вівторок, 5 січня 2021 р.

Ліель Абада. Чи варто Динамо ризикувати?

 

Трансфери люблять тишу. Це всім добре відомо. Ви ж помітили, що з боку Динамо немає абсолютно жодних чуток, жодних спекуляцій. Ми не чуємо від тренера чи президента імена. Нам не влаштовують перфоменсів. Все те, що відбувається зараз із можливим переходом в Динамо Ліеля Абада – схоже на істерію людини, яка 5 років не була на побаченні. І тут отримала запрошення на побачення. Невідомо чи вийде щось з цього побачення. Може воно так і залишиться єдиним. Цілком можливо що партнер по побаченню абсолютно не хоче афішувати такі факти. Та ми бачимо істерію. Від шаленого щастя, що да, да, да побачення… ура!!! А потім розписується з ким, в якому ресторані і які трюфеля, під яким соусом і з якими рябчиками подадуть. І тут бац з’ясовується, що побачення таке, що можливо соус буде не тартюф, а бешамель. І що для відвідин ресторану треба навчитись мити руки, бо з немитими не пускають. Та ще й запізнюватись не можна. Як так? Щоб баришня і немала можливості запізнитись? Всі ці нові обставини так засмутили баришню, що вона же і не знає чи треба їй це побачення? Та й ініціатор побачення тепер також має сумніви чи брати собі таку скандальну баришню, яка ніяк не визначиться…


Але всі ті, хто бачив вчорашній матч чемпіонату Ізраїлю, благо в наш час це не проблема, навіть з моїм знанням івриту, почули, що Абада прощається з командою, переходить в Динамо Київ. Сам матч став можливістю побачити потенційного новачка Динамо не тільки в режимі ютуб нарізочки.

Я також вивчив декілька попередніх матчів Ліеля, для розширення власних знань про цей чемпіонат. Та й подивився на самого гравця. Дійсно є багато песимізму, негативу навколо хлопця. Нікому не відомий і одразу за 5 млн євро. Тут можна сказати і про інше. Вся гра Маккабі будується виключно через Ліеля Абада. 3 місце для команди, яка в минулому сезоні грала в місцевій першій лізі, це все виключно завдяки наявності в ротації людини, яка вміє робити різницю. Так, це слабкий чемпіонат. І сам ізраїльтянин дуже молодий, по суті проводить свій перший сезон в дорослому футболі. Багато індивідуальних помилок. Це все ще дуже сирий матеріал. Однак талант важко не помітити. Як і легко зрозуміти те, що без Абада його команда почне поступове падіння в чемпіонаті.

Давайте пройдемось по плюсам Ліеля Абада. Як я вже написав – вміння робити різницю. Хоча він грає правого вінгера, але при позиційних атаках часто стає другим форвардом, який шукає вільні зони в штрафному майданчику суперника. Тому цілком можливо те, що у хлопця є потенціал скласти конкуренцію Буяльському. Він хорошо читає гру. Має швидкі ноги. І вибуховий стиль. Так собі повільно біжить, а потім бац і вибухнув. Можна сказати, що це раціональне використання своїх ресурсів. Має якісно поставлений удар з обох ніг з середньої відстані, нестандартне мислення. І індивідуалізм помірний. Тільки в тих моментах де варто взяти відповідальність і ініціативу на себе Ліель стає індивідуалістом. Це природня оцінка моменту. В інших ситуаціях м’яч не перетримує, якісно граючи з партнерами. У вчорашній грі він знайшов 5 гольових моментів. Частину він створив сам, частину створили йому партнери. Цілком можливо те, що гравець відчував, що це можливо остання гра за рідну команду, що присутні покупці, це відобразилось на його діях в завершальній стадії.

Що можна було побачити у вчорашньому матчі з негативних моментів? Абада грає достатньо високо, бо орієнтований на швидкісний відрив. По суті саме на це орієнтована вся гра його команди. Та така висока позиція призводить до того, що він втрачає свій фланг і дуже часто правий захисник залишається один проти двох суперників, який розігрує чисельну перевагу. Відповідно гра в обороні – далеко не краща риса ізраїльтянина. У всіх компонентах позиційної оборони, роботи на захист, відпрацюванню по всьому флангу – ті компоненти, над якими ще працювати і працювати. Цілком можливо, що саме фізична слабкість призводить до того, що Абада звільняється від оборонної роботи. Силову боротьбу він програє. І саме рішення, коли він обіграє в силовій боротьбі призводять до помилок. Здивувало мене і те, що він абсолютно не приймає участі при розіграшах стандартних положень як виконавець. Він не подає кутові, не пробиває штрафні.

