понеділок, 29 березня 2021 р.

Фактор Шапаренка.

 

Футбольне життя більшості гравців залежить від багатьох тонких моментів. Сьогодні ти можеш бути вже списаний всіма, а завтра грати в старті Збірної, визнаватись кращим гравцем матчу. Ти можеш працювати на тренуваннях, бути дисциплінованим гравцем, який не поступається своїм конкурентам. Але тренерський штаб може так і не дати тобі шансів. Або давати їх недостатньо. Тут легко можна загадати Цитаішвілі, Лєднєва, Дуелунда. У кожного з них своя історія. Але те, що це талановиті гравці сперечатись не варто. Та от жоден з них так і не став у Динамо гравцем стартової обойми. Наразі найкращі шанси у Лєднєва. Але він виходить на поле по святам, далеко не в кожному матчі. Час іде. Для гравця завжди краще грати, ніж гріти лавку.

Микола Шапаренко в поточному сезоні засяяв стількома різними фарбами. Все життя його розглядали виключно як 10 номер. Луческу ж знайшов у ньому свого Фернандіньо. Такого гравця, який вміє з глибини розігнати атаку. Не просто розігнати, а давати величезний функціонал.

Абсолютно не випадково те, що саме Шапаренко наразі є найважливішою структурною одиницею Динамо. Через нього будуються всі атаки. Саме тому Микола був визнаний кращим гравцем матчу із Францією. Саме він став тим ключом у перемозі над Брюгге, коли вийшов і за 10 хвилин повністю перевернув безбарвну, сумну гру. Футбольний інтелект. Вміння приймати правильні рішення в обмеженому просторі під тиском. Абсолютно не випадково я показую епізод, коли під високим тиском з боку 6 французів Шапаренко приймає індивідуальне рішення, прокидає м’яч крізь ноги Рабіо і баланс сил одразу змінюється. Попереду величезний вільний простір. Вміння розірвати оборонну структурі суперника. Вміння не просто віддати м’яч на вільного ближнього, а ризикнути, зіграти нестандартно, так як ніхто не очікує. Це і є те, що всі так цінують у футболі. Такі гравці подобаються всім. В цьому і є футбол, в яскравих індивідуальних діях особистостей.

Якщо ми поживимось на другий епізод, то знову побачимо як Шапаренко знайшов вільний простір, на швидкості, обличчям до воріт суперника іде атака. Можна просто віддати пас на ближнього, зупинитись, притримати м’яч. Так же надійніше. Так грають 99% наших футболістів. Це стосується і Збірної. Тут же іде пас в розріз по тонкій лінії на загострення. Так, нажаль Яремчук – не Мбапе. Француз би з такої передачі втік. Яремчук загруз, бо ноги не швидкі.

Критикувати завжди легко. Коли у Збірної не йде гра аля Аталанта, є така нова фішка, а священні корови Зінченко і Маліновський не показують і близько свого рівня, то що робить тренер, який має на лавці гравця, який може за 10 хвилин перевернути гру? Він випускає такого гравця на поле, міняє схему, ризикує. Ми ж побачили Коваленко. Який гру не перевернув. І це не дивно, це передбачливо. Особисто я не можу зрозуміти як можна мати в обоймі такого гравця, як Шапаренко, з таким технічним потенціалом, мобільністю, швидкістю, інтелектом, вмінням розганяти атаки, виходити з під тиску, який грає на рівні з Рабіо і Конте, і не використовувати його в матчах, де треба здобувати результат.

Дякую за увагу!

26 коментарів:

Стас сказав...

Автору,мир не на столько плоский как ты его здесь описал!И ещё автор,я надеюсь что ты не получаешь денег либо привилегий за стою плоскость в некоторых материалах!А иначе нет смысла читать сии творения!Вот,со всем моей симпатией к автору....

ViAn сказав...

