!...Удивительно?Нет.Закономерно?Да.Хорошо,что возвращается Беседин.Я почему то верю что у Мирчи Артём новыми красками заблистает.

Стас сказав...

ViAn ,я смотрю коментарии твоих читателей у Шурика начинают,а точнее продолжают теб писать глупости...Якобы мы не можем себе позволить...А тренера уровня Луческу мы можем себе позволить али как? А ведь потом придётся искать нового тренера.Боюсь что с динамовским сердцем ибо только эти способны жрать тот мусор, что покупается руководством ДК! Но...Люди ведь не понимают.И разве только в футболе не понимают?

ViAn сказав...

Стас, у Русіна перелом. На тему чи все він... Так більша частина наявних гравців насправді все. Впевнений, що розчищати склад будуть і далі. Побачимо як воно складеться цієї зими.

Стосовно людей у Шуріка, то народ дійсно вважає, що Луческу міг прийти без гарантій. Не міг. Йому точно обіцяли хороше підсилення. Впевнений, що обіцяли і в грудні. Впевнений, що румун свій список поклав. Тепер ми побачимо чи виконають чи не виконають. Ясна справа, що підписати в Динамо по справжньому сильних гравців зараз дуже важко. Навіть якщо є гроші. Сам наш чемпіонат далеко не фонтан. Тут лише фігура Луческу для бразильців може бути магнітом. Все ж він має репутацію. Тому на якісних бразильців Динамо може розраховувати. На хороший контракт вони поїдуть.

Oleksii сказав...

ну що... надія і у мене померла! прочитав інтерв"ю Лонго, де він сказав: "Я не знаю, есть ли деньги у руководства, чтобы инвестировать в футболистов, которые будут явно сильнее, чем те, которые есть сейчас" І це чітко! людина таке просто так не скаже. Грошей дійсно нема, розходимось з нашим губозакаточним станком.

ViAn сказав...

Лонго не знає, бо вже місяць не при справах. Він нічого не знає про внутрішню кухню і про те, що зараз відбувається в Динамо. Це не та людина, яка приймала рішення. Він не був у кабінеті ІМСа коли там домовлялись з Луческу. Його функція була вузькою. Інша справа Вукоєвич, який є, окрім помічника тренера, ще й селекціонером Динамо. Він має більше інформації. Тому до кінця трансферного вікна я буду вірити. Якщо ж не буде підсилення, то напишу свої думки на цю тему.

Oleksii сказав...

ну як це, людина працює пліч-о-пліч з ГТ і нічого не знає) це не прибиральник якийсь

ViAn сказав...

Ні, він вже не працює більше місяця. Помічник кожен виконує свої функції. Лонго відповідав за свою сферу діяльності - розбір суперника, підготовка свого звіту. Він не співпрацював із селекційним відділом. Це не його компетенція. Там особисто працює Луческу. Він узурпатор влади. І тому інформація з кабінету ІМСа точно до нього не доходила. У кожного своя зона відповідальності. Вукоєвич просто, в силу своєї другої спеціалізації, міг бути присутнім на таких засіданнях. Лонго там точно не було. Зараз він не може зателефонувати і запитати: - Кого ви там купуєте?
А прибиральники можуть знати більше, якщо дружать з кимось з відділу селекції.
Читати всі такі в'ю - справа невдячна.
Завтра дасть в'ю Гусєв і скаже, що ми будемо підсилюватись.
Потім вийде з коментарями ІМС, теж щось розкаже.
Потім з'являть ТатоТаке, Циганик... у них буде ще одна історія. Точніше дві. Бо ж укожного історії свої. А ще є Шахови, Франков, Динамо інсайд....

Стас сказав...

Я одного понять не могу,если усиления не будет,а к этому всё идёт,то зачем наперёд объявлять об этом? Не верится мне что это самое усиление не согласовано заранее с самим Луческу.

ViAn сказав...

Стас, я вже озвучив свою думку. Йдуть важкі переговори з сильним гравцем чи гравцями. Впевнений, що підсилення заплановане. Але ти ж сам розумієш, що якщо мова йде про гравця такого рівня, який потрібен Луческу, то це дуже важка історія. Він не погодиться на гравців того рівня, які в нього вже є. Я про позиції, на які шукаєть підсилення. Не потрібні йоу і дуже молоді гравці, навіть при великому таланті. Молодих треба доводити. Якщо це не талант по типу Габреля Меніно, який в 20 вже сформований гравець дуже високого рівня.
Тому переговори важкі. Гравці такі теж не поспішають переходити, бо чекають і на інші пропозиції з більш сильних команд і чемпіонатів. Побачимо чим все закінчиться. Як я розумію, то трансфер може відбутись наступного тижня.

Стас сказав...

