понеділок, 25 січня 2021 р.

Трансферні пошуки. Безнадійні сподівання.

 

Сьогодні Динамо повертається додому. Якщо послухати коментарі помічників Луческу, то іде картина суцільної ідилії. Все йде за планом, Команда готується. Та от відбуваються якісь процеси, які важко приховати. Які? От Денис Гармаш кудись зник після першої гри. Серед травмованих він не значиться. І тренується він з усіма в загальній групі на зборах. З іншого боку другий матч поспіль головний актив цієї команди, я про Віталія Миколенка, продовжує награватись на позиції опорного півзахисника. Експерименти? Я думаю, що тренерський штаб прекрасно розуміє, що в центральній зоні не вистачає гравця, який може зробити потрібний об’єм роботи і відповідати вимогам тренерського штабу. Це прямий натяк керівництву, що в центрі поля є величезна проблема? І що єдиний варіант – використати тут Миколенка. Логічно. Він дійсно за характеристиками спроможний це зробити. І якщо його активно награвати, то у відповідальних матчах ми отримаємо гравця, який зможе закрити критично важливу позицію. Але якою ціною? Це все відповідь на відсутність підсилення. Цілком можливо, що такими методами можна вирішити локальні задачі. Та для гри на довгу – шлях в нікуди. Без підсилення ми не зможемо розраховувати на результати, на розвиток Команди, на золоті нагороди. Тому я вчергове напишу свій коротенький список гравців, які можливо і можна підписати зараз.

Якуб Янкто

25-ти річний півзахисник Сампдорії і збірної Чехії. Якісний гравець, який точно підсилив би Динамо. Це гравець, який вміє і любить вести боротьбу в центрі поля. Чеська школа – жорсткі бійці, які не поступаються на жодному клаптику поля. Це хороший об’єм роботи, фізична витривалість і робота на високий пресинг. Якуб робить хорошу швидкісну і динамічну роботу з м’ячом. Він вміє просувати м’яч вперед за рахунок швидкісних ривків. Достатньо добротна ліва нога. Поставлений удар. Хороше бачення поля і непоганий перший пас. Є чіткий сигнал, що Сампа розглядає варіанти з його продажом.

Ігор Коронадо

28-ми річний бразилець, який привертає увагу своїми виступами в Азії за ту команду, яка приймала у себе Динамо в ОАЕ. Я говорю про СК Шарджа, чемпіона ОАЕ. Коронадо – лідер команди, капітан, її головний рухомий механізм. Прекрасний атакуючий півзахисник. Справжня бразильська техніка. Футбольний інтелект. Гравець, за яким спостерігати – суцільне задоволення. Луческу завжди любив таких гравців в своїх командах. Бо їх дії неможливо передбачити. Вони контролюють хід гри, змінюють її напрямки і роблять різницю. В біографії Ігора є і гра в італійській серії Б, де він достатньо якісно себе показав. Але в його кар’єрі європейській так і не було команди, яка б ставила перед собою великі цілі. В ОАЕ таку команду він знайшов. Вся гра будується через нього. Такий гравець став би доповненням до нашого атакуючого потенціалу.

Махмуд Дауд

25-ти річний німець сирійського походження, який переживає далеко не кращий період кар’єри. Коли у 18 цей гравець з’явився у складі Менхенгладбахської Боруссії, то одразу сподобався швидкісною роботою, вмінням вриватись з опорної зони в глибину атаки і допомагати своїй команді здобувати важливі очки. Впевнений, що такий гравець зможе дати півзахисту Динамо мобільності, надійності, якісної агресії і різноманіття. В Дортмунді на нього не розраховують. Тут будується молода команда з Холандом, Санчо, Рейною, Беллінгхемом, Моукоко. Навіть травма Вітселя не дала Махмуду можливості з’явитись на полі. Впевнений, що йому шукають варіанти, щоб він мав ігрову практику. Для Динамо це могла бути оренда із правом викупу.

