середа, 10 березня 2021 р.

Динамо Вільярреал. Які ваші прогнози?

Писати прогнози на матч із Вільярреалом – справа складна. Передбачити результат на папері доволі легко. Все ж гратимуть команду різної вагової категорії. Є досвід матчів Динамо цього сезону проти команд приблизно одного з нашою Командою рівня, я про АЗ чи Брюгге. Є досвід гри проти грандів, таких як Ювентус і Барселона. Є досвід гри проти команд трохи нижчих за рівнем, я про Гент і Ференцварош. Але проти команд калібру Вільярреалу ми ще не грали. Це команда, яка точно має кращу основну обойму гравців. Якщо брати людей по позиціям, то також на більшості позицій грають гравці, які дорожчі за гравців Динамо. Виключення – Забарний, Миколенко і Циганков. На їх позиціях грають гравці трохи дешевші. А так тотальна перевага по всім лініям. На папері все виглядає безперспективно. Як воно складеться на полі – ми скоро вже побачимо.

Ситуація у Вільярреалу в чемпіонату на сьогодні дійсно не радісна. Ще пару місяців тому команда була впевнено у зоні ЛЧ. Але останні 8 матчів – 5 нічиїх і 3 поразки. Останні 4 матчі – 3 поразки і 1 нічия. Якщо ця динаміка буде продовжуватись, то навіть зона ЛЄ стане недосяжною. Головний тренер іспанців – фахівець по виграшам ЛЄ. Унай Емері виграв 3 ЛЄ поспіль із Севільєю. Переможець турніру отримує місце в ЛЧ. Тому мотиваційна складова у Вільярреалу величезна. Ясна справа, що є 3 англійські гранди, є Мілан, Рома і Аякс. Ці команди так само переважають іспанців, як вони нас. Та мотивація велика є точно не у всіх на цей турнір. Тому не дивує те, що у 8 матчах в турнірі Вільярреал здобув 7 перемог і лише 1 нічию. Ставка на ЛЄ.

Тренерський штаб грає у 2 схеми. Це класичні 4-3-3 і 4-4-2. Якщо у першій половині сезону домінувала схема 4-4-2, то зараз прийшла черга ще більш атакувальної 4-4-2, яка по суті є 4-2-4. Цілком можливо, що такий атакувальний стиль призводить до втрати балансу. Але можна точно сказати, що з такою агресивною в атаці командою Динамо в цьому сезоні ще не грало. Стиль Вільярреалу – закрити суперника в його штрафному майданчику і тиснути по всім лініям, всім фронтам. І на флангах, і в центральній зоні вистачає яскравих, індивідуально сильних гравців. А пара форвардів, як правило це Морено і Алькасер, це не типові стовпи. Це люди, які люблять вриватись на швидкостях, легко обіграють один в один, вигризуть другий поверх, зіграють на відскоках, на випередження. Весь арсенал задіяний.

Емері не фанат великої ротації складу. В ЛЄ є лише одна типова заміна – воротаря. В чемпіонаті грає Асенхо, в кубках Руллі. Ротація може бути тільки з відверто слабкими суперниками. З Маккабі чи Карабахом. Безумовно є завжди невелика ротація. Все ж Альбіолю вже 35 і витримувати 3 матчі на тиждень йому важче, ніж раніше. В опорній зоні є ротаційні гравці – Капуе і Коклен. Але Парехо грає майже без замін. Він є рушійною силою сьогоднішнього Вільярреалу. Всі гравці в команді мають класний технічний потенціал. Хоча я б виділив Парехо і Морено. Та й це не дивно. Потужно виглядає і нігерієць Чуквезе, який хоча і не має високого зросту, але дуже міцний, вміє продавлювати оборону суперника.