«По поводу возможных покупок. Деньги УЕФА приходят малыми траншами и основная их часть будет после завершения евросезона. Попросту говоря сейчас лишних средств нет. В поиске возможного усиления ориентируемся на свободных агентов и дешёвую перспективную молодёжь. Со вчерашнего дня взор снова обращён и на внутренний рынок. В итоге — вопрос по многомиллионным покупкам закрыт. Фамилии Якича и Кочергина актуальны. Абады и Линкольна — уже нет. Швед Ирандуст вообще не рассматривался», — говорится в сообщении.
Это называется снова о смешном!)))Вот, упорно опять навезти в ДК недорогово мусора и потом отчитаться о, якобы, качественных трансферах способных усилить команду!Узнаю до боли знакомый почерк.)))Слово за вами, мистер Луческу....

Oleksii сказав...

тут не в грошах справа, а мабуть в небажанні Суркіса ці гроші витрачать! зараз майже ніхто не оплачує трансфер одним траншем, так що це не проблема домовиться виплатити основну частину влітку.

ViAn сказав...

Я всім нагадаю, що цей інсайд відправляв Антона Боля в лагер першої команди на збір в ОАЕ. Відправляв тоді, коли Антону вже зробили операцію на хрестах в Німеччині. Це я про рівень інсайду)) Жоден молодий гравець зараз не тренується з першою командою з того списку. А Болю скорішого одужання.

ViAn сказав...

Від себе я просто нагадаю, що команда, яку зібрали у ФК Львів пару років тому, наробила стільки шуму. Увійшла в топ 6. А з кого цю команду зібрали? З гравців 4-5 ліг бразильського футболу, аматорів. Це те, що треба знати про рівень бразильців. Краще взяти гравця з середняка Серії А. Тут дійсно можна знайти за мінімальні гроші якісних гравців. Легко загадати, що Леандро Алмейда, Родольфо, Бетао, Корреа, Даніло Сільва, Маграо... Ми брали їх далеко не зірками. За цілком адекватні гроші. Навіть Рінкона ми взяли за 4 млн. На той момент хороші гроші. Зараз це 10-12 млн. Але як всі ці бразильці заграли. Всі вони показали, що є гравцями рівня ЛЧ. Навіть Маграо був надзвичайно яскравим.
Вся суть у тому, що рівень бразильского футболу на порядок вищий за наш. І навіть гравці з Серії Б у нас будуть виглядати дуже сильно в чемпіонаті. Якщо ж брати гравців основної обойми команд Серії А, то це однозначно підсилення. Там всі гравці дуже хорошо рівня. А топи - взагалі захмарно. У бразильців інша ментальність. Рівень їх підготовки дуже сильний. Потрібен правильний підхід. І можна взяти 22-х річного гравця за 1 млн і через рік він буде коштувати 20. Таких прикладів дуже багато саме по бразильцям.

Стас сказав...

ViAn,у меня только на Луча надежда!Надежда на то,что руководство ДК перед Лучём взяло на себя какие-то обязательства в плане трансферов...Если нет,то снова здравствуй мусорка родная!)))Ну,ой как не хочется тратиться на хороших игроков!Ой как не хочется.И потому вот такие вбросы и появляются!Хорошего игрока уговорить сложнее и значит нужно больше потратить сил и средств на это,не то что с мусорки!)))А потом удивляться, что они у нас почему-то никак не могут заиграть!И в тоге оказываются никому не нужны и их пытаются распихать по арендам для того, чтобы вернуть хотя бы часть потраченных на них денег!Как это привычно для нас!Но,всё равно это ничему не учит.(((

Vitos сказав...

Я например розумію и уверен на все 100% что трансфера который УСИЛИТ команду не будет!!!

ViAn сказав...

Якщо трансферів не буде, то команда не підсилиться. Буде і далі йти з тими гравцями, які є в наявності. Плюс Тимчик, Бєсєдін, Дуелунд і Сідклей. Розвиток буде в кращій зіграності, в дорослішані. Та особисто я вірю в краще.
Тим часом команда подорожчала майже на 15 млн. Найбільше, як і очікувалось, Циганков, який офіційно вже коштує 24 млн євро. Очікувано подорожчали Бущан, Забарний, Попов, Кенджьора, Миколенко, Шапаренко, Буяльський, Де Пена, Супряга і Родрігес. Вся обойма. Зрозуміло, що Нещерет, Сирота і Тимчик також зросли. Тоді як Русін, Дуелунд, Шепелєв, Шабанов, Клейтон і Бойко продовжили падіння.

Vitos сказав...

Трансфермаркт это грубо говоря сайт где любители ставят цену на свое усмотрение. А официальная цена на игрока это как? За сколько продадут/купят - это цена на момент сделки, все остальное относительно.

ViAn сказав...

Vitos, трансфермаркет - не якісь любітелі. Це профі. Вони є однією з найважливіших складових ринкову футболу.