Думка від В’ячеслава Заховайло, що Луческу може зірватись, абсолютно адекватна. Він поки мовчить. Але час іде. Перед Командою є задачі. Впевнений, що для їх виконання тренерський штаб поставив перед власниками свої вимоги. Задачі досі виконуються тренерським штабом. Власники ж клубу взагалі не в змозі виконати свої зобов’язання. Це дійсно призведе до того, що румун після провалу із Брюгге піде. І піде дуже гучно. Якщо найближчими днями Динамо не отримає якісного підсилення, то перемога в чемпіонаті і прохід Брюгге – буде чимось надзвичайним.

Дякую за увагу!

41 коментар:

Стас сказав...

Что можно сказать нового? А ничего.ИМС не хочет покупать сильных игроков!А Лучу тот мусор, что тянут в клуб агенты не нужен!Можно предположить, что в один прекрасный момент Луческу может наказать ИМС! Потом как-то в разговорах всплывут неприятные для ИМС детали...Зато больше болельщики ДК не будут просить ИМС взять в клуб сильного иностранного тренера!Ой не зря в ДК главным тренером работал Хацкевич,ой не зря...)))Класс комплектации отвечает уровню главного тренера.Именно по этому ИМС и берёт динамовские сердца на работу в клуб!(((Но...Мы ещё подождём,время есть.Из-за тучек может и солнце выплыть...А может и нет.

Leonidas B сказав...

Спасибо ViAn за подборку! Наверное всё же Суркисы соблазнили Луче поработать с молодёжью Динамо, да и наложилось его желание работать, да и сейчас Луческу вряд ли получил бы предложение от солидных клубов, всё же возраст, Суркисы миркували, что Луческу удастся поднять игровой уровень команды, повысить стоимость отдельных игроков, разглядеть какие-то таланты. В некоторой мере Луческу эту задачу выполнил, да есть ещё резервы, где-то можно усилить игру, трио в центре существенный баласт, который мешает двигаться команде вперёд. Сидорчук, Шепелев, Андриевский, Гармаш, Буяльский, Леднёв на сегодняшний день не в полной мере отвечают уровню клуба, поэтому из того что есть Луческу проводит эксперименты с Миколенко, на втором сборе увидим серьёзность этих намерений, как бы фланг Миколенко и Сидклей и Караваев могут закрыть. Серьёзных намерений в плане трансферов на данный момент у Суркисов отсутствуют, если до ёлочки не было ничего предметного, если бы было что-нибудь предметное, то оно обязательно где-то проявилось, просто в некоторых местах поинтересовались - сколько и всё, то и трансферов ожидать не стоит на Брюгге. У меня тоже возникали мысли, что когда же румын намеренно проговорится что и как договаривались, что в дальнейшем зашкварит имидж Суркисов. В перспективе только после Евро, если СБУ удачно выступит, и молодёжь Динамо засветится, будет кого продать летом, плюс придут деньги за ЛЧ.

ViAn сказав...

Стас, просто є люди, які дотичні до Михайліченка. Є і такі, які у добрих стосунках із Запорожану. І тому слова про вибух - сигнал. Нагадування і попередження. Наче не від Луческу і не від його оточення. Та все це не просто так прозвучало.

ViAn сказав...

Леонід, якщо не буде трансферів у це міжсезоння, то в наступне не буде і подавно. Суть не в продажі чи грошах за ЛЧ. Суть в бажанні інвестувати чи в відсутності такого бажання. Все звучить прямим текстом. Не буде трансферів - результата не буде. Не буде результата і потрапляння в ЛЧ може стати нереальним. Луческу знає, що для розвитку команди потрібні трансфери. Не десятки трансферів. А саме такі, які допоможуть вибудовувати структуру і допомагати прогресувати молоді.
Як розумію я, то Луческу у випадку відсутності трансферів на підсилення може залишити Динамо.
Стосовно пропозицій, то він міг очолити будь-яку команду Туреччини. Не кажучи вже про всілякі команди з ОАЕ, Китаю і СА. Він користується надзвичайним авторитетом. Та ж Шарджа забрала б його прямо з цих зборів, щоб він їх тренував. І трансферний бюджет забезпечили б. Мотивація Луческу - побудувати команду, яка буде сильнішою за шахту. Це його головна мотивація зараз. Якщо він бачить, що йому не забезпечують умови... він піде. Роботу знайде легко. Пропозицій у нього завжди багато.

