середа, 27 січня 2021 р.

Марк Гінзбург. Навіщо йому Динамо?

 

В світі бувають різні дива. Іноді деякі події дивують. Так, це буває як приємне здивування, так і не дуже. Буває і так, що намагаєшся зрозуміти логіку, мотиваційні складові і наслідки. Особисто мене здивувала вчорашня подія в Динамо. Я назвав це найгучнішим трансфером в історії Команди. Чи так це? Ні, безумовно в Динамо приходив свого часу Віктор Колотов і це була надзвичайна детективна історія. Підписувало Динамо Ігоря Біланова і Леоніда Буряка. Можна згадати достатньо вдалих трансферів, в тому числі і підписання Андрія Ярмоленко з Десни в 2007 році за 250 тисяч євро. Я ж кажу про перспективи розвитку. Для розвитку потрібні інвестиції. Найгучнішим інвестором років 9 тому став банк Надра і його власник. Він тоді влив на трансфери Динамо більше 70 млн євро за одну трансферну компанію. Чи чекаєте ви на повторення такої ж компанії? Більшість скаже, що ні. Я теж не чекаю. Та от вчора нам сказали, що віце-президентом Динамо став Марк Гінзбург.


Так, ну що тут такого? Черговий віце-президент. Загальні відгуки такі, що родина Суркісів взяла собі в помічники нахлібника. Одним більше, одним менше. Все це так типово для нашої ментальності. Хто ж такий Марк Гінзбург? Можна абсолютно точно сказати, що він може дозволити собі купити весь бізнес родини Суркісів і Динамо. Це дорога покупка. Але це людина, яка за статками суттєво багатша за своїх працедавців. Чи все ж він прийшов в Динамо не за грошима? Людина, яка володіє чорним сапфіром на 733 карати, ринкова вартість якого більше 100 млн євро. У нас же такі порядки. Ми оцінюємо людину за його іграшками. У мільярдерів є такі слабкості. Збирати Родена, Пікассо, кольє Діани… Це все для естетики. Виставляти в музеях свої колекції. Зрозуміло, що це капітальні вкладення. Але ж вкладаються вільні від обертів гроші. Тому треба зрозуміти, що мова йде про людину, яка інвестує гроші у вироби мистецтва, у криптовалюти – не шлях заробляти, це шлях надійно вкласти вільний капітал.

Фахівці у сфері розслідувань могли б наглядно розповісти про Марка Гінзбурга. Твердо можна сказати те, що він нащадок родини Гінзбургів, відомих містобудівників. Лев Гінзбург побудував в Україні десятки надзвичайно красивих будівель. Частина з них, такі як Опера, Оперета, Художній музей, Політех, Караїмська Кенаса, і досі прикрашають Київ. Як і відомий Хмарочос Гінзбурга. Його вже давно немає, нажаль. Людина виїхала у 88-му в Штати і зробила там собі капітал. Публічною людиною Гінзбург став декілька років тому. До того часу він не афішував себе і свої статки. Та якщо говорити про чорну зірку Квінсленду, яка була придбана у 2007 році, то капітал достатньо міцний. Багато хто розповідає про блокчейн, це точно щось дуже розумне, про бізнес на криптовалютах. І що в Динамо Марк буде займатись випуском динамівської криптовалюти. Про бізнес в Україні добре відомо двома стартапами – Київ Смарт Сіті і Держава в Смартфоні, новою платіжною системою. ІТ бізнес і десятки стартапів в багатьох країнах Світу. Це звучить надзвичайно привабливо. Та все ж основний бізнес, я в цьому впевнений, це далеко не тільки інтелектуальна власність, кремнієва долина і біткоїни. Основний актив – нерухомість. Інвестиційний будівельний холдинг в Києві – тут у нас. А ще є така сама структура у Штатах, яка будує, інвестує, здає в оренду. Марк Гінзбург так само є забудовником, як і його двоюрідний дід. Цей бізнес завжди був і є стабільним. Ціни на нерухомість і землю періодично можуть падати. Але комерційна оренда – те, що стабільно приносить дохід. Як і те, що він працює активно на фондовому ринку. Бізнес диверсифікований. Це абсолютно нормальне явище.