Про що це говорить? Гравець з вузькою спеціалізацією. Я б порівняв його із Шакірі. Маленький, вибуховий, технічний, агресивний у завершальній стадії, з вмінням знайти простір в оборонних порядках. 5 створених 100% можливостей за матч – багато. Нульова реалізація – погано. 19 років – перспектива. У такому віці можна додавати у всіх компонентах гри. Вочевидь, що Ліель Абада – талановитий молодий гравець. Як і легко побачити інше, що з ним треба ще багато працювати, щоб довести до основної обойми Динамо. Впевнений, що Луческу це розуміє. Як і вся селекційна служба Динамо. Але іскра Божа в гравці є. Це дуже важливо. Наразі це гравець для дублюючого складу. Треба бути реалістом. Той же Цитаішвілі, на мою суб’єктивну думку, цікавіший. Тому якщо Абада не підпишуть – я не засмучусь. А поки навколо цього трансферу забагато галасу.

Дякую за увагу!

41 коментар:

ViAn сказав...

Стас, по Кадірі - все ми побачимо. Не думаю, що там можна так легко оренду розірвати. Та й він же гравець стабльно основи, улюбленець місцевих вболівальників. Поки це інсайди, які треба перевіряти.
А по Лонго дійсно дивно. Це ж специфіка його роботи. Цілком можливо, що дійсно знайшли іншого помічника в штаб.

Стас сказав...

Я вот тоже думаю,столько шума вокруг какого-то сырого израильтянина!Неужели нельзя игрока купить посильнее? И вообще,если подпишут тех игроков что про них ходят слухи...Усиление ли это ДК?Нет.Это продолжение той трансферной политики что была ещё до Луча,и которая не привела клуб ДК ни к чему хорошему.

ViAn сказав...

Стас, ізраїльтянин - не підсилення прям на сьогодні. Але через рік він може стати достатньо хорошою бойовою одиницею. Тому це інвестиція. По суті якщо брати на позицію вінгера готового гравця, то треба або продавати Де Пену, Вербіча чи Родрігеса, чи брати ось такого на перспективу. Ця позиція не є критичною для Динамо. Хоча і є улюбленою, стратегічно важливою для Луческу.

Vitos сказав...

После Рождественско-новогодних праздников команда вернётся к работе. Подготовлен подарок персонально для главного тренера - на первый сбор отправится НОЛЬ новичков, вопреки декабрьским договорённостям. А по опорнику скажут - так вот же он, новоприбывший из Тулы.
На следующей неделе в Киев возвращается Игорь Суркис, который привык вести переговоры лично. А пока за чемпионство будем бороться с теми, кто есть. Наши прогнозы - один новобранец на втором сборе.
Динамо Киев inside

Вот тут инсайдерам верю. Это наш стиль...

Стас сказав...

Vitos ,твои слова безусловно имеют логику!Но...Как же смешно будут выглядеть слова Вуко о двух-трёх потенциальных сильных новичках!)))Если всё так и будет,то я даже и смеяться не буду!Впору плакать? Тоже нет.Просто кое кто как врал,так и врать продолжает не только простым болельщикам клуба,но и тренеру,которого он сам взял на работу! Можно ли верить после всего этого сему человеку?Пускай каждый ответ найдёт для себя сам!И потом вопросы почему мы не хотим брать тренеров иностранных...Они отпадут сами собой!Потому что наш принцип либо затариваемся с мусорки либо никак!Какого тренера это устроит?

ViAn сказав...

Я вже колись розповідав, що переговори в Динамо веде не ІМС. Є дуже сильний переговорщик із знанням багатьох мов. Він багато років в штаті і не є публічною особою. Хоча його можна побачити на багатьох відео і фото коли підписують гравців.

Стас сказав...

Полузащитник Мохаммед Кадири покинул тульский «Арсенал», за который он выступал на правах аренды, и вернется в киевское «Динамо». Об этом информирует официальный сайт российского клуба.
Как купить то,что стоит недорого,но потом не знать куда его девать ибо оно никому вовсе не нужно!

Parker сказав...

Привіт усім!
Момо Кадірі та Фран Соль - трансферні перемоги Олександра Хацкевича. Якість тренера безпосередньо впливає на якість його трансферів.

З повагою, Parker.

Vitos сказав...