Стас сказав...

ViAn ,я ведь уже давно пишу то,что не понимаю до сих пор как Суркисам удалось уговорить Луча.Не понимаю!В остатке выхолит только полная поддержка и если команада попадает в групповой этап ЛЧ,то(а она туда попала) будет несколько хороших сильных трансфера.На выходе же это обыкновенная одноразовая пополнялка кассы клуба и ничего боле!А может руководство с самого начала так и задумывало?Тогда с этим клубом ничего хорошего больше не произойдёт.

Вадим сказав...

Віан купити в сьогоднішніх реаліях Динамо хорошого опорника та нападника це вже 20 млн дол., Плюс відповідна зарплатня по контракту на 4-5 років у 10 млн., Ти віриш що Суркіс зараз готовий витрачати ці кошти? Я особисто ні. Він сподівається на Чудо-Луческу. Але кінцевий результат буде плачевний щодо сезонної успішності. З повагою Вадим (Закарпаття)

ViAn сказав...

Стас, мотивація Луча давно відома. Він хотів прийти в легендарну команду. Він же знає, що Динамо - мегабренд. Клуб з потужною історією, який дав світу стільки вихованців, які взяли золотий м'яч. Знає він і те, що бренд просів. Його мотивація - прийтив клуб Лобановського і вписати своє ім'я в його історію своїми досягненнями. Плюс все це на фоні особистої образи на шахту. Тобто бажання довести Рінату, що він створив сучасну шахту і що він може побудувати в Динамо команду, яка цю шахту буде перемагати в чемпіонаті.
Він прийшов із своїм проектом розвитку. Йому гарантували трансфернийбюджет. На першому етапі домовились подивитись кого можна витягнути і що можна досягнути із цим складом. Будулай подивився. Оцінив можливості всіх гравців. Показав результат. Але показав і те, що треба підсилення. Підсилюватись аби ким він не буде. Він це озвучував перед підписанням контракту. Він це озвучував у грудні. Йому дали гарантії. Зараз така історія, що одна з сторін не виконує своїх обіцянок. Мінімум 1 трансфер повинен бути. Не аби який гравець. Якщо його не буде, то тоді Луческу може піти. Звичайно при тих умовах, якщо ця команда буде провалюватись. А вона буде без якісного підсилення.
Насправді у Динамо нормальний набір гравців. Але 1-2 досвідчених і якісних гравця необхідні вже позавчора. Вони б додали команді запас міцності і якості. Стали б допомогою для розвитку молоді.

ViAn сказав...

Вадим, я не пам'ятаю коли ми перешли на ти? Із Стасом пам'ятаю. А от з вами щось не можу згадати.
Луческу не прийшов би тренувати Динамо без гарантій по трансферному бюджету. Жоден тренер би не прийшов. Це одна з головних умов, яка обговорюється до підписання контракту. Впевнений, що Луческу не потрібні гравці середняки, які нічим не сильніші за Сидорчука і Андрієвського.

Стас сказав...

ViAn,зачем обещать то,что ты изначально и не собирался выполнять?Как потом другие потенциальные тренеры ДК потом будут к таким фокусам относиться?

Вадим сказав...

Pardon за ти. Белуце, Клейтон наступні хто? Побачимо в кінці сезону чи буде світло чи темрява в кінці тунелю. З повагою Вадим.

ViAn сказав...

Стас, в тому і суть, що можна пообіцяти. Але коли справа дійшла до діла, то підписати якісних гравців - ж не так просто, як може здаватись. Безумовно якщо Луческу піде із скандалом, то ІМС буде в такому становищі, що підписати якісного тренера буде вкрай важко.

ViAn сказав...

Вадим, а Белуце в оренді. Клейтона взяли безкоштовно. І зп у нього скромна. Динамо може розірвати контракт без компенсації. Але я от подивився на Клейтона на зборах. Він привів себе в порядок. Висушений, вмотивований, в режимі. Цілком реально те, що з Клейтона буде дуже сильна бойова одиниця. Для мене він поки - головне приємне відкриття цих зборів.

Стас сказав...