Марк Гінзбург є давнім вболівальником Динамо. І тому його поява в структурі керівництва команди може говорити лише про те, що він готовий у важкі часи підставити своє плече, допомогти. Його прихід – інвестиції в розвиток Динамо. Сподіваюсь, що в тому числі і в придбання нових гравців. Впевнений, що є сподівання на те, що він може стати новим власником Динамо. Цілком можливо, що так. Це людина із сучасним баченням будівництва бізнес процесів. Можливо він візьме на себе фінансування і розвиток Динамо як бізнес проекту. Тільки час дасть відповідь на ці запитання. Просто так мільярдери не заходять в такі проекти. Не може такого бути, щоб віце-президент, найманий працівник, був набагато багатшим за свого шефа. Я в казки давно не вірю.

Дякую за увагу!

24 коментарі:

Parker сказав...

Привіт усім!
Трохи пошукав інформацію про Марка Гінзбурга, думка склалася неоднозначна. Персонаж схожий на нашого президента клубу - говорить багато й красиво, а при ретельному вивченні все не так оптимістично.
Маю близьких друзів, які, в свою чергу, працюють безпосередньо з блокчейном та кріптовалютами, інвесторами з Сінгапуру. Так от, далеко не факт, що ще якійсь криптовалюті вдасться повторити успіх біткоїнів. Ажіотаж щодо цього напрямку бізнесу стрімко падає, перевагу в розрахунках надають традиційним платіжним засобам, розвиток йде у напрямку пришвидшення та спрощення самих операцій. Як би не трапилось так, що нашому ІМС навішали локшини на вуха про сучасні технології, в яких він, судячи з усього, не дуже розбирається. Приводом до сумнівів слугує новина про власну динамівську кріптовалюту.

З повагою, Parker.

ViAn сказав...

Parker, я теж вивчив цю тему. Він не продає криптовалюту і не випускає її. Він вкладає певну частину свого капіталу в неї. Це як банківський вклад у золото. Таке собі збереження грошей в надії на те, що ціна зросте. На його словах він купив більшу частину своїх біткоїнів за ціною 65 доларів за 1 біткоїн. А зараз вони оцінюються в майже 1 млн грн за біткоїн. Тобто він свого часу зробив правильне збереження частини вільного капіталу.
Але сам його бізнес - не криптовалюта. ІТ і будівництво нерухомості - два його стовпа. І будує він як в Києві, так і в Штатах. В Штатах будує більше, ніж в Києві.

ViAn сказав...

Додивився сьогодні в'ю ІМСа. В ньому він торкнувся теми Даніло Сільви, що бразилець хотів повернутись в Динамо. ІМС йому запропонував працювати на бразильському ринку і підшукувати Динамо кандидатів на трансфери. Даніло Сільва летит в Київ. Може просто погуляти, безумовно.

ViAn сказав...

https://project.liga.net/projects/mark_ginzburg/ дуже цікава стаття.

Parker сказав...

Вітаю, ViAne!
От тут теж дуже цікаво, і про інтерв'ю Черняку теж згадують:

https://wikicompromat.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%BA_%D0%93%D0%B8%D0%BD%D0%B7%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3

З повагою, Parker.

Стас сказав...

Источник: на тренировочный сбор в Турцию с «Динамо» поедет Викентий Волошин.
Луч шерстит всё что может вырасти.

ViAn сказав...

Стас, на збори в Туреччину летять всі гравці першої команди, дубля і юнацької команди. Вибір величезний)).

Стас сказав...

Главный тренер «Динамо» Мирча Луческу рассказал, можно ли добиться успеха, когда твоя команда состоится только из воспитанников клубной академии.


- Нельзя построить команду только из игроков из своей академии, когда соперники ищут усиление по всему миру. В своем возрасте парни могут быть сильны, но когда они вливаются в первую команду, то разница становится очевидной. В таких условиях не получится сразу же добиться результата. Но, как опытный тренер, я принял те условия, что есть. И работаю с теми футболистами, которые имеются в моем распоряжении. Просто добиться результата, если ты можешь купить кого угодно.