Vitos сказав...

Кадири отцепили, надеются Якича взять.

ViAn сказав...

Кадірі відцепили ще в серпні місяці. Він на контракті. Але ніхто не говорить, що на нього розраховують. І це ніяк не пов'язано з приходм якогось іншого гравця.
А от те, що Ванат отримав шанс себе показати - цікавий момент. По суті це перший гравець з молодіжки, якого Луческу взяв в обойму. Бо Моргун, Сирота, Нещерет і Забарний вже з Михайліченко були в обоймі.

Стас сказав...

Якич вместо Кадири?Борюсь, шило на мыло!И пользы от этого...Впрочем,как всегда.У нас так делают.(((Ах,да,агент свою комиссию получит.

SWIFT сказав...

Якича ЦСКА вроде как хочет и уже вроде как предлагал 6 мульонов. На трансфермаркете цена 2 млн, а за сколько продадут - это уже стоимость)

Леший сказав...

Скучали?))) наверное, скажу очевидное- вероятность трансфера до 10%, и, если все сростется, то он будет только к Турции. Амплуа-нап, бразилец. Но 10%....

SWIFT сказав...

Как всегда наверное не успеют оформить, т.к. трансферное окно "внезапно" где-нибудь закроется)

Гриша сказав...

Молодой или опытный бразил?

Vitos сказав...

А какая разница, толкового то все равно не возьмут...

ViAn сказав...

Ми завжди за всіма скучаємо. Якщо вирогідність 10%, то це Алекс Тейшейра. Але я думаю, що є абсолютно інший кандидат в зону центрального півзахисника. Чому досі не підписали? Переговори продовжуються. І гравцю не потрібно робити те, що буде робити Динамо на першому зборі, закачувати фізуху. Гравець в тонусі, бо його чемпіонат зараз в активній фазі. А от на другому зборі буде тактика напрацьовуватись. Тому будуть робити все, щоб підписати до других зборів. Ясна справа, що це складна задача.

ViAn сказав...

Ми тут всі обговорювали пару місяців тому ситуацію, що Динамо шукає головного лікаря Команди. Шановний Леший розповідав, що приїджав західний фахівець і не підійшов. Але на днях всі побачили, сподіваюсь, що в команді з'явився новий лікар. Жучка Анатолій Вікторович. Я так розумію, що він зайняв вакантну посаду. Сподіваюсь, що є люди, які знають цього фахівця. Але факт є. Тому робота ведеться.

Леший сказав...

Теперь ещё ищут тренера - в помощники к Луческу, с ними общаются на сборах в ОАЭ. Насколько я понимаю, пока кандидатуры устраивающей Луча нет

ViAn сказав...

Леший, а що ви, як медичний працівник, можете розказати про Анатолія Жучку? Чи він не є відомим в медичній сфері? Гугл не знає таку людину. Точніше знає, але лише останні тижні.
Помічник для Луческу - важка історія. Але впевнений, що знайдуть фахівця потрібного рівня.

Стас сказав...

Да,если и будет хороший трансфер,то он произойдёт в конце января или в самом начале февраля...Луческу очень нужно чтобы новичёк был готов в плане тактики и был сколько-нибудь наигран с новыми партнёрами.Если никого в эти сроки не будет,то никакого хорошего трансфера можно не ждать!Я не исключаю, что летом мы увидим похожую картинку.

Леший сказав...

Никогда не слышал о нем.

Леший сказав...

Мои ощущения- трансферов не будет так как не останется времени на интеграцию новичка перед ЛЕ. Поверить, что ИМС сейчас потратится на Чукр, я не могу. Иностранцу, а точнее медику из Мюнхена, отказали из-за денег- это я знаю точно))) Будем верить в чудо и ждать что Луч повторит Лобановского, который собрал команду Шевы-Реброва,

ViAn сказав...

От в цьому вся суть, що людина абсолютно не на слуху. Але ж це не може бути рядовий лікар. Це ж спортивна медицина. І йому 48 років. Тобто ще доволі молодий, як для лікаря такого рівня. Не думаю, що гроші є чимось однозначним. Можуть бути і інші умови. Язикові бар'єри. Вимоги повністю свого штабу, тобто заміна всіх помічників, а там є Малюта, який всім фору дасть. Тому я не думаю, що гроші стали єдиною перепоною. Завжди є багато факторів.
Впевнений, що робота по трансферу чи трансферам йде. А вийде щось - побачимо. Але точно краще не взяти нікого, ніж брати аби кого. Хоча свіжа кров завжди потрібна. Як і всі українські футболісти Динамо вважають, що легіонери в Команді не такого рівня, якими повинні бути легіонери. Це слова Бойко свіжі. Тому і тренерський штаб це розуміє. А значить робота йде. Бо інакше не можуть існувати амбітні тренери.