По информации источника, сегодня состоится встреча президента киевского «Динамо» Игоря Суркиса с главным тренером команды Мирчей Луческу. Основной темой разговора станут планы по зимним трансферам столичного клуба.

Напомним, вчера «Динамо» вернулось с первого сбора в ОАЭ. Команда получила несколько дней выходных, а уже 29-го января отправится на второй сбор, который состоится в Турции.
Это называется как из пустого места сделать новость!)))Вот не верю ни на ёту!

ViAn сказав...

Стас, в часи зума, скайпа і ще десятка інших сучасних можливостей проводити зустрічі онлайн на відстані)) Казати про зустріч по трансферам - дійсно смішно. Зустріч, щоб висловити ультиматум - да. Таке краще сказати в очі. До закриття трансферного періоду залишилось декілька днів, як і до подачі дозаявок на євровесну.

ViAn сказав...

Стас, і ще хочу сказати декілька хороших слів про ІМСа. Треба ж таки відзначати хороше. Якщо він дійсно заклав свої 30% від перепродажу Гентом Яремчука, то просто браво! Це ж на рівному місці можна 6-7 млн підняти)))

ViAn сказав...

Сьогодні можна запасатись поп-корном і сємками)) Правда я дивитись перли від Ігоря Михайловича буду після 22-00. Але впенвнений, що він запалить, як завжди. Любить він розпушити пір'я на камеру))

Стас сказав...

Я не удивлюсь если Луческу попросил своего агента искать себе запасной аэродром!)))Поднять ДК нет ни малейших шансов.Да,клуб не умрёт и это безусловно хорошо,но...И развиваться он уже не будет.Будет той серостью что и сейчас.И летом тоже самое будет и в следующем году...(((

Вадим сказав...

Хочете сказати що з Суркісами Динамо нічого хорошого не світить?

ViAn сказав...

У Луческу є дуже багато пропозицій. Я вже писав, що будь-яка команда з СА чи ОАЕ готова його підписати хоч сьогодні. І створити всі умови. Він в арабських країнах користується надзвичайним авторитетом.

Стас сказав...

ViAn,по поводу сегодняшнего вью Гордону...Ну,если человек врёт!И ты знаешь что он врёт,неужели его вью тебя всё ещё интересует!Я смотреть это не буду ибо не хочу чтобы кто-то мне пытался лишний раз вешать лапшу на уши.

ViAn сказав...

Стас, він просто вміє прикрашати. Це теж мистецтво)) Але він багато цікавого також розповідає завжди. Це що у нього, що у його друга Ігоря Валерійовича не забрати. Казкарі вони класні)).

Стас сказав...

ViAn,злые языки говорят вроде по кое кому американцы,ну,очень плотно занимаются!)))Я бы амерам пожелал бы боолших успехов в этом нужном деле!А там, глядишь, и страна наша чище будет!

ViAn сказав...

Ага, то то Лазаренко у них живе і з голоду пухне) Всім би нам в таких умовах жити)) Олігархи завжди зможуть відкупитись. Та й лоббі у них величезне.

SWIFT сказав...

Если про Рикардо Алвеша правда, то получается что ковыряют свободных агентов. Деньги тратить никто не хочет и не по ходу не может.

Стас сказав...

SWIFT,наша обычная практика, главному тренеру предлагают игроков, которые ему не нужны! С динамовскими сердцами это срабатывало,а Луческу просто послал далеко и прямо!Луческу нужны сильные игроки.А клуб ДК по какой-то причине не может или не хочет ему их обеспечить.Хотя наверняка было взято обязательство перед подписанием контракта с Луческу.Эта засветка вполне может быть использована как доказательство того, что над контрактом якобы работают.Это всё вполне может быть показухой для болел ДК!Я бы такому не удивился бы.

ViAn сказав...

Хто такий Марк Гінзбург? Міліардер, який народився в Києві і, цілком можливо, прийшов допомогти рідній Команді далеко не тільки інноваціями. Така людина і віце-президент. Він же багатший за Фірташа. Новина бомбічна.

SWIFT сказав...