Чому ж у Вільярреалу виникли проблеми в чемпіонаті? Команда грає надзвичайно агресивно, активно. Можна взяти для прикладу матч із Валенсією, де Вільярреал мав повну перевагу. 55 на 45 статистика володіння м’ячом, 7 проти 2 удари у ствір воріт. Валенсія всю гру терпіла. Правда зустрічала суперника вже в центральному колі. Тому і не вийшло так, щоб повністю затиснути їх у команди Емері. Лише епізодично. За моментами Вільярреал награв на 5-6 голів, а забив лише 1 і той з пенальті. Валенсія намагалась пройти по флангам. Чим ближче до фінального свистку, тим легшими виходили ці проходи. А там зачепитись у штрафному майданчику. Так був зароблений глупий пенальті в кінці матчу. Коли вже йшли останні хвилини матчу, можна сказати секунди, Вільярреал обрізався на половині Валенсії, гравці якої втекли в атаку 6 на 4. І тут Гедеш виконав все майстерно. В Іспанії не здивувати команди технічними гравцями. Тут всі технічні. Все вирішують епізоди. У гравців Вільярреалу є проблеми з реалізацією моментів. Тому Динамо буде вкрай важко. По суті ми будемо затиснуті в останній третині. Це якщо буде грати основа. Бущан повинен видати свій кращий матч в сезоні. А атака терпіти, чекати, боротись і витиснути максимум з того мінімуму, який буде.

Хоча, Динамо може здивувати. Може. Та на папері наші шанси вкрай маленькі. Тим цікавіше буде пройти такого суперника. Валенсію ми свого часу теж на героїзмі пройшли. Стратегія Луческу на матчі проти таких команд добре відома – гра другим номером. Заважати супернику будувати його гру. І чекати. Правда Динамо останніми матчами показує, що оберти набираються. Зараз з’явились і кращий командний рух, і активні переміщення між зонами, і швидкості, і агресія. Поступово Динамо таки набирає оберти. Плюс, про це також не варто забувати, що матч проти Зорі куди більш важливий, ніж матч проти іспанців. Багато хто думає, що тренерський штаб буде це враховувати. Однак, форма Динамо говорить про те, що фізика закладена дуже хороша. Для мене показовим став забіг Шапаренка у другому таймі, ривок метрів на 50, коли він біг до своїх воріт за гравцем Мінаю. Наздогнав, притримав розвиток атаки і так само швидко побіг в атаку. Очі у мене аж відкрились, бо показали обличчя Миколи зблизька. Жодної задишки, супер готовність і витривалість. Матчі з Вільярреалом потрібні для прогресу. Бо ж через рік ця команда може коштувати не 115, а 250 млн. І тоді на полі будуть грати вже рівні суперники за вагою. Цілком можливо, що Динамо зіграє з позиції сили. Тоді здивує всіх.

Дякую за увагу!

28 коментарів:

SWIFT сказав...

Мой прогноз - максимально осторожная игра Динамо с ожиданием возможных контратак. 0-0 Динамо устроит.

ViAn сказав...

Я озвучу свій прогноз, що буде 0:3. Винос Динамо в одні ворота. Із радістю помилюсь.

Leonidas B сказав...

Написано всё по полочкам, нечего добавить. Всё зависит от того насколько Динамо сыграет без ошибок против такого соперника и насколько Вильяреал готов на сегодня. 0-0 идеальный счёт и для Динамо и Вильяреала, судя из того как испанцы сократили свой визит в Киев, до минимума сузив все передвижения, отказавшись и от предматчевой тренировки, команда будет играть с листа. Вкус крови, почуять кровь, готовы ли к этому Динамо увидим сегодня, на бумаге так, а в жизни всё может перевернутся с ног на голову как и жестоким поражением так и уверенной победой.

Кто-то сказав...

Сегодня Динамо будет учиться играть 1 номером, чтоб не давать возможностей Вилльяреалу.

Oleksii сказав...

"вчиться грати першим номером"? ви дійсно вірите, що Динамо з ціма гравцями буде грати першим номером?? не смішіть! Циган не настільки дурний

ViAn сказав...

Шанси проти Вільярреалу є тільки у грі першим номером. Другим номером з цим складом - утопія. Вільярреал вміє грати в обмеженому просторі саме в атаці.

Стас сказав...

Господи,Боже!,какой ещё первый номер?!Для игры первым номером нужно было на трансферном рынке покупать среднюю линию!Команда так играет не потому что Луческу нравится такой футбол,а потому что с этим набором игроков на результат и с помощью определённой доли везения играть можно только так. Спешу огорчить народ,оно и дальше так будет покуда ИМС не сподобиться выйти на трансферный рынок и капитально прибарахлится.Мусорники прошу не предлагать.)))

Leonidas B сказав...