На счет Лонго, это плохо, кроме Луча единственный толковый тренер. Карас больше переводчик, а Вуко и Гусев пока ещё только учатся. И не верю что кого то пригласят. Тут согласен с Франковым.

ViAn сказав...

Безумовно тиша, яка зараз має місце, нагадує минуле трансферне міжсезоння. Така ж ситуація, коли очікуєш "диво", а воно не відбувається. Хоча тут дійсно перший рансфер наче вже був на мазі, але поки змазався. Все це говорить або про імпотенцію Динамо, яке не може підписати навіть такого гравця з Ізраілю, або про абсолютне небажання Луческу купувати гравців такого рівня. Я більше схиляюсь до другого варіанту.

Стас сказав...

Яростные путешествия по мусоркам продолжаются!))) На Луча только надежда,больше не на кого надеяться!(((

Vitos сказав...

А что надежда... Для дальнейшего прогресса этой молодежи и команды в целом нужны действительно сильные легионеры в каждую линию. Но денег нет...
Возможно и возьмут кого летом, когда прийдут деньги за ЛЧ.

Leonidas B сказав...

Согласен с ViAnом, только не импотенция, а имитация, так как что-то сказали, но у пацанов слова без дела не расходятся, так сделали вид что по трансферам идёт работа, ну там не выгорело, бывает. ИМС вполне может провернуть удачный трансфер,во времена Блохина вопросы же решались, но цена вопроса сегодня и тогда большая разница, то что нужно Луче это сегодня 15-20 не меньше, учитывая наш рейтинг и реалии, играли бы в пятёрке ведущих, то тот же вариант был в полтора раза дешевле, Луч это понимает, ему нужны игроки уровня Цыганкова,не ниже, может конечно и повезёт кого-то выхватить нужного у которого качество и цена подойдёт, но пока без этого. Хотя бы удалось взять опорника толкового вместо Сидора, это самое болезненнон место, откуда больше всего неприятностей. Удастся удачно выступить в ЛЕ, то соответственно аырастет и статус клуба.

ViAn сказав...

У всій цій історії ми можемо побачити те, що не дає трансферу відбутись. Представники ізраїльтянина перевели все в публічний простір. Клуби домовлились про суму трансферу. Абада аж піщав від тієї суми зп, яку йому запропонували. Треба бути реалістами. Хлопець дійсно талановитий. Але він сирий, його треба доводити в усіх компонентах до прийнятного рівня. Всі ці слова про Рому чи Трабзонспор. Ізраїльянин не поїде грати в Туреччину. Рома? Ну, да. Рома чи будь-який гранд може його купити. Але точно не за 5 млн. Вони дадуть максимум 2-2,5. А зп 400 тисяч чистими, як йому запропонували в Києві, це ж зп дуже хороших гравців в Італії. Точно не 19-ти річних гравців, яким ще треба рік-два на те, щоб дорости до основної обойми. Рома - оренда в команди серії Б. І зп максимум 200 тисяч брудними. Хто може його підписати ще? Клуби з Нідерландів, Бельгії, нашої сусєдії. Знову таки всі навчились рахувати гроші. Більше грошей йому не дадуть ніде. І поки команда рівня Динамо підписувати не буде. Ця поведінка, коли вони кричали про всі умови публічно - неприпустимо. Таке розказувати публічно забороняють всі адекватні клуби. Це приватна інформація. Тому довгий язик призвів до того, що ніхто змінювати умови не буде. Динамо дійсно може вийти з переговорів саме через поведінку так гравця, його батька і президента клубу.
Абада - не зірка. Динамо - велика команда. Він би мовачав і перейшов. Не пам'ятаю, щоб Соломон так себе поводив. Динамо веде себе асболютно правильно. Бо ізраільтянин, якщо таки перейде, буде набирати практику в дублюючому складі, а не в першій команді. Він ще дуже сирий.
Тому сильні трансфери - інші люди. Абада - правий вінгер, це позиція Циганкова і Родрігеса. Абсолютно не критична. Трансфер на перспективу. Тому я тут спокійно все сприймаю.
Мене хвилює те, що немає чуток по гравцям в центра поля. Тут або дійсно йдуть складні переговори і агенти гравця ведуть себе професійно. Або переговори провалились. Думаю, що перший варіант. Хороший гравець, важкі переговори і професійна робота агентів, які не виносять сміття на публіку.

Стас сказав...