Мне тоже кажется, что похоже больше на показуху. Но все равно как-то странно сливать такую "засветку" уже перед началом 2 сбора. Свободных агентов нужно было в декабре перебирать и предлагать, а не в конце января. Какой смысл сейчас смотреть такого игрока, если до оф.матчей чуть более 2 недель. Если брать сейчас, то игрока в "накате", в игровом тонусе, а не такого как Клейтон, который форму набирать будет 4 месяца.

Стас сказав...

ViAn ,гм...Это новость может быть недостающим звеном того,почему и зачем Луческу пришёл в ДК!Отсюда и обещания по трансферам и требования на счёт хороших игроков для ДК.Тогда всё сходится.

ViAn сказав...

Стас, прихід лидини, яка має таке глибоке києвське коріння і яка є настільки успішною зараз - ж не просто так. Це найкрутіший трансфер цього міжсезоння. Я перебуваю в шоці. Почав дивитись його в'ю з Гордоном. Реально - людина з величезними статками.

Стас сказав...

ViAn ,это может быть ответом почему удалось подписать Луча!Я...Я одного очень боюсь,я боюсь чтобы всё это не было связано с русскими деньгами...!

Leonidas B сказав...

Мда, Трамп в друзьях, Руди Джулиани, а где Трамп там и московитским духом пахнет.

Leonidas B сказав...

Нужно понимать в московии постепенно всё накаляется, рано или поздно там рванёт, приблатнённые чекисты из мафии-стейт стараются как-то пристроить капиталы. С Челси получилось, почему не попробовать провернуть это и с другими через свои кошельки.

ViAn сказав...

Леонід, треба все ж ближче познайомитись з людиною. Дивлюсь з ним в'ю. Ця людина киянин з історією роду достатньою, а значить динамівець.

Стас сказав...

ViAn ,я бы не спешил с выводами.Русские могут сами инвестировать в американский бизнес.Но,мы поставлены перед фактом что у ДК новое лицо в структуре клуба.И с деньгами...Тут вопрос в том почему всё ж таки зимой мы никого не купили для Луча?Ибо румын наперёд знал о приходе денег в клуб.

Leonidas B сказав...

Стас по поводу инвестиций в трансферы, на мой взгляд, связано с финансовым фейр-плей, Динамо уже сколько лет только пасётся с переменным успехом в ЛЕ, где доходы не очень, да и корона с войной вмешались, доходы упали.

ViAn сказав...

Стас, там у цієї людини такі маштаби... Він, безумовно, вихований у совкє. І є у нього ностальгія. Так вона є у багатьох. Зрозуміло, що у світі дуже багатих людей всі всіх знають. Але я послухав вже 1,5 години його в'ю, ну він точно не бідніший за Ахметова. Правда не любить називати суми. У нього великий бізнес в Києві також. Він інвестує в Києві зараз. Для нього 20 млн - як для нас 10 копійок. Людина дуже заможна. І так він планує допомогти Динамо заробляти легально. Але москальськими грошима там і не пахне.

IllyaGIP сказав...

Усім привіт
Теж дивився в‘ю Гінзбурга. Теж так розумію, що капітал там дуже серйозний. Бізнес суто в Америці , блокчейн і тд. Саме тому і була новина , що Динамо запускає свою кріптовалюту. Цікаво. Це точно людина з трішки інакшим мисленням. Суркіса інтерв’ю теж подивився.

ViAn сказав...

IllyaGIP, та ні у нього бізнес в багатьох країнах. Але дві основні - Штати і Україна. І в Україні він набирає оберти зараз. Напишу по ньому коротенький блог сьогодні.

Стас сказав...

ViAn .гм...Некто Франков намекнул, что трансферы могут быть!)))Ищут...После вчерашней новости я готов поверить,если не сейчас,то возможно летом.Но,для меня загадка почему сейчас никого не купят?!Ну и Деня Гармаш....Ожидаемо!

IllyaGIP сказав...

Так, я просто хотів сказати, що не в Росії точно. Але не правильно висловився.
Буде цікаво прочитати Вашу думку.
Надіємось, що він допоможе серйозно клубу

ViAn сказав...

Стас, безумовно поки відкрите трансферне вікно, то трансфери можуть бути. Але знову розкажуть, що часу не вистачило... Тому почекаємо))