Стас, вес заради грошей)). Я тут по 10 штук баксов за кожну букву отримую)). А ще, так вже склалось, що як автор маю право на власну думку. Блог то мій. Тут завжди тільки моя суб'єктивна думка. І вона така, що намагання створити Аталанту в Збірній без належного матеріалу - утопія. Як і те, що в Збірну продовжують викликати і награвати 34-х річного Мораєса, 33-х річного Марлоса, які проводять провальні сезони, і Коваленка, який в Аталанті лише тренується вже 2,5 місяці. А люди, які грають, дають результат, вони не використовуються. Циганков, Бєсєдін, Буяльський... Вони б так само сиділи і гріли лавочку. Тут все куди складніше, ніж здається.

Стас сказав...

Могу дать прогноз на путёвку которая разыгрывается на этом турнире.Так вот мы путёвку не возьмём!

Leonidas B сказав...

Шевченко в цейтноте, ковид хорошо косит планы сборной, перенос его на год, лишь увеличил наши проблемы. В этой ситуации он старается минимизировать риски проверенными кадрами, новых нужно наигрывать и т.д., да и новых толковых нет. опустим ситуацию с Буяльским, кого ещё с Динамо вызвать Шева и они бы сходу сыграли - Тымчик после травмы, Леднёв по большим праздником у Луче играет, Беседин травмирован, Попов после травмы да и кондиций пока не набрал, не Андриевского, Гармаша и Шепелева. Чтобы Цыганков играл постоянно в сборной он должен иметь стабильную практику в клубе, а в клубе только форму набрал бах травма, так раз за разом. А Шапаренко однозначно если будет прогрессировать так будет основным в сборной, в матче с финнами его просто решили поберечь перед казахами как и Сидора, другого объяснения я пока не вижу.
Стас вполне вероятно, после Евро СбУ будет никакая, поэтому архи важно Динамо взять первое место, чтобы была бронь в Еврокубки и возможность хоть как-то восстановиться к началу еврокубкового сезона в сентябре.

Leonidas B сказав...

Имелось ввиду перенос Евро. Одной рукой делаю схемы на работе другой строчу коменты))))

ViAn сказав...

Леонід, я безумовно не Шева. Але от збірна Суомі і Казахстану - далеко не збірні Польщі чи Чехії. Склад у цих команд доволі таки посередній. Так, є один форвард непоганої якості. Але немає там нічого і близько від іспанського Морено. Що вже казати про Мбапе чи Жиру. Тобто гравці Зорі, Ворскли, Десни і інших команд абсолютно нормально виглядадтимуть проти цих суперників.
Що зробила Франція у матчі проти Казахів? Випустила 9 нових гравців у старті. Хто заважав Шеві зробити те ж саме? Хай би відпочивали Караваєв і Миколенко. На їх місце є Конопля, Соболь, Михайліченко. В центрі захисту можна було зіграти Забарним і Сиротою. Проблеми з атакуючою групою? Хто зараз найкращий гравець в Угорщині? Н'гуем? Не сперечаюсь. А як справи у Івана Петряка? Атакуючий вінгер. 9 голів, 5 передач. Лідер своєї команди. При Шеві також викликався. Як Мар'ян Швед себе почуває? Кажуть, що зараз в Бельгії він виглядає дуже яскраво. А ще є Кочергін, Кабаєв, Іванісенія, Вернідуб... Зоря також виглядає краще гравців шахти. І так є Лєднєв, Буяльський, Кулач, Тотовицький... Набрати якісних гравців для ротації проти Суомі і Казахстану - не проблема. Марлос і Мораєс - далекі від оптимальних кондицій гравці.
А так - да. Немає кому грати. Тому в обох матчах грає Коваленко, який в цьому сезоні зіграв аж 5 хвилин. 5 хвилин за останні 4 місяці. І він кращий за Буяльського і Шапаренко)) Ну-ну)) У Збірній повинні грати кращі, а не любімчіки.

Гриша сказав...