ViAn, Мене хвилює те, що немає чуток по гравцям в центра поля. Тут або дійсно йдуть складні переговори і агенти гравця ведуть себе професійно. Або переговори провалились. Думаю, що перший варіант. Хороший гравець, важкі переговори і професійна робота агентів, які не виносять сміття на публіку.
А может никто никаких переговоров и не ведёт?! Просто как здесь написали идёт процесс имитации бурной деятельности на трансферном рынке.Не хочется платить хорошие деньги за хороших игроков.Вот не хочется и всё!Легче так лапшу вешать родным болелам...Но,болелы это так,а вот что делать если ты пообещал хороших игроков своему тренеру?
Я поэтому и написал про то,что не нужно спешить со словами Вуко о хороших трансферах.Некоторым людям врать уже давно не привыкать.)))

Vitos сказав...

Так уже ясно что не будет никакого усиления. Может возьмут кого одного как всегда после сборов, очередного Белуце... Трансфер может и будет, усиления нет!

ViAn сказав...

Цікавий іранець з громадянством Швеції. Вже готовий гравець. Дуже приємне враження складає. Динамічний, швидкісний, з дриблінгом, нестандартним мисленням. І вочевидь, що з хорошою перспективою. Куди цікавіший за Абада і точно в основну обойму.

Стас сказав...

ViAn ,уж как-то подозрительно дёшев он.Но,посмотрим.Это пока что больше вилами по воде.Хотелось бы игрока посильнее.И опять же позиция правого вингера...Она у нас не так просит усиления на данный момент.Меня больше интересует собака...

Oleksii сказав...

Розумію підозри про вартість, теж помітив, але сподобалась цитата одного читача, який написав, що Зальцбург кожен рік безкоштовно підписує гравців і робить з них зірок. Розумію, що це не наш випадок, але колись і Єрьому знайшли з дублю серії А

Стас сказав...

Oleksii ,Ерёменко для нас совсем не бесплатным был.Толи 4, толи 5 лямов за него вроде отдали.По тем временам непллохие деньги.

Кто-то сказав...

Не понимаю этих комментаторов разных, которые пишут чушь. Тот человек на мании очевидно не понимает о чем пишет. Комментарий, ради комментария.

Зальцбург берет бесплатно (и то не факт) только 16/17 летних ноунеймов к себе в школу. Но тут и мы так же делаем.

В 19 году они купили 3 19 леток по 2,5 млн за каждого.

В 20 двоих 20 леток за которых суммарно отдали 10 млн. И одного нигерийца 18 лет за 1 млн.

Где тут запах «бесплатного»???

Кто-то сказав...

П.С. Пока не спрашивайте меня ни о чем. Ничего пока не скажу.
Всех с праздниками.

Кто-то сказав...

Но для Стаса: собаки не будет, не ищут, не нужна. Луческу.

Стас сказав...

Кто-то ,очень жаль...Если так,тогда думаю ищется что-то среднее между №8 и №6.Если всё время говорят о вингере,то значит у Луча эта позиция на прицеле.А про собаку действительно плохо.На Сидора значит Луческу по серьёзному рассчитывает...

Кто-то сказав...

Концепция построения и ведения игры у ГТ таковы, что ему не нужна собака, ни Сидонский, ни кто-то доюругой. Нужен тот, кто смотрит на игру как на книгу....

Стас сказав...

Кто-то ,если я правильно тебя понял,то нужен игрок типа шахтёровского Ферны.Если так,то такой фрукт не будет дёшево стоить.

SWIFT сказав...

Скорее как Матузалем,Пирло. Не думаю, что как Ферна. Чистая собака - очень расточительно в современном футболе. Скорее ищут напарника для Шапаренко в центр, который будет дополнять и дублировать его функции по необходимости.Имхо.

ViAn сказав...

І так зрозуміло, що побудова з Сидорчуком чи з Степаненко - вчорашній день. Навіть позавчорашній. Матузалем - да. Нам потрібен свій Матузалем. Але це дуже штучний товар, надзвичайно штучний і тому дорогий. Як і те, що потрібен напарник для Шапаренко і відтягнутий напарник, гостроатакучий, швидкісний, високотехнічний. І швед може таким бути. Мені він дуже сподобався. Ніякий він не вінгер, він атакуючий півзахисник. Хоча знову таки все залежить від бюджету. За нового Матузалема можна і 20 віддати. Це стратегічено важливий гравець. А от конкурент для Буяльського в очах Луческу - питання. Цілком можливо, що краще підписати одного але за 20-25 млн і умовного шведа за 2-3, молодого, з перспективами. А от стратегічно важливого гравця за дуже хороші гроші, щоб він став лідером в центрі поля, а за ним буде прогресувати і Шапаренко.