В «Галатасарае» я выиграл с молодежью и арендованными футболистами. Тогда перед сезоном ушли 12 человек. То же самое было в «Бешикташе». И в «Зените»: мы лишь на один балл отстали от зоны Лиги чемпионов, потеряв много очков из-за судей. Но тем не менее мы собрали неплохую команду, которая показывала красивый футбол. После моего ухода «Зенит» купил много дорогих игроков, выиграл чемпионат, но при мне такого не было.
Я не знаю считать ли сие намёком от Мирчи?! Мне просто уже смешно,ей Богу!)))

ViAn сказав...

Стас, так ми це всі і так знаємо. Як по мені, то ситуація все більше наближає нас до того, що до Брюгге навіть частина тих хто є в наявності готова не буде. І головна причина - травматичність. Вже вилетів Вербіч, Белуце і Клейтон. Але ж ще 10 днів зборів. Хтось знову вилетить. Якщо це знову будуть 2-3 гравця, то по суті ми можемо навіть на стартовий склад бойовий не набрати людей. Трансфери.... З кожною хвилиною віра в трансфери зникає.

Стас сказав...

Прочитал маленький кусочек вью ИМС Гордону....Он говорит что Мирче предлагаются игроки,а он говорит о том что верит в свою молодёжь и ждёт прогресса в их игре.Если перевести на понятный и прямой язык,то выглядит это примерно так,мы предлагаем главному тренеру игроков(обычный наш мусор),а он отказывается от них потому как не видит как они смогут усилить игру ДК!Он хочет тех,кто способен усилить и отладить игру команды, в которой он по контракту является на сегодня главным тренером!А стало быть несёт прямую ответственность за результат.Господи,как же это всё предсказуемо и читаемо....Добьётся ли команда такая больших результатов?Нет.

Стас сказав...

Киевское "Динамо" претендует на габонского нападающего турецкого клуба "Хатайспор" Аарона Бупендзу, утверждает aksam.com.tr.


Сообщается, что "бело-синие" даже сделали запрос.


Руководство "Хатайспора" требует за своего 24-летнего игрока 10 млн евро и одного футболиста.


Также на Бупендзу претендуют "Галатасарай" и "Истанбул Башакшехир".


Как отметил представитель "Хатайспора", сейчас идут переговоры по поводу перехода Аарона в другой клуб.
Что-то не особо в это вериться...Да и так ли он нужен?

Вадим сказав...

Спільнота до якого часу подаємо заявку на Лігу Європи? Може керівництво киян змилосердиться над вболівальниками та купить якісного опорника й нападника. Дивлячись на ігри на зборах це якесь "болото" і " унилоє зрелище".З повагою Вадим

ViAn сказав...

Ви же знаєте, що Луческу не дасть можливість привезти в команду слабких гравців. Логіка дійсно зрозуміла. Краще нікого, ніж посередні гравці.

Кто-то сказав...

По сборам одно из лучших о себе мнений на ГТ из нападающих оставляет на данный момент Ванат. Достаточно велика вероятность того, что именно на него может быть сделана ставка в новом сезоне. Так же очень хорошие отзывы о Волошиных. ГТ видит в них явную перспективу.

Стас сказав...

По информации бразильский СМИ, нападающий "Флуминенсе" Маркос Паулу подписал предварительный контракт с "Атлетико". "Динамо" якобы было готово заплатить за футболиста 5 млн евро и предлагало ему более высокую зарплату, чем в Мадриде, но игрок выбрал вариант с Испанией.
Ну,вот в это я поверить готов.Это очень похоже на трансферные хотелки Луческу.

ViAn сказав...

Кто-то, як ви думаєте підсилення під ЛЄ ще планується?
Стосовно того, що побачив я, так найкращі враження залишає саме Назарій Волошин. Але це не дивно.
Стосовно Ваната, то він точно виглядає цікавіше за Бєсєдіна і Русіна. Супряга все ж дуже якісно виглядає в командній роботі. Тому саме він буде і далі головним форвардом. А от Ванат цілком можливо, що буде під ним.

ViAn сказав...

Стас, про Маркоса Пауло вже були повідомлення. Але якщо не склалось - вибір гравця. Не думаю, що в Атлетико він буде грати. Конкуренти у нього там дуже сильні.

Стас сказав...