Добрий вечір шановні. Щойно слухав Циганика він також почав розказувати що не хватає хорошіх гравців третє десяте. Але це все просто відмазка ТШ.цілковито підримую автора особливо за останній коментар. Гравці фінів грають не в грандах. Я не розумію чому не викликають Юрченко чим він гірше Макаренка чи Коваленка? По Шведу і Петряку також автор правий. Чому після голу коли фіни почали тиснути не випустити Сідора і Шапу ,зробити заміни щоб збити темп. А звідкіля прийшов гол? Мені дєлітанту було видно що фіни просідають на флангах чому тш не робив змін? А нам розказють байки.

Гриша сказав...

І про любимчиків саме в яблучко. Дякую за статтю .а особливо за останній коментар.

Гриша сказав...

І ще радісна новина наша ю-21 чудово виступила на турнірі в Турції останнє місце. Браво Ротань так тримати все йде по плану

ViAn сказав...

Гриша, Ротань - взагалі окрема пісня)). Хоча я не дивився матчі на турнірі в Туреччині. Спробував побачити перший, але там трансляція була жахливою, то я не витримав.

hunter сказав...

На этом сказка о "великом"тренере испарилась,как и наши мечты о чемпионате мира.Болеем дальше

Стас сказав...

Ну,что,Андрей Николаевич,я так понял мы закончили?!((( По делом,за разгильдяйство и не забитые голы!(((

Leonidas B сказав...

Пацаны получили по звездям! После Франции почувствовали себя звёздами, позволили себе недорабатывать. А з казахами Шева понадеялся на шахтёрское кодло, ну и оно его подставило. Ну а так основная причина это нет качественного материала на замену, который смог бы внести креатив в игру отсутствие Степаненко, Ярмоленко и Цыганкова оказалось фатальным. Тех кого взяли скажем так качества перешедшего в забитые мячи не сделали. Болеем в пятницу за Элину, может она нас порадует.

Стас сказав...

hunter ,они испарились ещё в 20-тых числах января!И Бог его знает,может для государства Украины это хорошо! Потому как есть дела поважнее футбола.

Стас сказав...

Кстати на мундиале что будет этим летом нашу сборную ждёт примерно тоже самое!

Leonidas B сказав...

Стас мундиаль в 2022 году будет и на него по твоим предсказаниям СбУ не попадёт))))), а этим летом Евро будет.

Стас сказав...

Leonidas B ,я летний турнир и имел ввиду.А про 2022 можешь забыть.

Гриша сказав...

С такой игрой то нам реально нечего не светит. Разве выедем на фарте

ViAn сказав...

Це все виконавча майстерність. Тому і Ярмоленко - Ярмоленко, Циганков - Циганков, Яремчук - Яремчук, а Зубков - Зубков. Як по мені, то гра була в одні ворота. Треба забивати, витискати максимум з епізодів. Тут сильно поспішали весь матч, били аби бити. Не вистачило якісної підготовки при реалізації моментів. Впевнений, що з гравцями більш високої якості буде краща гра при реалізації. Рахунок на табло. Він абсолютно не логічний. Мені гра сподобалась. А пропущений гол... буває. Не варто посипати голову попілом. Життя продовжується. Хоча сама ситуація в середині Збірної і той мікроклімат, який там зараз.... це все сумно. Можливо цей мікроклімат і вплинув на фінальні результати. Дрібниць у футболі не буває.

Стас сказав...

Как сообщает портал galsenfoot.com, полузащитник сборной Сенегала U-20 Самба Диалло близок к переходу в киевское «Динамо».

18-летний футболист является воспитанником сенегальской академии «Дару Салам», но некоторое время назад он покинул ее и отправился в Украину, где уже присоединился к «Динамо».


Эту информацию подтвердил журналистам и один из вице-президентов Сенегальской футбольной лиги Ибраима Конате, который близко общается с игроком.


Отметим, что Диалло может сыграть как на позиции под нападающим, так и на одном из флангов полузащиты.