Вполне приличная игра от Динамо, не хватает опыта ещё, обидный гол пропустили, команда на секунду выключилась и пропустила. Вполне могли забить, жаль Цыганков не реализовал своё и Родригез два не лучших решения. Если прибавят во втором вполне могут и повозить Вильяреал, но и ошибок не надо допускать.

SWIFT сказав...

Какой-то разный футбол мы с Вами смотрим.( Ни мысли, ни скорости, уровень брака просто зашкаливает. Надежда на чемпионство - в случае, что Шахта будет играть хуже нас.

ViAn сказав...

Перший тайм від Динамо був дуже якісним. На другий не вистачило сил, бо треба було освіжити гру. Натомість пішла підготовка до Зорі, коли поміняли Сидора і Шапу. Але один тайм дійсно молодці. А те, що не забили свої моменти - клас гравців. Хоча штрафний у другому таймі повинен був заходити. Удар вийшов у Циганкова шикарний.
Я очікував, що гра буде куди сумніше від Динамо. Тому грою задоволений. Результат цілком передбачливий. Протиснули нас по центру на стандартах. Я передбачав 0:3, але вийшло 0:2. Хоча принципово не помилився. І все ж можна було випустити на кінцівку більш свіжих атакуючих гравців. Може щось би і змінилось і один голік би да поклали.
Все логічно. Без підсилення складу якісними гравцями таких суперників пройти можна лише на чомусь дуже героїчному чи фартовому.

Leonidas B сказав...

За игру команды по крайней мере не стыдно, старались боролись, где-то не хватило класса и везения и опыта. Кадровый потенциал вновь напоминает о себе, центральная зона не может толком поддержать атаку, не может всё связать, да и реализация хромает. Что ж для команды это пока потолок. Если ИМС хочет роста команды то нужны толковые трансферы.

Стас сказав...

Всё прогнозируемо.У меня нет вопросов к Луческу,тот результат что ныне команда показывает с этим составом,он лучше чем мог быть с другим тренером.Ребята сегодня очень старались,но у этого состава есть свой потолок и потому...Прогнозируемо. Зато у меня очень много вопросов к комплектации нынешнего ДК! И это всё вопросы к одному человеку!!!(((Если кто думает что и в этом году с ЛЧ удасца пропетлять ничего в команду не инвестируя,то он очень ошибается.

Leonidas B сказав...

Кстати ViAn в штрафной на 56 минуте Динамо мяч от игрока Динамо попал в руку Шапаренко и судья пенальти не дал также как и Монзуль в матче против Миная, вполне похожие эпизоды, единственное различие что Шапаренко был более ближе к бьющему.

ViAn сказав...

Леонід, а в чому схожість моменту з грою Мінаю? Кендзьора в упор, з метру вдарив у Шапаренко, вибиваючи м'яч. З Мінаєм гравець бачив польот м'яча, який летів декілька секунд. І бачив, що буде відскок від землі. Побачив він, що сзаду стоїть Кендзьора. Рука там завадила тому, що м'яч повинен був потрапити до гравця Динамо. Рука Шапаренко завадила Кендзьорі вибити м'яч. Це все абсолютно інша історія. Тут навпаки цей рикошет міг допомогти іспанцям.

IllyaGIP сказав...

Привіт, хто знає , шо там по Дуелунду?

Стас сказав...

Проблему именно с Дуэлундом описал ещё Хацкевич в своём недавнем вью.

ViAn сказав...

А що по Дуелунду? Ну не поїхав він у Запоріжжя. Прекрасно себе в Києві почуває, з собачками гуляє. Офіційна версія буде відомою - мікроушкодження. Реально ж він просто не потрапить в заявку і так 23 гравця поїхало при заявці 20. Клейтон теж не поїхав, хоча в основній групі тренується.

Стас сказав...

ViAn ,про проблему с Дуэлуном нужно спрашивать у того, кто его покупал без напутствия на то главного тренера!(((

ViAn сказав...

Стас, проблеми Дуелунда - втрачений час через травми. За своїм потенціалом він 3 роки тому, коли ми його купували, був надзвичайно талановитим гравцем. Він таким залишається. Але травми і довгий час без стабільної угрової практики ще нікого сильніше не робили.

ViAn сказав...