ViAn ,по крайней мере это уже не похоже на путешествия по мусоркам!Наши обычные путешествия!Да,не вышло.Но это покупка имела бы смысл.И скорее всего мы получили бы реальное усиление...

ViAn сказав...

Стас, поки все виглядає так, що Динамо прощупує і намагається придбати хороших гравців але шукає таких, щою контракт закінчувався через півроку-рік. Дійсно тут можна купити набагато дешевше. Просто всі інші клуби також так само шукають гравців. Тому цей жа Маркос Пауло коштував би 25-30, якби у нього був контракт ще на 1,5 - 2 роки. За 5 його дійсно можна було взяти зараз. Але прийшли з Атлетико і взяли його безкоштовно з літа 2021. І це вибір гравця. Він міг перейти в Динамо і отримувати тут більшу зп, а його клуб отримав би компенсацію. Та от він обрав скромніші умови, але більший клуб.

Зараз трансферне вікно вже закрилось у більшості країн. У нас же вікно відкрите до 02.03.21. Тому ми ще 4 тижня можемо пожити надіями.

Стас сказав...

ViAn,я как раз о том же.4 недели у нас есть для того чтобы подписать игрока....Что способен нас усилить прямо сейчас и не за космические деньги!но,это если есть желание подписать такого игрока,а не...Ну,ты понял?!)))Есть ли у меня стопроцентнтая уверенность в этом желании?Ответ:нет.ИМС не убедил.Своим многолетним враньём не убедил.Буду рад ошибиться!)))

ViAn сказав...

Стас, хочеться вірити в те, що таке бажання є у Луческу. Впевнений, що у нього воно є. І далеко не одного. Та по суті час втрачено. Можна підписати гравця, але награти його на ЛЄ... час втрачено майже. До матчу залишилось 15 днів.

Стас сказав...

ViAn ,если совсем прямо и ез экивоков,то да,Луческу хочет подписать силного(ых) игрока(ков),но реально ИМС перед ним ставит вилку в виде выбора:или те что есть сейчас в наличии,или наша обычная практика покупки с мусорки!Но ответственность за эти самые мусорные покупки ИМС попытается переложить на Луча,уж будь в этом уверен!Человек не хочет инвестировать в свой собственный клуб!Говорю так как оно есть,с моей точки зрения понятно...Причём уже давно не хочет.Видимо,человека всё устраивает.

ViAn сказав...

Стас, ну стосовно інвестицій - я з тобою не погоджуюсь. В 2020 під Луческу був повністю переобладнаний спорт зал на базі. І закуплено багато медичного обладнання сучасного. Це ж далеко не 5 копійок коштує все.

Про це ніхто не говорить. Поїхав Лонго, але ніхто не говорить про те, що аналітичний штаб нещодавно поповний молодий і талановитий фахівець, якого переманили з Wyscout. Не рядовий співробітник, а один з керівників.

Інвестувати в гравців ІМС зараз вкрай важко сприймає. Не дивно, що він розповів про Ленса. Що Джермейн прийшов в Динамо на хороший контракт, непогано тут заграв, але налаштований він був піти. Бо прийшов без амбіцій, без серця. Пішов в Туреччину де по суті хоча і мав навіть більший контракт, але у збірну Нідерландів, куди його з Динамо регулярно викликали, припинив викликатись. Бо Динамо - куди більший бренд в Європі. Тому ІМС хоче гравця, який піде в Динамо не просто заробити і втекти. Він шукає таких як Вукоєвич, Даніло Сільва... Таких людей, які прийдуть і стануть частиною історії Динамо. От Вуко у тренерському штабі, а Даніло Сільва приїжджає і хоче допомагати Динамо. Це стосується і багатьох інших легіонерів, таких як Нінкович, Каддурі, Бетао... Важко знайти таких гравців із відповідними людськими якостями і хорошим рівнем майстерності.

Стас сказав...

ViAn ,а особенно когда нету желания тратиться на хороших игроков...После этого можно оправдывать сие разной чушью!Можно потом рассказать и о том что ты кого-то хотел, а не вышло...Кто же сие может проверить и по сему можно гнать чушь помноженную на куб!Я не верю ни на ёту ИМС.В отношении его обещаний, увидеть значит поверить и ничего более.