Футболист неплохо проявил себя в составе сборной Сенегала U-20, забив на одном из турниров два мяча (в ворота Сьерра-Леоне и Гамбии).


Также вместе со сборной Сенегала U-17 он принимал участие в матчах чемпионата мира U-17, который проходил в 2019 году в Бразилии. На турнире Диалло провел 4 поединка.
Что-то давно трансферных слухов не было...)))

ViAn сказав...

Стас, це все підписання не в основний склад, а в молодіжні команди. Він на дорослому рівні ще не грав. Це просто талановитий гравець, який зможе себе показати. Хороша селекція саме на таких 18-ти річних африканцях - правильний хід.

Для мене куди цікавіше те, що Вікентій Волошин готується на матч проти Олександрії з основою. І в дублі він провів дуже класний відрізок в 2021 році. Може нарешті Вікентій реалізує свіє величезний талант. Я так нагададю, що за талантом Вікентій співставний із Циганковим. Єдиний гравець молодожіного складу, який співставний по технічним можливостям і за футбольним інтелектом. Але у нього процес переходу з дитячого футболу у дорослий вийшов дуже важким.

Стас сказав...

ViAn ,посмотрим.Понятно, что из своей молодёжки будут выгребать по максимуму! Циганкова не будет.На одном Шапаренко каши не сваришь.Могу прованговать что скоро и второго Волошина начнут подпускать.Что делать питание нужно,а запитку хорошую руководство клуба купить жалеет.Да и не хочет.Так же выгоднее и риску никакого.)))

ViAn сказав...

Стас, буде вже Бєсєдін. І це дуже важливо. Назара підпускати будуть, але не раніше наступного сезону. Стосовно трансферів, то ми вплинути не можемо. Великих надій немає. Тому трансферні пости я знову писати припиняю. Не актуально. Хоча, скоріше за все, влітку трансферна компанія таки буде.

Leonidas B сказав...

Всех с победой, тут в этом матче Динамо молодцы, на победу наработали и фортуна благосклонна. Учитывая всегда дикий дисбаланс после матчей сборных, в этом матче Динамо сразу взяло быка за рога взвинтив темп с первых минут, пускай и ошибок больше, но таки додавили, выгрызли важнейшие три очка. Луче как всегда выжал из команды на данный момент 120 процентов, но ошибок было конечно безумно много, ошибались все, Александрия смогла только один раз наказать за это. Надеемся что к следующему туру игра команды стабилизируется в качественную сторону. Посмотрим что на сегодня представляет собой новый Днепр.

ViAn сказав...

Коли дивлюсь на Шарана, на Ковальця старшого... Шарана ще розумію. Ковальця - ні. Олександрія на вбитому газоні, яки так само допускти до гри на такому рівні категорично не можна. Це я про те, що стадіон Динамо дискваліфікували, бо там газон поганенький. Хоча саме в лютому цей стадіон і потягнув основне навантаження лютневих морозів і снігопадів.

А по грі... Треба забивати свої моменти. Не забили. Хоча дійсно Паньків потягнув на майстерності, десь трохи на фарті. Ця методика перегляду ВАР по 5-ть хвилин - не витримує жодної критики. Як для газону і після перерви грали нормально. Більше позитивно. Моменти створювались. На перемогу награли. Хоча і на жилах вирвали. Родрігез проводить сильний період в кар'єрі. Розрив збережений і це головне. Дуже сподіваюсь, що Вербіч і Цигнков нарешті підтягнуться. Все ж це величезний запас міцності. Дві такі бойові одиниці.

А Дніпро поки не грав ні з ким серйозним. Більше з нижньою частиною таблиці. От зараз і перевіримо їх можливості.

Oleksii сказав...

з Дніпром буде важка гра, хоча я думаю, що буде легше ніж з Олександрією, бо дніпряни навряд будуть сидіти в 10х в захисті.