Іноді тиша дійсно радує. Прогрес Динамо в цьому матчі не побачив лише сліпий, або той, хто не хоче бачити те, як додала Команда в структурі і організації гри при Луческу. Яким ьи він там не був. Зорю просто розірвали. Але знову жахлива реалізація. І Іванов таки хотів, так хотів... та не було за що зачепитись. Всіх з перемогою!

Гриша сказав...

Всіх з перемогою. Так дійсно гра сподобалась особливо в другом таймі. А на рахунок суддівства в першому таймі коли аллахяр вийшов один на один було порушення, але як не дивно суддя не побачив. А так по "мелкому " іноді чудив. Ну просто така у нього кваліфікація. В другому таймі дуже спобався Шаперенко. Не сподобався ДеПена багато прострілів в нікуди аля Караваєв.Миколенко с тієї пісні. А так побільше таких напружених матчів.всіх ще раз з заслуженою перемогою.

IllyaGIP сказав...

Дуже важлива перемога
Классна гра
Бущан виручив у першому таймі дуже класно і дуже вчасно
Сидор всадив класну банку. Перший тайм по напрузі дуже сподобався. Все тактично грамотно. У другому прибили. Фізично команда готова поки дуже добре. Та і прогресують з кожною грою.

Leonidas B сказав...

Всех с победой Динамо! Так получилось, что посмотрел первый тайм и второй уже стал смотреть с пятнадцатиминутным опозданием когда Динамо забило уже два мяча, чему я очень удивился. Не считая пропущенного отрезка на мой взгляд для Динамо не лучший матч, в первом тайме вполне могли пропустить два гола от Зари со стопудовых моментов, Динамо играло слишком медленно, переходили из обороны в атаку как спали, Заря с запасом успевала выстроить оборону. Во втором тайме то что видел понравился отрезок с начала семидесятой минуту по восьмидесятую когда у Динамо был полный контроль мяча, вот когда надо было забивать но эгоизм отдельных игроков ни во что не реализовался кроме опасных моментов. Удручает что после ряда замен наша средняя линия просто рухнула и последние 10 минут Динамо играло на отбой куда по дальше. Луческу с основной обоймой игроков добился весьма заметного прогресса, Сирота из-за всех сил стремится застолбить за собой место, потихоньку ему это удаётся. Похоже Вильреал в Ла Лиге уже выбрался со своего кризиса, о шансах тут можно не говорить, хочется пожелать Динамо удачной игры, хотя бы за очко зацепились.

ViAn сказав...

Леонід, тобто 1 момент у Зорі проти 4-х у Динамо в кінцівці - повне домінування? Родрігес один повинен був 3-чі забивати. Я у першому таймі окрім 2-х моментів у Зорі нічого не побачив. А один з моментів був з відривом ноги Циганкову. Тому так, один момент був. Один. Як легко можна нивілювати будь-яку перемогу)) Переграли Зорю за всіма показниками. Для мене вони взагалі не показали футбол належного рівня. Дуже слабо. Очікував набагато більше. Динамо ж провело кращий матч в сезоні. Схоже форма нибарається.

Стас сказав...

Понятно что того что вчерась было на поле в Запорожье хватило на победу супротив Зари!Но....Этого не хватит против Вильяреала и иже сними.ЛЧ и другие мульённые зароботки да в наше непростое времечко....!Это да.Но что мы в самой ЛЧ будем делать?Или это вопрос второстепенный?(((

ViAn сказав...

Стас, ти і так знаєш, що це питання риторичне. І від нас не залежить. Моя позиція давно відома. Динамо потрібно підписати 3-4 гравця рівня Циганкова і Шапаренко. Тоді можна буде казати про те, що ми зможемо грати на рівних із Вільярреалом і боротись в ЛЧ за зону плей-офф.

Та тут важливо що? Команда прогресує.

Стас сказав...

ViAn , это да,но...Я скажу с победой родное ДК! Но, в клуб нужно инвестировать ибо ЛЧ не всегда нам будет лыбиться!

ViAn сказав...

Стас, ти же знаєш, що нашої думки дотримуються більшість вболівальників. Всі це розуміють. Абсолютно всі. Хоча так, є ті, хто виулючно за дешеві трансфери і власних вихоіванців, бо такі реалії. Без солідних інвестицій цей сезон може стати піровим, бо всіх найкращих розберуть, а нових такого рівня за поки не помітно. А ті хто є, їм ще дорослішати і дорослішати.