понеділок, 1 березня 2021 р.

Львів Динамо. А ви втомились від таких перемог?

Такі перемоги не викликають великих емоцій. Дивно? Для мене так. От якби вирвали ці 3 очки на останніх секундах, то тоді б було б більше емоцій. Але і тут не буде великого приводу порадіти. Чому? Дивуюсь. Спокійні і впевнені перемоги не викликають задоволення? Не той рівень адреналіну. От із Брюгге – інша річ. Вимучили перемогу тактичними рішеннями, стратегією на матч. Тут же вийшли і вже на 52 секунді по суті забезпечили результат. Не зупинились, продовжили тиснути. До перерви створили достатньо гольових можливостей. Реалізували пенальті. І зуміли погасити агресію Львова. Чи варто відзначати такі перемоги? Безумовно. Перемога не тільки на класі, а ще і на хороших швидкостях, прекрасній віддачі, емоційному підйому.

Багато хто розповідає, що гол БєсєдінаЦиганкова став випадковим. Помилка воротаря. Але треба подивитись на цей гол під зовсім іншим кутом. Захист суперника дав можливість Циганкову легко прийняти м’яч перед штрафним майданчиком, легко розвернутись, увійти в нього і без пресингу нанести підготовлений удар з 15 метрів з робочої ноги у вільну зону. З іншого боку дуже активний центрбек Махмутовіч, партнер Родрігеша по збірній, в цьому епізоді абсолютно не контролює Бєсєдіна. Він не бачить, що Артем забігає у нього за спину. Вся увага Енеса зосереджена виключно на Циганкові. Це все рівень готовності включитись з перших секунд у гру, в боротьбу. Цілком можливо, що це також була установка тренерського штабу, одразу включити максимум, спробувати забити на перших хвилинах. Припускаю, що розслабленість Львова була помічена на розборі суперника. У підсумку одні розслаблялись, а інші скористались розслабленістю.

Динамо продовжило нагнітати. І цим приємно здивувало. Було відчутно, що другий гол назріває. Ряд хороших моментів у Буяльского і Сидорчука вилились в пенальті. Швидкий гол дійсно дав можливість більш активно рухатись в атаці. Ми побачили Команду, яка вміє атакувати. Інша тактика. Після перерви забили і третій гол після стандарту. Перед подачею кутового так і подумав, що Забарний в дублі забивав з кутових, а в першій команді ще ні. І тут виграна ним боротьба, хороший удар і добивання від Кендзьори. Все як по нотам.

А далі тренерський штаб показав, що таки глибина лавки хоча і по прізвищам велика, але от із структурою гри є проблеми. І не дивно. Альтернатива Сидорчуку відсутня повністю. Хоча і так відомо, що Сергій далеко не ідеальний опорник за багатьма моментами. Шепелєв ніякий не опорник. Тому матч, який протягом 60-ти хвилин можна було назвати сміливо одним з найкращих за змістом в сезоні, після 3-х замін на 62-й хвилині, різко змінив розвиток. Контроль над грою був втрачений. Суперник почав виходити в атаку без супротиву від верхнього і середнього блоків. І от ми бачимо, що хорватський півзахисник проходить весь центр і віддає розрізний пас на свого форварда, який абсолютно без супротиву забиває. Який акцент варто розставити. Так, дали пройти півзахиснику. Але він вже втикався у блок від Забарного. Весь захист чітко побудував лінію. Та 34 номер Динамо, я про Олександра Сироту, грубо позиційно помилився. Він створив 2-х метровий розрив лінії. Замість того, щоб витримати її. Був би банальний офсайд. Більше того, Сирота розвернутий обличчям до своїх воріт, а не зустрічає суперника. В цій позиції не поставити блоку, не відібрати м’яч у підкаті. Вже писав декілька разів коментарі, що Сирота на сьогодні – дуже сирий захисник, який робить в кожному матчі мінімум 1 велику позиційну помилку, яка призводить або до гольового моменту, або до голу. І те, що Денис Попов вилетів на наступні 3 тижні – робить наш захист надзвичайно уразливим. Немає ніякого запасу міцності. Шабанов пішов в оренду. Нового центрбека не придбали. Затикати прогалини знову доведеться за рахунок Миколенка і Кендзьори.

Що ще відбулось у цьому матчі? Динамо знову має відрив від найближчого переслідувача +4. Треба і далі нарощувати цей відрив. Якщо гравці будуть відчувати впевненість, мотивацію і грати з такою віддачою, то перемога в чемпіонаті прийде обов’язково. Зараз треба налаштовуватись на найближчий матч і брати максимум. Вільяреал – дуже висока планка. Куди вища ніж Брюгге за всіма показниками. Це гарна школа для кожного гравця. Це можливість тактично прогресувати, витискати з себе максимум. Такими можливостями треба користуватись. Не кожного дня граєш в 1/8 єврокубків.

Дякую за увагу!    

2 коментарі:

Стас сказав...

Ничего нового.Снова центр поля.Это заметно даже на фоне вчерашнего Львова!По сути у нас один единственный опорник,он же Сидорчук.Мягко говоря не супер как для еврокубков,но Шепелев...Я давно пишу он никакой не опорник!Это что только сейчас дошло?! Я по этому про модернизированную "собаку" всё время здесь пишу...Но,это же далеко не всё.Де пена...Не бывает бесплатных сильных игроков! И это в родном чемпионате и далеко не против Шахтёра!(((Проблемы как были так они и остались.И очень похоже что никто их решать не собирается!Нет желания это делать,легче ведь всё спихнуть на тренера,авось прокатит.

ViAn сказав...

Стас, ми давно вже пишемо про всі ці моменти.
Та це не заважає отримувати радість від перемоги у Львові і +4 в таблиці.