ViAn сказав...

Зальцбург - школа. Як і вся система Ред Булл. Вони купують в 12-13 років з усього світу. А потім дійсно беруть в 18-20 за нормальні гроші. Система Ред Булл - не про нас. Це ж система на всіх континетнах майже є. І Штати, і Бразилія, і Азія, і Європа.

Стас сказав...

Вроде с израильтянином затихло,но...Они ж его продать хотели,так кто ж так продаёт?Какой в этом всём в итоге смысл?
Про игрока в центр поля...Я всё же жду.Надеюсь что у Луча такой игрок есть на радаре.Вопрос,а захочет ли тратиться на него ИМС?А то,что этот один игрок будет немало деньжищ стоить это к гадалке не ходи.

ViAn сказав...

Стас, я впевнений, що такий гравець є. І що є декілька кандидатур. Зрозуміло, що є варіант №1, №2 і №3. Впевнений, що переговори тривають.

Стас сказав...

Я вот думаю,а может и не было никакого израильтянина у нас на радаре? Тогда всё сходится.

ViAn сказав...

Впевнений, що ми скоро все дізнаємось. Тут вся історія з тим, що у нас є Гіо, який набагато талановитіше за Абаду. Для цього не треба бути Кашпіровським)). Але шляхи селекції іноді непередбачливі. Тому це дійсно могла бути спланована гра агентів і клубу на підвищення вартості, заціквалення інших команд.

Стас сказав...

ViAn ,никто никакой правды нам не скажет.Как и не говорил никогда.Последнее свежее подтверждение тому наша якобы продажа Кадири.На самом деле футболиста просто отдали в аренду.По этому....Не нужно очаровываться чтобы потом разочарованным не быть!В покупке хорошего игрока в центр поля я не уверен!Он стоит дорого поэтому...Вполне могут снова соврать!Увидеть-значит поверить.

Vitos сказав...

Так усилились уже. Всё как тренер просил 3 игрока, в каждую из линий. Даже ещё хотели кого то купить, так старались, но не срослось, время сейчас такое...

ViAn сказав...

Стас, Кадірі офіційно віддали в оренду, як і Соля. Це була офіційна інформація. Ніде не було офіційної інформації що до його продажу. Зараз продати не так і легко. Всі рахують гроші, всі втратили величезну частину бюджету у зв'язку із відсутністю глядачів на трибунах.
Кадірі ми легко влаштуємо в Олімпік чи Зорю. Впевнений, що попит на нього буде. Як не як він відіграв всі матчі в рпл, забив 2 красивих голи. Це ж нормальна ліга. Тому його працевлаштування - не проблема. Гравець він достатньо хорошого рівня. Так, це не рівень ЛЧ, а от на ЛЄ для умовного Ференцвароша - те, що треба.

Vitos сказав...

Вот думал что Алекса попробуют подписать, тем более он СА по-моему, но по ЗП с саудами нам не тягаться.
Интересно что их тренерует Луч жуниор.

Стас сказав...

Vitos ,Тейшейра не наш фрукт.С его зарплатой...

ViAn сказав...

Ну, да)) Мега схема. СА команда підписує Тейшейру і здає його нам в оренду, для ігрової практики)) Ще й платить зп)) Ага)) Не бачу в цьому жодного сенсу. Тейшейра дійсно колись був видатним гравцем. Але в Китаї інший рівень. Він давно не відповідає високому рівню європейського футболу. В Китаї він грав центрфорварда хоча ми ж знаємо, що це не його позиція. Грав непогано. Чи хоче він пахати із навантаженнями Мірчі? Не думаю. Для нього зараз важливо мати зп 10 млн і підйомні за те, що його можна вільним агентом забрати. ІМС іноді може здивувати. Тому все може бути. Та я не думаю, що один Тейшейра - рецепт щастя. Йому теж потрібні партнери технічні. Хоча якщо його дійсно підпишуть, то це буде подія для Динамо і нашого футболу.

ViAn сказав...

Єдине що можна сказати - Луческу палює на велику рибу. Впевнений, що в списку не тільки Тейшейра. Хочу завтра запропонувати власний список на підсилення в центр поля. Жирний список з одним бразильцем і не тільки з ним.

Vitos сказав...

Велика риба затребует велику зарплату, а это не к нам. Условный Якич - это нынешний потолок трансферной суммы и соответственно ЗП для нынешнего ДК.
Но мечтать конечно никто не запрещает)